Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kpeti1989

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hidegebb időszakokban, vagyis az őszi és a téli hónapokban sokan panaszkodnak a felfázás és a hólyaghurut tünetei miatt. Kevesen tudják, de nem minden esetben a hideg a bűnös! Az elsősorban a szebbik nemet érintő, kellemetlen tünetekkel járó betegséget ugyanis gyulladást okozó baktériumok is…..
Napjainkban rendkívül nagy mértékben vagyunk kitéve a mérgező anyagok káros hatásainak, amelyet elsősorban a modern társadalomnak köszönhetően rendkívül nehéz elkerülnünk. Hiszen a rohanó életnek köszönhetően számos esetben azonnali fogyasztásra készült termékeket, élelmiszereket fogyasztunk,…..
A chia-mag napjaink egyik legdivatosabb és legnépszerűbb szuper élelmiszere, amely igazán értékes tulajdonságokkal rendelkezik. Kedvező fogyókúrás és élettani hatásokkal rendelkezik, amely fogyasztását könnyedén beilleszthetjük bármely étrendbe. Ezek az apró magvak jó hatással vannak egészségünkre,…..
D-mannose D-mannóz a természetben 2018.10.26 09:34:07
A d-mannóz egy cukormolekula, egy egyszerű, természetes cukor, amelyet a glükóz tükörképeként ismerhetünk. A mannóz nagy koncentrációban van jelen a természetben, számos gyümölcsben és zöldségben egyaránt. Napjainkban ezt az anyagot kapszula és por formájában is könnyedén beszerezhetjük, amely…..
A húgyúti fertőzés napjainkban az egyik leggyakoribb baktérium okozta betegség, amelyet tévesen sokszor nem is veszünk komolyan. A sokaknál egyszerű felfázásnak, vagy éppen megfázásnak titulált betegség gyakran okozhat komoly szövődményeket elsősorban nők, valamint kisebb eséllyel ugyan, de férfiak…..
Mindenki a tökéletes alakra vágyik, azonban lássuk be, ezt nem egyszerű elérni, hiszen ez egy soktényezős folyamat. Vagyis, ami mára már a csapból is folyik az az elengedhetetlen és rendszeres testmozgás, valamint a megfelelő, egészséget is támogató étrend. És mi az, ami ezekhez a legtöbb esetben…..
A Közép- és Dél-Amerikában őshonos növény, amelyet már a 13. századtól termesztenek, számos jótékony hatással rendelkezik. Az egyik legegészségesebb élelmiszerként tartott chia-mag rendszeres fogyasztásával egészségesebbek lehetünk. Miért érdemes ezt az apró magot étrendünkbe…..
Tippek a chia-mag felhasználására Szuper hasznos ötleteket ismerhetünk meg a következőkben a chia-mag felhasználásáról. Ezekben az apró magvakban ugyanis számos lehetőség rejlik. A mai egészségtudatos gasztrokultúránkban is első helyet foglalnak el a szuper élelmiszerek, vagyis a superfood-ok. A…..
Chia-mag előnyei: A chia-mag egy ősi gabona, amelyre tulajdonságainak köszönhetően napjainkban szuper élelmiszerként tekintünk. Számos jótékony hatással rendelkező termék, amely fogyasztásával egy egészségesebb és teljesebb életet élhetünk. Biztonságosan beilleszthető bármely étrendbe, így bátran…..
Szeretnéd egy kiváló, tartalmas reggelivel indítani a napodat? A chia-mag segítségével egész napra való energiát kapsz, továbbá könnyedén beillesztheted a fogyókúrás étrendedbe is. ..
Sokan keserű kóladióként ismerik az őserdei fát, ami főként Nigériában és Közép-nyugat Afrikában, a trópusi területeken őshonos. A helyi népi gyógyászat erős antibiotikus hatása miatt az egyik legértékesebb gyógynövényeként tartja számon. A növény jól ismert magvain…..
A kóladió (Cola Acuminate), vagy más néven a keserű kóladió a barnás, szokatlan megjelenésű magja a kóla fának. A koffeingazdag magvakat termő növény a kakaóbabbal áll közeli rokonságban, a termésük hasonló, ami a tokban elhelyezkedő nagy magvakat illeti. A kóladiónak széleskörű pozitív hatása van…..
Ismervén, hogy a kóladió milyen népszerű természetes orvosság, élénkítő és élvezeti termék már évszázadok óta, azt gondolhatnánk, hogy tökéletesen biztonságos is gyakorta fogyasztani. Valójában viszont nagyon fontos a mértéktartás, akkor is, ha feldolgozott formában, táplálékkiegészítőként szedjük.…..
Kóladió (Colanuts) A koffein 2018.02.23 10:30:00
A koffein egy a természetben is előforduló anyag, ami számos növényben megtalálható, többet közt a kávébabban, a kóladióban, vagy a tealevelekben. Ezen kívül persze előállítható mesterségesen is, így kerül bele a legtöbb italunkba és ételbe is, hiszen a teljes felhasznált mennyiséget lehetetlen…..
Talán nem meglepő, hogy az üdítőkről jól ismert, angol "cola" szó a kóla növény nevéből származik. A mai Nigéria területén honos törzsek legendái szerint ez, a kóladiókat termő, volt az egész világon a legelső fa. Ez a termés gondoskodott az első cola italok koffeintartalmáról, persze a coca-levelek…..
A kóladiónak több felhasználási módja létezik, gyógyászati és gasztronómiai célokra is használatos. Gyógynövényként segíthet levertség, fáradtság, hasmenés és migrén esetén, valamint elősegítheti a testsúlycsökkentést. Aki allergiás a diófélékre – ez nem is olyan ritka betegség –, okkal aggódhat,…..
A kóladiót, a Nyugat-afrikai esőerdőkben őshonos kóla fa termését úton-útfélen láthatjuk az egyenlítői köztársaságok lakói által egész álló nap rágcsálni. A helyiek életmódjához hozzátartozik, egyrészt, mert az álmosító forró, párás időben ez volt a…..
Az afrikai népmese szerint a kóladiók az istenek eledelét képezték, egészen addig, míg egy földi látogatásuk alkalmával az egyikőjük elhagyott egyet, az emberek pedig megtalálták. Az eredeti nyugat-afrikai élőhelyről mostanra már egész Dél-Ázsiában elterjedt növény.…..
Ha bármikor eltöprengtünk, hogy a legnépszerűbb cukros üdítő nevében a "cola" szócska mit is jelent, akkor egy kis kutatómunkával könnyen eljuthattunk a kóladiót termő növényhez. Ennek a szokatlan kinézetű, kakaóbabra hasonlító termését számtalan területen hasznosítja az élelmiszeripar.…..
Öt kilót lefogyni nem nagy dolog, mit számít tehát ha felszedtünk egy ilyen csekély súlyfelesleget? Nos, nagyon is sokat. Egyrészt, mert minden rossz az első 5 kilóval kezdődik, másrészt mert már ekkora súlyfelesleg leadásával is rengeteget tehetünk egészségünkért, és sokkal jobban érezhetjük…..
Honnan származik a Colanuts termékcsalád legfőbb összetevője, a kóladió? Legfőképpen Nyugat-Afrikában őshonos kólafa a tengerpart közelében elhelyezkedő esőerdőkben található meg. Sajnálatos módon az egyre drasztikusabb erdőírtások, ennek a nagyszerű növénynek az élőhelyeit sem kímélik, így…..
A hölgyek számára van egy rossz hírem. A nemek közti különbségeket figyelembe véve, a férfiak számára jóval könnyebb a fogyókúra. A jó hír az, hogy a kóladió-kivonatot tartalmazó Colanuts termékből, mindkét nem számára létezik külön alternatíva. A férfiak étrendje jelentősen eltér a hölgyek…..
A kóladió-kivonat gyógyító, súlycsökkentő és hangulatjavító hatása ősidők óta ismert. Manapság, amikor a nyugati civilizáció egyik legsúlyosabb népbetegsége a túlsúlyosság, a vezető halálokok között pedig igen előkelő helyet foglalnak el az elhízáshoz köthető betegségek, a fogyókúrát segítő hatása…..
Citromos-mákos chia "kenyér" Hozzávalók a recepthez 1 kenyér elkészítéséhez a következők kellenek. 16 dkg liszt 4 g szódabikarbóna 2 só 17 dkg kókuszolaj 2 egész tojás 1 tojás sárgája 17 dkg joghurt 3 dkg mák 25 g chia mag 2 citrom ízlés szerint vanília  (esetleg vanília aroma) 6 dkg …..
Mi az a BMI index. Általánosságban a BMI-értékkel jól meghatározható valakinek a testalkata: 18,6 és 25 közötti értéke esetén normál testsúlyról, 25 felett enyhe túlsúlyról, 30 fölötti BMI esetében elhízottságról beszélünk. Vannak további kategóriák is: a 35-ös, illetve 40-es érték másod-, illetve…..