Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sibuna Kovács

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Sibuna Kovács 2017.02.12 19:16:19
@sarius: Szent István, 1030-ban úgy győzi le Konrádot, a németrómai császárt, hogy a seregével Bécset is elfoglalja. Ha ez nem így történik a németek nem állnak meg a Dunánál az biztos.
Sibuna Kovács 2017.02.12 19:25:07
@Thomas Dantes: Szerinted ha Attila lerombolja Rómát, akkor ma van kereszténység??? Szerinted a hunok mért énekeltek zsoltárokat ha nem voltak keresztények??? A leggyakoribb honfoglalás kori lelet a mellkereszt, ez csak bizonyítja hogy a magyarok is pogányok voltak mi???
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
Sibuna Kovács 2017.02.08 21:22:40
@Minorkavidor:
A várnai csatában győzelemre állt mikor a király meggondolatlanul neki ment a janicsároknak. Mohácsnál nagyyából ugyan az történt mint Várnánál, a királyt meggondolatlanul hagyták a janicsároknak menni.
Hunyadi Nándorfehérvárnál nem rendelkezett olyan reguláris haderővel mint a szultán, neki a felkelőkből kellett sereget csinálni kiegészíteni a csapatait.
Mohácsnál nem a magyar haderő ütközött meg, annak csak töredéke volt jelen, de sajnos a nehézlovasság az teljesen odaveszett. A 25000-res seregből a gyalogság teljesen idegen volt ami 12000-ret tett ki legalább.
Rigómezőnél árulás miatt veszített, a két sereget nem tudta egyesíteni, a törököt értesítették a tervről.
A török nevezte el a HADAK VILLÁMÁnak, nem pedig a mostani történészek, kommentelők.
Nyílt mezei csatában a teljes magyar haderő abban a korban verhetetlen volt, egy olyan hadvezérrel mint ő.
  Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából. Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket. Nem sokkal…..
464 évvel ezelőtt, 1552 július 6 és 9 között Drégely váránál 146 magyar vitéz áldozta életét a hazáért, a török elleni harcban, Szondi György vezetésével. Arany János balladát, Tinódi Lantos Sebestyén históriás éneket, Marton László pedig szobrot készített a hős várparancsnok tiszteletére. A…..
Olyan kis naiv voltam lánykoromban a házasságot illetően. Nem, azt azért nem hittem, hogy az oltártól aztán tényleg mindenki holtomidlagholtomiglan, de valahogy úgy gondoltam, hogy akinek ez nem jön be, az elválik. Ehhez az is hozzájárult, hogy a mi jó kis konzervatív köreinkben,…..
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Sibuna Kovács 2013.02.20 17:58:17
www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=72073

na nehogy sajnáljam már őket, mikor a privatizációs szerződésükben benne van a nyolc százalékos haszon, és minden évben túl lépik azt, ezért van az hogy mint a fenti linken is olvasható, valami közüzemi, közérdekű céget támogatnak a túllépés mértékével.
privatizáció előtt veszteséges volt minden áramszolgáltató, érdekes módon utána felemelték a díjakat, és egyből nyereséges lett. Egyből lett miből beruházni, invesztálni stb. Ettől függetlenül nem kell félteni a tulajdonost, nem fog innen kivonulni ha nem lesz haszna egy fillér akkor sem. Akkor majd a tranzitból profitál. Másik dolog az Elmü -ben továbbra is van önkormányzati vagyon, ezért nem zárt körű rt, pontosabban aki akar nézzen utána milyen arányok vannak a tulajdonosi viszonyban. Az Eon áramszolgáltató cégek viszont 100 százalékban az eon kezében vannak.