Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elmult100ev

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
elmult100ev 2013.02.18 18:46:35
Nagyon szeretnem a hallgatokat tamogatni ebben a vitaban, mert a fityesz ismet szanalmasan es kritikan alul hoz donteseket. Az oktatast aktivan cseszik el mar par evtizede... Pedig a legfontosabb dolog kellene, hogy legyen ebben az orszagban.
Megis... sajnos nagyon ciki az is ahogy a fiatalok latjak a dolgokat. Nem, az ingyenes oktatas nem egy termeszetes dolog. Es jelen pillanatban az sem elkerulheto, hogy ezen a teren is vagjon a kormany. Egy esszerubb, jobb alternativa kell. Esszerubben beosztani ami van. Es kar ezen a roghozkotottsegen ragodni, ott sem az elv a baj, hanem a kidolgozottsag. Nem, persze nem lehet egy egyeduli alternativa, de az alapveto gondolat, hogy az allam tapogatast nyujtson olyan halgatoknak (is) akiknek nincs penzuk a kepzesre de cserebe ledolgoznak itthon a jovoben... teljesen esszeru. Peldaul orvosok eseteben, ahol a kepzes draga, de kepzett orvosokra nagy szukseg van, es nagy a kockazat hogy a befektetett penz kulfodet segiti a kivandorlas miatt. Csak ki kene dolgozni rendesen, pl mehet kulfodre de mondjuk 10 evbol 6-8at itthon kell dolgoznia. Estleg ha megis menni akar a fenmarado idot kivasarolhatja. Szimpla uzlet, nem mindenkinek de van akinek ez fekszik, ez lehet egy elonyos lehetoseg mindket fel szamara.
Rengeteg dolgot kene esszerusiteni es kidolgozni a magyar oktatasban, de sajnos a legfobb problema a korrupcio szamuzese, es az esszeru komoly tervek kidolgozasa ma sem tema. Inkabb mindeket felrol a nagy szavak puffogtatasa es a masikra mutogatas, valamint kovetelozes...
Felreertes ne legyen tamogatom a kormany, sot a teljes parlamenti brigad elkergeteset. De ez a cikk egy baromsag, nem a lenyeggel foglalkozik csak maszatol.