Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyerspolgár

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1935. J. Edgar Hoover, az FBI igazgatója (b) demonstrálja a gépfegyver használatát a washingtoni igazságügyi minisztérium löterén Mickey Cochrane-nek, aki a Detroit tigers csapatának vezetője volt akkoriban..
Nyerspolgár 2019.10.21 14:19:53
@JTom: es az meg a csavar a sztoriban, hogy ez mar a hosse valas utan van, felepules utan is maradt a szakmaban. Meg is dolgozott a bizalomert, mondjuk. :)
Nyerspolgár 2019.10.22 11:07:25
@CSOKKI MÁLNA: Miutan irtam, modositotta. ;)
Tavaly összeütöttem egy sorozatot az első világháborút megelőző flottaversenyekről – mert több is volt –, melynek végén kissé meggondolatlanul azt az ígéretet tettem, a teljes kép kedvéért folytatni fogom az írást az első világháborút követő flottaépítési versennyel is. Hogy erre szükség van, abban…..
Nyerspolgár 2019.10.02 13:44:58
@molnibalage: Valahol az lehet a valasz, amire Zoli mar utalt egyszer: ezek a monstrumok az adott kor atombombai voltak (utobbi hatekonysagat mellozve, persze). Azert epitettek, mert az ellenfelnek volt. A 2-es pontodra azert lett vegul nem a valasz, mert az ellenfelnek is volt dreadnoughtja.
A B-36 korábbi ismertetője után újra egy bombázótípus kerül sorra, de ezúttal évtizedekkel későbbről, és jóval keletebbről. Ez a szuperszonikus Tupoljev Tu-22M. (forrás) Három évvel a rivális szuperhatalom, az USA típusa, a Convair B-58 Hustler után, 1959-ben, a Szovjetunióban is felszálltak az…..
Nyerspolgár 2019.07.26 09:05:04
1880-as évek. William Leonard Hunt, azaz "A Nagyszerű Farini" a híres viktoriánus showman pózol a Kraóval, a laoszi kislánnyal, akit a majom és az ember közötti evolúció "hiányzó láncszeme"-ként mutogattak a vásárokon, cirkuszban. Valójában Krao csak fokozott szőrösségben, hirzutizmusban szenvedett..
Nyerspolgár 2019.07.15 09:55:52
@molnibalage: Ugy sejtem, meg szamtalanszor es te mindegyiknel meg fogsz jelenni, es hurrogsz egy jolesot. :D
Nyerspolgár 2019.07.16 10:19:04
@VIII. Lenin: " hanem 30-40 nálad sokkal felkészültebb mérnökkel és fizikussal," Nincs, ismetlem nincs, nem letezik molninal felkeszultebb mernok es fizikus de meg mernok-fizikus sem.
1897. A Fehér-hágó, más néven a Halott lovak ösvénye (Dead Horse Trail) alaszkai Klondike aranyláz idején, a hóolvadás után. A különlegesen nehéz terepet a lovak sem bírták, és tucatjával hullottak el..
Nyerspolgár 2019.07.08 07:10:04
Írhattam volna címnek azt is, hogy „Nem mindenki testőr, aki annak látszik.” A videó, amin a Terminátort hátba rúgják egy rendezvényen, bejárta világot, így nem nagyon kell elmesélni senkinek, hogy mi történt. Nem kell ahhoz sem nagy szakmaiság, hogy rájöjjön az ember, hogy valami el lett…..
Izzót cserélni pár mozdulat, gondoltam én amikor kb 7 éve először égett ki saját autón saját izzó és éppen mennem kellett volna az ország másik felébe. Kicserélem! Végül is mi baj lehet? Mindenki ezzel a kérdéssel rohan az elkerülhetetlen szívás hegyek felé, de mégis feltesszük magunknak a kérdést…..
Nyerspolgár 2019.04.02 16:25:37
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
Nyerspolgár 2019.03.13 08:40:14
@glantos70: Igaza van. Ha van negy alkatreszed es ezek alapjan becsulsz, de a valos legyartott mennyisegrol fogalmad sincs, akkor a negy kulonbozo becsult szam kozul melyikre es mi alapjan fogsz rabokni, hogy ez a legjobb (ijesztoen pontos) becsles?
1885. Gyémántbányászok speciális kötélvasútja a dél-afrikai Kimberley gyémántbányájában..
Nyerspolgár 2019.03.11 08:03:09
@JTom: Molni mindig tullihegi. :)
...és még egy ráadás   "DDQ, az egykori Szovjetunió repülőgép-eltérítéseiről szóló sorozatának utolsó részét olvashatjátok ma. De nem kell szomorkodni a téma kedvelőinek, néhány hét múlva egy rendkívül érdekes - szintén szovjet, és garantáltan ritkán látott - bűnügyi történetet olvashattok majd…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
A hát ezek meg mit szívtak-díj mai győztese Vince Gilligan és az AMC, a válasz meg kék meth-et, ugye, de ezt csak az érti, aki nézte a Breaking Bad című sorozatot. A Collider hozta le az infót, amit azóta átvett mindenki, így mi is megkockáztatjuk, bár fenntartásokkal. Mert oké, hogy van ilyen,…..
Nyerspolgár 2018.11.07 11:55:57
@CM2131: Bruce Willis egy szellemet alakit, csak nem tudja.
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
Nyerspolgár 2018.11.06 15:17:23
@clegane: Ha egy olyan engedelyrol van szo, ami alapbol jar, az mifele engedely? Odamesz, azt mondod, kerek engedelyt erre vagy arra. Amire jon egy valasz, hogy azt ugye tudod, hogy ezt a kerelmet eppen el is utasithatjak. Ami egy klasszikus "tudd hogy ertsd" szituacio.
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Nyerspolgár 2018.10.08 21:06:48
@Chris Kyle: Baratom, van egy (k gyenge) blogod, amiben ket posztot irtal, ugyanugy cenzuraztal, mint a masik csavo az F-35 cikkben. Emlekszem, mert kommenteltem, de nyoma sincs ott. Ne haragudj, de bennem meg az is felmerult, hogy te meg az F-35os szutyjot jegyzo iro egy es ugyanaz.
Nem is értem, mi az a cetcápa, mert hát az hogy van, egy cápa megdugott egy cetet, az nem megy, mert a cet az emlős, a cápa meg izé, állat, és ezek ketten így nem, szóval nem értem, meg a delfinek azok dugnak egymással, de a cápák nem. Tara Reid a Sharknado című zseniális zséfilm…..
Hazafelé araszolgatva a városi csúcsforgalomban, egyre többször fordul elő velem, hogy a pirosnál álló másik kocsiba átpillantva egy, a belső visszapillantó tükörre hurkolt olvasón akad meg a tekintetem. Én úgy vagyok vele, meg gondolom mások is, hogy ne legyen a kocsiban olyan…..
Így jár az, aki orosz zászlóba törli a seggét Ogyesszában, majd átmegy az oroszokhoz koncertezni - nagyjából ennyi a tanulsága annak a hétvégi eseménynek, amiről mi is megemlékeztünk. A Bloodhoung Gang bőgőse ugyanis egy ukrajnai koncerten a gatyájába gyűrte az orosz zászlót,…..
Nyerspolgár 2013.08.05 10:56:07
@Kult: Megtalalta a zsak a foltjat, ennyi tortent.
 A bejegyzés 1. részét azzal fejeztem be, hogy az eddigiek alapján azt lehetne gondolni, hogy az RMS Titanic vesztét a gömbi főkör (ortodróma) mentén végzett hajózás okozta azáltal, hogy az ilyen útvonal szükségszerűen az északi pólus (a déli féltekén persze értelemszerűen…..
Nyerspolgár 2013.07.12 08:56:23
@Deszkás: ket eve balesetem volt. Havas votl az ut, nem lattam, hogy bakhátas, mentem vagy negyvennel-otvennel, amit elsokerekes autoval, teli gumival biztonsagosnak ereztem es az is volt, amig nem kerultem abba a szituacioba, hogy elszalltam egy buckan.
Ha lassabban megyek, nincs ilyen gond. A sebesseget en valasztottam meg. A buckakat nem lathattam, a ho eltakarta. Egy esetleges rendori eljaras soran a vegeredmeny (relaitiv) gyorshajtast allapitott volna meg, annak ellenere, hogy lakott teruleten kivul voltam, mehettem volna kilencvennel is (nyilvan nem, mert az ut es a latasi viszonyoknak megfeleleloen kell vezetni).
Ha azt mondtam volna a rendoroknek, hogy csak egy optikai jelenseg aldozata vagyok (nem lattam a buckat a hotol), akkor kirohognek es igazuk is lett volna.

Na, a kapitannyal is ez a helyzet, csak o nem VW Polot vezetett.
Ma reggel az Air China repülőgépe egy ismeretlen tárgyat ütött el 8000 méter (26.246 láb) magasságban. A gép Csengduból Kantonba tartott, amikor egy ismeretlen objektummal ütközött, és kénytelen volt visszatérni a csengdui reptérre, ahol biztonságban leszállt. ..
Nyerspolgár 2013.06.06 10:19:26
@petersin: mert egy taska nagysagu szigetelohab az olyan merev konstrukcio, hogy lezuhan tole egy urrepulo?
en.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Columbia_disaster