Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skorzeny

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
Egy énekes visszaemlékezése Az 50 évvel ezelőtti woodstocki fesztivál egyik fellépői között szerepelt Country Joe McDonald is, aki egy korábban írt dalával itt tudta leginkább megérinteni a közönséget. Ez volt a Fixin’-to-Die-Rag, mely a mai napig a korszak egyik legismertebb háborúellenes száma.…..
A kötelező sorkatonai szolgálatról számtalan, késhegyre (és söröskorsóra) menő vitát folytattunk ebben a blogban és máshelyütt is, most nem ezt akarom feltétlenül feleleveníteni. Inkább egy abszolút ontopik könyvet ajánlok minden Tiborublog-, Lemilblog- és Milstoryblog-olvasó és kommentelő…..
Dickey Chapelle, a rettenthetetlen amerikai fényképész hölgy életútját már bemutattam, ám most, a vízi hadviseléssel kapcsolatos anyagok gyűjtése folyamán kezembe akadt egy helyszíni riportja, mely a National Geographic magazinban jelent meg 1966 márciusában, vagyis halála után néhány hónappal.…..
Egy amerikai tanácsadó visszaemlékezése Nemcsak katonák és hírszerzők tevékenykedtek Vietnamban: most egy olyan külügyi tanácsadó emlékei következnek, aki civilként dolgozott a pacifikálási program keretében és korántsem olyan fekete-fehéren látta az ország helyzetét, mint sok más kortársa. Dick…..
Kb. 1910-es évek. Turisták a Yellowstone-folyó mentén az Egyesült Államokban..
Skorzeny 2019.01.07 08:34:49
@molnibalage: Kicsit hátrább az agarakkal. Azok a német alakulatok éppen feltöltés alatt álltak és random szervezett kampfguppékkal sikerült megagyalni az angolszászokat, akiket persze a rettenetes tervezés jobban hátráltatott, mint a Wehrmacht, na de akkor is! Modelék elég jól vizsgáztak.
Hadd ne kelljen belinkelni a lemiles posztot.
Egyenruha és felszerelés A Vietnamban bevetett amerikai haderők egyenruhája és felszerelése igen sokszínű képet mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy rövid időn belül olyan sok változtatásra és fejlesztésre került sor, mint a második világháború óta még soha... Amerikai zöldsapkás…..
Filmbook 2017 legjobb filmjei 2017.12.30 15:12:53
Mint ahogy minden évben, úgy idén is a magyar mozibemutatókat vettem alapul a lista összeállításakor, illetve ahogy az elmúlt években mindig, úgy idén is leginkább az érzelmeimre hallgattam mind a sorrend, mind a felkerült filmek tekintetében, úgyhogy objektivitásra, vagy megfelelni vágyásra…..
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
Skorzeny 2017.02.09 23:06:37
@tiboru:
És az is, aki Napoleon volt menyasszonyát vette feleségül.
Nem annyira kedvelték egymást, ahogy az az ún. luksógoroknál lenni szokott...:D
Skorzeny 2017.02.10 12:07:15
@Tehéntőgy:
Amúgynem volt egy bosszúálló típus,gyakorlatilag senkit sem azért "bántott", mert kitolt vele, bár ugye a vége felé azért szaporodtak a hűtlenek( Ney, Murat, Marmont, Bernadotte stb.)
Funfact: Az a bizonyos nő, Desiree végig Párizsban héderelt és semmi baja nem lett.
Skorzeny 2017.02.10 12:09:44
@Tehéntőgy:
Ok, de Cromwell ha Napoleonnal hasonlítjuk össze, akkor NBII-es csapatokat vert, míg N azért bőven a krémet oktatta.:)
Tombol a szezon, 12 órázom hétvége nélkül, hasfájós a kicsi... Mit mondhatnék? Kitartást, mert ősszel visszatérek!..
Skorzeny 2016.07.14 06:55:49
Tömeges kitelepítés a csernobili baleset után - 1986. április 27. A modern társadalmakban komoly feladat a lakosság védelme az esetlegesen bekövetkező ipari vagy természeti katasztrófák következményeitől. A katasztrófavédelem eszköztárában a lakosság kitelepítése az utolsó védelmi eszköz, ami csak…..
Skorzeny 2016.04.28 18:13:50
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:
Hol lehet ezt sorozatot magyar felirattal megnézni?
Merthogy a linkelt változaton csak angol van...
A Movie Tank olvasói már jól tudják, hogy szeretek a cyberbullying célkeresztjébe kerülni különböző toplistáim publikálásával. Nehogy már ez pont ezen a rangsorok felállítgatásához tökéletes táptalajt adó blogon maradjon el. Első körben a véleményem szerinti 20 legjobb…..
Két, szorosan össze nem tartozó, de egymással kapcsolatban álló rövidhírt szeretnék megosztani veletek, amit aztán lehet akár vitaindítónak, akár bármi másnak tekinteni. Mindkettő az elmúlt 72 órában jutott a szerkesztőség tudomására, s a párizsi merényletek egyfajta…..
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
Mindig meglepődtem rajta, hogy a Tengerészgyalogság kiképzői folyton üvöltenek, rohangálnak, rugdosódnak és borogatnak minden útjukba eső tárgyat. Na de ezek alatt az intenzív tevékenységek feltűnt a ruházatuk épsége is. Konkrétan soha nem gyűrődött ki a köznapi…..
Skorzeny 2015.08.26 22:08:51
@Unio: Bizony!:)
Mondjuk ő tudja is miről van szó. Lehúzott pár évet a bőrnyakúaknál!:)
A helyszíni szemle lezárultával ma elszállították a kedden szerencsétlenül járt 42-as oldalszámú magyar Gripen roncsát a caslavi beton mellől, ahol befejezte pályafutását. A LégierőBlogger a helyszínről tudósít, ahol arról is meggyőződhetett, hogy tényleg egyben vannak a…..
40 éve, 1975. április 30-án Saigon elestével ért véget a 20 éves vietnami háború. A páni menekülés képeit láthatjuk ma, ahogyan az amerikai csapatok, külföldi civilek és helybéliek próbálták meg elhagyni a várost. Saigoni civilek kimenekítésük reményében az amerikai nagykövetséget rohamozzák..
Skorzeny 2015.04.29 06:39:45
@maxval bircaman szerkesztő:

Ezért érdemes volt ilyen korán kelni...
1910-es évek. Duluth, Minnesota. Egy T-modell gazdája fogadott, hogy kocsija felmegy a lépcsőkön. Megnyerte...
1951-ben járunk. A legsötétebb Rákosi korszakban. Sztálin még köszöni jól van. A beszolgáltatás és a téeszesítés a vidék legfontosabb problémája. A kulák, aki tulajdonképpen a TSZ-be be nem lépett módosabb gazda volt nagyszerű ellenségképet jelentett. Eme "remek" kis propagandában együtt van minden,…..
Skorzeny 2015.03.19 23:29:51
@- figyelő -:

Alapvetően olyan volt, mint egy művezető. Megvolt a tapasztalata minden munkafázisban és ő irányította a napszámosokat, zselléreket az uradalomban, elszámolt a földesúrnak és ezért lehetett némi saját előjoga, ami esetében egy tanyát, meg pár hold földet jelentett. Ő speciel a Partiumból szökött át és parádéskocsisból küzdötte fel magát aránylag magas szintre.
A nagy váltáskor, '45 után aztán a kőbuta zsellérekből lettek a kommunisták és az irigység miatt, szinte az összes hozzáértő vezető beosztású embert eltüntették. Szegény dédnagyapám is tönkrement ebben idegileg... Az emberi sorsok után pedig a társadalom is jól megszívta, ugyanis nagyon visszaesett a termésátlag. A nagy éhínség nem csak a háborúnak volt köszönhető.
Skorzeny 2015.03.24 08:11:37
@- figyelő -:

Abszolút!
Egyébként tényleg a mai művezetős/főnökös párhuzamot tudom csak felhozni. Anno az úrnak is a nagy termésátlag, a sikeres gazdaság volt a célja, hiszen az jövedelmezett igazán és nyilván aki törődött a birtokkal, az próbált jó béresgazdát szerezni maga alá, hogy jól menjenek a dolgok.
A csendőrökről meg annyit, hogy igen nagy volt a szórás értelmileg. Egyébként szinte minden tanyán volt csendőrszoba, arra az esetre, ha járőr közben épp ott éri őket az este, másnapig megszállhassanak. Természetesen a gazda kontójára.:) Ugyanakkor nem is nagyon fosztogatták a tanyasiakat, mint manapság...
Megfilmesítésért kiáltó kommunista kalandregény 1956-ból. osaarchivum..
Skorzeny 2015.02.20 08:42:46
@Nyiri:
Vagy a szovjet, ahogy átálltak, azzal a lendülettel el is indították őket Vorkutába, természetesen gyalog...

Egyébként nagyon fasza kis dia. Minden propagandaelem megjelenik benne, ami hozzátartozott a rendszerhez és a Nagy Honvédő Háború kánonjához...