Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szinhazjunkie

42 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
színházjunkie Szkéné 50 2020.03.27 08:33:51
Az ötvenes évek végén nyílt meg az ELTE legendás Egyetemi Színpada, majd szinte a szomszédban, 1961-ben jött létre a Műegyetemi Irodalmi Színpad Keleti István vezetésével. A kísérletező színház két meghatározó műhelye közül az előbbi a rendszerváltás áldozata lett, az utóbbi ma már Szkéné néven,…..
Íme a 3as szereposztás színházi podcast 3. adása: SZINTÉN ZENÉSZ, amelyben a szerepeket a zene, a színház és a képzőművészet kapja.Témánk pedig a zene, amely összeköt, közösséget teremt, és felszabadít. Olyan művészekkel beszélgettünk, akik fő állasuk mellett párhuzamosan zenekarban is játszanak…..
színházjunkie Podcast #2 - ADHD 2020.02.16 11:33:09
Íme a 3as szereposztás színházi podcast második adása , amelyben a// Mit tennél, ha ma meghalnék? // című előadás és // Xavier Dolan filmjei // kapcsán szó lesz többek között a megbélyezettségről, az ADHD-ról és a szülői szeretet megváltó(?) erejéről.....
Íme podcastunk, a a 3as szereposztás Premier adása, amelyből kiderül:// Hogyan kerül a kalap és a piros orr az asztalra egy neurológiai eseteket bemutató érzékenyítő előadásban?// Ki az igazi bohóc? Aki befesti az arcát és piros orra van, vagy a humor maga?// A bohóc tényleg mindent megtehet?// Mi a…..
  El sem hiszem, de mindjárt vége a Rising Starnak. A legutóbbi adás után ugyanis már csak hatan maradtak, ebből viszont csak négy jut be a döntőbe. A vasárnapi adásnak az volt a különlegessége, hogy minden versenyző valamilyen sokadik ex-tehetségkutatós énekessel duettezett,…..
SZÍNHÁZ Igenis, miniszterelnök úr! A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám…..
Egyeztetési nehézségek miatt bizonytalanok az előadás időpontjai és erre hivatkozva törölték a bérletből... A Vígszínház nyilatkozata: "A darab köztudottan sokszereplős, és a színészek egyeztetésének nehézségei miatt a Vígszínház sajnos még nem tudja megmondani, hogy…..
Eszenyi Enikő korábbi bejelentése szerint, a Nemzeti Színház utolsó, zajos sikerű bemutatóját, a Mephisto-t, a Vígszínház játssza tovább az idei évadban. A bemutatók között szerepelt, bérletelőadás volt, azonban az előadás szombat reggelre eltűnt a Vígszínház…..
'Édes hazám, szeretlek!', 'Feleségem, hű vagyok hozzád!' Drága Attilánk nincs könnyű helyzetben. Újra kell építenie a Nemzeti Színház brand-jét. A teátrum eddigi teljes repertoárját ignorálta, nyakán az évad kezdés, nincsen saját előadás, illetve 'tán lesz, de egy nyár…..
Majd fél év kihagyás után folytatjuk. Megújulva. Új rovatokkal. Részletek hamarosan! ..
Bár ma reggel napsütésre ébredtünk, a tegnapi rendkívüli hóhelyzetet nem hagyhatjuk szó nélkül. Rengeteg színházi előadás, koncert maradt el, az ünnepi programokról ne is beszéljünk. Csokorba szedtük a mi ötös listánkat azokról a filmalkotásokról, melyekben főszerepet…..
Tegnap átadták a Kossuth-díjakat! Íme a díjazottak: ANDRÁS FERENC Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, forgatókönyvíró, érdemes művész részére sajátos, kritikus hangvételű, társadalmunk groteszk oldalát megmutató hiteles műveiért, a televízió és a játékfilm…..
47 éves korában, ma hajnalban elhunyt Bódi László Cipő, a Republic együttes énekese. Február óta feküdt kómában, életéért sokáig küzdöttek az orvosok, de a mai napon a szíve felmondta a szolgálatot.   Ne sírj úgyis mindegy,A lovacska elszaladt,Felhők között a…..
10. hét Csütörtökön mutatta be a Vígszínház Hanoch Levin darabját, az Átutazókat Eszenyi Enikő rendezésében.  Szerdán este megtartotta első önálló bemutatóját a Budapesti Játékszín – Teréz Körúti Színház. A hölgy fecseg és nyomoz című…..
POSZT 2013 – a versenyprogram   Nagyszínház Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Jeles András: Félkegyelmű – Weöres Sándor Színház, SzombathelyRendező: Jeles András Tennessee Williams: A Vágy villamosa – Miskolci Nemzeti SzínházRendező: Kiss…..
ByeAlex Dal-győzelme harcba hívta a  bulvárkatonákat.   Puzsér Róbert Facebook oldalán osztotta meg írását a bulvármocskolódásról, melyet a celebvilág fiai és lányai zúdítottak kishazánkra ByeAlex ellen. Nem szeretnénk más tollával ékeskedni, de Puzsér Úr…..
Újabb előadás az István, a királyból a szegedi szabadtérin A hatalmas érdeklődésre tekintettel az István, a király egy újabb előadását hirdette meg a Szegedi Szabadtéri Játékok a nemzeti ünnep napjára, augusztus 20-ra, a korábban a műsorban szereplő augusztus 17-i és 18-i…..
Film Színház Muzsika Bemutató 2013.03.04 11:26:15
Rendhagyó bemutató a Bethlen téren. Térey János: Paulus Pálfordulás két részben. És valóban, bár ez színházi körökben nem bevett szokás, Térey János Paulusa két részletben kerül bemutatásra a Bethlen Téri Színházban. A Makranczi Zalán rendezte előadás első részét…..
9. hét 40 éves a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. A musicalt 1973. március 2-án mutatta be a Vígszínház.   A Blikk olvasói Alföldi Róbertet szavazták meg a 2012-es év művészének.   Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház…..
Független Last Minute Ajánlatok - vasárnap estére Izgalmas előadásokkal várják nézőiket a "függetlenek". Ma este (is)... Irány Buda! Kiemelt ajánlatunk a Galaxis útikalauz stopposoknak színpadi változata a Szkénében két remek fiatal színész, Vass Csaba és Orbók Áron…..
Last Minute Ajánlataink - szombatra Van úgy, hogy az ember spontán, aznap este dönti el, hogy színházba menne. Íme néhány előadás, amire még biztosan beférsz, ráadásul a maesteszinhaz.hu jóvoltából féláron! Személyes kedvencünk Parti Nagy Lajos Pinokkiója a…..
Csehov Leánykérés című komédiája Békéscsabán,  Vinnai András Másikember Miskolcon, a Rettentő görög vitéz bemutatója Nyíregyházán, és a  rögöcsei csoda bemutatója a VII. Deszka Fesztiválon.   Csehov: Lánykérés (MTI Fotó: Rosta…..
Néhány órával az esti nyitóelőadás előtt az Operaház igazgatói, valamint a Pas de trois balettest három közreműködő hazai együttesének vezetői köszöntötték a sajtó képviselőit az Erkel Színházban. Az eseményen két világhírű művész, az Erkelben áprilisban…..
Vidnyánszky: még nem dőlt el, ki marad a társulatnál Még nem lehet biztosan tudni, ki lesz a tagja jövő évadtól a Nemzeti Színház társulatának. A leendő igazgató, Vidnyánszky Attila az MTI-nek csütörtökön azt mondta: mivel a szerződtetési tárgyalások még…..
SZÍNHÁZ Több mint 700 millió forintból korszerűsítheti a működtető Szabadtér Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A munkálatok egy részének június 14-ig, az ünnepi évad kezdetéig kell elkészülnie - mondta el az MTI-nek Bán Teodóra ügyvezető igazgató.…..