Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakee

21 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy eddig mi volt Westeroson és Essoson, az innen kiderül, aki most kezdi a sorozatot, az meg azonnal hagyja abba az olvasás, és nézze meg az első 30 részt, mert egyrészt érdemes, másrészt meg anélkül fogalma nem lesz arról, miért keveri a szart a kisfickó, és miért van három…..
Szakee 2014.04.08 12:17:37
@doggfather: kiderül, ha minden igaz, a következő részben választ kapsz rá.
A fiúk (kezdetben Leonard nélkül) a képregényboltban vannak, mert ma jöttek meg az új képregények. Ugyan nem számítanak rá, de kis idő után Leo is betoppan. Szinte sértésnek érzik, hogy itt van, nem pedig Penny-vel. Leo erre elmondja, hogy egy kapcsolat nem csak a szexből áll, meg…..
Eltelt a három hónap, amit a fiúk az Északi-sarknál töltöttek, azzal kezdjük az új évadot, hogy hazaérnek. Kis szépséghiba, hogy mindannyian először Sheldon és Leonard lakásába térnek, pedig Howardot tuti várja már az anyja. Mellesleg a három hónap alatt nem borotválkoztak,…..
Leonard otthon dolgozik valamin, Sheldon pedig, hogy a saját napját feldobja, kicsit szórakozik vele. Így találkozhatunk Sheldon mára már kultikussá vált szavával: Bazinga! Miután kiszórakozta magát, Sheldon ránéz az e-mailjeire, látja, hogy az egyetem rektora behívta holnap reggel…..
A srácok a képregényboltban vannak, Howard pedig bejelenti, hogy ma mindenki a vendége egy képregényre, ugyanis az ISS-en az általa tervezet nullgravitációs ürülék eltávolító rendszer (avagy űrWC) működésbe lépett. A többiek viccelődnek egy sort azon, hogy Howard nagy dolognak…..
A srácok barkochba-áznak, Leonard C3PO-ja közepesen nehéz, Sheldon Spockra gondolt, Raj kérdezés nélkül kitalálja. Eközben Howardot Leslie hívja, akivel mint kiderül, közelebbi barátok. Visszatérve a telefonálásból kiderül, hogy hivatalosan ugyan nem járnak, de ettől…..
A srácok thai kaját esznek csütörtökön, pedig az a szerdai vacsi. De ahogy Leonard mondja: minden hónap harmadik csütörtökjén „akármi történhet". Azért az, hogy más kaját esznek, mint általában, nem a legvadabb leosztása az akármi történhetnek. Sheldon próbálja azzal…..
Igen magas egyházi szinten esett szó az elváltak és újraházasodottak kérdéséről az egyházban. A Hittani Kongregáció prefektusa, Gerhard Ludwig Müller a Catholic News Service tudósítása szerint igen részletesen nyilatkozott a helyzetről, ami előrevetítheti, hogy…..
Szakee 2013.10.26 17:48:09
@aFx: kicsit el vagy tévedve. Nem azzal követ el halálos bűnt, hogy áldozni megy, hanem azzal, hogy "elvál", majd újraházasodik, így egyházi értelemben házasságtörésben él. Na ez a halálos bűn. Halálos bűnben pedig nem veheti magához az Eukarisztiát.
Visszatértem hosszúra sikeredett nyári szabadságomból, aminek talán fénypontja volt a CERN meglátogatása, legalábbis a sorozathoz ez az élmény áll szakmailag legközelebb. Sheldon, mint általában, most is elégedetlen, elrontották a kajáját, itt a világvége. Penny-t Howard…..
Leonard, Raj és Howard a sakknak és a lézeres akadályokon átmenésnek egy olyan verzióját játsszák, ami a modern kori sakk-bokszot is simán kenterbe veri. Sheldon pedig Penny-nek visz egy csomagot, amit ő vett át. Howie azon gondolkodik, hogy mennyivel viccesebb lenne, ha a játékot…..
Sheldonék a felvevőbe szeretnének egy nagyobb memóriát tenni, hogy ne kell jen törölni róla dolgokat, de ehhez fel kell tépjenek egy matricát és azzal kukába kerülne a jótállás. Sheldon emiatt ideges, mert hát a jótállás az egy szent szerződés, nem lehet csak úgy felrúgni. Ha…..
A srácok paintballoznak több egyetemi arccal, de körbevették őket és nem tudnak kitörni. Sheldon Howardra hárítja a felelősséget, mert nem volt ott az eligazításon, helyette az anyjával foglalkozott. Sheldonnak az az ötlete támad, hogy hárman kirohannak, Howie pedig fedezi őket.…..
A srácok a Guitar Hero-n a Red Hot Chili Peppers-től az Under the Bridge nevű dalt adják elő, szerintem egész jól, Penny szerint viszont borzasztóan. Raj énekel, de csak addig, amíg Penny-t meg nem látja. Leonard pedig telefonon beszélget valakivel, Sheldon az elmondottak alapján…..
A srácok azt próbálják eldönteni, melyik moziba menjenek és hol egyenek előtte, de ezt is olyan gondossággal tervezgetik, mintha űrhajót építenének. Igazából azért nem tudnak dönteni, mert Sheldonnak mindenre van valami kifogása. Végül a problémát úgy oldják meg, hogy…..
A srácok az ebédlőben vitatkoznak a pudingokról, ami csak elterelő manőver arra, hogy Sheldont szívassák kicsit. Shelly belekezd a kioktatásba a legjobb pudingokat illetően, Howard félbeszakítja, mire Sheldon olyan arcizomrángást generál, mintha áram rázná. Végül megengedik, hogy…..
Érdekes cím, és már az első jelenet is érdekes. A srácok, Howarddal az élen, egy robotot építenek, amelyik felépítése az idősebbeknek akár ismerős is lehet, ugyanis a robotharcok fénykorát idézi a kicsike. Pofásan néz ki, ki is kell hát próbálni. Sikerült is kiválasztani…..
A mai epizód is úgy kezdődik, ahogyan egy átlagos geek élete folyik: a srácok azon vitatkoznak, vajon hogyan moshatja Superman a ruháit. Jó ötletekből nincs hiány, az biztos. Vita vége, egy új arc lép be az ebédlőbe, David Underhill. A csávó nagy tudós és még jobban is néz ki,…..
Ez az epizód is bögyi-vöri szereplésével kezdődik, épp Sheldon fülét vizsgálgatja, aki saját bevallása szerint folyton valami hangot hall (reméljük, hogy a nem létező lelkiismerete az). Miután semmi külső jele nincs a hangnak, Sheldon agytumort feltételez, nyilván nem, de hát a…..
A mai részben elég sok érdekességgel fogunk találkozni Sheldon részéről, kapaszkodjunk, kemény lesz! Penny és Sheldon már a földszinten találkoznak, Sheldon pedig mindenképp szeretne beszélgetést kezdeményezni. Még utána nézett pár „szlengnek" is, szóval jól felkészült a…..
Szakee 2013.07.09 22:23:05
@tengeritehen: sok volt a jóból, azért nem emlékszel minden részre :D De a hogyvoltok átolvasásával simán eszedbe juthat jó pár rész.
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
Szakee 2013.06.25 10:29:03
@Brendel Mátyás: "ez nem igaz. például ha megjelenne Jézus képében, és mondjuk reprodukálná mindazt, amit állítólag csinált, egy tudósokból álló nemzetközi csapat előtt, és azok azt mondanák, nem tudnak jobb magyarázatot, nem néz ki csalásnak, akkor az például elég elgondolkodtató lenne."

Valóban elgondolkodtató lenne, de nem oldaná meg a kételkedést. Lenne egy csoport, aki bebizonyítja Isten létét. Erre valahány ember azt mondaná, hogy oké, "nyertetek". Lennének olyanok is (nem is kis számban) akik továbbra sem hisznek, valami összeesküvés-elméletet gyanítanak-e mögött is. Tehát ha a cél az lenne, hogy az egész világnak kinyilvánítsd Isten létét, így sem érnél célt. Persze sokkal többen hinnének ezek után.

"de egy kicsit grandiózusabb is lehetne, ha a világ tele volna igazságossággal, jósággal. emberek tömegei jönnének vissza a halálból elmesélni, hogy van túlvilág, totál konzisztens, korelálló, részletes leírást adnának. ha mondjuk az élővilág tele lenne élőlényekkel, amelyek nem fejlődhettek ki evolúció útján, stb. akkor már el kéne fogadni isten létét."

Erre a keményvonalas katolikusok valami olyasmit válaszolnának, hogy azért nincs igazságosság, mert nem hisznek az emberek Istenben. A világon van jóság meg hasonlók, persze a hírekben nem ez fog megjelenni, minimális a hírértéke. Nem mondom, hogy az igazságosságot és jóságot bele kell látni a dolgokba, sokkal inkább az lenne a cél, hogy mi, mint egyedi emberek, tegyünk érte, függetlenül attól, hogy vallásosak vagyunk-e vagy sem. Persze ez eléggé utópisztikus lenne.
Szakee 2013.06.25 11:45:12
@Brendel Mátyás:
"igen, elég gyorsan el lehetne oda jutni, hogy az emberek többsége és értelmes léte elfogadja isten létét. maradnának ateisták és maradnának lapos föld elméletesek is. de a dolog akkor is kurvára sokkal értelmesebb volna, mint a bújócska. a bújócska itt a legnagyobb hülyeség."

Oké, meggyőztél, az értelmesebb emberek tényleg elhinnék, hogy van Isten. Ezzel szemben van most a bújócska, kiváló példát hoztál. Gondolom te is bújócskáztál már. A játék fontos része, hogy keresd meg azt, aki elbújt. Akkor te most keresed Istent, vagy várod, hogy ő unjon rá a "játékra", aztán előjöjjön?

"és isten annyira nem mindenható, hogy ez már akadály neki?! ne gyere már ilyen ócska kifogásokkal!"

Isten mindenható, de nem mindent akaró. Másrészt meg ott van a szabad akaratunk. Most akkor megvárjuk, hogy Isten építse fel a házat, pakolja a homokzsákot, stb., amíg mi üldögélünk és mondjuk, hogy de jó hogy van Isten?
Raj és Sheldon azon vitatkoznak, hogy a Deep Space Nine vagy a Saturn Three a jobb. Mondjuk ők tudósok, szóval az a jobb, amelyiken nagyobb a szám, szóval Deep Space Nine nyerné ezt a versenyt. Raj ajánlja, hogy kő-papír-ollóval döntsék el, melyik a jobb. Sheldon viszont inkább a…..
A srácok klingon szókirakóssal játszanak (te jó ég, ilyen létezik? nagyon beteg) amikor Penny tör be, TV-zni szeretne, a sajátja nem megy, mióta nem fizeti a számlát. Talán az első dolog, amit Penny nem tud a testével megszerezni? Penny az Amerika következő topmodelljét nézi, ami…..
Leonard egy kísérleti fizikai előadást tart továbbtanuló diákoknak, egy olyan nyakkendőben, amit tuti Raj-tól kapott kölcsön, mert csillagképek vannak rajta. Mérsékelt sikert arat, mert minden jól megy, kivéve a kísérlet, az persze befuccsol, de hát ilyen egy kísérleti fizikus.…..
Leonard hullafáradtan ér haza, csak rádől a kanapéra, mint egy zsák krumpli. Sheldon frissen vasalva köszönti, pedig nem lehetett jó éjszakája, mert az új Star Wars-os ágyneműjén Darth Wader nézte. Természetesen Sheldont Leonardnek kellene munkába, meg most már a boltba is vinnie,…..
A hír bejárta az országos sajtót, de még egyik szerkesztőség sem kerített sort arra, hogy riportert küldjön Balatonfüredre. Pedig érdemes volna, az észak-balatoni város református iskolájából ugyanis el akarnak távolítani két pedagógust, mert „nem elég lelkesen közvetítik…..
Szakee 2013.02.17 15:26:02
@zellerlevél: nyilván nem megoldás bezárni az iskolát, aztán meg járjanak a gyerekek oda, ahova jól esik. Abban is igazad van, hogy ez mindkét oldalról kényelmetlen helyzetet szül, mert egy egyházi fenntartású iskola nem működhet olyan általános normák nélkül, amik az egyházi alapítású iskolákban teljesen elfogadottak. Viszont az is nyilvánvaló, hogy egy korábban önkormányzati iskolában a tanárok/diákok jó része nem vallja az a vallást, amit az iskola egyik napról a másikra felvesz.

Itt generálódik egy olyan szakadék, amit akadálymentesen sehogy nem lehet áthidalni.