Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samuelisdetsy

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az, hogy ez angolul mást jelent, nem az én problémám. Magyar kontextusban a liberális szó negatívvá vált. A liberális demokráciának Magyarországon nincs vagy nagyon kevés a támogatottsága. Azt akarom mondani, hogy nem igaz, hogy a demokrácia csak liberális lehet. Magyarországon demokrácia van,…..
samuelisdetsy 2014.12.17 13:59:21
@maxval bircaman szerkesztő: Lehet, hogy a szerző előfeltevései és elfogultságai nem magától értetődők, számomra egyébként azok, de akkor érdemes a feje tetejére állítani amit mond és a konkrét probléma felől elindulni. (ez lenne az utolsó nagy bekezdés)

Másrészt, sajnos nagyot tévedsz abban, hogy itt egy a 19. századra kiépülő társadalmi és politikai modellről lenne szó. Amit a szerző itt "liberális-demokrácia"-ként emleget az a 20. század második felének szellemi, politikai áramlata, legalábbis Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban nagy karriert is befutott és a "common sense" részévé lett. Ergo, nagyon is kortárs jelenség még a 21. század elején is. ;)
Oceana beköszönő 2013.02.16 17:25:36
Blogunk elindítását elsősorban két dolog motiválta. Egyrészt az eszmetörténet és a politikai filozófia iránti tudományos érdeklődésünk, másrészt a kortárs politikai diskurzusokkal szembeni elégedetlenségünk. Egyszerűen fogalmazva úgy látjuk, hogy az értelmes politikai…..
samuelisdetsy 2013.02.17 13:19:58