Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prolee2

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Györfi András Ablakzsiráf 2018.07.08 18:23:33
Tavaly augusztusban írtam egy hosszabb posztot a vadászatról, feltettem egy (ál)naiv kérdést. Mégpedig azt, hogy mégis miért létezik még vadászat. A pártolók klasszikus reakciója az, hogy a vadászat a vadgazdálkodás fontos eszköze, nemhogy pusztítaná, kifejezetten építi, menti, ápolja a természetet…..
Kezdjük azzal, hogy ez a poszt most egy Showtime Hajdú Péterrel című műsorról fog szólni, aminek a házigazdája és egyben gyártója is az a Hajdú Péter, akinél megosztóbb médiaszemélyiséget nehezen lehetne találni ebben az országban, talán ha Sebestyén Balázs és Berki Krisztián szerelemgyermeke…..
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
Elérkezett az X-Faktor az első élő show-hoz, amiből nem csak a párbajozók személye derült ki, hanem az a szerencsés is, aki tizenharmadikként bekerül a vigaszágba. A férfi indulók odaverték a mezőnyt, de leglátványosabb produkció pont a 15 éves Tóth Andinak köszönhető. A…..
Pavlov kutyája néhány jelzés után már magától nyáladzott. A magyarok évek óta tanulják a kétsávos körforgalmat, de a java része még mindig képtelen elsajátítani a helyes használatát. Mi hát a megoldás? Igazodjunk az ostobákhoz! A körforgalom a forgalomszervezés egyik…..
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Akármilyen a közélet szempontjából kicsit is releváns rendezvény vagy nemzeti ünnep van Magyarországon, külföldről nézve az ország egyre inkább a Walking Dead tévésorozat jeleneteire hasonlít. Néztem tegnap a Budapest Prideról készült videókat a médiában és már szinte…..
Prolee2 2014.07.07 17:47:54
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
Lenyűgözően jól néz ki a 4-es metró Rákóczi téri megállója. A nemrég elkészült állomás fotóját én is megosztottam, de a helyesírási hibát nem vettem észre, pedig öles betűkkel öntötték betonba. Kiszúrta viszont a Szerencsi Válasz! FRISSÍTVE: Mint kiderült, valóban…..
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
Igencsak érdekes hírre bukkantam a neten, amitől olyan érzésem lett mintha a múlt lehelt volna vissza. Csak egy picit, csak csendesen, de nyugtalanítóan… A hír imígyen szól: „A gazdák meglepődve tapasztalják, hogy az agrárkamarai választások nem arról szólnak, hogy a…..
Prolee2 2013.02.27 09:23:47
@Link Elek:
Papíron az Amerikai Egyesült Államokban is demokrácia van. :-)
Prolee2 2013.02.27 11:15:28
@rezvez: Így igaz. Nincs mit hozzáfűzni.
Itt a legnagyobb Chevy, amit idehaza megvehetünk. Dupla kipufogó, Camaro-lámpák és egy legendás név. És valójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
Prolee2 2011.11.04 10:43:26
@Ica a fekete cica:
Lehet, hogy igazad van abban, hogy a fele fényt lehet csinálni ha csak egy 18W-os fénycsövet használok, de 2 m hosszan szerintem a LED szalag jobban el tud oszlani. Még mindig ott vannak a fénycsövek is és bármikor használhatnám őket, de nincsen rá szükség. Elhiheted kipróbáltam.
A másik dolog, hogy a nem hullaház "fillinje" van a fényének, csak más színű de sárgás ez is. Kb. 1 hét volt és átszoktam rá. Véleményem szerint az előző fénytípusokat is csak megszokta a szemed (petróleumlámpának is más volt a színe, a gyertyának is).
Régi 50cm katódos TV-m van, ami stand by-ban 5W ott eszik (megmértem) az 3600 W /hónap * 48 = 172 HUF - amennyit használod. Szerencsére többet olvasunk, mint tévézünk. :-) Van, hogy napokig be sem kell kapcsolni. De azt nem értem miért kellene tönkremennie a TV-nek? Vagy az is összeesküvős dolog, a TV gyártók és az ELMŰ között, mégiscsak átlag 100 pénz / TV / hónap. :-)
Prolee2 2011.11.04 13:03:28
@cso zsi: Értem én, hogy a kényelem....
Ébresztő óra, termosztát elemes 1db AA/év, A dvd-n kit érdekel az óra? Nekem nem kényelmetlen az az egy-két perc amíg bekapcsolom és feláll a rendszer. A felvevős cucc meg pusztán azért van mert Szentendrén akkor és ott csak erre volt lehetőség és most sem tudok kábeles alternatívát rá.
Nekem nem hiányozna. :-)

Egyébként meg az a szomorú itt ezen a blogon, hogy a hozzászólások nagy százalékában azt hallom mit miért ne. Nekem bevált és felét fizetem, mint kellene. Én csak a saját tapasztalatomat osztottam meg. :-(
Prolee2 2011.11.05 09:34:09
@Ica a fekete cica:
Nem fele akkora fény!!! Nem élünk azóta barlangban! Más a színe, semmi több, nem "hullaházfehér", csak nem olyan selymes sárga mint a hagyományos halogén izzó volt.
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
Prolee2 2011.09.12 13:53:42
@yotta: Úgy érzem Neked nem a vadászokkal, hanem Magaddal és az Emberekkel van problémád, csak nem hallgat meg senki és ezért vered itt magad.
Mi hülyék, meg még próbálunk képet mutatni a világról.
Prolee2 2011.09.12 14:06:16
@Iron: Na jó, nem hordok vizet tovább a Dunába!
Ha valaki nem akarja megérteni mit mond a másik akkor hiába próbálsz beszélgetni vele.

Az volt a baj, hogy sokáig szűk agyú emberek irányították az országot, olyanok mint Te, ja nem is, még most is ilyenek hülyék vannak a vezetői székekben.
Prolee2 2011.09.12 20:01:40
@Veghely: Hagyjátok már szegény yotta-t, nem ép a figura, nem veszitek észre?
De azért, hogy én is bele rughassak utoljára szegénybe, eszembe jutott egy elmélet. Most ő ugyebár vega, azaz nem eszik húst, mert azzal kioltana egy életet vagy valami ilyesmi.
De mi van a zöldségekkel? Azoknak is van lelkük és ő gyökerestől húzza ki a répát, az otthont adó földből, orvul leszedi a szőlő gyümölcsét és szétroppantja a szájában azokat a lédús szemeket!
Gyilkos ez, higgyétek el nekem! Sorozatgyilkos. :-)
A TV2 időjósát a Morning Show hallgatóinak kérésére öltöztették merészen dekoltált ruhába tegnap este - írja a Blikk. A lap szerint Vadon Janiék egy holland bemondó példáján felbuzdulva szavaztatták meg a hallgatókat arról, hogy kit látnának aznap este kihívó ruhában. A…..
Prolee2 2011.09.08 14:51:57
@Leadfoot: Ez nagyon odaba szott. Meg kell tanulnom spanyolul. :-)
hogyvolt Aranypart - 1x01 2011.08.23 06:38:00
Itt a magyar Jersey Shore, a tapló reality, vagy szürreality (nem az én találmányom, de fasza) műfaj non plus ultrájának hazai kiadása, ami akkor és csakis akkor lehet sikeres, ha a casting jól sikerült - a képek alapján nem rossz a felhozatal, a gyökérségmérő kilendült pár beállításnál, de az igazi…..
Kumin szerint Skizofrénia 2011.07.05 15:29:00
A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. (Wikipédia) Nem sokat kockáztattam, amikor tegnap az Inforádióban egy hosszabb beszélgetésen azt mondtam, hogy a mai strasbourgi EP plenáris ülésen a…..
Prolee2 2011.07.06 09:38:29
@Boston2:
Nem mindegy, hogy Kínával szövetkezünk, akik ÁRTATLAN civileket lőttek le a téren, vagy az USA-val akik ÁRTATLAN civilekre dobálnak atombombát?
Ez alkalommal sem kis hazánkról lesz szó, hanem a nagy USA gyermekeiről, de természetesen elkészíthető a magyar változat is - csak ne az elmúlt húsz évből válogassunk hozzá nagy arcokat. Khm. Bocs. Szóval, az alábbi kockákból a cseperedő amerikai gyermek nemcsak az ország nagy…..
Prolee2 2011.06.08 08:45:17
@dH2K: Ezt nem értem, ha az USA olyan befogadó, akkor mért húztak "berlini falat" a Mexico határrészre?

Miért van az, hogy ha ma az USA területén mondjuk egy arab kinézetű emberke vagy simán lelőnek és aztán kérdeznek. :-) Ja nem az a világ minden részén előfordulhat. :-)

Vagy vegyük például az indiánokat. Szépen véghez vittek egy kvázi népirtást, majd egy hálaadás nevű nap keretében bocsánatot kérnek érte. Jó igaz a népirtásban benne voltak a spanyolok is rendesen.
Prolee2 2011.06.08 08:49:44
@dH2K: ezt nem értem?
Osztod itt az észt, de ha valaki nem a Te szemszögödből látja a világot akkor az csak egy barom lehet? Mindent elmondtál ezzel. :-)
Prolee2 2011.06.08 13:01:29
@dH2K: ??? Ennyi telik Tőled? Szánalmas vagy. :-)
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
Prolee2 2011.06.08 12:07:56
@Lacdelo: "Az 56-os forradalmat a szovjet megszallok ellen robbantottak ki baloldali vezetok, akik mas fajta szocializmust akartak tovabb epiteni, a szovjet befolyastol mentesen."

Nem a szovjet megszállók ellen robbant forradalom. Mert nem volt megszállva az ország. Csak a forradalom hatására jöttek be.
Prolee2 2011.06.08 12:49:44
@Lacdelo: Nem papíron sem voltunk megszállva, mert akkor nem 4 nap alatt nyomták volna le őket, hanem 2 napa alatt.

Ez kb olyan mint amikor a megkérdezték a német vezérkart, hogy mennyi idő alatt tudja elfoglalni Lengyelországot?
Az attól függ:
1. ha ellenállnak 2 nap alatt.
2. ha nem állnak ellen 2 hét, mert mindenhol meg kell állni beszédet mondani.
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..