Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trg

103 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lego Batman a fiatalabb generációt szólítja meg, de nem lehet okunk panaszra: így is veri a DC teljes kínálatát. A film nem használja ki a legós környezet által adott kreatív lehetőségeket, bár van benne egy sor kikacsintás. Mi marad egy Lego-filmből, ha kivesszük a Lego-ban rejlő lehetőségeket?..
Zombik, gyors autók, bandába verődött gyerekek, atomkatasztrófa, sósivatag - tovább hódít a magyar képregényekben az apokalipszis, mi pedig nem győzünk örömködni...
Hiányzik egy király Batman figura a gyűjteményedből? Akkor szerencséd van, mert a Fantasmaniának hála pont egy ilyet nyerhetsz!..
Maradtál már le pokémonról a lemerülő aksid miatt? Hát ennek most vége! Indulj el a játékunkon és nyerj egy HP PowerPacket, amivel akár háromszor is feltöltheted a készüléked ás két telefont is tölthetsz vele egyszerre!..
trg 2016.08.09 16:06:33
@Arra:
Akkor érvényesnek kell lennie, de ha a rendszer engedi, akkor nyomj rá újat, legrosszabb esetben növeled kicsit az esélyeidet! (Mivel a játék teljesen anonim módon megy - csak a nyertes adatait fogjuk mi is megkapni a kapcsolatfelvételhez , ezért nem tudjuk ellenőrizni azt, hogy érvényesként kezelte-e.)
J.K. Rowling éve ez már megint, a Fantastic beasts and where to find them című film ősszel startol a mozikban, pár napja pedig kapható a Harry Potter and the Cursed Child (Elátkozott gyermek) színházi előadás szövegkönyve. Hosszas sorok, előrendelési listák, és évek óta nem látott tömeghisztéria…..
trg 2016.08.04 13:57:52
@Tranquillius:
Talán mert el van varázsolva? :D
trg 2016.08.04 14:34:18
@Advanced Flight:
Maradjunk annyiban, hogy Rowling tuti fehérként képzelte el eredetileg. Az első megjelenésekor amúgy így írja le: "Ezúttal egy bozontos, barna hajú, lapátfogú lány is volt vele, aki vadonatúj roxfortos talárt viselt."De nyilván vannak olyan jelenetek, amik rámutatnak, hogy inkább fehér (illetve ott van a tény, hogy az általa készített illusztrációkon is fehér).

Ettől még nem hiszem, hogy a színész színe a PC megnyilvánulása lenne, de gondolom te is azok közé tartozol, akik szerint a PC teszi tönkre a világot.
Azt hitted, hogy a Pokémonok világa csupa móka és kacagás? Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy az emberek kannibalizmusra kényszerítik a pokémonokat? És a arra gondoltál már, hogy Koffing esetleg csak egy félresikerült kísérlet eredménye? Itt van tíz elmélet, ami után máshogy nézel majd a kedvenc…..
Meglett a 151. pokémon és keményebb mint bármelyik másik. Dühös és kész a világ elpusztítására. Pokémon lehet pokémon mester? A pokémon sírás feltámasztják a halottakat?  Nem tudtuk elkerülni, visszamentünk az általánosba és megnéztük/újranéztük az első Pokémon nagyfilmet...
Hogy milyen az élet Pokémon Go nélkül? Kicsit rosszabb, mint vele, ez a felismerés pedig rögtön egy újabbat szült: utálom a telefonom...
Bár kis hazánkban sosem tudott olyan mély gyökeret verni a Star Trek széria, mint a tengeren túlon, azt be kell látni, hogy aki szívvel-lélekkel pattant fel anno az űrszekérre, üljön bárki is a bakon (Picard rulez), valahol egész életére vele marad az érzés, amit ez a világ sugároz magából. Én is…..
trg 2016.07.21 17:08:36
@greyskull: Könyörgöm, Shatner színészi tevékenysége legendásan rossz. Ettől még lehet kultikus a szerepe, sőt mondhatjuk legendásnak is, de jó színész az tutira nem lesz. (Ami amúgy nem azt jelenti, hogy nem szeretheted, én pl. megszámlálhatatlan rossz filmet szeretek, ez van.)
trg 2016.07.21 18:37:35
@Tikuros:
A Hófehér és a Vadász akkor hipster filteres guilty pleaure, hogy azt szavakba önteni is nehéz, engem minden perce szórakoztatott:D
Hova tart a Marvel filmes univerzuma, mit hozhat a jövő és mi lesz 2019 után? Pókember már megérkezett a Marvelhez, de lehetnek még olyan hősök, akik csatlakozhatnak az elmúlt évtizedben arató franchise-hoz? És ha már itt tartunk: miért késik vajon az Inhumans-mozi? Ezekre a kérdésekre keressük a…..
Ki ne szeretne 5 másodperc alatt több fény-évnyit utazni, hogy más bolygókat fedezzen fel? Új lények, emberek, fajok, új kultúrák, technológiák tárházát ismerhetnénk meg alig pár év alatt. Roland Emerich víziója a csillagkapuról 17 évadnyi sorozatos pályafutás után egy filmes reboot trilógiát kap.…..
trg 2016.07.19 13:32:55
@Pierr Kardán: @djhambi:
Én tudom a választ! Jackson és O'Neill benne voltak a filmben is, így van esély arra, hogy a rebootban újra előkerülnek ezek a karakterek, a listán szereplőket viszont mind a sorozatban bukkantak fel (amit Emmerich elvileg nem kedvel), így ők veszélyben vannak.
Trikorder Microsoft az E3-on 2016.06.13 18:08:56
Három évvel ezelőtt a Microsoft hatalmasat égett az Xbox One bemutatásakor és azóta sem sikerül utolérnie a Sonyt, annak ellenére, hogy az elmúlt két évben sokat tett azért, hogy kiengesztelje a gamereket. Idén állítólag két új Xbox One verzióval is készülnek, de biztosak lehetünk abban, hogy…..
Kooperatív társasjáték, ami mintha a Mad Max világába repítene minket - ha téged is felcsigázott ez a leírás, akkor a Saltlandset neked találták ki!..
trg 2016.05.27 14:09:14
@Gabor Zehetmayer:
Szia, az a helyzet, hogy mikrofonnal dolgoztunk, de Gergőnek egy betegség miatt nem volt rendesen hangja, a háttérben meg elég hangosan játszottak. A zene is azét került bele, hogy a háttérzajokat kicsit elynomja/kiszűrje (illetve mert szerintem egy ilyen hosszú vidi alá nem árt valami aláfestés), de tényleg nem sikerült tökéletesre belőni a hangerőt. Köszi a dicséretet és a kritikát is, a jövőben igyekszünk majd fejlődni ebben is:)
A Warcraft film kapcsán sorra jelennek meg a nem túl hízelgő kritikák és el kell ismernünk, hogy van alapjuk, de a film messze nem olyan borzalmas, mint amennyire ezek alapján gondolnánk...
Hogy kerül a legrangosabb fantasztikus irodalmi díj jelöltjei közé egy Űrraptorok fenékinváziója című, űrdínós melegpornó-novella? Harmadik éve folyik a kultúrharc Hugo-díj körül: a jobboldali jelöltlistákra idén poénból ezt a művet is berakták. A trollkodás visszafelé sült el, de felmerül a kérdés:…..
Megnéztük a legújabb X-Men filmet és sajnos nem lettünk tőle felhőtlenül boldogok...
A Marvel legújabb mozija nem újítja meg a szuperhős filmek műfaját, de még így is több, mint egyszerű iparosmunka. Spoilermentes kritikánk a Polgárháborúról...
A 2008-as Cloverfield mindenkit meglepetésként ért és úgy néz ki, hogy a J. J. Abrams és a Bad Robot folytatni szeretnék ezt a hagyományt, ugyanis a 10 Cloverfield Lane szintén a semmiből jött és legalább annyira meglepőre sikerült, mint elődje...
A Trikorder visszaemlékezése a 90-es és a 2000-es évek legelejére, mikor minden babazsúron előkerült egy MB társasjáték, minden célba érés jó alkalom volt a verekedésre, és minden hatos után újradobhattunk. Tíz darab társas, csak úgy...
A fantasmania.hu nyereményjátékot hirdetett, ami során egy Batman vagy egy Superman figurát nyerhettek meg!..
Trikorder A fasiszta és az isten 2016.03.29 13:39:39
Mostanra már valószínűleg mindenki elolvasott legalább egy kritikát a filmről, így szinte mindenki értesült róla, hogy a Batman v Superman nem lett jó. Amiről már kevesebb szó esik az az, hogy ez a film lehetett volna jó is. Zack Snyder nem jó rendező, ahogy David S. Goyer sem igazán jó író, viszont…..
Kedvenc denevér emberünk számtalan buta kiegészítőt és ellenséget kapott az évek folyamán. Nem spóroltak a fanok sem a kreativitással, van a listánkon musical és ikonikus dalocska is. Összeszedtünk a 10 legborzalmasabb dolgot, ami Batmenhez köthető...
trg 2016.03.20 13:17:07
@RuxxBono: lebuktunk
trg 2016.03.21 10:01:20
@RuxxBono:
Az első két Nolan film oké volt, voltak benne dolgok, amik működtek és voltak, amik nem, d a harmadik filmre, a saját realizmusát is szemen köpte, mert túl sokat és túl nagyot akart. Patetikus, giccsbe hajló jelenetek, olyan események, amik kicsit sem illenek az addig megalkotott világba (vagy bármilyen másik a fizika és a logika törvényeinek engedelmeskedő világba), rettenetes karakterizáció, félreértett fanservice stb. Ha nem Batman filmként van eladva, akkor valószínűleg sokkal kevesebb ember rajongana érte (bár Nolan film, szóval biztos sokan felszopnák így is). Ez utóbbi egyébként a másik kettőre is igaz. A Kezdődik igazából nem túl különleges, korrektül össze van rakva, de ennyi. A TDK persze tényleg jó lett, bár nem hiba nélküli (Kétarc történetét kár volt beleerőltetni például), de melyik film hiba nélküli...

"de megvolt benne a batman cím quintesszenciája, hogy miről is szól az ő története a képregényekben is, csak a külsődleges sallang volt leszedve és ízlésesen, mondhatjuk, lett kivitelezve inkább" - ezen viszont nevetnem kell kicsit. Batman a Detective Comicsban debütált, a karakter egyik állandó jelzője az world's greatest detective, ehhez képest - egy-két kivételt leszámítva - szinte semmit sem nyomoz (nem mintha a korábbi filmekben ezen akkor hangsúly lenne, de azokat senki sem nevezi a karakter tökéletes reprezentációjának)
trg 2016.03.21 12:25:43
@RuxxBono:
Hát szerintem a Tél katonájával nem lehet összehasonlítani a TDKR-t (bár annyiban hasonlítanak, hogy egyik sem szuperhősfilm elsősorban), de én azzal a filmmel vállaltan elfogult vagyok:D

Amúgy Nolannal tényleg az a legnagyobb baj, hogy nem tartja be a saját szabályait. Az Avengersbe vállrándítással letudtam azt, hogy Banner az utolsó csatára megérkezett egy robogóval, mert egy pillanatig sem akarta magát véresen komolyan venni a film, a TDKR (illetve Nolan Batmanjei) ehhez képest arról szólnak, hogy realizmus, földhözragadtság stb., amibe nem férnek bele ilyen logikai hibák (hogyan jutott vissza Gothambe Bruce???), meg eleve az egész himnuszéneklős, Robinos, olaszországos patetikusság nem áll jól ezeknek a filmeknek. Értem én, hogy nagyot akart dobni a trilógia zárlatában, de szerintem ez nem működik (mondjuk szerintem Nolan az Interstellart is azzal baszta el, hogy elvitte az egészet egy nagyon béna álfilozófiai/áltudományos metafizikus baromságba, ami lehet, hogy papíron nagyon jól hangzott, de filmen borzalmasan patetikus és béna volt).

Illetve van még egy nagy bajom a Nolan filmekkel, az, hogy hogyan befolyásolják a DC jelenlegi filmes terveit. Erről persze nem Nolan tehet (bár producerként ott volt a Man of Steel mögött is), de ő fektette le ennek a dark, gritty, brooding vonalnak az alapját, amit a DC aztán odáig vitt, hogy kijelentették, hogy nem lehetnek poénok a filmjeikben ("no fun") és ehhez annak ellenére tartják magukat, hogy a Man of Steel egy rohadtul semmilyen film lett, aminek a stílusán egyértelműen érezni Nolant (persze Snydernek sem kell a szomszédba menni tanácsokért ezen a téren).
Hétvégén a MyTV LoL Kupájának viewing party-ján jártunk a Barcraft 2-ben és ha már ott voltunk, előkaptuk a kameránkat is, hogy megkérdezzük a magyar LoL közösség aktív tagjait arról, hogy hogyan érzik magukat és hogy mit tartogat a jövő a magyar e-sport világ számára...
A fantasmania.hu nyereményjátékot hirdetett, ami során két Walking Dead figurát nyerhettek meg!..
A LEGO már jó ideje készít készleteket a DC képregények alapján, így adta magát a gondolat, hogy egy kicsit jobban megnézzük a felhozatalt és röviden bemutassuk az általunk legjobbnak ítélteket...
trg 2016.03.05 14:34:58
@nemorino: Bessa nekem is kedvencem, főleg az első quinjet és a Spider-Man: Spider-Cycle Chase miatt (meg hát a helicarrier, de arról csak álmodozok)