Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JBa

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megosztó. Nagyon szereted, nagyon utálod, vonogatod a vállad. Az már az első vélemények alapján is látszik, hogy a Csillagok között eme három hozzáállás gyakorlóit egyenlő arányban fogja képviseltetni - kb. úgy, mint utoljára a Prometheus. Az is kapott egy kibeszélő posztot,…..
JBa 2014.11.08 00:38:38
@vargatom: Jó amiket írsz, el is fogadom őket (mondhatni meggyőztél), de engem magával tudott a film ragadni annyira, hogy ezeket meg tudom személyesen bocsátani. a 2001-ről is olvastam, hogy vannak benne ilyesmi hibák.
De leírtam, hogy nem a te problémáiddal vannak nekem gondjaim, hanem azokéval, akik a film merészebb, fikciósabb ötleteit vetik el zsigerből (szeretet mint erő, meg ezeket), mert ezek nem hibái a filmnek, meg nem logikátlanságok, hanem a film lényege kb.
JBa 2014.11.07 23:52:30
@vargatom: Elsősorban pont nem a Ranger-problémafelvetéssel van bajom, de egyébként én úgy gondolom, hogy a NASA-nak volt ideje (és pénze) tovább kutatni az űrtechnológiát, csak titokban kellett csinálnia. Szóval (persze lehet, hogy tévedek) szerintem a Ranger egy mainál fejlettebb űrhajó, ezért repkedhet úgy, mint egy X-wing. Hogy miért hordozórakétával kell elvinnia Földről, ezt megadom.
A második mondatot nem biztos, hogy értem, de Matt Damonnek nagyon is eszébe jutott elugrani az Endurance-re, ezért is tette meg, amint lehetősége volt rá, addig a bolygón volt rekedve.

Az ígéret szép szó, valóban, a marketing alatt pedig előzetesen azt mondanak, amit akarnak, amíg eladja a filmet, de ettől elvonatkoztatva, önmagában nézve (PLÁNE egy hollywoodi scifi kalandfilmet), pl. a "lehet-e gravitációs hullámokkal pöcögtetni egy óra másodpercmutatóját" és hasonló kérdések szerintem totál irrelevánsak az üzenet, motívumok és körüljárt témák fényében, mert ez egy játékfilm, művészeti alkotás, nem tudományos értekezés.

Nekem is vannak fenntartásaim a filmmel, de ezek inkább narratív dolgok, amelyek valóban Nolan, mint filmrendezőnek a botlásai (pl. a szirupos utolsó 10 perc), és amelyek ebből fakadóan a jó/rossz film kérdésének eldöntésében szerintem sokkal inkább döntő tényezők.

Szóval én azokkal az emberekkel nem értek egyet, akik azt mondják, hogy ez AZÉRT volt rossz film, mert ha bemész egy fekete lyukba akkor meghalsz.
- SPOILERMENTES - Kripton pusztulásra ítéltetett. Mielőtt a bolygó összeomlana, Jor-el (Russell Crowe), a kriptoniak vezető tudósa újszülött fiát egy űrhajó fedélzetén a Földre küldi abban a reményben, hogy a földlakók befogadják őt. A fiú egy titkot is magával visz, melyre…..
Hiába mondott J.J. Abrams olyat, hogy a 2015-ös bemutató még nincs kőbe vésve, a Disney-góré meg olyat, hogy háromévente várható egy-egy új epizód az új trilógiából, a Disney és a Lucasfilm a CinemaConon ma bejelentette, hogy 2015-től kezdve minden nyáron érkezik egy Star…..