Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pytty

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több weboldal is megosztotta az alábbi videót, ilyen vagy hasonló szöveggel: Egyelőre csak a kínai tescóban készítik így télen, amikor nem terem meg még a fóliában sem a káposzta és a saláta. Kicsit durva, hogy hol tart a mai világ, már zöldségeket is képesek vagyunk…..
  Piliscsaba tábor vasútállomásról írni? Ugyan minek? Kit érdekelhet ez? A közelmúltban vettem azonban egy képeslapot, amelyből egy olyan sztori fejlik fel, melyre már érdemes rászánni néhány pillanatot. Nézzétek meg az alábbi képeslap mindkét oldalát. A képeslapot…..
pytty 2016.02.28 19:27:21
@VT22: Helyileg közelebb van Klotildligethez, a Pázmáneumtól az első kanyarban, a töltés kiszélesítve
pytty 2016.02.28 19:30:34
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez tévedés, a mai fenyveseket a 30-as évektől telepítették, előtte kopár köves hegyek kiváló felkészítés volt Doberdóhoz...
A norvég Saunders Architecture tervezte, 2006-ban átadott Aurland kilátó Norvégia legnagyobb fjordja fölött helyezkedik el, Aurland városa közelében. A táj igazi adrenalinlöket.   A kilátóra kiírt pályázat mottója a "640 méterrel Aurland fölött és 20.120 km-re…..
pytty 2016.01.01 12:12:57
@Tuvalu: az Északi-sarkon keresztül
pytty 2016.01.01 12:17:23
@bandigyerek: Makovecz és szellemi örökösei miatt hány erdőt?
  Micsoda kérdés! - gondolhatjátok - természetesen térképpel. Igen ám, de az automobilizmus hőskorában, az első világháború előtti évtizedekben kevés személyautó volt hazánkban. Következésképp az autós kirándulások elmaradhatatlan kellékei (autós térképek, autósok…..
pytty 2015.10.22 16:52:11
@gergo: Igen, zúzottköves volt, egy pár 100 m megmaradt a Kopár-csárdánál az Alagút felett mert ott nyomvonalkorrekció volt, kiiktattak egy felüljárót az alagút előtt
Pangea Megy a gőzös... 2015.10.18 22:18:54
A "régen minden jobb volt, de ha mégsem, akkor az legalább biztos volt" szemlélet jegyében gyakran hallhatjuk, hogy a magyar vasút ma is csak olyan sebességgel szállítja az embert, mint 40, 80, 100 éve. Vizsgáljuk meg ezt kicsit jobban, földrajzos szemmel: pontosan milyen módon szolgálta a vasút a…..
Vannak olyan nők, akik képtelenek kiheverni a szülés fájdalmát. Pontosabban: nem akarják kiheverni azt. A szülőágyról úgy, ahogy vannak - véresen, verítékesen - felkúsznak a piedesztálra és szenvedéssel töltik az egész életüket. Ez még magánügy lenne, de a családjuk,…..
Tegnap este elszabadult a pokol Kijevben. A tüntetők és a rendfenntartó alakulatok ismét összecsaptak, ám ezúttal minden eddiginél véresebb küzdelem bontakozott ki. Követni is nehéz a veszteségeket, szinte óránként meghal valaki a lángba borult ukrán fővárosban. Az ellenzék…..
Orbán Viktor a forradalmi Iránt a népi Kínából köszöntötte. Áder János még mindig nem tért magához az azeri elnökkel folytatott kellemes csevely okozta sokkból, amikor megfogalmazta melegszívű gratulációit új barátjának, az ajatollahnak. Kövér egy idióta, Martonyi…..
pytty 2014.02.12 16:51:42
MTI 2014. február 12., szerda 11:54

Irán készen áll a döntő ütközetre az Egyesült Államokkal és Izraellel - jelentette ki szerdán Haszan Firuzabádi iráni vezérkari főnök.

A tábornok blöffnek tartotta a katonai megoldásról szóló amerikai kijelentéseket, amelyet abban az esetben alkalmaznának, ha kudarcba fulladnak az iráni atomprogramról folyó tárgyalások. A katonai vezetőt a Fars iráni hírügynökség idézte.

„Arra figyelmeztetünk, hogy ha agresszió éri erőinket egy területről, akkor annak (a területnek) minden állását megtámadjuk. Nem vagyunk ellenségesek a régió országaival szemben, de ha a térségbeli amerikai támaszpontokról támadás ér bennünket, célba vesszük és megtámadjuk azokat” - mondta a tábornok.

Amerikai illetékesek számtalan esetben hangoztatták, hogy „minden lehetőség nyitva áll” arra az esetre, ha sikertelenül végződnének a Teherán és az 5+1 csoport (Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország - mint az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai -, valamint Németország) közötti tárgyalások. A megbeszélések a jövő hétfőn Bécsben folytatódnak.

Firuzabádi kiemelte:"Az elmúlt évtizedben (az amerikaiak) egy katonai megoldás lehetőségét vizsgálták Irán ellen, telepítették erőiket a régióban, de arra a következtetésre jutottak, hogy nem tudják megtámadni (Iránt), és visszavonultak”. A vezérkari főnök szerint végső soron csak „politikai blöfföt” jelentenek az Irán elleni katonai megoldást kilátásba helyező amerikai nyilatkozatok.

Az Egyesült Államoknak számtalan támaszpontja van Szaúd-Arábiában, Bahreinben, Katarban, Kuvaitban és Törökországban. Haszan Róháni iráni elnök az iszlám forradalom 35. évfordulója alkalmából tartott keddi teheráni nagygyűlésen azt mondta, hogy illúzió az Irán elleni katonai támadás lehetősége.

John Kerry amerikai külügyminiszter január végén jelezte: arra az esetre, ha kudarcba fulladnának az Iránnal nukleáris programjáról folyó tárgyalások, az Egyesült Államokban már készek állnak a katonai megoldás tervei, s az amerikaiak azt teszik majd, amit tenniük kell.
Az ember először nem hisz a szemének. Azt gondolja, valami túl jól sikerült Photoshop-bravúr. Aztán rájön, hogy nem, és elkeseredik.Mert már az a politikai kampány is gusztustalan, amit az Együtt 2014-PM pártszövetség és a kormány művelt a gátakon. Mert igen, ilyenkor…..
Bizonyítottság hiányában 17 vádlott közül 15-öt felmentett csütörtökön a kaposvári törvényszék katonai tanácsa a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés vádja alól, első fokon. Az ügy nem is az év, hanem az évtized botránya.Az úgynevezett tábornokperben az eljárás 2009…..
Volt egyszer egy szakértő, aki tudta, hogy az objektív, szakmai integritás fontosabb, mint mindenféle különérdekek szolgálata. Az egyetemen ebben jól meg is egyeztek a többiekkel és együtt utálták azokat, akik már ott eladták magukat. Aztán munkaerővé vált, de tovább folytatta…..