Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bukócső Blog

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na hát akkor úgy néz ki, hogy újra elkezdődik a rendszeres blogolás itt kérem szépen, de még mielőtt belelendülnénk újra, fontosnak tartom kicsit megmagyarázni, hogy miért volt ez a cirka 3,5 hónap szünet, meg ilyenek. Azt nem tudom, mondjuk, hogy kiknek magyarázom, mivel az eltelt…..
A napokban mutatták be az egykori Peugeot 405 T16 utódját, a 208 T16-ot, ami majd Sebastien Loeb kezei között próbál a leggyorsabban felkapaszkodni a Colorado-i hegyek csúcsára, a "Verseny a fellegekbe" idei, június 30.-án tartandó versenyén, rögtön lássuk is, hogy fog…..
Egy kis 9+1 videóból álló csokrot fűztem össze ide virtuálisan, előre elnézést kérve azoktól, akiket mélyebben érintene szegény párák halálesetei, de túl hálás téma ahhoz, hogy ne foglalkozzak vele. Félre értés ne essék, én is sajnálom az állatokat, de ahogy a mondás is…..
Az Opel 2000 és 2003 között versenyzett a német túraautó bajnokságban (DTM), az akkor Abt-Audi TT-R és AMG-Mercedes CLK-DTM mellett, ezzel a prototípussal. Az erőforrás egy 4 literes V8-as motor és az autó majdnem fele annyi lóerős, mint ahány kiló (1050 kg / 462 bhp), biztos jót…..
Bukócső Webber és a repülő CLR 2013.04.05 14:17:04
Mark Webber az F1 mezőnyében jelenleg a legidősebb pilóta, így tapasztalatban nem lehet hiány, pláne hogy a motorsport szériák széles skáláját versenyezte végig. Mondjuk rajtolni nem tanult meg soha. Az 1999-es Le Mans-i futamra a Mercedes a korábbi GT győztes CLK-GTR-t gondolta…..
Hétfőn rajtol az FIA GT Series első futama a francia Nogaro-ban. A tavalyi FIA GT1 helyett idén már ilyen név alatt fut a dolog, de szinte csak ez változott. 5 európai és egy, eddig ismeretlen ázsiai helyszínen GT3 specifikációjú autók versenyeznek. A tavalyi bajnok a német…..
Újabb eseménydús napokban volt része a motorsport rajongóknak az előző hétvége után, sőt talán most még jobban az volt, mint múlt hétvégén s ezen túl már csak jobb lesz… Összeszorított szájak A Formula-1 mezőny most a páradús, esős Maláj Nagydíjon mérette meg…..
Az 1992-es olasz túraautó bajnokság 20 futamából 17-en 155 GTA-t intettek le először, a bajnokságot pedig Nicola Larini nyerte. Az olasz gyártó felbuzdult a hazai túraautós sikereken és megalkotta a 155 V6 Ti-t, hogy a DTM-ben (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) versenyezzen. A DTM-es…..
7,679 Ennyi másodperccel győzött a Marcel Fassler / Benoit Treuyler / Oliver Jarvis pilótatrió az American Le Mans Series 12 órás sebringi futamán. A sebringi 12 órások történelemében elsőször nyert hibrid autó, mégpedig az Audi R18 e-tron quattro, mely jól viselkedett a rázós,…..
Végre el lehet mondani, hogy elkezdődött az idei motorsport szezon teljesen és visszavonhatatlanul, hiszen Melbourne-ben lezajlott az első F1 nagydíj, azon kívül volt meg V8 Supercar, ráadásul 4 verseny a hétvégén, plusz a már megszokott NASCAR ezúttal Bristol-ban, és az ALMS első…..
Egyik-másik bátrabb hölgyemény az autósport történelme alatt úgy döntött, ráadásul többször is, hogy kipróbálja magát egy versenyautó volánja mögött, s párszor bizony-bizony borsot törtek az urak orra alá, jelezve hogy: nana, azért mégis csak a világ forog a … körül…..
Miután a rallye „B” csoportot a folyamatos balesetek és szomorú halálesetek után 1986-ban megszüntették, az addig itt már 2 világbajnoki címet (1985,1986) megszerző Peugeot Sport Team-nek Jean Todt vezetésével, ideje volt újabb utakat keresni a következő learatandó babérok…..
Bukócső Get back to dirt! 2013.03.12 23:43:37
Még csak március közepén járunk, de már most kíváncsian várom a július 27-ei hétvégét, amikor is a NASCAR történelem egy rég elfeledett darabja újra a figyelem középpontjába kerül. A NASCAR Camping World Truck széria ugyanis az Eldora Speedway-re utazik, ahol salakos burkolatú…..
A Kobalt Tools 400 mérföldes verseny fontos volt a szezon további kimenetelét tekintve, hiszen az évben először látogatott a Sprint Cup 1,5 mérföldes ovál pályára. Mivel a szezon nagy részét (a case-ben is) ilyen hosszú pályák teszik ki, a csapatok itteni teljesítménye mérvadó…..
A Toyota a Yamahával karöltve 1967-ben kezdte el a Group 7 kategóriájú, prototípus versenyautójának fejlesztését, mely a Toyota 7 nevet kapta. Az autót eredetileg egy 3 literes Yamaha V8-as hajtotta, ám ennek 300 lóerős teljesítménye kevésnek bizonyult, ezért később egy 5l-es 600…..
Az ERC szériáról két ok miatt is muszáj ejtenem néhány szót, még így a szezon kevésbé izzadtságszagú felében. Az egyik, hogy az idei évtől összeolvadt a másik, "WRC kistesó" szériával, az IRC-vel, illetve nemrég kiderült, hogy a 2011-ben az Andorra Rally-n csúnya balesetet…..
A phoenixi futam első helyéről Mark Martin indulhatott, ezzel begyűjtve minden idők második legöregebb (54) pole-t szerző pilótájának címét. A verseny elején jól teljesített, később azonban hátracsúszott, amit nagyon sajnáltam, kijárt volna egy jó eredmény az öregnek. A…..
A Toyota Celica a Gt4 ST205-öt az ST185 utódjaként fejlesztették ki, mely igen sikeres konstrukció volt. Az új generáció 1994-ben mutatkozott be a Finnországban rendezett Manta Rallye-n, Juha Kankkunennel a volán mögött. A következő évben már teljes szezonra nevezték az autót,…..
Nagyon vártam már az idei első „éles futamot”, mely aztán be is váltotta a hozzá fűzött elvárásokat. Tipikus túlélőverseny volt, a nagy esélyesek közül rengetegen kiestek a tömegbalesetek során, vagy műszaki hibák miatt. Az első 15 helyen végzettek közül csak hárman…..
Ezzel a bejegyzéssel indítunk egy új rovatot, ahol az általunk valami miatt különösen kedvelt (vagy éppen nem kedvelt) versenyautót mutatunk be, pár keresetlen szóval. Íme az első. Az autó 2000-ben mutatkozott be a WRC-ben, 2003-ig versenyzett, legjobb eredménye egy 4. hely…..
Bukócső V8 Supercars őrület 2013.02.23 17:00:08
Egy hete volt pont, hogy megkezdték a szezon előtti teszteket az ausztrál túraautó széria, a V8 Supercars autói a Sydney-ben fekvő Motorsport Park-ban. Érdemesnek éreztem egy rövid áttekintőt írni a sorozatról még így a versenyek előtt (mivel itthon talán kevéssé ismert…..
Bukócső The Great American Race 2013.02.22 13:38:52
„jó minőségű, sminkelő hosztesz csaj” De ha ezt vagy valami ilyesmit gondolnánk, akkor nagyot tévednénk, hiszen ő nem más, mint az idei Daytona 500 - NASCAR Sprint Cup pole pozicióból induló versenyzője Danica Patrick. Női versenyző először volt leggyorsabb a NASCAR…..
Ma az ESPN-en véletlenül belefutottam a január 24. és 27. között lezajlott, az idei év első hosszú távú versenyének, a Grand-Am Rolex Series-nek összefoglalójába. A nemrég feltöltött versenynaptárba egyelőre nem került be a Grand-Am széria bajnoksága, bár a verseny…..
A mai nappal elindul a bukócső blog, melyben néhány általunk kedvelt és követett autóverseny-sorozatról készítünk posztokat. Nem célunk egy, a teljes évad összes versenyét és szériáját átfogó oldal szerkesztése, pusztán egy olyan felületet, ahol megoszthatjuk…..