Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugyuli

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
  Van államtitkár, aki 466 ezer kilométeres A6-ossal jár. Az állami vezetők közül még a statikusabb szerzetek is simán mennek évi 60 ezer kilométert. Hamarosan mint Skodákat amortizálnak. Mai publikációnk blogposztja...
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
ugyuli 2011.03.04 18:40:30
A felnőtt lakosság fele- a teljes harmada dohányzik. Jó ez? Nem. Viszont ebből kiindulva kellene a változásokat/változtatásokat tervezni/elindítani. Mi az amit át lehet vinni ebben az országban (ezekkel az arányokkal) és hogyan.

Mennyivel szebb és jobb lenne az országunk, ha a meglevő törvényeket, irányelveket rendesen betartatnák a polgárokkal/kocsmákkal-mindenkivel. (11év után)
dohányzó-nemdohányzó terek MEGFELELŐ szeparálása, VAGY normális szellőztetés előírása, megfelelő hangszigetelés előírása, és az italmérési/nyitási engedély kiadásának ezektől függővé tétele.

Bármilyen szemetelés büntetése VÉGRE=>kevesebb szemét(csikk is)-kutyaszar, stb
Lépcsőházban-liftben dohányzás elrettentő mértékű büntetése. (mivel itt nem tudod kikerülni se a szagot, se az egészségkárosítást, meg különben is köztulajdon rongálása)

Esetleg a legegyszerűbb/könnyebb út helyett, a valós problémamegoldásokon dolgoznának, majd azokat betartatnák.
Nem a bejárathoz tennék/tetetnék a k hamutartókat, ÉS a dohányzóhelyeket a bejárattól megfelelő távolságra jelölnék ki (közintézmények/színház/pláza/szórakozóhelyek, minimum 10-15méter. utópia: fedett/szellőző/fűtött). Simán lehet borítékolni, hogy milyenek lesznek a kinti kijelölt dohányzóhelyek, ha ezt így átgondolatlanul-populistán átviszik. Bent nem lesz füst, de az utcán/bejáratnál/járdán annál több.

Vonat végén lenne-lehetne egy-két dohányzókocsi (ÉS nem minimum számú kocsival közlekedne a szerelvény)-amin kívüli dohányzást komolyan és azonnal büntetnének-, horrible dictu egy budapest-veszprém/budapest-pécs út nem tartana 2-4+ óráig. (Ugye a német vasúti kocsis dohányzó-nemdohányzó megoldás sajnos utópia)

Mennyivel szebb is lenne, ha egy "megállókban/peronokon/aluljárókban itt-ott jövő hónap elsejétől nem lehet dohányozni" rendelet életbeléptetése úgy kezdődne, hogy kialakítanák a "dohányzóhelyeket"- ellátva azokat csikkgyűjtőkkel (esetlegesen ahol lehet, lehetőség szerint minél jobban elszeparálva azokat a gyalogosforgalomtól), MAJD kihirdetnék a rendeletet, és nem fordítva, szarból várat építve.

Autóban dohányzás tiltása:
Ma aki az autóban/közterületen/bárhol a gyerek mellett dohányzik, az nagyon nagy eséllyel otthon a négy fal közt is ezt csinálja, ergo szerintem megint csak a szart pofozzák ezzel. Felvilágosítással-pozitívabb kampányokkal talán (gyorsabban?) előrébb jutnánk. Nagyon sokan még úgy nőttünk fel, hogy egészen kis korunktól kezdve passzívan dohányoztunk, mert akkor még az volt az elfogadott.

Tolerancia:
"Dohányos dohányozzon a saját négy fala közt, a saját zárt terében. "
"A dohányos (ruhája szája keze haja) elviselhetetlenül büdös"
"A köcsög dohányos miatt nem tudok szellőztetni, bejön az ablakon a füst."

Ebből valószínűleg a legjobb az lenne mindenkinek, az ha a dohányos csak az erkélyén-ablakában dohányzik kizárólag hamutartóba szemetelve. Így se a lépcsőházba nem árad a lakásból a nikotinszag, se a ruháiba-lakásába nem épül bele annyira a cigifüst=>kevésbé kell utálni. Viszont be kell néha csukni az ablakot. Valamit-valamiért.

Jó esetben innentől (tisztább ruha-kevesebb dohányzás) elkezdi érezni miért utálják sokan annyira a cigiszagot, és sokkal jobban elkezd másokra-magára figyelni. (kevesebbet dohányzik utcán, munkahelyen kinti dohányzás után kezet mos-szájat öblít/fogat mos stb..) (saját példa)

Szórakozni kívánó csoporton belüli demokrácia:
Régen rossz az, ha egy társaság szórakozási opcióit a dohányos réteg (függetlenül annak arányától) szabja meg. Ha egy dohányos képtelen lemondani a füstös helyéről a nemdohányzó barátai füstmentes szórakozása érdekében, akkor azok nem is a barátai. (cserébe azért illik nem fintorogni ugye amikor azok visszajönnek kintről a dohányzásból)
Az A38-on/nemdohányzó helyen rágyújtó bunkó dohányosok nem tartoznak ide. Tessék azt kiharcolni, hogy tegyenek ez ellen, legyen következménye!

Dohányzó szórakozóhelyen dolgozók egészségének védelme:
Megfelelő szellőztetés előírása ÉS annak betartatása ÉS a pultnál dohányzás betiltása. Akinek ez nem fér bele az üzleti tervébe az nyisson nemdohányzó helyet, vagy csukjon be. pont. Ennél jobban szerintem nem is kell bonyolítani a dolgot, ráadásul munkahelyet teremt a sok-sok ellenőrzés!:)

Dohányzás kategorikus tiltása:
Amíg nincs semmilyen kultúra ebben az országban és minden intézkedés látszatintézkedés, illetve semminek sincs valós következménye, addig sajna ilyen "megoldások" lesznek.

Szag (kvázi nem passzív dohányzás, hanem a szag és a nyomelemnyi károsanyag):
“Büdös bagós ne mérgezz a szagoddal-ruhádon-bőrödön-hajadban-tüdődben levő károsanyaggal!”: Ez az igazi indikátora a megélhetési/retardált/agyatlan antidohányosnak, akik ha állatvédenek akkor PETA-sok, ha környezetet védenek akkor haragoszöldek.
Csudapest zaj és szmogszennyezéséhez képest ez a behatás teljesen elhanyagolható. Sajnos.
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
ugyuli 2010.12.22 12:03:53
Mások tulajdonának a tiszteletéről:

Van egy zárt telkem, aranyos kis 10cm átmérőjű betoncölöpök 2-3 méterenként, közte drótkerítés.

A kapunk (és mindenki másé is a környéken) úgy van kialakítva, hogy simán be lehessen állni/félrehúzódni, ha szembe jönne valaki. Az út másfél autó széles, beállók 20-40 méterenként vannak.

Az összes utcafronti betonoszlopunk (és a kapué is) el van törve, mert nekimentek többször is.(éppen elfér 2 autó egymás mellett, ha mindkettő behajtja a tükrét)

Betont-követ-fát-semmit nem rakhatok a kerítés elé, hogy ne basszák szét a kerítésemet, és még jól meg is büntetnek, ha nincs lenyírva a fű szépen 5centisre a kerítés mentén (hogy lássák a majmok, hogy nincs a fűben semmi akadály)

Lehet tippelni mennyien hagytak ott cetlit, vagy csengettek be a szomszédomhoz (aki ott lakik) hogy "bocsi, az okozott kárt megtéríteném, vagy csak szívesen jövök segíteni újrahúzni ezt a részt".

30méter az utcafront amit 2-3 évente teljesen újjá kellene építeni "olcsón", vagy egyszer k drágán, hogy bírja a gyűrődést.

----

Kijelölt területen, a környéken élőket nem zavarva, relatív olcsón lehetne terepmotorozni. Sokan leírták már hogyan.

Ehhez csak a kijelölt terület, és a második véleményben annyira emlegetett kompromisszumkészség hiányzik.

Amíg a terepmotorozók/quadosok nagy hányadából ez hiányzik, ne mutogassanak ujjal a tulajdonosokra, ne várjanak megértést, az ingatlanokat valamivel nehezebb mozgatni, mint a gázkart (üveghangon üdülő/lakó-övezetben/turistaúton).

Bocs a féligmeddig offért.
 A Munkahelyi terror blog online aláírásgyűjtésbe kezd, amelynek célja, hogy a Magyar Országgyűlés végre törvényes keretek közé kényszerítse a munkaadókat.  Mindenki találkozott már olyan álláshirdetéssel, amely versenyképes fizetésről, kiváló előrelépési…..
ugyuli 2010.08.08 15:47:08
@Strici: Letöltöd pendrive-ra az everest nevű programot az megmondja pontosan milyen gyártónál kell keresned és melyik típusú wlan drivert. Esetleg, ha szerencsés vagy akkor a laptop "eredeti típusát" -> gyártó weblapja.

Alternatíva: Letöltesz egy ubtuntu/randomlinux livecdt abban "lscpi" parancs kilistaz mindent amit tudnod kell.
ugyuli 2010.08.09 09:06:42
@Toadwart: Gondolom nálatok kézzel kell írnia szegény adminisztrátoroknak a válaszokat. Akkor nem csoda, hogy 15-20 is kellene belőlük.
Elég a kamu álláshirdetésekből, a kormánynak lépnie kell! Csatlakozz!!!    Több, mint fél évig próbálkoztam az álláskereséssel, tegnap számoltam össze a beadott pályázataim számát (278 db) ebből összesen 34 visszajelzést kaptam, melyben benne vannak az…..
ugyuli 2010.08.07 22:09:40
@Kanadai:
3: A minimum ajánlottól felfele el lehet térni, senki se fog megsértődni érte:)

4: Van egy adott betöltendő munkakör amire van x-y keret. A munkakört meghirdeted x-et beleírod, jönnek a jelentkezők, és a benyomásoktól függően adsz neki x-y között.

5: De legalább nem egy 2-3-4-5-10 körös interjúsorozat legvégén jön rá a pályázó, hogy ez nagyon rossz lenne neki, ha viszont nem pályázik(mert látja előre, hogy az kevés a rezsihez/gyerekhez/hiteltörlesztőhöz), lehet, hogy azt a 10+ órát más -neki megfelelőbb- meló pályázására is fordíthatta volna. A nyugalmáról, mínusz stresszről nem is beszélve.

De ezek abszolút nem tételek a pályáztató számára.
Kedd este a Gödörben tartózkodtam, ahol a budapesti fiatalság szokásos vidám életét élte, amikor nyolc körül a tömegben feltűnt a fél LMP-frakció - persze ekkora létszámú csoport könnyedén tud elvegyülni a tömegben, úgyhogy nem okoztak feltűnést még úgy sem, hogy Schiffer…..
ugyuli 2010.07.16 21:13:34
Ha valóban szakik lennének a meghívottak, akkor inkább hozzanak számlát, még jobban is járnak, mint az egyszeri ingyenkajával.

Frakciókeretet el lehet költeni annyi minden másra is: bkv bérletre, máv jegyre, ilyen-olyan tanulmány készíttetésének finanszírozására.

Ez meg főleg a szimptaizánsoknak szól:
Amennyiben nem csak a nevében lesz más egy politikai csoport, hanem konzekvensen kiáll a valós problémákért, azt a választói réteg észre fogja venni.

Lehetne kezdeni pl azzal, hogy nem másokra mutogatunk, hogy dehát azok....
Mutassuk meg helyette, hogy mi NEM. Ezt is ha lehet kevesebb füsttel, inkább több lánggal.

Harcolni azért, hogy aki lop (főleg a néptől) azt megbüntessék és örökre el legyen tiltva a közügyektől. (ugye ez feltételezi a rendőrség rendbetételét)

Általánosságban:
Aki tényleg a hivatástudat miatt ment politikusnak- és nem csak a zsebét tömni- azt az emberek észre fogják venni.Idővel, a tetteket munkát látva. Hangoztatni azt teljesen felesleges.

Hogy a többi hülyének nézne a rablók házában? Elvégre te harcolsz, dolgozol a népért, rettentő sok órában naponta, ergo ez fel se fog tűnni.

Illetve ha csakis a magyarok felemelkedése a célod, akkor nem fog zavarni a "haveri ebédek" megszűnése, kényelmi extrák és egyéb juttatások lemondása (hiszen szarban van az ország sok évtizede), és bőven elég lesz az alapbér is.

A munkaebéd árát bagatellizálóknak:
Amíg egy országnak ennyi adóssága van, addig igenis számít minden kurva fillér.
Járjon a politikus BKV-n(egyből fontos lesz a minőség), kivételes esetben taxi-sofőr.
Tökmindegy mennyi a kár, vagy feleslegesen elköltött/lopott pénz. 10 10e v 10mrd HUF. Mindegyikért eltiltás a közügyektől egy életre.

Bocs ha csapongtam, helytelenül írtam vagy bármi:)

Azt a politikát ami valóban más, teljesen felesleges címkézgetni, szemet fog szúrni a célközönségnek.
w Ahogy tetszik 2010.06.17 04:45:00
Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből. A…..
Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes…..
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?…..