Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomato77

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több írásban fejtegettem már, hogy szerintem meg van a helye a négyévszakos abroncsoknak, és ez a hely például a kisautók felnijei. Persze nagyon fontos az alapos választás, és annak a tudomásul vétele is, hogy a négyévszakos abroncsok rendszerint drágábbak az azonos kategóriájú, méretű, márkájú…..
Tomato77 2020.03.09 20:06:10
@SKG: Ez a "semmire se jó igazán" szerintem nem igaz. A négyévszakos télen jobb, mint a nyári, nyáron jobb, mint a téli. Amilyen "telek" vannak mostanában, tök elfogadható. Kb. 6 éve négyévszakost használok, lehet vele közlekedni még hóban is. Igaz, ha muszáj, le tudom tenni az autót, nem azzal járok dolgozni.
WAN-KELL ! Neved mától Pipacs 2017.04.08 14:43:08
Pénteken, egy pörgős, de unalmas hét kárpótlásaként végre rendszámot kapott az RX-8-am. Utóbbi időben figyeltem, hogy mik a legfrissebb táblák, és PCS-ből elég sok jött szembe, ami azt sugallta, hogy itt helyben most ez megy. Hát ebben nem tévedtem, viszont akárhogy drukkoltam neki, hogy kifusson, a…..
Tomato77 2017.04.08 23:55:14
Én leszek a Datsun-blogolás Henry Fordja: az építés után a posztírás feladatát is kiszerveztem Pupp Balázsnak, aki a saját szavaival meséli el színesen és változatosan, amire én csak annyit írtam volna: baszki. És ki ne hagyjátok a videókat, melyekben kigyullad illetve…..
szirszarjaim Carspotting 260 2015.07.01 08:00:00
Na jó, most már a sok bejövő után mutatok saját találatot is: Mondtam a tulajnak, hogy ha eladó lesz, szóljon! ;)..
Tomato77 2015.07.01 11:24:50
Belsőség Megbűnhődtem 2015.06.29 17:25:09
Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy olvasom a vízmellé kihelyezett kommandónk sztorijait, amiket felváltva írnak a srácok. Koncz Jani már több anyagban is beszámolt a történésekről, ami az ő esetében egyet…..
Tomato77 2015.06.30 11:55:52
@CSÖRR-CSI££: Ha mégis ér külföldi, akkor belinkelem Albert One-t és a Turbo Dieselt:

www.youtube.com/watch?v=Qpm2lnVbiBU

Kiskoromban hallottam, aztán mit össze gugliztam, mire kinyomoztam, hogy ki ő. :-) (Remélem, nem volt még, mert itt a munkahelyen nem nyitja meg a videókat.)
Bence nevű olvasónk küldte Kecskemétről a következő szép vasakat: Lesz még tőle pár találat később is. Köszi! (Én még azt a háttérben látható Volvót is körbefotóztam volna...)..
Tomato77 2015.06.18 10:46:39
@Surci: Én is azt szúrtam ki. :-)
Jó ideje nem volt szó a szívem svéd csücskéről, hát majd most. A fenti kép tavaly december 30-án készült, és bár a pontos dátumra nem emlékszem, ahhoz képest legalább egy hete állt szegénykém járóképtelenül. De inkább kettő. Történt ugyanis, hogy amikor megpróbáltam…..
Belsőség Bent a kövület-Pio! 2015.06.02 16:00:17
Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve vettem, bent lakik a Foltosban. Eddig egy szem, Borsi Miki barátomtól kapott ősrégi, monó Blaupunkt rádió szolgáltatta nekünk a talpalávalót, kis csalással egy kék (amerikai…..
Tomato77 2015.06.03 11:05:02
@Csikós Zsolt: Akartam kérdezni, hogy milyen FM transmittert használsz, de ezek szerint nem tőled fogom megtudni a tutit. :-) Nekem valamilyen kínai kiciócó van, ami arra jó, hogy fel lehet ismerni a zenéket, másra nem. Elég vacakul szól, és néha a környező autókból jobban átszűrődik, hogy mit hallgatnak. :-) Nehéz olyan frekvenciát találni, ahol nem zavar be semmi. Eddig a 99,9 MHz vált be, de Fót környékén így is bele kell néha hallgatni a Dankó Rádióba. :-)
szirszarjaim Ikarus 260 2015.06.01 08:00:00
Sokat kellett várnom rá (nekünk magyaroknak meg úgy általánosságban is nagyon sokat kellett várnunk egy normális méretű - 1:72-es - és kivitelű modellre a típusról), de megvan, mindenki nyugodjon le! Folytatva a múltkori Ikarusos bejegyzést mutatom hát kicsiben az Editions Atlas…..
Autóépítés Mi ez? Lamborghini? 2015.05.19 19:19:12
Kérdezte tőlem egy látogató a garázsban. Rögtön tudtam mire gondol, de itt sokkal jobb megoldás található, mint az említett "ócskaságon": Nekem az egész eleje felnyílik a járgánynak, nem csak az ajtaja. Több oka is volt ennek a megoldásnak: nem bírtam hova tenni, és egymagam…..
A WTCC idén a legendás Zöld Pokolba is ellátogat. A pálya fogalom, egy kör úgy 9 perc. A versenyzők közül alig van valakinek nürburgringi tapasztalata, ettől kicsit kiegyenlítettebb lehet majd a mezőny. (Sabine Schmitz kivétel, ő nem megy szezont, de kis túlzással ezen a…..
2014-ben én voltam a világ legrosszabb versenydatsun-bloggere. Viszont versenyautóztam, amennyit bírtam. Csak írni nem győztem. Illetve győzni sem győztem. De majdnem! És sokszor. Mert a Hangyász elég menő. Bár nincs kész. Íme 2014 összefoglalva. És még alig van május! A…..
Tomato77 2015.05.11 20:31:38
@mt-03: Csikóst megvédeném, mert az se szarból várat, csak más műfaj. Megfér egymás mellett a kettő. Nekem pl. nagyon bejön a Csikósi magasságú olajos szívás ugyanúgy, mint a Karotta-féle elmélkedős, tudományos megközelítés gyakorlatban való alkalmazása, időnként némi kudarccal fűszerezve. :-) Valószínűleg a részletes technikai dolgok és hardcore autópornó mellett a stílusuk is sokat dob az írások élményén. Havonta egy Hangyász sztori tényleg kellene.
Gondolom, nem kell magyaráznom a címet ;) Megszámlálhatatlan cikk foglalkozott már General Lee-vel, vagy Starsky és Hutch Ford Gran Torinójával, a Vissza a jövőbe sorozat DeLorean-jéről nem is beszélve, de szerintem a Blues Brothers Dodge Monacója és a Szellemírtók furcsán…..
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
A Google-hirdetések érsebészi pontosságú targetálása néha még engem is megijeszt. Éppen elmélyülve dolgozom, talán pont a kettes Mégane hibajelenségei után túrom a fórumokat az aktuális használtteszthez, van mit olvasni, de egyszer csak beúszik a képbe jobbról egy 02-es…..
Nemrég bejárta az internetet egy kérdéssor, amiről azt írják, hogy a kérdéseket ebben a sorrendben kell feltenni egymásnak, és így garantált, hogy rögtön a lehető legintimebb kapcsolatban találja magát az ember a kiválasztott partnerrel. Tehát valami társkeresős szuperfegyver.…..
szirszarjaim Nysa 522 2015.02.14 08:00:00
Idejét sem tudom már, mikor került hozzám új Retroautó (visszakerestem, tavaly áprilisban, azt hittem, régebben), viszont most megint ilyen történt. Egy kedves kollégám hozott nekem pár régi zászlót, olyan kicsi, asztalra tehetőt, még az előző rendszerből. És volt közöttük…..
szirszarjaim Olyan, mintha... 2015.02.08 08:00:00
Elautóztam volna mondjuk Domsjőbe, ahol Csikós mester a Pontont vette, majd onnan még át Tromsjőbe, mert annak is ilyen szép a neve :) De írhattam volna akár Marokkót is. Ennyit mentünk eddig együtt az Altóval, pedig még csak tavaly novemberben vettem. A napi számlálót tankolás…..
Ez a poszt rendhagyó. Nem egy autó lesz benne, hanem egyenesen öt, ÖT ÍZIG-VÉRIG ULTIMATE JDCS EVÖR, amik még sosem jártak a blog hasábjain. Csapjunk a lecsóba, vagy mibe, és lássuk: Csaj, piros autó, WRC, mi kell még? Ja, persze, a képek: Elterelésként a csajjal…..
Felgyűlt a sok ki nem vett szabadság, elfogyott az év, szögre akasztom hát a billentyűzetet. Ma még fáért mentünk, s mivel a Kati 190-esének és a foltos állólámpás Mercinek sem elég nagy az utastere, ezért elővettük a tökéletes karácsonyfa-bevásárló autót, a Bianchit.…..
Tomato77 2014.12.23 22:06:21
@Krisz_: Lehet, hogy nem is a fa nagyobb annyival a wunderbaumnál, hanem a Bianchi kisebb ennyivel. :-)
Amúgy nagyon szép idő volt ma, igazi veteránautó megmozgatós.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!