Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rucza

251 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világtükör A Varázsló 2020.02.11 00:16:48
Közel két hete egy ismerősömön keresztül megismertem egy fiút - mit fiú. Kész pasi, idősebb nálam, de nem is ez a lényeg. Én csak Varázslónak hívom, amit rendre szerényen elhárít. Sámánoktól és táltosoktól tanult és elképesztő tudása van, az energiákról, amiket használ nem is beszélve. Én a reiki…..
Világtükör Az ajándék 2019.06.02 02:04:31
Tél van.Kint reggel óta zuhog a hó. Adventi időszak van, nemsokára Karácsony. Szeretem ezt az időszakot, főleg, ha minden fehér, ahogy beterít mindent a frissen hullott hó.Sok megpróbáltatás, veszekedés, és ego-harc után közel 1 éve vagyunk együtt Tony-val. Jól megy minden. Végre kezdi lebontani a…..
Világtükör Szilveszter 2019.05.12 00:08:15
Ebben a történetben nem a saját bőrömben vagyok. Nem azt éltem át, amit az én lelkem átélt, hanem azt, amit egy másik lélek. Nem tudom másképp elmondani. Én voltam Tony csaja. Szilveszter van.Tony cibált el erre a buliba, ahol csak Davidet és Johnt ismerem, senki mást. Itt van John csaja is, Kate.…..
Világtükör Egy szomorú nap 2019.05.11 20:58:55
Ma valahogy minden szürke. Hiába süt a Nap hét ágra, fényét és melegét ma senki nem érzi.Martha-val és a bátyámmal szótlanul ülünk az autóban, miközben leparkolok. Nincs kedvünk beszélgetni. A kocsit a parkolóban hagyva belépünk a nagy cirádás kovácsoltvas kapun.Minden megváltozik.Ezen a helyen…..
Világtükör A furcsa látogató 2019.05.06 14:36:47
Évek óta nem hallottam Tony felől. Nem is emlékszem már, hogy mikor szakítottunk. Kate-el már nem beszélünk róla. Élem az életemet, nem foglalkozom vele. Az emberek jönnek-mennek, én pedig tanulok tőlük.Dolgozom, mint mindenki és jó fizetésem van. Anyám, Martha halála után eladtam a lakását és az…..
Világtükör Zűrös kerti-party 2019.05.06 13:17:31
Megint Kate-nél vagyok.Nyár van, baromi jó idő. Olyan igazi sütögetős, kiülős, napozós, punnyadós idő. Már itt van mindenki, az egész család. Kate szülei, a testvére és a férje, a nagynénémék, mindenki.Tom-mal belépünk a kapun. 16 éve ismerem, ő a legjobb barátom. Mindent eltudok neki mondani, és ő…..
Világtükör Luca 2019.05.03 01:05:23
Úton vagyok az unokahúgomékhoz, akinek az esküvőjén megismertem Tonyt. Rég nem láttam őket. Kicsit félek. Kate, az unokahúgom, most írt egy üzenetet, hogy Tony is ott lesz. Sajnálja, nem tudta, hogy jön, csak betoppant. 20 percre vagyok az unokahúgoméktól. Közel 9 órája vagyok úton, visszafordulni…..
Világtükör Az első 2019.05.02 13:10:15
Egy meleg, átlagos nyári estének indult. Hazafelé tartok a munkahelyemről. Az autórádióból egy Linkin Park dal szól. Az ablak letekerve, és igazi, nyári levegő csapja meg az arcomat. Jól érzem magam és mégis furcsán. Szeretek éjjel a majdnem kihalt városban, az üres utcákon autózni. A volánnál ülve…..
Azt mondják, mi különlegesek vagyunk.Megismerhettünk valamit, egy kapcsolatot, ami tereken, időn is át ível. Ahova újra és újra visszavágyunk, és visszatérünk életeken át. Valamit, amit egyszer az idők kezdetén eldöntöttünk.Közösen.Amit odafent kitörölhetetlenül kőbe véstek. Talán épp mi voltunk…..
Azt mondják a bölcsek, hogy ha szeretnéd megváltoztatni a világot, akkor szeress egy férfit igazán. Válaszd ki azt, akinek a Lelke hozzád szól. Aki lát téged. Aki elég bátor ahhoz, hogy féljen. Fogadd el a kezét, és vezesd finoman oda, ahol érezheti a melegedet saját magán. Hagyd ott megpihenni, és…..
“Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy. Események, emberek, gondolatok jönnek és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül, aztán egy idő múlva nem marad belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben, mint apró haszontalan holmik a házban. Itt-ott valami leszakad az emberből,…..
Van minden szívnek titkos rejteke, Amelybe senki nem láthat bele; Hisz magad elől is takargatod, Hogy akaratlanul mit tartasz ott... Haladsz tovább s többé eszedbe sincs, Hogy ama rejtett zugba betekints; Hogy kulcsa hol van, el is feleded, A zárt pedig a rozsda eszi meg. (Móra Ferenc)..
"Akármilyen kedves vendég, három napig untig elég." - szól a mondás, és bár én szeretem a vendégeket, a legutóbbi szerencsére csak pár óráig keserítette meg az életemet. Történt, hogy néhány nappal ezelőtt, mikor reggel felkeltem, eszembe jutott a szürke szempár, és gondoltam, reggeli meg minden…..
"Fogadd el, hogy egyszer te vagy a galamb, máskor meg a szobor." Elfutnak a napok.Most én vagyok a szobor.Csak ülök a széttört buborékom romjain és nincs más dolgom, mint türelemmel várni.Türelemmel.Nem könnyű. Nagyon nem.Minden nap újra és újra kijjebb tolni a türelmi zónám határait, miközben a…..
Este 8 óra van.Éppen harangoznak Szigliget kicsiny templomában.Az asztalon egy pohár bor, a kezemben cigi. Az orromban a dohány és a kerti szúnyogirtó szagának furcsa keveréke.A terasz előtti körtefa lombja körül szitakötők cikáznak, mint akik sosem fáradnak el. A távolban a parti őrség viharjelző…..
 "Ha sokáig nézel a mélységbe,  a mélység is beléd néz."(Friedrich Nietzsche - Jón, rosszon túl)Az Árnyvilág-tarot kártyái között van egy lap, a Bolond. A kártyán a bolond egy szikla peremén áll, és elsőre nem is tűnik bolondnak, csak egy szép ruhás nőnek.Viszont ha jobban megnézzük a kártyát,…..
"Ki nyitott szemmel és vaksötétben él,az a múltban jár és a mában lenni fél." Mondogatom magamban minden nap, hogy ne féljek, minden rendbe jön és minden a helyére kerül, de nehéz ezt így is gondolni, és bízni.Könnyű mondani, hogy ne gondoljak a legrosszabbra, hogy higgyek, de reggel óta félek, szó…..
- Jó reggelt! Remélem szép a napod!- Szia. Jó reggelt neked is.- Köszönöm!- Jól aludtál?- Igen. Megnéztem hogy mikor tudok menni.- Figyelek.- Jövő hét utáni hétvégén lesz. Jövő héten éjszakás leszek és az azt követő 7 csütörtök, péntekje szabad. Akkor haza is ugrok aztán majd valamikor vasárnap meg…..
Bevallom töredelmesen, amíg itt volt, amíg tudtam, hogy jön, addig rendületlenül hittem Benne. Mióta elment, ez nem kicsit nehéz.Erősen hullámzó.Fura dolog számomra a hit. Mindig is az volt.Átható, mégis megfoghatatlan. Gyerek koromban kötelező volt templomba menni Karácsonykor. Nagyanyám elcibált…..
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy test, amiben dobogott egy szív.A szívnek egy tisztáson volt egy házikója, amit azért épített, hogy ha majd egyszer megpihen, legyen hol laknia. De amíg a szív dolgozott és dobogott, nem akarta, hogy a szép háza üresen álljon, így beengedte a házba a Kicsi…..
Régen éreztem ezt.Nagyon régen.Valamikor évekkel ezelőtt, még a főiskolán, államvizsga előtt.Az akkor vizsgadrukk volt, és tényleg izgultam. Nagyon féltem az államvizsgától. Féltem, hogy nem sikerül, és elbukok.Most megint ezt érzem, csak sokkal erősebben és közben ülve szédülök. Régóta megérzem, ha…..
"A varázslatos Univerzumban nincsenek véletlenek,és nincsenek balesetek.Semmi sem történik anélkül, hogy valaki akarná." Richard Bach írta az egyik könyvében, az Illúziókban, hogy nincsenek véletlenek.Minden pillanat, minden ember életedbe úgy kerül, hogy magad vontad oda.Mindig meg lesz az oka,…..
Éjjel van.Még mindig nem tudok aludni, pedig reggel korán kéne kelni. Az előbb kimentem az erkélyre cigizni, de nem segített.A szürkéskék szempár túl fáradt ahhoz, hogy ébren legyen. Békésen szuszog az ágyamban, fel sem tűnik neki, hogy nem vagyok mellette, miközben bennem minden lángokban…..
Sosem féltem a betegségektől, lévén gyerekkoromban eléggé beteges voltam. Volt, hogy 1 hétig mentem oviba, 2 hétig meg otthon voltam betegen. Nem félek sem a tűtől, sem a bogyóktól, semmi ilyesmitől. Amikor a minap a szürkéskék szempárral beszélgettem az interneten, felmerült a gyerek-téma, hogy ő…..