Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lászlóági

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
művész-ember ZAK vs KONZI 2013.09.19 08:52:12
Bolyki Gyuri írása Batta András, a Zeneakadémia rektora szerint azért nem vettek fel senkit az intézmény fuvola tanszakára, mert a jelentkezők nem voltak elég jók – ami azt jelzi, hogy a középfokú oktatás szintjén problémák vannak. A középfokú oktatás résztvevői ezen…..
lászlóági 2020.06.21 15:27:08
@Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok!
A cím nem elírás. Inkább egy új jogi-közéleti szakkifejezés. Élesen elhatárolandó a manapság rossz képzettársításokat ébresző "börtönbiznisz" kifejezéstől. A "börtönbidznic" ugyanis egy páratlan sikertörténet. Ez a sikertörténet egy maroknyi felkészült, tettrekész és szorgalmas ügyvéd…..
Danialves kritikáját itt olvashatjátok. Szerintem ha Martin McDonagh tudná, milyen katasztrófális címekkel tudják megajándékozni a magyar fordítók a filmjeit, tutira írna róluk bosszúból egy olyan forgatókönyvet, hogy sírva nevetnénk rajta. Így viszont marad a bosszankodás, hogyan sikerült ilyen…..
lászlóági 2020.01.24 22:07:29
@ideasz: ajánlom a Titanicot!
Most kiderül, miért pont Óbudán indult az első troli, miért ekkor, és természetesen az is kiderül, hogy hogyan indult, illetve hogyan szűnt meg. 1923-ban az akkor frissen megalapított BSzKRt öt villamosviszonylat létesítését tervezte Óbuda területén, többek között az Óbudai temetőhöz is. A…..
Nehéz időket él meg Magyarország. Az Európai Parlament elvileg szerdán szavaz a Sargentini-jelentésről. Ha az európai képviselők kétharmaddal megszavazzák, akkor példátlan eljárás következik: a hírhedt 7-es cikkely léphet életbe, ami szégyenpadra ülteti...   de kit, vagy mit is?..
Mielőtt a történetbe belemennék szeretném megemlíteni a rendező Saul Bass nevét, akit valószínűleg a többség nem ismer, pedig megannyi film munkálataiban részt vett, no nem rendező vagy íróként (az egyetlen egész estés alkotása a Negyedik fázis), hanem ő volt az az ember, aki…..
lászlóági 2018.02.10 10:32:14
@lászlóági: a Face elém hozott egy 2014-ben egy Csabi által írt kritikát egy 1974-ben készült filmről írt kritikát, ami elég vegyes képet festett a IV Fázis cimű filmről.gondolom Ő is csak a neten kallódó alaposan megnyirbált verziót láthatta, ami valóban szeliden lassan csordogált és se a hangyák eredeti feladatát, se a film valódi befejezést nem ismerhette meg. Nekem még volt szerencsém a 70-es években moziban látni és bizony kevés izgalmasabb és főleg véresebb horrort láttam! A hangyák feladattal érkeztek a földre, hogy a megromlott emberiséget, kártékony állatvilagot kipusztítsák a földről, mert meg akarták menteni a szép bolygót. Egy megfelelőnek talált ifjú párt temetnek jó mélyre, hogy Ők legyenek az új Ádám és Éva. Így mindjárt más!
Marsallbotot vesz a kormány potom 54 millióért, és persze nem akarok demagóg lenni, nem számolom át az árát lélegeztetőgépekre, vagy menekültszállókra, bár nem igazán értem, mitől lenne demagógia, ha például kiszámolom, hogy egy ilyen csicsás rudacs árából hány éhező gyerek lakhatott volna jól (hány…..
lászlóági 2017.09.15 13:46:40
Két éve mutatták be Az arany iránytű fantasy-kalandfilmet, a 180 millió dollárba került produkció hatalmasat bukott Amerikában, csak 70 millió dollárt szedett össze, ám világszerte egész szépen teljesített, így az összbevétele meghaladta a 372 millió dollárt.De kinek a…..
A kísérlet már megbukott azelőtt, hogy az MSZP Kongresszusa áldását adta volna rá. Botka László megosztó személyiség, akinek immár hitelességi problémái is vannak. Ráadásul a felmérések szerint Gyurcsány Ferencet - aki nem is miniszterelnök-jelölt - többen szeretnék kormányfőnek -, mint a…..
A miniszteri biztos(?) ámokfutásában éppen az Oscar-díjnál tart. A fanyalgó Soros-bérencek meg háborognak, hogy ez az Oszkár, nem az az Oscar. Pedig dehogy nem! A Liget beépítése igenis Oszkár díjra érdemes! Többre is! Amolyan magyar Oszkárra. Nem kicsit savanyú, nem kicsit sárgább, de a mienk.…..
Hold kritika és értelmezésMoon2009Régen volt már, hogy kritika mellé csatoltam elemzést, értelmezést is. Ez jobbára azért van, mert a filmek nem igényelnek utómagyarázatot, vagy, hogy jobban mögé nézzen az ember, de most, a Hold pont egy ilyen film. (Az Eredet és a Bőr, amelyben…..
Tisztelt Főosztályvezető Asszony! Köszönettel megkaptam/ megkaptuk válaszát a Hermina Garázs EVD-jével kapcsolatos észrevételeinkre. Ezzel megnyílt az út a további egyeztetések, tisztázások felé. Sorjában: Készséggel elhiszem, hogy az Állatkert nem kezdeményezett eljárást a Pest megyei…..
Kérlek, hogy aki csak tudja, véleményezze! Ez még csak a Kacsoh Pongrác úti felüljárónál lévő Parkolóház terve...a Biodóm és az M3 lehajtója között az Állatkerti körúton. A Hermina -Erzsébet Királyné kereszteződésében épülőről még nincs…..
Milyen épületek épülnek a Ligetbe, amelyektől az egyre zöldebb és egyre világra szólóbb lesz? A változó holdnál változóbb tervek legfrissebbike. Induljunk el a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor kereszteződésből és haladjunk a felvonulási téren végig a Műcsarnokig: Városligeti Színház Regnum…..
A LIFE Magazine fotóriportere, Ralph Crane 1961-ben Hollywoodban járt a Roger Corman rendezte A Terror meséi (Tales of Terror) című horrorfilm szereplőválogatásán. Az 1962-ben bemutatott film három ismert Edgar Allan Poe történetet dolgoz fel, köztük az 1843-ban írt Fekete macskát…..
Aki véletlenül a blogomra tévedt és kereste az új posztot, azt tapasztalhatta, hogy egy ideje nem írtam. Van ennek oka, mégpedig az, hogy fel kellett töltenem a készleteimet. A párommal kitoltuk a szekeret az utcára és plafonig teliraktuk a garázst sóval, olajjal, ecettel és…..
Megfogadtam, hogy nem írok erről, nem beszélek az érzéseimről, gondolataimról, mert minek? De nem lehet hallgatni, vagy én nem tudok. És nem érdekel, hogy mennyire tartja magát kereszténynek és kicsoda, nem érdekel a Harrach Péter nevű nem-tudom-micsoda lelke. Ami nincs, az soha nem…..
lászlóági 2015.11.03 13:02:57
@Mei Ling:
Ugy tünik, Mei Linghez nem jutott el a híre, hogy a "korszerű" menzakoszt miatt a gyerekek még éhesebben mennek haza, a meg az a hír sem, hogy ez aprobléma most azért került előtérbe, mert közeleg a hosszú téli szünet, akkor mi lesz azokkal agyermekek ezreivel, akik csak az iskolában jutottak némi táplálékhoz.
lászlóági 2015.11.03 13:07:00
@Ballib Cenzúra: olvasni megtanult, eme "bölcs" válasz írója, de az értelmezéssel még problémák vannak! Majd akkor kommenteljen, ha meg is érti amit olvas!
Kedves Viktor! Régen írtam neked utoljára, de mostanában eléggé sok baj szakadt rám. Most pótolom az elmaradást, nehogy úgy érezd, hogy egyedül vagy a harcodban és magadnak kell megvédeni Európát, a Kereszténységet és az Igaz Magyar Embereket! Itt vagyok én neked, itt állok a…..
lászlóági 2015.10.31 15:58:23
@Gyöngyver: ugyan már minek? Tudja ezeket, hisz ő csinálta!
Orbán Viktor fokozott védelemre szorul - adja hírül a magyar sajtó. Állampolgárként feltétlen egyetértek és örömmel szánok komolyabb összeget is a miniszterek elnökének és az ő népes családjának védelmére, mert fontos nekünk, személy szerint nekem is az ő biztonságuk. A…..
Az úgy kezdődött, hogy egy Richard Field nevű pasas publikált egy cikket "Félelem és reszketés Magyarországon" címmel. Ebben leírja, amit már sokan, sokszor leírtak/leírtunk a magyar közállapotokról. Nem is zavart túl sok vizet a cikk, ameddig egy unatkozó sajtómunkás rá nem…..
Most van az, amikor elég volt. Elég a gennyes önigazolásból, a sunyi uszításból, a másokat eltaposni akaró melldöngetésből! A mostanság újra előbukkant és úton-útfélen nyilatkozó egykori titkosszolgálati okostojás Földi László menjen a bús picsába! Most! Lehetőleg a…..
lászlóági 2015.10.19 10:16:13
@Éhes ló: inkább éhes szamár!
Eddig azt gondoltam, a menekült-válság csak bajt okoz mindenkinek. A menekülteknek csakúgy, mint az Unió országainak. De rá kellett jönnöm: egy, egyetlen egy haszna mégis van ennek a szörnyűségnek. Most derült ki, mennyi érző lelkű, humánus, honfitársaiért aggódó, az…..
lászlóági 2015.09.03 11:49:17
@L. Alex mondom a magamét: persze! Mint a vadászok, méla lesben, várják mikor lehet "nagy magyarságukat" ráborítani valami blogra! Ezért tartják őket.
Ez most nem egy cikk és nem én írtam. Majától kaptam az előbb. Úgy gondolom, nem engem illet, hanem mindazokat, akik segítettek Ezért közzéteszem, mert jó néha szembesülni a tetteink következményeivel.   Íme: Kedves Edgar! Nagyon szépen köszönünk mindent amit értünk…..