Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trombitagomba

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
trombitagomba 2014.06.27 10:06:22
@netukki: Őszintén meglepett ez az írás. Ez nem Patyolat-bírálat, hanem érdemi, lényeges dolgokról beszél mismásolás nélkül, némelyik bekezdését akár Kettes is írhatta volna:)
Évek óta nem láttam ilyet az indexen.
trombitagomba 2014.07.10 09:00:58
@incze: @netukki: Rejtő Jenő biztonsága is alapvetően biztosított volt, csak a túl érzékeny szervezete rosszul reagált a korabeli közmunka kihívásaira. Petschauer Attila közmunkás hasonlóképpen járt, ő egy közmunkások körében hétköznapinak mondható férfias ugratást nem tudott a helyén kezelni.

Egyébként ne sikkadjon el méltatlanul az állami történész egy másik innovációja sem: Újvidék'42 esetében pedig "katonai közigazgatási eljárásról volt szó".
Grassy szobrot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem aulájába, most!
       Jövő novemberben fogják kiengedni az allenwoodi börtönből Ronald Peltont. Pelton a Nemzetbiztonsági Hivatal elemzője volt, és a szovjetek javára folytatott kémkedésért ítélték el 1986-ban. Többek között azzal vádolták, hogy többször is találkozott egy  Anatolij…..
trombitagomba 2014.07.08 14:41:50
@Evezős: Pedig ebben akár lehet igazság...
Benke Valéria életében már korábban is előfordultak regényes mozzanatok, pl. még 1940 elején pártmegbízatásként beépült egy ún. "női zenekarba", amelynek tagjai rendszeresen kapcsolatba kerültek fontos külföldi üzletemberekkel, sőt a diplomáciai testület tagjaival is. Éppen ezért sokakat közülük beszervezett a Vkf-2, és eközben olyan jól játszotta a szerepét, hogy a jelentései alapján Újszászy ezredes éppen őt tartotta az egyik legmegbízhatóbb informátornak. Legfontosabb ilyen kapcsolata Basil Davidson angol újságíró - egyben a Special Operations Executive (SOE) ügynöke - volt, aki később Hatz Ottóval, a Vkf-2 alezredesével együtt* fontos szerepet játszott a Kállay-kormány és az angol külügy közötti (végül sikertelennek bizonyult) isztambuli kiugrási tárgyalások megszervezésében. Valójában persze Benke információi sokszor szándékos torzításokat tartalmaztak, a valódi jelentések pedig a Kominternen keresztül végső soron Moszkvában landoltak, és nyilván közvetve onnan kapta az utasításait is. Aztán később látszólag valóban egy tipikus komcsi főkáder unalmas karrierútját járta be, de a képzettsége és a tapasztalata mindenképpen megvolt egy ilyen művelethez.

*Aki aztán a nyilas hatalomátvétel után már ezredesként, mint a magyar 7. hadtest vezérkari főnöke, repülővel átszökött a szovjetekhez, és Aradon személyesen adta át a hadtest helyzettérképeit Malinovszkij marsallnak. Ez a lépés jelentősen felgyorsította a 3. Ukrán Front előrehaladását, mert így a front a leggyengébb magyar ellenállási pontokon tudott áttörni. "Hálából" az NKVD még 1945 áprilisában letartóztatta és elhurcolta. A következő 10 évet előbb vizsgálati fogságban töltötte a hírhedt ljubjankai börtönben, majd javító-nevelő kényszermunkára ítélve a gulágon. Végül 1955-ben térhetett haza, majd 1957-től újabb fordulatként - éppen Benke közbenjárására - kiengedték vívóedzőnek az NDK-ba (értett hozzá: a harmincas évek elején a legendás Bay Béla előtt szerzett magyar bajnoki címet tőrvívásban). 1963-ban tért haza, itthon is edzősködött még nyugdíjasként, majd végül 1977-ben halt meg Budapesten. 1990-ben teljes körú rehabilitáció után posztumusz vezérőrnaggyá léptették elő - némileg meglepő módon, mert a "nemzeti oldalon" a helyzettérképek átadása miatt sokan ma is hazaárulónak tartják, aki sok ezer magyar katona haláláért felelős.
(Vagyis az élet néha még jótündér fantáziájával is felveszi a versenyt, de hogy ki volt a Szfinx (ha volt), azt persze én sem tudom)
Tegnap fontos Vincent értekezlet volt egy étteremben, ahol áttekintettük az időszerű kérdéseket, a nemzeti nemegyüttműködés rendszerének problémáit. A szomszéd asztalnál ült  a Turulmadár, és ha jól láttam a Szilvay Gergely az Mandinertől, valószínűleg ők is…..
trombitagomba 2014.07.06 13:57:40
@aronsatie: @mavo: Ha mindenképpen muszáj egy nevet mondani, és átmenetileg eltekintünk attól a kérdéstől, hogy 2014 nyarán lehet-e egyáltalán tisztességes ember egy fideszközeli médium újságírója, akkor már inkább Pintér Bence.
trombitagomba 2014.07.06 14:20:11
@Kettes: Jótündér mondta, nyilván neki szólt aronsatie kérdése.
trombitagomba 2014.07.06 14:35:59
@Holger Hartland: Járt kint békemeneten is, ezt nem vitatom. Arról meg igazán nem tehet, hogy ott nem talált semmi gúnyolódni valót, nyilván nem is volt ilyen.
Rólad nem szeretnék véleményt mondani, nem vagy közszereplő, és az ilyen minősítgetéseknek nincs semmi értelme. Legfeljebb eszembe jut ilyenkor Sólyom László, aki egyszer nézett egyet jobbra is meg balra is, és azt találta mondani, hogy valahol a legtávolban két szélsőséget lát, a kurucinfót meg a 168 órát. Tőle kb. egyforma távolságban voltak, ez igaz. De azért ettől még ő nem állt középen.
Amikor a tiszteletért még nem követelőzni kellett, hanem járt......
trombitagomba 2014.06.27 19:30:13
@V mint...: Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Ez a kiállás most - elsősorban Konrád György és a buzilobbi miatt - nem végződhetett teljes diadallal, de a Századvég elemzése szerint a döntetlent így is sikerült elérni, a Magyar Emberek pedig mintegy 97,8 százalékban örvendeztek vala. m.cdn.blog.hu/ns/nst/image/benito/feketelovag.jpg
    Szonyi Szilard a Heti Valasz nevu partlap piti bergyilkosa foszerkeszto-helyettese "oszinte vallomast" kozolt a homoszexualitasrol.    Szonyi leirja, hogy hitvallo katolikuskent Isten es ember elleni veteknek tartja a homoszexualitast. A szonyiszilardsagrol viszont nem irt semmi. Ezert…..
trombitagomba 2014.06.27 15:35:11
@jotunder: @Evezős: @grundigg:
"Jaj annak, aki könnyelműen játszani kezd az önfertőzés bűnével vagy a nemek vonzóerejével és «csak egyszer» is akarja élvezni azt a testi örömet, amelyet csak a házasságnak szabadna nyujtani! Mily rettenetes zsarnokká lesz fölötte a szokás, hogy mikor esetleg már az orvos parancsára ijedten szeretne leszokni titkos bűnéről, akárhányszor össze kell kötöznie éjjel a kezét, mert a megszokottság már álmában, öntudatlanul is bűnre viszi."
In: Tóth Tihamér: A tiszta férfiúság (IV: fejezet: A fertő legmélyén)
A jelenleg mintának tekintett Horthy-korszakban sok százezres példányszámban, kötelező olvasmányként tálalva a fiatalságnak. Úgyhogy inkább ne adjunk ötleteket Kerényi Kormánybiztos Úrnak, még belekerülhet az érettségizők puttonyába ez is.
trombitagomba 2014.06.24 11:55:24
@nandras01: Most ugye viccelsz? Ezt azért egy vincentes törzskommentelőnek illene tudnia:)
Rektor: Mocsai Lajos (plecsnitagozat)
A rektorhelyettesek pedig a következőkből kerülhetnek ki: Kokó, Szekeres (a vívó), Gyulay, Balogh Gábor.
Tulajdonképpen szokatlan önmérsékletet tanúsítottak, bár az utolsó pillanatban még befigyelhet egy Rogán-Kövér módosító, hogy a "Fideszes Kétharmadért Érdemérem" is helyettesítheti a doktori fokozatot mondjuk a BME-n vagy az ELTE-n.
trombitagomba 2014.06.24 12:59:57
@Dr. No: Ne bosszantsatok, a Kossuth-díj most két okból került be a felsorolásba: egyrészt kilógott volna a lóláb, ha direktben csak a "Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozat)" megnevezést írják be, másrészt így legalább Ákos zeneakadémiai rektori kinevezésénél már nem kell majd alkotmányt módosítani.
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
trombitagomba 2014.06.04 08:40:48
@nerángass: Én ilyennek ismerem, legfeljebb a tetű szó beemelése tekinthető újdonságnak.
trombitagomba 2014.06.12 16:29:57
@Kowalski, helyzetjelentést!: @Kettes:
"Európa legkisebb erős emberét valóban könnyebb lett volna átugorni, mint megkerülni, de végül az utóbbi is sikerült" - érzékeltette a hangulatot lapunk egy névtelenséget kérő brüsszeli forrása.
trombitagomba 2014.06.19 23:16:33
@netukki: A kurva életbe, azért angol vereség ide, balzsamos nyári éjszaka oda, ez ne sikkadjon már el, hé!!
"A szálak a balliberálisokhoz vezetnek. Viking hódítás támogatással. Célpontban az LMP-s bírálók és a homoszexuálislobbi."

És nem a kurucinfó vagy a mandiner a forrás, hanem egy kormányzati szerv, felfogta ezt mindenki? Hosszú idő óta az első hír volt, amit kétkedéssel fogadtam, hogy talán ez mégis valami hírcsárda-féle izé, de nem. Nem és nem.
            "These two memory régimes have been on collision course, overwhelmingly because the general proposition – that all those affected were victims – directly counters the Jewish identity narrative that claims recognition for the paramountcy of the Holocaust and the victims of…..
trombitagomba 2014.06.17 18:18:42
@mavo: Időnként lehet, de te konkrétan a 17:35:29-es hsz. miatt nevezted agresszívnak. Abban mégis mit látsz agresszívnak, bármilyen mércével mérve? (Nem beszélve arról, hogy szerintem mind te, mind a sárospataki sokkal agresszívabbak vagytok aritusnál. Azzal sincs semmi gond egyébként, csak még egy bagoly mondja árnyalatot is ad a dolognak.)
trombitagomba 2014.06.17 18:21:55
@sárospataki lány:
"Én is úgy gondolom, hogy a fröcsögők nem lehetnek liberálisok, ennek ellenére ők mégis így határozzák meg magukat"
Általában is végig az előítéleteidhez és prekoncepcióidhoz igazítod a tényeket, de ez most egészen kirívó lett. Deepblue ugyanis konkrétan antiliberálisként határozta meg magát, nem is egyszer.
A hangfal-rovatnak megint rossz hírei vannak... azok számára, akik: Nem szeretik a focit Nem szeretik a latin zenét A világbajnokság hetei alatt zenei rovatunk napsütötte dallamokkal csap le a jeges - magyar néplélektől idegen - norvégbűnözésre.  Pattogjon a labda, csapjunk…..
trombitagomba 2014.06.15 11:06:21
@labrys: Erre a zenére készülsz tangózni?:) Ha megvan a koreográfia, szívesen megnézném:))
Amúgy én sem értem, mi ebben a büntető jelleg, teljesen rendben van a maga műfajában, és nem fűződik hozzá olyan "hétfői kívánságműsor" típusú cikiség sem, mint a felsorolt művekhez.
     A Sun kulonkiadasanak cimlapja: A MI ANGLIANK.      Erzsebet kiralynovel, Cameronnal,  Nigel Farage-zsel, Mick Jaggerrel, Mo Farah-hal, Beckham-mel (az arcnelkuli hiresseg a graffiti-muvesz Bansky).     El tudnank kepzelni egy cimlapot a MI MAGYARORSZAGUNK cimmel?  Hol van nekunk…..
trombitagomba 2014.06.14 09:34:00
Nem is tudom miért, de valahogy idevalónak érzem ezt a hírt: 444.hu/2014/06/14/schiff-andras-matol-sir-schiff-andras/
Az benne a legszebb, hogy a 80 évvel ezelőtti orbán, kumin és éhesló büszke volt rá, amikor sikerült elüldözni Szilárd Leót és a többieket, a mostani orbánkuminéhesló meg nagyvonalúan beszámolja őket a nemzeti dicsőségtablóba. Nincs jobb a halott Nobel-díjasnál, lehet lóbálni a nevét a központi nemzeti tanévnyitón, de nem nyilatkozik csúnyákat rólunk a dajlimajliban.
Azt nem tudom, lesz-e újabb 80 év múlva Magyarország, de ha lesz, akkor orbán, kumin és éhesló is lesz, ezt most már sajnos nyugodtam kijelenthetjük. És majd ők is büszkén emlegetik Schiff Andrást, és üldözik el az akkori szilárdokat és schiffeket.
közérdek felügyelni, hogy valóban az összes állampolgár érdekében és nem azok egy – politikailag definiálható – csoportja hasznára lettek a források felhasználva Csepreghy Nándor 2014. május 29...
trombitagomba 2014.06.14 09:22:12
@vakapad: Nekem mostanában a villamos és a szék kombinációja tűnik egyre gyakrabban jó ötletnek.
trombitagomba 2014.06.12 09:57:04
@Lasombra: Én viszont egyre inkább úgy nézek ki. Éppen most nézegettem magam a tükörben, és úgy érzem, szinte már a homlokomra van írva:)
Egyébként egy-egy jobb napjukon Koba és Dolfi sem úgy nézett ki, sőt még Rákosi pajtásról is találtam gemütlich fotót, bár az utóbbi tényleg nem volt egyszerű:
www.havasok.hu/images/1111/sztalinlanya2.jpg
eumozaik.hu/sites/default/files/hitler.jpg
www.studiolum.com/wang/hu/rakosi-60/012k.jpg

Amúgy a kisebbik még mintha feszengene egy kicsit, de a Boldizsár már teljesen felvette apuci testtartását és gesztusait is, ő már tudja jól, mennyit ér.
        Orbán a kutyájával üzent Kulka Jánosnak. Bayer szokás szerint valakinek az agyonverésétől élvezett el. Általában a zsidók agyonverésének látványától szokott kielégülni, most másért fizették meg.       Orbán a kutyájával üzent Mellár Tamásnak. Tudnia…..
Az alkotás - írta a kormányfő - egy szabadságharcos nemzet emlékműve arról a fájdalomról, amikor eltiporták a szabadságát. (Orban Viktor deliracioja ma) A szabadsagharcos nemzetek megszallasa komoly veszteseget szokott okozni a megszalloknak. Magyarorszag megszallasa joval kisebb…..
trombitagomba 2014.06.04 20:18:58
@jotunder: Ezért emlegettem mindössze félfordulatot:)
Volt egy alkalom, ha jól emlékszem a Kálmán-Olga-atombombát-dobott-az-emberi-civilizáció-fundamentumaira című hecckampány idején, amikor Schiffernek szerinted is igaza volt a belvárosi megmondóemberek kizárólagos érdekeltségéről az emlékmű ügyében. Szerintem akkor nem volt igazad, amit az Etűdben írtál, az már sokkal jobban tetszett, és egyébként sem tartalak nácinak:D
(egy külvárosi hallgatóember)
trombitagomba 2014.06.04 20:19:49
@NIPREDIL: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ld. az előző hozzászólásomat
        A színház semmi másról nem szólhat, csak a színházról magáról. Az embernek van szerve a hallásra, a látásra, a szaglásra, van valamiféle szerve a színházra is. Nem születünk ezzel a szervvel, de kialakul bennünk, ahogy kialakulnak más furcsa szervek…..
trombitagomba 2014.05.30 01:52:15
@Késes Szent Alia: "ahogy például Pintér a pecsétgyűrűs keresztapa-kezével öt percen át tapsolni kényszerül néhány izraeli szabrénak"
Kétségkívül hatásos mondat, de amit sugall, az szerintem elég gyenge lábakon áll. A pecsétgyűrű oké, a keresztapa oké, még az is oké lehet (nem tudom), hogy Pintér esetleg utál színházba járni, és ezért bünti volt neki ez az este. De az ő viszonya a zsidósághoz és Izraelhez (és viszont) elég komoly krediteket halmozott fel korábban. Egy kicsit olyan ez a viszony, mint Horn Gyula és a németek között volt. Nem egészen, de egy kicsit. Vagyis fontos és konkrét érdemek, amelyek kimondottan a nevéhez fűződnek, háttérbe szorítják az olyan általános negatívumokat, hogy közvetve részese olyan felelősségeknek, amelyek azt a kormányt terhelik, amelynek ő is a tagja, stb. A nyolcvanas évek végén tessék keresgélni, akárcsak Horn esetében.
trombitagomba 2014.06.04 08:15:18
@Késes Szent Alia: Megcsalt az időérzékem, a szóban forgó események súlypontja 1991-re esett. Először azt akartam írni: a rendszerváltás környékén, de aztán nyolcvanas évek vége lett belőle, ami hiba volt. Egyébként ne legyen félreértés, a hozzászólásom nem arról szólt, hogy Pintér szebb vagy jobb lenne, mint amilyennek látszik, vagy mint a rezsim más kulcsemberei. (Az okosabbak közé tartozik, de ez nem feltétlenül érdem ebben a kontextusban.) Azonban az izraeli kapcsolatai tudomásom szerint kifejezetten jók, ezért amit a "tapsolni kényszerül néhány izraeli szabrénak" sugall, az szerintem nem áll meg. Az erre vonatkozó információim két különböző, és ebből a szempontból független forrásból származnak. Nem szeretném itt részletezni, de privátban röviden megírtam, amit tudok.
Örülünk, Vincent? Fruzsiország 2014.05.30 08:52:20
              Minden idők talán legrondább épületét fogja megépíttetni a magyar állam a milánói expóra. Nem nyerte meg a pályázatot, de az egyik tervezője ismert valakit, valahol. Ez a fruzsiság lényege, erre szocializálódtunk János papi és Miki tata alatt, de talán…..
Saját példámon is láttam, hogy ezek a dramaturg gyerekek... egyik lábukon kék harisnya van, a másikon zöld, egy picit szivárványos mindegyik, nagyon new wave-esek... ez a buzilobbi tulajdonképpen Kerényi Imre, 2014. május 22...
trombitagomba 2014.05.28 21:28:03
@gólyo ronvéj: Biztos vagy benne, hogy szeretnéd látni azt a bizonyítékot?:)
Ma egy olyan, 4,5 millió font értékű villát mutatunk be, amelynek egészen különleges a története, hiszen állítólag nem kisebb sztár, mint Omar Sharif veszítette el kártyán nem sokkal azután, hogy megvásárolta. Lanzarote szigetén található egy csodálatos, 7000…..
trombitagomba 2014.05.26 08:28:14
@Dödölle: Ne legyél maximalista, legalább szerepelt a filmben, és kapott is Oscar-jelölést érte, csak mellékszereplőként. Írhatott volna olyan filmet is, amihez semmi köze nincs Omar Sharifnak:)
Én egyébként azt is vitatnám, hogy kevesen emlékeznek rá. Azért itt nem Rudolf Valentinóról van szó, Sharif a mai napig forgat:)
Egyébként viszont a történet érdekes, nem is hallottam róla korábban, szóval láttunk már bénább posztot is.
Nemcsak Katona László, de szinte minden borzalmas verselő törleszkedik az elismert  költőkhöz. Idézi őket, hivatkozik rájuk, átírja soraikat. Az igazán borzalmas költő formailag bizonytalan, és ezt érzi is. Úgy véli azonban, hogy azt a tartalmat, amiben viszont teljesen bizonyos,…..
trombitagomba 2014.05.25 17:08:25
@Pásztörperc: @balmoral: Hasonló véget ér az utolsó Trrg is, amikor "Ott állt sértetlenül, ott állt tehetetlenül, roppant, mozdulatlan haláltusában vergődve, körülötte az agóniára lábához tömörült, egymást széttipró robotok néma roncshadával... alig egy évezreddel azután, hogy kemény döntés árán utolsó ellenségét is legyőzte Ogg második bolygóján, és nem volt többé másik Trrg - soha, sehol, semmiképp -, akinek sugarai megtermékenyítsék agyának születő új plazmarétegeit"
Lengyel Péter: Ogg második bolygója (nagy kamaszkori kedvencem)
Nincs ekezetem, de jobb ez igy... A HR ugye, egy olyan ferfit jelent, aki ellenszolgaltatasokert mas ferfiakat elegit ki. Szonyi Szilard eleg regen egy konkret ferfiu oralis es manualis jellegu kielegitesebol tengeti szomoru eletet, Bencsik Andras is. Ket tehetsegtelen, de mindenre kaphato…..
trombitagomba 2014.05.12 09:17:00
@Érvsebész: A három hölgyek nem voltak eléggé képzettek ideológiailag. A Háttérhatalom nem követne el ilyen súlyos hibát: Friderika ugyanis... na de aki látott már Vidám vasárnapot, az úgyis tudja.
Egyébként érdekesség még, hogy R. Gellért, a Történelem Urának mandineres katonája az ügy kapcsán Heinz Fischer leplezésének részfeladatát kapta a reggeli eligazításon: mandiner.blog.hu/2014/05/11/euroviziok_1956
Azonban mivel nem olvasá ő kellő mélységben az Írást, amelyben megmondatik, hogy kard által vész el, ki kardot ragad, és mivel nem kedves az ő titkos és képmutató élete az Úr szemévben, ezért lebukott és megdöglend: m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/000/rajcsanyigellert.jpg
Hát ez a pillanat is eljött. Egyszerűen már nem halogathattuk tovább! Tudtátok, hogy éppen ezen a héten volt 55 éves és 8 hónapos, Louise Ciccone, közismertebb nevén Madonna? A kerek évforduló alkalmából teljesül egy régen dédelgetett tervünk, hogy egész hétvégét áldozzunk…..
A Jobbik XIX. kerületi szervezetének honlapja nagy szeretettel mutatja be olvasóinak vitéz Somogyváry Gyulát (írói nevén: Gyula diákot), a Gömbös-féle Fajvédő Párt, illetve az Ébredő Magyarok Egyesülete alapító tagját. Egy részlet, afféle kedvcsinálónak, eredeti…..
trombitagomba 2014.04.18 09:30:18
@Vakmacska: Nekem is van hasonló élményem, pl. Szentmihályi Szabó Péter valamikor a közepesnél jobb ifjúsági regényeket és sci-fi novellákat írt. Nem remekműveket, de olvashatókat. Most meg ugye...
trombitagomba 2014.04.19 07:58:23
@Pásztörperc: Lehetséges, ezek kamaszkori olvasmányok. Egy Gellért című történelmi regényre emlékszem, meg egy Kozmosz könyvre, amiben egy hosszabb írás meg néhány novella volt. És csak annyi maradt meg, hogy akkor valamennyire tetszettek. De messze nem annyira, mint pl. az Ogg második bolygója:)
Most, a választások után, amikor soraimat olvassák, 'egységbe forrott erőinknek' köszönhetően már büszkén mondhatom, hogy kicsiny, de egyre erősebb hazám miniszterelnöke változatlanul a nagyon is emberi Orbán Viktor  H. Petró Ildikó, a Közszolgálat Magazin…..
trombitagomba 2014.04.17 11:52:11
A műfajnak szép hagyományai vannak Magyarországon. Ezt kb. 100 éve írták, Széll Kálmán miniszterelnökségének idejéről: "A kormánybarát sajtó akkoriban olyan áhítattal kezdte lengetni a füstölőt, mint addig még soha magyar politikus előtt. Talán nem ment még feledésbe, hogy amikor Széllnek egyszer kelés támadt a mellén, melyből az orvosi jelentés szerint néhány gennycseppet nyomtak ki, az egyik kormánypárti lap ezt 'üdítő harmatnak' nevezte."
Szóval Petró Ildikó és Havasi Bertalan nem előképek nélkül űzi az ipart.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @nandras01:
Azt a videót amúgy a nem-pc forrása ellenére érdemes lenne belinkelni. Nem azért, mert az ork Balogh Orbán Viktor néven anyakönyveztette elsőszülött fiát (bár azért ebben is van némi korfestő íz), hanem az elhangzó ún. választópolgári gondolatmenetek miatt. Amire utalsz, ott pl. arra akérdésre, hogy mit köszönhetnek a kormánynak, illetve 2010 után mennyivel lett jobb konkrétan, olyasmi válasz hangzott el, hogy "csak egyre rosszabb lett, aztán két évvel ezelőtt már annyira nem volt itt semmi munka, hogy a lányoméknak ki kellett menniük Dániába, és most már jól élnek, van kocsijuk is, ez nem lett volna lehetséges Orbán nélkül, hát persze hogy rájuk szavaz az egész család".
trombitagomba 2014.04.17 15:21:49
@ámbátor: Az idézet Herczeg Ferenc önéletrajzának második kötetéből való (A gótikus ház), ami szerintem amúgy nagyon értékes forrásmunka a korszakról. A neten nincs meg, kézzel kellett bepötyögnöm:)
Egyébként jellemző, hogy Ady és Herczeg elég súlyosan politikai ellenfelek voltak, mégis Ady több verse is először Herczeg lapjában jelent meg, amiről olyasmit ír az emlékezéseiben, hogy "az ilyen kivételes tehetségtől bármit bármikor örömmel közöltem". És emlékszem, az is tetszett, amit Ady temetése kapcsán írt, de az már a harmadik kötetben van, és az most nincs itt velem.
trombitagomba 2014.04.17 15:23:28
@labrys: Végül is ha innen nézzük, tényleg indokoltnak látszik a vincent aktuális irányvonala mentén egy Konrád György-Török Zsolt minőségi csere. Az utóbbi sokkal esélyesebben szólíthatja meg ezt az ígéretes és népes célcsoportot.
A napokban több poszt is foglalkozott azzal a kérdéssel, lesz-e nyugdíjunk nekünk, ötven év alattiaknak. A kissé hisztérikus és túlnemmagyarázott válasz az volt, hogy nem lesz. Mit jelent az, hogy "nem lesz nyugdíjunk"? Valami nyilván lesz, ha nem lesz államcsőd; a kérdés az,…..
trombitagomba 2014.04.16 08:38:41
@Kettes: "A mi generációnk (a negyvenesek) nagy dilemmája a migráció: mi van ha hiába lesz az öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor 35 év szolgálati viszonyom, ha egyetlen országban sem lesz elég hosszú szolgálati időm a nyugdíj-jogosultsághoz?"
...
"Update: A 883/2004/EK rendelet szabályozza a szociális biztonsági rendszerek koordinációját az EU-n belül. Ez elismeri az időszakok összesítésének elvét"
...
Ez a dilemma akkor meg is oldódott, köszöntünk a szabad világban, a villanyt majd kapcsold le:)
Bááár, most már ez se számít, Paks2 az emberi kor legvégső határáig termeli majd hozzá az áramot, ha meg mégse, akkor is ott van a Széles-féle fluxuskondenzátor.
trombitagomba 2014.04.16 09:55:27
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Persze, igazad van. De az a hozzászólásom nem is a "kiérlelt és részletes szakmai álláspont" kategóriában indult.