Regisztráció Blogot indítok
Adatok
muzsa

410 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve minden családtagunk és közeli barátunk ilyet kapott karácsonyra ajándéknak, a mézeskalácsa mellé. A sikerre való tekintettel idén újrázok. (csak az a hártyátlanítás ne lenne...) Hozzávalók 2 db 500 ml-es üveghez - de jobb, ha kisebb üvegbe töltjük... 2 kg…..
kérgestest Víz 2014.08.19 17:04:05
Hét év víziszony után ez történt. Egyik napról a másikra. Segített I.-nek, hogy a testvérével együtt vehetett 6 vízzelbarátkozós magánórát, de nem voltak vérmes reményeim, hogy mire jut ő és a víz... A hatodik napon bebújt a víz alá és azóta búvárkodik.…..
Gyerekszoba Régi idők uzsonnái 2012.05.08 14:47:00
A gyerek első szülinapjára kapott egy, a Belle & Boo uzsonnás dobozaihoz hasonló dobozkát. Részemről azóta is szakadatlan szerelem - de a gyerek is odavan érte. Mondjuk, nem csoda. Hiszen a bádogban, mint anyagban is van valami egészen érthetetlen módon szeretnivaló. És még…..
muzsa 2014.07.15 22:53:03
Na, csak tőmondatokban, egyszerűen, amennyire lehet:A corpus callosum, azaz kérgestest, azaz CC a két agyféltekét összekötő rostköteg. Több, mint 200 millió idegszálból áll. A CC segítségével "kommunikál" a két oldal egymással, másrészt a CC koordinálja a két oldal…..
muzsa 2013.11.15 14:19:06
@Flóra06: Hova jártok szenzomotoros fejlesztésre?
muzsa 2013.12.23 22:59:28
@Flóra06: Értem, szóval nem a BHRG-be vagy egyéb külön helyre. Nálunk most az óvodai, sima nevtanos szűrésen merült fel, hogy kellene, de senki nem mondta, hogy a nevtanban lenne ilyesmire lehetőség... ez mondjuk az V. kerületi nevtan. de a XIII. kerületiben sem reklámozták, ha lenne is. tök jó ,hogy nálatok van! (a BHRG-s vizsgálat és a feladatok összeállítása kb. 2 és fél óra volt és 16200 forintba került nekünk, azért az nem mindegy, hogy ezt az összeget ki kell fizetni vagy sem.)
muzsa 2014.04.22 15:40:56
@ÁlmosAnya: Nagyon szuper! Nagyon örülök nektek, olyan jó hallani ilyen pozitív történeteket!
kérgestest Alternatív iskolák 2014.02.09 22:53:30
Eddig bárkinek mondtam, hova készülünk, a válasz az volt: Ja, oda nem fogják felvenni. Ó, oda születni kell. Nem veszik fel. Nézz más iskola után. Konkrétan 3 iskoláról, 3 különböző tantervű, de alternatív helyről van szó. Ahova muszáj mégis, mégis, mégis. Nem tagadom, hogy…..
I. a BHRG-ben járt, mivel az jött ki, hogy "valamilyen szenzomotoros fejlesztés kéne a gyereknek így iskola előtt". Felmérték. Az eredmény: kiterjedt megkésett teljesítmény. Úgyhogy jön vissza a nagylabda, gördeszka, billenőke, meg minden, amit olyan jó volt elfelejteni,…..
muzsa 2014.01.06 09:20:17
@Flóra06: Evés? Rettenet! De mindhárom gyerekkel, úgyhogy nem mondhatom, hogy ez cc hiány related téma, a 10 hónapos gyerekem sem eszik szinte semmit, már ha meglátja a kanalat, rázza a fejét, és a növekedési táblázat nem is tudja értelmezni a súlyát (6,7 kg)
I. egyáltalán nem eszik gyümölcsöt. A gyümölcsbevitel gyümölcslére korlátozódik, de a frissen facsartak gyümölcscentrifugával nem mennek, csak a dobozos. És ezekből is leginkább csak az alma. De nyers, főtt, darabolt, egész, sütibe, bárhogy elkészített gyümölcs FÚJ. Soha egy tűhegynyit se kóstolt meg belőle.
Zöldség: ha látszik, mi az, akkor azt sem eszik. De elrejtve értem már el sikereket. Pl. Amire rá tudom mondani, hogy krumplipüré (pl. sütőtökös=narancssárga krumpli, brokkolis=zöld krumpli) így elég sok mindent el lehet adni neki. Vagy krémleveseket is 2-3 félét megeszik már. Húsleves csak tésztával. Nagy találmány a fasírt, kicsi húsgolyó NAGYON SOK beledarált zöldséggel. A lényeg, hogy minél kisebb legyen, hogy ne harapja szét és ne jöjjön rá, miféle színű micsodák vannak benne:) Így akár egy egész vegyes leveszöldésg csomag is belemegy a fasírtba és megeszi, fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé, cukkini, brokkoli, ilyesmik... De hiába járt 3 évig olyan oviba, ahol egész nap az asztalon volt a nyers zöldség, gyümölcs, hiába ették a legegészségesebb biokajákat, ő semmit. Nem húzta magával a csoport. Most meg ugye állami oviba jár, így bár nem is eszik, nagyon nem is sajnálom, itthon főzök neki, heti 2x ebéd után hazahozom, és ebédelünk:) csak azokon a napokon kritikus a helyzet, amikor délutánig bent van, mert olyankor f5-5-ig nem eszik szinte semmit. Rettenetesen sajnálom ilyenkor. De a közösségi lét érdekében mégis marad, mert ilyenkor focizik, meg tornára jár, amiket eddig elutasított, a mindenféle különórák, és amiket én se forszíroztam egyáltalán azokra most kifejezetten akar menni, ki nem hagyná. Nyomom belé egyébként a vitaminokat, multivitamint, d vitamint, csukamájolajat (na AZT imádja, fel lehet ezt fogni???:) maltofer cseppet. Tejet egyáltalán nem iszik, utálja. A joghurt az már oké. És kb. kétféle sajt. (füstölt mozzarella rendesen és trapista, de az csak és kizárólag reszelve.) tésztát most nyár óta eszik néha, de csak üresen. regényt tudnék írni a háklijaiból egyébként... sose tudom meg, hogy ez egy sima rigolyásság, mint ami sok más gyereknél is megfigyelhető, hiszen általában nem szeretik az újdonságokat a gyerekek, a biztonságost, a tutit, az ismerőst preferálják. Vagy ez egy kérgestest hiányos jellegzetesség.
muzsa 2014.01.12 21:44:55
@Flóra06: na ez ismerős: én is minden nap megkérdezem, hogy mi volt az ebéd az oviban, a válasz: nem tudom. hát persze hogy nem, ez a kérdéskör őt nem érinti. nem tudja a nevüket sem. de alap gyümölcsöknek sem, az olyan finom különbségek meg, hogy valami sárga- vagy őszibarack, már egyáltalán nincsenek meg neki:) de az nyugtat, hogy az öccse se jobb ebben a versenyszámban, bár egy fokkal jobban eszik:)
nem tudom egyébként mi lesz a suliban majd, mert ha minden nap délután 4ig ott kell lenni (iskolaotthonos suliban gondolkozunk főleg, kivéve a waldorf akkor az azért durva, ha nem eszik...
kérgestest Kúszik 2008.05.18 08:48:00
Már nagyon szar volt látni, hogy mások gyerekei hogyan ülnek, kúsznak, másznak. Bevallom. És AKKOR - 2008. május 14-én - I elkezdett kúszni. OK, kicsit olyan, mint egy arcát nem vállaló megszólaló a Fókuszban, de kúszik:)..
kérgestest Blogajánló 2013.04.03 11:57:58
Régóta nem kutattam mankók után cc hiány témában. De most újra. És ez nagyon hasznos! I. születésekor még semmi ilyesmit nem lehetett találni a neten. Különösen fontosak Alexandra Berube írásai, aki egy kisiskolás cc hiányos fiút tutorál. Praktikus tanácsok, végre. Mi a…..
muzsa 2013.11.09 10:44:21
kérgestest 2011.12.05 18:59:00
Ki akartam posztolni a múlt héten, hogy I. elkezdett síiskolába járni, és hogy milyen ügyes volt, és milyen büszke vagyok, de a második órára  már nem akart elmenni, aztán nagy nehezen elvonszoltam, de a pályára már nem volt hajlandó bemenni :( mint vert sereg kullogtam vissza…..
Tűsarok Szia Csilla:) 2013.05.22 20:57:21
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
kérgestest Kishúg 2013.03.13 11:09:52
I. után mindig mérföldkövet jelentett a 36. hét betöltése. I. ugyanis aznap született, amikor épp 36 hetes lett. Valahogy az volt bennem, hogy vagy ma, vagy ha nem, hát eljutunk a legvégéig. Zs.-vel eljutottunk. J, a kishúg pedig pont aznap született (épp egy hete), amikor…..
kérgestest Iskolák 2013.01.14 19:06:53
Minden erőmmel azon vagyok, hogy ne kelljen az augusztus 20-i gyerekemnek még iskolába mennie, de ha mégis, akkor ezek jönnek szóba: Kincskereső Iskola Óbudai Waldorf Iskola Gyermekek Háza Pesthidegkúti Waldorf Iskola Rogers Iskola Petite problem, hogy ahhoz, hogy ezekbe az…..
kérgestest Juli 2012.10.13 14:56:08
Április 1-én érkezik. Nagyon várjuk:)..
kérgestest nevtan 2011.10.11 15:01:00
Tegnap felhívtam a kerületi nevelési tanácsadót, hogy segítsenek. Kössenek össze minket egy pszichológussal. Folyt. köv...
muzsa 2012.03.10 19:00:45
@effa: nem akarok hülyeséget mondani, de az elején mindenképp határérték közeli volt, és később is csak olyan mértékben nőtt, ahogy a gyerek maga, ezt kéthetente nézték magzat korában is már, hogy ha nekilódul, akkor azonnal akcióba lépjenek, merthogy akkor valami elzáródás van és nem tud elfolyni az agyvíz:( de szerencsére erre nem volt szükség.
muzsa 2012.04.05 12:33:32
@effa: Szia, igen, olvaslak, ne haragudj, hogy csak most válaszolok... Nekünk az méretével, barázdáltságával nem volt probléma sem magzati korban, sem később. Viszont azt nem nagyon értem, hogy 2 hét lemaradás, vagy ami annak tűnik, miért olyan nagy baj, hiszen ultrahanggal simán benéznek egyéb méreteket is, rosszul becsülnek meg valamit, pár héttel előrébb vagy későbbre tolnak várható szülési dátumokat, szóval ettől én még nagyon nem ijednék meg, remélem, hogy jövő csütörtökön megnyugtatót mondanak nektek ezügyben is. Nekem ez nagyon kicsi lemaradásnak tűnik. Ami lehet, hogy két hét múlva pont rendben lesz.
Még mindig az újrahasznosítás jegyében, mai utolsó posztunk a papírmadárról és az ő képzeletbeli etetőjéről fog szólni. Szerintem a legtöbb lakásban hányódnak fa-ruhacsipeszek. Legalábbis én elhoztam egy csomót anyukámtól kezdő háziasszony koromban, amit azóta…..
Gyerekszoba Sablonos hópelyhek 2011.11.11 08:05:00
Elengedhetetlen dekorelem karácsonykor a hópehely, mert hát ha esik egy kis hó, akkor nem árt becsempészni a lakásba is belőle, emelve az ünnep fényét, ha meg nem, hát valahogy pótolni kell, nemde? Legalább papírból. Nem vészes egy projekt ez, még a kisebb gyerekek is elboldogulnak…..
Gyerekszoba Egy izgalmas házasság 2011.10.06 17:35:00
A Bugaboo mindig is szeretett különféle frigyeket kötni a tervezők nagyjaival, de most igazán izgalmas házasságot kötöttek a híres Missoni házzal. Maguk, a Bugaboo kocsik is jó hírnévnek örvendenek, rengeteg praktikus ötlettel teszik őket igazán sokoldalúvá és használhatóvá…..
muzsa 2011.10.15 21:30:17
úgy négy éve hónapokig vártam, hogy az első bugaboo bee betegye a kerekeit az országba és megvehessem, de a hat hónapos, az átlagosnál kicsit kisebb fiam konkrétan a téli outfitjében nem fért bele széltiben, olyan keskeny kocsi. úgyhogy hiába volt mindent vivő a reklámja ( youtu.be/pUjUFpkecXk ) és meggyőző élőben is a kinézete, konkrétan a funcióját nem tudta ellátni, gyereket nem tudtunk volna benne tartani. a többi bugaboo (frog, cameleon) ennél a modellnél jóval drágább, pedig ez is kiba drága, de egy fokkal nagyobbak is cserébe... jókat hallani róluk, na de kérem, százezreket egy kocsiért? ha nagyon nagy családot tervez valaki, akkor talán...:) egyébként persze ezek a csíkos huzatok nagyon menők...
Lejárt a türelmi idő, mától teljes körűen életbe lépett a médiatörvény, és mivel kormányunk nem arról híres, hogy halogatja a dolgokat, rögtön el is kezdték alkalmazni, teljesen véletlenül pont egy baloldali lappal szemben. Ja, és természetesen törvénytelenül. Egy komment…..
muzsa 2011.07.01 23:04:59