Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Száguldó fotóriporter

53 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai cikkünk fő témáját a Volánbusz Zrt. 2023-as évben folytatott járműbeszerzéseinek különleges szegmense, a háromtengelyes Volvo 8900-as autóbuszok üzembe állítása biztosította. Ez még önmagában nem túl erős felütés, azonban az új járművek egy jelentős része a Dél-Alföldön került forgalomba, azon…..
Ez a cikk tulajdonképpen önállóan is megállná a helyét, azonban mégis több szálon kapcsolódik egy korábbi írásunkhoz, melyben a dél-alföldi járműgazdálkodási gondok orvoslásáról szóltunk. Abban a cikkben egészen 2019. december 31-ig jutottunk: a szétcsúszott járműgazdálkodást akkor még nem sikerült…..
A 2020-as évből e sorok írásakor nagyjából még nagyjából 3 hónap van hátra, de egyértelműen kijelenthetjük, hogy az évet teljesen befolyásolta, mi több, deformálta a COVID-19. Az év első hónapjaiban Európára, majd a világra rászabaduló vírus a személyszállítás minden ágazatát erőteljesen sújtotta: a…..
Következő, kétrészesre tervezett cikkünk a Tisza Volán Zrt. által alapított autóbuszos személyszállító cég, a Partiscum Busz Kft. közel 12 éves tevékenységét kívánja feldolgozni. Végighaladunk évekre bontva a cég tevékenységi körén, érintve a közforgalmú és a különcélú menetrend szerinti…..
Ma esti bejegyzésünk egy, még egészen aktuális témának ad otthont: 2020. január 1-től Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata saját közlekedésszervező cégével, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft-vel (továbbiakban: KKK, a cég honlapján többször is szereplő KEKO rövidítést nem kívánom alkalmazni)…..
Száguldó fotóriporter 2020.02.06 21:17:00
@Aron_son:

Köszönöm szépen!

A fényezés ezen részét végül nem emeltem be - lehet, hogy hiba volt - de egy időben valóban nagy várakozások és tervek voltak ezzel kapcsolatosan. Végül szép csendben elhalt a dolog... Sajnos.

Műszaki témában sajnos nem vagyok olyan vájtszemű, mint Te, így hát nagyon köszönöm az ilyen irányú kiegészítést is!
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd arról fogok cikket írni, hogy miképp és milyen járművekkel kell a Dél-Alföld helyközi (és egy kicsit a helyi) közlekedését más megyéből kisegíteni, de nem hiába az élet a legjobb forgatókönyvíró… Lottózni szerencsére nem szoktam, és az üveggömböm is ritkán…..
Magam sem tudom, hogy időről-időre miért laposodik el nálam a blogíráshoz való kedv, de mai bejegyzésünkkel nem erre keressük a választ… Az viszont biztos, hogy Magyarország közforgalmú autóbusz-állománya évről-évre formálódik és változik. Így a halogatásra ítéltetett témáknál megvan a veszélye,…..
Mai bejegyzésünkről is elmondható sajnos, hogy nem éppen a legfrissebb utamról szól: még 2018 tavaszán történt, hogy a DAKK Zrt. akkoriban még viszonylag új beszerzésűnek mondott Credo Econell 12 típusú buszai után eredtem. Az év elején forgalomba állított 20 darab példány mindegyikét – véleményem…..
…azon gondolkodám, hogy fogad majd engem egy sosemlátott Volán? :) 2015. január 1. előtt akár még így is szólhatott volna Petőfi Sándor verse, de ez már a posztunk képanyagának születése pillanatában sem volt így, illetve a fogadtatás is majdnem tökéletes volt. A Keleti nyitás – 1. rész című írásunk…..
Az alapgondolat még valamikor 2017 tavaszán fogant meg, miszerint érdemes volna legalább évente egyszer felkeresni a Dél-Alföld forgalmasabb távolsági buszvonalait, azok gócpontjait, és az ott közlekedő járművek dokumentálásával a fejlődést, vagy éppen csak az aktuális állapotokat megörkíteni.…..
Közlekedési Osztály Alfa Regia 2013.10.28 19:08:30
... avagy ennél modorosabb címet nem is találhattam volna ki legújabb - erősen megkésett - posztomnak, ami a Budapest-Dad-Pápa tengelyről Székesfehérvárról szól. Az igazat megvallva mindig szívesen megyek a koronázó városba, ami kedvenc Budapest-Veszprém szakaszom egyik fontos…..
Száguldó fotóriporter 2013.10.29 09:22:10
@laszlovecsei: Egy héttel előtte, július 4-én készült.
Száguldó fotóriporter 2013.10.29 20:38:08
@Balint_bacsi: Építő jellegű kritikát mindig elfogadok. :) Köszi, mindjárt átjavítom.
Száguldó fotóriporter 2018.06.12 18:11:19
@Balázs1a: Köszönöm észrevételeidet! Pár dolgot azóta már én is pontosabban tudok azóta, például az IBUSZ-os dolgot. Azóta több Calippós autó meg is lett már. :)
Kis kihagyással, de végre megérkeztünk négyrészesre tervezett sorozatunk utolsó aktájához is, melyben befejezzük a DAKK Zrt. hátramaradt autóbusztípusainak és a Partiscum Busz Kft. állományának "sors-analízisét", illetve végre levonhatjuk majd a megfelelő következtetéseket is a teljes…..
Évet értékelni általában 2017 decemberének utolsó napjaiban szokás. Olyankor általában a csapból is ez folyik viszkikóla helyett, hamar meg lehet unni... De bezzeg az újévet ezzel kezdeni! :D Ha már így alakult, hogy az év utolsó napjára nem sikerült tető alá hozni az egyébként már legalább két…..
Még a nyár beköszöntére esett a ma esti olvasmányunk alapjául szolgáló kirándulás, azonban a - szerintem - jó képanyag és az emlékek kettőse által úgy döntöttem, nem hagyom veszni a témát. Még 2013-ban írtam egy hasonló című blogposztot, melyben az iskolai időszak egyik forgalmas napjával, a…..
Folytatjuk ismeretterjesztésünket a DAKK Zrt. járműpolitikájának változatos világában. Ezúttal egy érdekes és összetett területre fogunk lépni: megnézzük, hogy a cégek egyesülése milyen változásokat jelentett a járműgazdálkodás terén; a hozott intézkedések milyen hatással voltak a járműállomány…..
Száguldó fotóriporter 2017.09.25 21:55:22
@Komlósfecskés: Köszönöm szépen az elismerő szavakat! Kifejezetten jó érzés olyasvalakitől hallani, aki már sok mindent látott a dél-alföldi buszközlekedésből! ;)
A kiegészítéseket köszönöm: a BHM nekem már csak békéscsabai buszként emlékezetes... Kijavítom a cikkben.
Emlékeim szerint a JWU is egy kis ideig úgy volt Sámsonban, hogy már Hódmezővásárhelyhez tartozott, de hamar kicserélték a LAL-ra.
Közlekedési Osztály FINA 2017 2017.08.17 19:22:48
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA, de a fene se gondolná, hogy valójában Fédération internationale de natation) 17. Világbajnokságát hazánk fővárosában, illetve kisebb részben Balatonfüreden rendezték meg 2017. július 14. és július 30. között. Az eseményről különösebbet nem kell mondanom, talán csak…..
Azon a bizonyos bakancslistán előkelő helyen szerepelt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, vagyis az egykori Szabolcs Volán felségterülete. Mert amikor még először elterveztem, hogy egy kiadós fotótúrát szeretnék csinálni arrafelé, még így hívták a szolgáltatót... Azóta persze eltelt pár év, többszöri…..
Sorozatunk első részében - mely itt olvasható el - 2015 késő őszéig jutottunk el, amikor is forgalomba álltak az újabb háromtengelyes 8900-as Volvok. A jelentős létszámú helyközi frissítés után egy újabb terület következett: megkezdődött a helyi járati feladatokra szánt autóbuszok üzembeállítása is.…..
Ma esti témánkat eredendően blogunk felélesztéséhez találtam ki, ám bizonyos - főleg szubjektív - okok miatt nem sikerült addigra teljesen tető alá hozni az anyagot. Mostanra viszont összeállt mindaz, amiről beszélni és amit megmutatni szerettem volna! Többrészesre tervezett blogposzt-sorozatunk…..
Egy születésnappal súlyosbított hétvége sok mindenre jó: az ember ehet egy finom, húsimádó pizzát; fogyaszthat áfonyás Finlandiát üdítővel keverve, vagy tisztán; mindezt persze szigorúan remek társaságban téve. Bobalt.hu kartáccsal a fentieknek megfelelően cselekedtünk egy hűvös februári péntek…..
Száguldó fotóriporter 2017.04.11 19:18:29
Itt is rég nem jártam már... De mindegy is, hiszen hosszú hallgatás után ismételten beindul kicsiny blogunk motorja! :) Ahogy a fesztiváloknak, úgy a Közlekedési Osztály Fotóblog újraindulásának is lesz most egy -1-ik napja. Először nem ezt a posztot szántam visszatérésnek, de az eredetileg…..
Most hogy egyre jobban benne vagyunk ebben a 2016-ban, illetve mivel eléggé inaktív voltam az elmúlt időszakban a blogbejegyzések tekintetében, úgy érzem eljött az ideje belehúzni a 2015-ös év túráinak megírásába. Elsőként egy tavaly májusi Bécsben tett látogatásra kerül sor, csak mert Bécset…..
Száguldó fotóriporter 2016.01.29 20:44:16
Közlekedési Osztály The V-Day 2015.08.31 19:56:14
... azaz kalandozásaink a Vértes Volán és a Volánbusz világában. :) 3 hónap híján 1 évvel ezelőtt, az esti sörök hatására döntöttünk úgy Bobalttal, hogy elmegyünk Vértes Volánozni, hogy közben lőhessünk vonatpótlót, hogy legalább valami alvállalkozós témát is…..
Sokat gondolkoztam, hogy egyáltalán megírjam-e ezt a posztot. Ha ez eszembe jut egy kiválogatott képanyag kapcsán, az már nem sok jót jelent a pixelkupacok számára... De úgy döntöttem, adok egy esélyt. A tavaly őszi (tudom, marhára aktuális) bicskei villámlátogatásomat nem a nap…..
Közlekedési Osztály Schengetés 2013.12.06 19:33:56
Bár néhány éve a Schengeni Egyezmény értelmében Magyarország Uniós határállomásain megszűnt a határellenőrzés, első gondolatom mégis ez a szóvicc volt, amikor októberi fotótúránk célállomását kijelöltük. A csapat a szokásos tagokból állt, lassan érdemes lesz…..