Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeney Barbara

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyenlítés Kollégium oszlopos tagja, Antós Ráksi Judit a kaliforniai The Tiyya Foundation-nél dolgozott gyakornokként. A szervezet célja, hogy segítse és integrálja a menekülteket. Antós Ráksi Judit tapasztalatait angolul foglalta össze: Working with The Tiyya Foundation inspired…..
Az Egyenlítés Kollégium legutóbbi rendezvényén Bulátkó Gábor szociális munkás tartott előadást A szociális munka kihívásai a hajléktalan ellátásban címmel a Szegedi Tudományegyetemen. Vajon hány emberi joga sérül a fedélnélkülieknek- tette fel a kezdő kérdést a kis…..
Jeney Barbara 2013.11.11 14:34:27
@komplikato: Nem, nem. Ezek országos adatok. Sokszor csak azokat számolják bele, akik "regisztrált hajléktalanok", akik igénybe veszik a szociális ellátás valamilyen formáját.
E pluribus unum, a sokkból/ többségből egy- ezt a feliratot verik az amerikai 1 centesekbe 1795 óta. Míg eredetileg az államok egységét kívánta kifejezni, ma a multikulturális társadalom metaforájává vált. Magába sűríti az egyéniség, a különbözőség tiszteletét és ennek…..
Laurie Shrage, a Floridai Nemzetközi Egyetem filozófia, gender és női tanulmányokat kutató, oktató professzora közölt a New York Timesban egy vitaindító publicisztikát arról, hogy mennyire jogos a kényszerített apaság? A professzor asszony felveti, hogy a két nem között hatalmas…..
A 2013-as Euróvíziós dalfesztiválon a sok szerelemről szóló dal közül témájában az egyik legkitűnőbbnek az Oroszországot képviselő Dina Garipova dala bizonyult. A What if című szerzemény szövegében megjelenik a világbéke, az egymás felé való tolerancia. Habár a magyarok 0…..
„Adattárs-keresés” a könyvtárban  címen rendeztük meg első nyilvános programunkat az SZTE-JGYPK Tanácstermében, ahol Kovács Györgyi, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár  Kelet-Pesti régiójának megbízott igazgatója tartott előadást május 14-én. Kovács…..
Egy Facebook mémnek köszönhetően Magyarországon is elindult az Adj egyet ajándékba! vagy más néven +1 kávé mozgalom. Lényege, hogy a vásárló egy tételért dupla árat fizet. Az adott étterem, cukrászda, kávézó ezt regisztrálja, és mikor betér hozzájuk egy rászoruló, annak…..
Vidas Gitanas - Cigányok Spanyolországban címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Néprajzi Múzeumba április 6-án.  A június 9-ig tartó tárlat célja a romákról kialakult sztereotípiák csökkentése életképek bemutatásával. A romák alkotják Európa legnagyobb…..
Jeney Barbara 2013.04.08 16:30:43
@Measurer: Köszönöm! Korrigálom is :)
Bemutatjuk a Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány kezdeményezését; a szegedi Kapocs ételbárt. Lényege: hogy profit nélküli áron kínálják ételeiket, cserébe viszont minimum 200 forintos adományt kérnek, melyből délután ételt adnak a rászoruló gyerekeknek. A videó őket…..