Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért

57 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy startup követi ezt a sémát, akkor csak a legnagyobbak útján jár. Oldj meg egy valódi problémát! Add a megoldást ingyen! A megoldások természete, hogy újabb problémák merülnek föl miattuk vagy általuk. Old meg ezeket a problémákat és add a megoldásodat pénzért! Honnan tudod meg az…..
Ha már van egy jól működő ügyfélszolgálatod, amin semmit sem érdemes változtatni, akkor ne olvasd el ezt a cikket. Ha Te végzel minden ilyen munkát és fárasztó, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket. Akkor is érdemes figyelni erre a gondolatsorra, ha még csak terv fázisban van a startupod. Miért…..
PszichoTér Álom és valóság 2018.07.23 22:34:07
Éjszakánként - különböző gyakorisággal - a legtöbben mozizunk. Nem, ennél több történik, történeteknek válunk részeseivé, amik a valóságban nem történtek meg. Az emberiséget a kezdetektől foglalkoztatta, mi történik velünk, amikor álmodunk, elhagyja-e a lelkünk a testünket, mit jelentenek az olykor…..
Sokan tudják már, hogy mi fán terem a GDPR, de azon kevesek kedvéért, akik nem elmondom. A GDPR egy olyan EU-s rendelet, mely az EU polgárainak személyes adatainak védelmét szolgálja. Hogy ez a védelem megvalósuljon minden olyan szervezetnek, amely kényes adatokat kezel, intézkedéseket kell tennie,…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2018.04.21 17:12:39
@Krumpli Bogart: Köszönöm!
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2018.04.21 19:58:54
@Móg: Bocsáss meg, de ez csakaság.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2018.04.27 18:59:43
Itt található: www.facebook.com/groups/tarsashazkezelok/
Fontos szó a "de", mert ezzel azt mondjuk, hogy de sokkal több mindent még nem oldottunk meg.
Mi az az IoT? Mondhatnám, ha bosszantani szeretném az olvasóimat, hogy az IoT az egy slágertéma a startup ökoszisztémában. Mondhatnám, de hányan értenék ezt? Hogy megelőzzem a mérgelődést, gyorsan leírom, hogy mi az IoT. Különféle hétköznapi elektronikai eszközök összekapcsolása és egymással való…..
2 olyan felületet mutatok be neked, amelyeken honlapok tesztelésével lehet kis pénzt keresni. Az elején elmondom, ami minegyikre vonatkozik, majd egyenként ejtek róluk néhány fontos szót. Közös ezeken a felületeken, hogy először létre kell hozni egy személyes fiókot, majd regisztráció után…..
Ha valami bűzlik a konyhában… Mit tehetsz, ha a konyhai lefolyó bűzlik? Nagyon egyszerű a megoldás. Főzz egy kávét és ne dőlj hátra! Várd meg, míg a kávézacc lehűl és tegyél belőle néhány kanállal a mosogató lefolyójába. Miért jó ez? Azért, mert a zaccnak zsíroldó hatása van és a konyhában…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.02.20 17:57:49
@octy: Köszönöm az észrevételt.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.02.20 17:58:59
@Kicknick: Köszönöm az okos érvelésedet.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.02.20 18:00:17
@Dr. Trejo: Kicknik válaszolt neked nagyon okosan. Kérlek, nézd meg, hogy mit írt ő.
A kutyások és a kutyát nem tartók között nagyon sok társasházban vannak összetűzések. A társasházak lakástulajdonosai, ha panaszuk van, általában két dolgot tesznek. Az egyik az, hogy a társasházi alapító okiratban vagy a szervezeti és működési szabályzatban rendelkezéseket hoznak az állattartással…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.02.12 10:57:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A törvény azt mondja, hogy minden kutyának kell a lakásban lennie 6 nm szabad területnek. Ha 5 lakásod van, akkor lehet 5 és több kutyád is, ha egy-egy lakásban van minimum 6 nm egy kutyára jutó szabad terület.
A törvényt az önkormányzat rendelettel nem írhatja fölül.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.02.12 10:59:49
@élhetetlen: Köszönöm, hogy megosztottad ezeket a történeteket velünk. Egy ilyen tanfolyam tényleg jól jönne.
Minél régebben épült házban lakunk, annál gyakrabban lehet szükségünk javításokra. Sokan mondják, mert nagy igazság, hogy a tervszerű karbantartás és felújítás a megoldás. Ugyanakkor vannak olyan problémák, amelyeket a lakók maguk is megelőzhetnek. Ilyen az elvízkövesedett vezetékek és csatornák…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.01.28 10:22:17
@Doryyka: Hát, van ilyen.:)
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.01.28 10:24:04
@Doryyka: Érdekes, hogy Svájcig jutott ez a cikk. Köszönöm a hozzászólást.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2017.01.28 10:24:41
Karácsony után minden évben szembesülünk a problémával, hogy hogyan szállítják el városunkban a díszüket vesztett fenyőfáinkat. Mivel a probléma régi, tényleg vannak rá jó megoldások. De a jó megoldások között is akad, amelyik kiváló. Nyíregyházán díjazták a fenyőfa leadóit Tavaly Nyíregyházán –…..
Előző bejegyzésem egyik kommentelője azt kérdezte, hogy mit tehetnek a tulajdonosok, ha közös képviselőjük a számvizsgáló bizottságnak csak a gazdasági események után hónapokkal ad információt. Mit tehetnek, ha késve értesülhetnek arról, hogy milyen számlákat nem fizetett be a közös…..
A rövid válasz az, hogy igen és erről a tulajdonosok szavazással döntenek. A hosszabb válasz az, hogy igen, ha – no meg, hogy azért nem minden adatot. Miért gyűjthet adatot a közös képviselő a bérlődről? Azért gyűjthet, mert egy törvény számára ezt lehetővé teszi. Ez a törvény a 2003. évi…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.12.16 13:13:56
@kismokus41: Köszönöm a javaslatot. A két ünnep között írok majd erről a problémáról.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.12.16 13:16:25
@droid_: Igen, de két típusa van a bejelentett címnek. Régen úgy hívták őket, hogy állandó lakcím és ideiglenes lakcím. Most más az elnevezés, de mögötte a valós helyzet ugyanaz.
Köszönöm a hozzászólást. Lám! Egy megfogalmazáson mi múlhat!!
Ki engedheti meg magának, hogy kép nélkül írjon blogot? Szerinted senki? Szerintem azért van olyan műfaj, ahol nem szükséges minden poszthoz fotót, illusztrációt adni. Ilyenek a következők: jogi blog, politikai eszmefuttatások blogjai, versek és novellák blogjai. Minden más felületre muszáj…..
Igazi probléma az interneten, hogy álhírek és tévedések tényként terjednek. Ezt a problémát sokan szerették volna megoldani. A megoldás előtt az a fő akadály, hogy az internet hatalmas, a cenzorok száma pedig kevés. Egy megoldás marad: az automatizálás. A Michigani Egyetem kísérlete A Michigani…..
Saját magad szeretnéd eladni a lakásodat? Rákerestél az „ingyenes lakáshirdetés” szavakra? Jól tetted? Nem! Miért? 1. Gondolkozz a vevő fejével! A lakáshirdetés feladásának első lépése, hogy megnézzük, mi történik akkor, ha valaki majd keresi a mi lakásunkat. A vevő fejével gondolkozva írjuk be a…..
Ha valaha ábrándoztál arról, hogy egyszer majd elköltözöl oda, ahol sok a segítőkész ember, akkor lehet, hogy van egy jó hírem a számodra. Nem kell hirdetéseket böngészned, tárgyalnod és dobozolnod, nem kell költöznöd, csupán egy internetes felületre kell regisztrálnod. Melyik az az internetes…..
A liftfelújítás kényelmi és biztonsági szempontból bizonyos idő után elkerülhetetlen. Azonban vannak még e két szempont mellett mások is. Itt van például a liftfelújítás ára, ütemezése és az új lift energia felhasználása. Mielőtt a közös képviselő választ egy kivitelezőt, érdemes neki kérdéseket…..
Mióta az emberek nagy része online intézi a bankügyeit és az adóügyeit, joggal merül föl a kérdés, hogy a társasházi kommunikáció miért papaír alapú. Miért nem lehet online tájékozódni a közös költség tartozásról vagy túlfizetésről? Lehet, hogy eljött az idő, amikor ezen változtatni kellene. A…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.07.10 15:22:27
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.07.10 15:24:30
@StanLee: Ez egy nagyon értékes hozzászólás. Sok lakás van ma kiadva és így a KK online jobban tudna a tulajdonosokkal kommunikálni.
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.07.10 15:25:01
@Lesből Támadó Szárítókötél: Észrevételét továbbítani fogom Szeitz Ferencnek.
2017-ig minden kéményes házban megjelenik a Katasztrófavédelem különítménye. Lesz náluk – többek között – a gázokat és szivárgási értékeket elemző mérőműszer, kéménykamera, tömítő elem, fúrókészlet és kéményseprőlapát is. Beengedjük-e őket? Elemi érdekünk. A rossz szellőzésű kémény halálos…..
Rákóczi Piroska, a blogger a bloggerekért 2016.07.03 11:19:00
Ha túl nagy hanggal van valaki a szomszédunkban, akkor több módszerrel is megpróbálkozhatunk nyugalmunk visszaszerzésére. Megbeszélhetjük velük, hogy vegyenek le a hangból. Kihívhatunk egy rendőr járőrt. Videó felvételeket készíthetünk az esetről és tehetünk írásos feljelentést, melyet a…..
Vannak olyan társasházak, ahol a házhoz kert is tartozik. És vannak lakótársak, akik ingyen ápolják a kertet. De lehet, hogy a többi lakó hálát érez és fölmerül, hogy valahogy díjazni kellene ezt az ingyen munkát. Adjunk jutalmat! Jutalmat csak valamilyen hivatalos jogcímen adhat egy társasház.…..
A mérleggel kapcsolatban egy kérdés szokott fölmerülni a lakókban. Miért egyenlőek benne az eszközök és a források? A válasz rövid és egyszerű. A mérleg ugyanazt a vagyont mutatja meg két szemszögből. Mondjuk van a társasháznak 10 millió a bankszámláján és 100 000 a pénztárban. Ezek az eszközei,…..
A válasz rövid. Facebook csoportot alakítson egy társasház közössége. Miért? A Facebook csoportban minden új téma új poszt lehet. Így a témák sokkal jobban választhatók el egymástól. A Facebook csoportban a hozzászólásokat sokkal könnyebb nyomon követni, mint egy levelezőlistán nézni a…..