Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ciprusi Utazók

87 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paphos és környéke: www.pafosz.hu Larnaca információs oldal:www.larnaca.hu Ayia Napa információs oldal:www.ayianapa.hu Autóbérlés Cipruson:www.autoberlesonline.hu/ciprus Szálláshelyek Cipruson >>    ..
Komoly változás idén: újra érdemes még egy főváros környéki magyar utasnak is Bécsből indulni nyaralni. A budapesti nyaralójáratokat szokás szerint aranyárban méri a Wizz, a Laudamotion-Ryanair páros viszont még a főidényre is rengeteg jegyet ad 10 ezer forint környékén Ferihegy 3-ról. És kiváló…..
Ciprusi Utazók 2018.04.22 10:44:04
@Repülős Rozi: ha nem is 5 euró, de megnéztem egy augusztusi pafoszi kanyart.

Wizz 1000 euró 3 főre, Ryanair 600 euró, Lauda/RA Bécsbe 277 euró.
Ünnepek alkalmával nem szoktunk utazni, mert rendszerint sokkal drágább minden jegy – hiszen sokan csak ekkor tudnak ellépni pár napra. Most kivételt tettünk, egyik kedvenc szigetünkre ugyanis még húsvétra is olcsó jegyeket találtunk. A szigetre épp március-áprilisban a legjobb jönni, mert a…..
Ciprusi Utazók 2018.04.05 10:23:32
@Gtusa: Amíg ment 5 ével ezelőttig, akkor teltházzal ment végig. Az első járatok a mostani újra indulás után kb 60%-on volt. Nyárra biztosan tele lesz főleg úgy, hogy a Wizz-nél sokáig fent vannak az árak és jó drágák is.

Az autóbérlés árakat eltérőségét nem tapasztaltam, néztem pár időpontot és pont ugyanannyi volt mindkét reptéren (80 euró 1 hétre júniusban).

Kétségtelen, hogy Nissi a legszebb strand a szigeten, de Ayia Napa előnye kb. ebben ki is merült. Sajnos a "buliturizmus" ott uralja a helyet.

Szebb strandok arra a látnivalók pedig inkább Paphos környékén vannak.

Személyes kedvenc Latchi, amit még nem rohantak le a tömegek még szezonban sem.

Avdimou és Pissouri is szép strand a reptérről kb. fél órára.
Ciprusi Utazók 2018.04.09 16:34:14
@bencehun: Az rendben van, hogy kevesebb, mint a hivatalos ár, de bemondja a taxis az 50 eurót is a frissen érkezett utasnak. Sok ilyen sztori van.. inkább lehúz egyet, mint forduljon kettőt normál áron..

A ciprusi taxis sem semmi brigád sztrájkoltak már menetrend szerinti buszjárat jegyárai ellen (eur1 volt akkor még), és most a larnakai reptérre vezető utak lezárásával fenyegetnek, ha engedélyt kap a larnaca reptér és ayia napa közötti autóbusz járat...
Beleszaladtunk egy balhéba a csomagmérők és egy utas között, azt pedig túlzás lenne mondani, hogy rendszer lenne az új szabályok alkalmazásában. Inkább katyvasz látszik, pár dolog persze egyértelmű, jótanácsok most is vannak. Mindenesetre a héten újból tesztelünk, várjuk a további utasélményeket és…..
Ciprusi Utazók 2017.12.22 13:28:36
Egy friss élmény. A larnakai reptéren többnyire követhetetlen volt, hogy éppen hogyan fog zajlani a beszállítás. Volt, hogy egyszersem, de volt, hogy 3x ellenőrizték a kézicsomagok méretét, ebből 2x a keretbe kellett rakni.
A várakozás a kapu előtti részen történt és volt, hogy mindenkit kitereltek és csak egy tüzetes csomagátnézés és csomag cimkézés után engedték vissza az embereket az ülőhelyekre.

Volt, hogy ez elmaradt.

Most egy hibrid megoldás volt, aki már bent ült a kapu előtti székeken, azokat megnézték és cimkéztek, akik később érkeztek, azokat a várakozó rész előtt ellenőrizték.
Méret miatt fizető utast nem láttam.

Megkérdezték, hogy önkéntesen és ingyenesen feladjuk-e a csomagot. Erre nemet mondtunk és ennek megfelelően kézi+poggyásztároló vagy a kiscsomagra ülés alatti cimkét adtak. Akinek rendben volt, hogy feladják a kézijét, annak zöld cimkét adtak.

Az elsőbbségi beszállítás elnevezés lassan értelmét veszti, mert BP-n a buszoztatás esetén is az elsőbbségi ajtót nyitják utoljára. Itt most kb. 5 elsőbbségi utas átengedése után elkezdték a normál sor ellenőrzését és átengedését is.

Az elsőbbségi utasok száma jelentősen nőtt a járaton korábbi 0-10 utas helyett kb. 30-40 fő vette ezt igénybe.

(itt emlékeznék meg azokról az utastársakról, akik az "elsőbbségi utasok" hallatán a többi elsőbbségi utas és gyerekes családok félrelökésével törnek előre, mivel azt gondolták, hogy a többiek csak nézelődnek az elsőbbségi sorban)

A csomagokkal nem volt sok variáció, az önkétes feladók elég szép mennyiséget hagytak lent és a végén az utóbb érkezőktől kellett még pár csomagot elvenni.

A gép pontos érkezése ellenére +25 percet sikerült összeszedni, ami Budapestre érve +5 lett.
Öt éve már járt Budapestről Pafoszra a Ryanair, de nem sokáig. Most újraindul a ciprusi járat, ami nagyon jó hír: tavaszi és őszi pár napos lazulásra-feltöltődésre az egyik legjobb hely. Sok új járatot jelentenek be a fapadosok, de ennek most kifejezetten örültünk. Valamiért mi nagyon kedveljük…..
Szinte minden évben karneválozunk. Idén sem maradhatott ki, főleg, hogy felvonultunk a kisfiunk óvodájával és iskolájával. Most szerencsére nem kellett annyit várakoznunk, mint tavaly és még az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk. Kellemes, napsütéses idő volt és sok turista és helyi gyűlt össze,…..
A Pafos2017 kulturális főváros program keretén belül ma nyitották meg a The Second Nature elnevezésű "urban art parkot" Paphoson. A város Ktima nevű negyedében található ez a jó elhelyezkedésű, de korábban kevésbé kihasznált zöld terület. Nekünk azért is volt érdekes, mert Gábor, mint önkéntes is…..
Új gépet továbbra sem hoz pesti bázisára a Ryanair, de három új útvonalat igen. Edinburgh nagyon király, eddig mocskos drága volt. Prága fapadilag vadiúj, viszont igencsak meglepődtünk rajta. Valencia lényegében papírforma. Majdnem pont két éve annak, hogy amikor rákérdeztünk a Wizznél arra, hogy…..
Olyan szerencsében volt részünk, hogy láthattuk és önkéntesként részt is vehettünk a Pafos2017 kulturális főváros programsorozat nyitóünnepségén. Egyszerűen lenyűgöző volt, de nem véletlen, hiszen már 2 éve készültek rá. A zene, a szövegek, a tánc, a koreográfia, a pirotechnika mind összhangban…..
Örömmel jelenthetem, hogy 2017. január 28-án lesz a Pafos2017 - #Pafos2017 #OpeningCeremony - hivatalos és ünnepélyes megnyitója. 2017-ben a ciprusi Paphos a dániai Aarhus-szal együtt lesz Európa kulturális fővárosa és ebből az apropóból rengeteg kulturális, művészeti programot rendeznek meg a…..
Annak ellenére, hogy a decemberünk és a karácsony nem volt túl meleg. Sok eső esett, viharos volt az idő és a hőmérséklet sem szökött fel túl magasra, mégis voltak olyan bátor válllalkozók, akik december 25-én megmártóztak a Földközi-tenger partján. Voltak úszók, angol apuka homkozott a gyerekeivel…..
Jócskán lemaradva a konkurenciától, a Wizz Air is előrukkolt tegnap egy új, harmadik viteldíjcsomaggal. A cél persze most is az, hogy a cég növelje a kiegészítő bevételeit, újabb bőrt húzzon le az utasokról. A döntő többségnek ugyanis a Wizz Go csomag is felesleges pénzkidobás, de persze adódhatnak…..
Ciprusi Utazók 2016.12.03 12:53:53
@arpad1983: @Ciprusi Utazók: A visszaigazolásban már ott van, hogy 10. sor, tehát az ülőhely a foglalás után, de még a check-in előtt már kiderül.

Ez mondjuk kicsit trükkös, mert lehet random kapnék egy extra lábteres helyet (volt már ilyen), a foglaláskor meg nem látom, hogy az ezért akár fizetek is ugyanazért a helyért, amit ingyenesen adott volna. Ügyes.

Vagy az ablak melletti hely dettó. Nem látom, hogy mit kapok, de garantáltan ablak melletti kell, akkor fizet az utas azért, amit lehet ingyen is kapna.
Ciprusi Utazók 2016.12.05 09:30:16
@ordasbacsi: Az elsőbbségi €4 helyett €5-re emelkedett.

Az internetes utasfelvétel és a kis kézi díjai valóban nem emelkedtek :).
Ciprusi Utazók 2016.12.20 12:13:42
@joci19: Ez nagyon érdekes, mert a visszaigazolásban ott van, hogy "seat 10D és 10E". Ha belépek az oldalon a következő járatnál már nincs megadva semmi csak az, hogy válasszak helyet vagy ők adnak majd.

Ami még érdekesebb, hogy volt foglalás ami a változás előtt lett foglalva, de az utazás az ülőhelyes kavarás után történt. Kaptunk figyelmeztető emailt, hogy még nem választottunk helyet, de aztán a check-in közben az eredetileg kijelölt székeket adta ide a rendszer.

Gondolom az átállás nem volt zökkenő mentes majd kiderül pár hét múlva, hogy megkapjuk-e a 10D és E-t vagy teljesen más lesz.
A 2016-os nyarunk igen meleg volt és szerintem eddig ez a legmelegebb telünk is. Ugyan éjjel lemegy a hőmérséklet és szerencsére esik eső is. Utóbbi már nagyon kellett, mert jövő nyáron veszélyben lehet az ivóvizünk nélküle. A ciprusi télről már írtam korábban is.  A jó időnek köszönhetően sokat…..
Egyszer csak elköltik idegenek a pénzt az egyik bankkártyámról, aztán egy perc alatt négyszer használnak kápéfelvételre Indiában egy másikat. Azt hiszed, veled nem fordulhat elő? Én is azt hittem, hogy velem se. Aztán elővigyázatos használattal is két éven belül harmadszor lettem bankkártyacsalás…..
Ciprusi Utazók 2016.10.07 12:39:48
@jet set: Azan gondolkodtam, hogy egy kis panziós akár papírra is leírhatja mondjuk egy kockás füzetbe?

Nyilván egy kis családi hotelnél nem szórakoznak a kártya adatokkal, mert ő a hotelből szeretne élni most és 20 év múlva is, nem a Gusztitól lopott 8000forint amiért kockáztat egy bukást.

A nagyobb láncoknál már lehet egy-egy sunyi alkalmazott, de a kidobják a kukába ami teljesen hihető verzió.
A fapadosok ezer jogcímen próbálnak pénzt lehúzni az utasról, de van pár szolgáltatás, amit mindenki kénytelen kínálni. Összevetettük, hogy ezeket melyik ultra mennyire használja ki utaskopasztásra. Az biztos, hogy ebben is igen szoros a verseny a Wizz Air és a Ryanair között.   Az ultra fapadosok…..
Augusztus vége ideális időpont a repülőjegy-vásárlásra, ilyenkor árazzák le a szolgáltatók brutálisan az őszi jegyeket. Most is ez a helyzet, de annyi jó ajánlatba botlottunk, hogy két összefoglalót kell írjunk. A másik a tartósan legolcsóbbakról szól majd, illetve arról, hogy a rengeteg 5 ezer…..
Ciprusi Utazók 2016.08.23 09:39:55
@ordasbacsi: Az simán lentebb fog menni. Volt, hogy brutál áron adták a Larnaca Budapest jegyeket (50e/fő/irány) aztán lentebb csorgott a 21ezerre, de lentebb soha, majd vissza ment a 60ezerre. Az indulás előtti héttől már megint 21ezer volt.
Gondoltam ilyen árak mellett már biztosan teltház lesz (az ülőhely választásnál is mutatott úgy 10 szabad helyet).
Felszállunk a gépre és kb. 80%-on volt csak a gép tele. Tehát nyilván a drága jegyekből annyira futotta, hogy nem kellett lentebb vinni az árat.
Egy éve sincs, hogy itt a blogon bőszen ajánlgattuk Athént mint olcsó és ideális helyszínt hosszú hétvégére. Sajnos ez az ajánlat ma már nagyjából kuka, mert a görög kormány olyan megszorító intézkedéseket hozott, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy költségérzékeny turistaként anyázás nélkül…..
Szeptembertől 4 eurós extra kiadással számolhat minden Ryanair-utas, aki 12 év alatti gyerekkel utazik. Számukra ugyanis kötelező lesz az ülőhelyválasztás, amiért a szülőnek fizetnie kell, a gyerekeknek ingyenes. Pitiáner lehúzás, vagy logikus és érthető intézkedés? Talán mindkettő. A bejelentés…..
Paphoson minden évben megrendezik a veterán autók találkozóját - Paphos Classic Vehicle Show - a család férfi tagjainak nagy örömére. Természetesen szebbnél-szebb autókat láttunk és fényképeztünk. Most jöjjenek az ott készült fotók:A végén még lesz egy kis meglepetés is…..
Előttünk az év legnagyobb forgalmú időszaka, amikor a legdrágábbak a repjegyek. Mit tehet, aki mégis nyaralna, lehetőleg olcsón? Idén is vannak jóáras jegyek még augusztusra is. Az például szinte biztos, hogy Ibiza sose lesz többet nyár közepére olyan olcsón, mint most.…..
Ciprusi Utazók 2016.07.09 10:50:58
@Yumurdzsak: Kizárt és szerintem sosem volt ebben az időszakban általános akciózás. Voltak most román és UK járatokra 20%-os akciók szerintem ennyi volt a nyárra.

A legtöbb (nyaraló) járat szinte teltházas nincs miért engedményt adni.
Ciprusi Utazók 2016.07.09 10:55:39
@svajcineger: Miért 3.35-re már itthon is vagy? :) Lehet, hogy ezért lehet 30 euró körül jegyet venni Ibizára.
Ciprusi Utazók 2016.07.14 14:32:09
@Puch: Wizzair.
Oké, egy fapados légitársaságtól az ember nem vár extra komfortos utazást, de azért a kánikulában a napon aszalódni nulla információval ellátva, az nagyon nem oké, pláne, hogy számos visszajelzés és saját tapasztalat alapján is teljesen általános jelenség a Wizz Airnél. Ujabb wizzair…..
Ciprusi Utazók 2016.06.29 21:32:28
Ez tényleg a beszarás kategória, ilyet még nem láttunk, hasonlót se nagyon. Éjfél körül feltette a rendszerébe a Wizz Air a foci EB következő magyar meccsére a jegyeket és úgy tűnik, akkora az érdeklődés, hogy azonnal lefagyott a cucc, ha akarnánk, se tudnánk foglalni. Reggeli állapot: a rendszer…..
Úgy látszik, habzsolja a magyar utas a méregdrága nyaralójáratokat. A Wizz Air ugyanis már a nyári csúcsszezon beindulásakor bővíti nyári kínálatát, ilyenre pedig még soha nem volt példa. Várna visszatérő útvonal, pár éve még befuccsolt, Mallorca pedig, amit most sűrítenek,a legdrágább.  A Wizz…..
Ciprusi Utazók 2016.06.21 13:21:35
@Online Távmunkás: Az egyik ismerőst értesítette a Wizz, hogy járat módosítás lesz és 1 nappal csúszik az indulás visszafelé.
Mire elkezdett átszervezni mindent, szólt a Wizz, hogy bocsi mégis lesz járat azon a napon is és utazhat az eredeti terv szerint.

Valószínű, hogy extra járatot tettek be, ami még üres lehet. Tavaly a ciprusi bővítéskor volt hasonló, mikor betették a heti 5. és 6. járatokat.
Félárú jegy, húha, ez aztán az akció - sugallja a Wizz Air a mai nagy dobás kapcsán, de jobban belegondolva és a feltételeket átrágva viszonylag kevés utasnak éri meg most az ész nélküli foglalás, íme miért. Érdemes a két viszonyítási alapnál kezdeni. A Wizz Air nagyjából havonta bejelent 20…..
Ciprusi Utazók 2016.04.13 09:58:10
@hamesz: Ne is mond. Sokszor jártam már úgy, hogy nézem az árat és nem állítom be rögtön, hogy 3 fő. Aztán ha tetszik az ár, akkor beírom, hogy 3 fő, erre az ár irányonként és személyenként 10 vagy 20 euróval több lesz.