Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alehunter

0 bejegyzést írt és 584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nemmaratonman Abigél 2020.05.22 09:36:04
Az újrakezdésben az a legjobb, hogy nem feladat, hanem öröm. Nem KELL elérnem időt, távot, sebességet, és könnyen jön a sikerélmény - ez mind elképzelhetetlenül jól fekszik nekem, nagyon is tetszik a nem is annyira sunnyogó, eredendő lustaságomnak. Ezeknek az ismeretlen nélküli egyenleteknek,…..
Nem, nem. Ez most nem a milliószor széjjelrágott hogy-mossuk-a-futócuccot csont, mert annak már mindannyian jól ismerjük a két végét, hogy valaki nem mossa, csak szárítja, a másik felesége meg ecettel csírátlanítja. Nem, ez egy olyan kérdés, ami évek óta rág téged is belülről, mert legkésőbb,…..
alehunter 2019.09.26 23:01:04
@videkiman: @Kilfish: az órák kapcsán zt mondanám, hogy, persze terepje válogatja, de a barometrikus magaságmérésnek még egy olyan amatőr kocafutó esetén is lehet fontos szerepe, amilyen én vagyok - sima aszfaltos, vagy nagyrészt aszfaltos futásaim vannak mostanában, de főként hegyoldalon - és hát jóval mérvadóbb látni szintemelkedést, mint a km-enkénti tempót - sokkal felszabadultabb és stresszmenteebb az életem, mióta a különféle ghostrunner funkciókat száműztem és inkább a magasságot követem :) - viszont mindéhez azért nem feltétlen kell 6 számjegyű óra; nekem egy suunto ambit 3 peak van olyan 60ezer körül olyan másfél éve és tökéletesen megfelel minden célra :)
Thabang Ugyan már az is közhely, hogy olyasvalakitől kapunk inspirációt, akinek valami oknál fogva SOKKAL több áldozatot kell hozni a futásért; ugyan a kisfilm is ontja magából a felszínes mélységeket; és miközben félve mégis belefeledkezem és inspirálódom és meghatódom, még ezzel a fájón…..
alehunter 2019.07.29 23:41:22
@téglánakgyors: Az elektromotor vaóban nagyon olcsó dolog és a fenntartása is egy elektromos autónak, de azért az akkuszettek még távol állnak attól, hogy olcsók legyenek...vagy most azt akarod mondani, hogy az elektromos autók gyártói olyan szinten a saját maguk ellenségei, hogy direkt nem támasztanak konkurenciát az áraikkal a belsőégésű járművek felé? :)
én nem hiszek az ilyen jellegű összeesküvésekben, hogy az olajlobbi el tudná érni, hogy ne terjedjenek el az elektromos járművek, ha tényleg olcsóbbak lennének. Verseny van és kapitalizmus - és ezt a versenyt ha torzítják valamerre hát az elektromos autók irányába a különféle támogatásokkal
alehunter 2019.07.30 23:38:28
@téglánakgyors: én meg inkább úgy gondolom, hogy a lehetőség adott volt, hogy ráfeküdjön bárki és alkosson valami hatalmasat - és ez nem történt meg úgy, ahogy megtörtént más iparágakban (bár végülis a nyomtatott áramkör sem egy mai találmány, mégha egy mai okostelefon kenterbe is verné röhögve a 40 évvel ezelötti nagyszülei legjavát is...de azért egy mai autót se vetnék össze egy ford t modellel, szóval a fejlődés nem állt meg a belsőégésű motorok felfedezésével);senki nem tiltotta/tiltja a fejlesztést. az hogy ennek ellenére még mindig a belsőégésű motorok tarolnak inkább egyszerűen az olcsóságuk és sikerességük az oka; de tovább megyek: komolyan büntetik és versenyhátrányba helyezik őket, hiszen nézzük csak meg, mennyi lenne egy liter benzin, vagy dízelolaj, ha pont annyi lenne az adótartalma, mint az áramnak - naugye! és ekkora hendikeppel se tarolnak még az elektromos autók. szóval ez jóval inkább a realitás és nem valamiféle összeesküvéselmélet - legalábbis szerintem (de mint tudjuk én a pulzuskontrol elsöprő erejében se hiszek egy átlagos halandó futogató ember esetén ;) )
alehunter 2019.07.31 00:31:16
@téglánakgyors: de hát ebben az iparágban is történt fejlődés, még akkor is, ha nem csak a belsőégésű motorokat veszed fejlődésnek. vannak elektromos autók már jópár éve, nem tiltja senki a terjesztésüket, sőt, egyenesen támogatják különféle kedvezményekkel, nem büntetnek extra adókkal, ha elektromos autót veszel, szemben a benzines, meg dízelessel, egy csomó kedvezményt kap, aki elektromos autót választ - és mégsem! a 60-80-as években nem bűntették a belsőégésű autókat, de most meg igen. szerinted az az oka a tarolásuknak, hogy 2 évtizeddel ezelőttig nem próbálták versenyhátrányba hozni őket, vagy az, hogy valamiért mégiscsak sikeresek, hiszen míg a 60-80-as években nem volt hátrányuk, addig ma kifejezett hátrányból sem taszította le őket a trónról az elektromos autózás? nem azt mondom, hogy ez jó így, csak azt, hogy mindemögött nem kell feltétlen semmiféle összeesküvést látni. az okostelefonoknak elég volt néhány év, hogy meghódítsák a világot és taroljanak, ez az elektromos autóknak nem sikerült ugyanilyen időtávon. nem gondolom, hogy emögött bármiféle összeesküvés állna. ez jóval inkább a vásárlók jelenlegi preferenciájának az eredménye.
Szembejövőnek mindent tudóan inteni. Pélót 5:40-nél megigazítani, kezet megszagolni. Lámpánál égbekiáltó kelletlenséggel megállni, titkon örülni, seggen át levegőt venni. A végén bitang vagyokos fotószelfit készíteni, tus alatt orrot fújni, ruhát a mosdókagylóban hagyni másnap reggelig. A világ…..
nemmaratonman Os Peroneum 2019.06.27 12:49:26
Két hónap, egy-egy tubus Flexagil és Voltraren Forte, egy doboz Cataflam, és több órányi haszontalan tornázás után megadtam magam a kétségeimnek. Az nem létezik, hogy nincs egy röntgenem, hogy nem tudom a konkrét nevét a bajomnak, és, hogy egy nem állami rendelőben csücsülő ortopéd szakorvossal és…..
nemmaratonman Muzsla 2019.04.24 23:24:17
Ismeritek azt a végtelen pillanatot, amikor órákon keresztül valami órási szopásban vagy, de tényleg, valami iszonyatos, idegig ható zsigerelésben darálnak le kétszer, háromszor, tízszer, és már nem számolod a veszteségeidet, csak az számít, hogy valahogy kikerülj a hirigből? És már magad sem hiszel…..
nemmaratonman A szembenézés ideje 2018.11.24 20:42:53
Szűkül a gyomrom. Ha rágondolok, ha előveszem a tempókalkulátort, ha visszaemlékezem, beindul a paraszimpatikus idegrendszer, mocorgok, izgulok, nem tudom hideg fejjel végiggondolni, lezongorázni az egyes verziókat, nem tudok tervet építeni, mindent átvesz az érzelem. Nevezhetek bárhová, lehetnek…..
nemmaratonman Öt harmincnál 2018.10.05 16:32:52
Néha teljesen más értelmet nyer minden, és minden, amiért, ami ellen, amit kerülve léteztem, amit megcsináltam, és magam mögött hagytam, lényegtelenné válik, mert kiderül, hogy nem is arról szólt, csak közjáték volt, bár nélküle nem kerültem volna oda, ahol most vagyok. Fontos volt a maraton,…..
Elkezdtem egy regiment posztot már arról, hogy nekem most egy ideje mennyire rossz, és, hogy ezek a dolgok, nyírják, reszelik, dörzsölik lefele az életerőmet, motivációmat, és, hogy általában is olyan de nagyon jaj. Főleg azért kezdtem el ezeket az írásokat, mert azt hittem, hogy nagyjából az alján…..
alehunter 2018.06.22 23:18:19
@rrroka: a biztosítókat hagyjuk is - fizettem évekig mint a katona minden külföldi utam előtt nekik és most először, amikor nekik kéne egy poggyászkár miatt, akkor gyakorlatilag a bőrönd gyártósora mellett anno dolgozók anyakönyvi kivonata és oltási könyve is kéne nekik...feladtam, inkább lesz_rom :/
alehunter 2018.10.05 21:43:15
@téglánakgyors: elég sokat gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a kérdést, mert tényleg mégcsak utalás szintjén se szeretném a pulzuskontroll körüli vadnyugati lőpárbajt újraéleszteni és a kérdés tényleg nem is erre vontakozik, de:
meg kell, hogy kérdezzem, hogy hogyan csinálod, hogy minden öv és egyéb függelék zavar, a pulzusmérő öv meg nem? komolyan kérdezem, mert nem tudom, mit csinálok rosszul, de engem eddig semmi nem zavart: se hátizsák, se mobil karpánt, se semmi, de a pulzusmérő övpántja egyszerűen az idegeimre megy (mert egy célból használom mégis néha: arra még szerintem is tökéletes, hogy az ember a fejlődését kövesse - ugyanolyan, vagy kb ugyanolyan körülmények között hasznosnak vélem én is megnézni, hogy ugyanolyan tempó mellett hogyan változott a pulzusom adott időintervallumon belül). próbáltam lazára venni, akkor egyszerűen az idegeimre megy, hogy úgy érzem (iiletve ténylegesen is) csúszik lefele és kényszeresen rángatom vissza a mellkasomra, ha meg szorosabb egy kicsit is, ahhor meg úgy érzem, hogy egyszerűen nem tudok tőle szabadon lélegezni (mégha objektíve ez nyilván hülyeség is), írtó idegesítő! ja, és ekkor is rángatom, mert valahogy az átlagnál talán szélesebb hátizmom (latissimus dorsi - 'hála' a súlyzózós múltnak) miatt ténylegesen csúszik még ilyenkor is lefele. szóval ha van bármi tanácsod, hogy mit kezdjek vele, hogy tegyem elviselhetővé, azt nagyon megköszönném!
alehunter 2018.10.06 00:27:15
@téglánakgyors: jaja, biztos a pszichés faktoroknak jelentős szerepe van ebben. illetve: valószínűleg objektíve minden ilyen sz_r amit magunkra pakolunk ugyanúgy zavaró (mert azért tényleg csak gumirozott ez a pánt is, tehát ha nem olyan laza, hogy lezuhanjon rögtön a derekamra, akkor azért csak-csak fogja a mellkasom, bár kétségtelen, hogy közel sem annyira, mint egy zsák, ami meg szubjektíve nem zavar egyáltalán), csak aminek a hasznosságában igazán hiszünk, afölött sokkal könnyebben átsiklunk. mondanám, hogy kipróbálom én is ezt a vazelin dolgot, csak félek tőle, ha még azt is kennék alá, akkor csak azért nem a bokámról kéne visszavakarni két lépés után, mert elakadna a közé és a mellkasom közé terebélyesedő hasamban :)
Ennél tökéletesebb lapokat régen osztottak az asztalomnál. A nyár két utolsó napjára érkeztünk meg Wachauba. Szerdától már szabadságon voltunk, és mivel az egész út nem több mint három és fél óra, és amúgy is csak háromtól lehetett elfoglalni a szállást, királyi lassúsággal és kényelemmel…..
alehunter 2018.09.25 08:10:51
@téglánakgyors: akárhonnan nézem: neked sokkal nagyobbat sikerült javítanod a PB-den, mint neki :)
alehunter 2018.09.25 21:34:33
@téglánakgyors: :)
ha mégis elengednéd a 2:01:39-et, én azt is megértem - bár évi 4-5 perc improvement-tel nyugdíj elött akár az is meglehet még ;)
Nehéz erről írnom, mert amúgy rendesen odavagyok ettől az elmúlt két hónaptól - milyen kettő, már a június sem volt egy hűdefasza hónap - ,de egyszerűen nincs kedvem komolyra húzott, érzelmileg újra belemászós szarságokat írni, ott is hagytam a faszba az előző, félkész posztot.  Két legnagyobb…..
alehunter 2018.09.24 17:24:54
@téglánakgyors: a drámai hőseposz a fontos úgyis ;)
lesz? :)
nemmaratonman Húzófröccs 2018.08.01 12:17:25
Az irodalomnak és a fröccsnek nagyon sok köze van egymáshoz, és ha másképp nem megy, ezen keresztül vagyok kénytelen feliratkozni a nemzeti nagyjaink közé. Pár napja megalkottam a saját futófröccsfajtámat, illetve futás utáni fröccsfajtámat, aminek a húzófröccs™® nevet adtam. A húzófröccsben™®…..
alehunter 2018.08.09 23:03:06
@Kilfish: teljesen egyetértek! hiszem, hogy ebben a globális felmelegedéses világban (és különös tekintettel a BSIs nagy versenyek időzítésére) gyakorolni kell a forróságban futást is! szóval én mostanában a hétvégi hosszú futásaimat direkt időzítettem kora délutánra, mégha a legjobban 'fájt' is és mégha tudtam is, hogy egyikből sem lesz PB...visznot emellett azért erősen rászoktam az utcai kék kutakra, amiket meg eddig nem nagyon kellett használnom (18-20 km után elég nehéz pszichésen húzni egy kortyot az addigra 40 fokos vizeszsákból, mikor az ember elfut mellettük :) )
alehunter 2018.08.09 23:25:57
@videkiman: @téglánakgyors: egyébként megdöbbentő módon: ha már nagyüzemi sz_rok, akkor a kőbányai egy vállalható választás, bármilyen furcsa is. van neki egy vizes-üres íze, de legalább a durva stílusidegen ízjegyektől is mentes :)
emellett szerény véleményem szerint a soproni IPA-ja is egészen ihatóra sikeredett - szóval nem utasítanám el határozottan a nagyüzemieket (egyébként nehéz kérdés ez, mert pl a Lagunitas pont úgy a Heinekkein brandje, mint a soproni)
alehunter 2018.08.09 23:29:47
@rrroka: ezzel a 30-60 mp lassulással (feltéve, hogy per km és nem per 'hazafutás' ;) ) most megnyugtattál :) én a hülye fejemmel ennél sokkal kisebb korrekciót feltételeztem volna (olyan 10-15 mp-t)
nemmaratonman Lungomare 2018.07.22 12:03:40
Anna általában úgy szokta kezdeni, hogy "mintha érezném kicsit a torkom". Ennyi idő utan már sejthetném, hogy neki nem lesz semmi baja (képtelen igazából, jó alaposan lebetegedni, gyűlölöm érte, nem vitás), én viszont legkésőbb három nap múlva lázasan fetrengek égre emelt kezekkel, hogy "miért én,…..
alehunter 2018.07.31 13:17:37
@téglánakgyors: valamelyik régebbi bejegyzésednél írtál az esetleges bevezetéséről, már nem tudom hol :)
a lényeg a lényeg, hogy egy webshopban ráakadtam és lecsaptam rá gyorsan - többre is, szóval tényleg szívesen átadok egyet hálám jeléül a rendszeres színvonalas és tartalmas olvasnivalóért :)
alehunter 2018.08.01 21:31:20
@téglánakgyors: ahogy érzed. :)
ha meggondolod magad, egyet tartok belőle egy darabig, illetve ha az megnyugtatna, nyitott vagyok egy cserére - egy általad választott magyar kisüzemire, azokat mostanában úgyis eléggé elhanyagoltam :)
a színvonalra eddig panasz nem volt, szóval várom továbbra is a bejegyzéseket :)
Napra pontosan egy hónap kellett, de Bob újra közöttünk van. Egy hónap kellett, de legalább kövér ludat kaptam, mert tőlem csak a zsákot kérték, viszont a Salomon (?) nem szarozott a részletekkel és a kicsomival, úgy, ahogy van, elküldte az egész szettet. Tehát van két Salomon kulacsom, egy…..
Feltámadni csak misztikusan lehet. Kell, hogy legyen benne egy jókora adag csodafaktor, másképpen nem is lehetséges, hiszen maguk a számok is felfoghatatlanok, az egész történetről ordít, hogy óbazmeg. És csak kevesen jutnak be a kapun, a legtöbben nem, el sem indulnak. De az elindulók is.…..
alehunter 2018.06.02 13:09:11
valóban minden elismerést megérdemel az aldi, hogy behozta őket, pláne, hogy szinte garantált üzleti kudarc - legalábbis nálunk még a múltkori oppigards-ok is halomban állnak. egyébként ezt mintha láttam volna már a csakajósörben is néha tőlük, egy igazán remekbeszabott darab:
www.ratebeer.com/beer/lervig-way-3-bean-stout/347424/

Thomas Hardyhoz eddig sajnos nem volt szerencsém, szóval inkább nem nyilatkoznék róla - mások véleményei alapján nem tűnik gyenge darabnak, szóval szerintem ne ugorj el előle, ha feléd nyújtják (és feltétlen szólj, hogy hol szerezted, ha sikerül :-) ).
nemmaratonman A sós banán napja 2018.03.24 10:03:20
A Mika márkájú, analóg ébresztőórát fél hétre állítottam be némi ráhagyással, de már hatkor szemgolyómmal játszott, úgyhogy az időben keléssel viszonylag kevés problémám volt, főleg, hogy két doromb és egy fülnyalás között elég hamar bedarálásra kerül a nagy lábujjam, valamint a könyököm is. Az ágy…..
alehunter 2018.03.26 21:18:19
@téglánakgyors: bár tényleg érdekes lett volna olvasni a drámát is, azért mindent mérlegre téve örülök, hogy inkább pozitív volt az egész :-)
egyébként 53 km-t "bandukolni" 6:16-os tempoval azért erősen megsüvegelendő! :-)
szóval ez szerintem ilyen távnál már komoly tempó, senkinek nem lehet oka panaszra, aki ilyet tud!
alehunter 2018.04.01 23:42:14
@riel: @Kilfish: azon gondolkozom az 'eufória' kapcsán, hogy nem lehet-e ez úgy, hogy van, aki a sebességet szereti, van aki meg a távolságot - és ha nem is döntesz éppen csúcsokat, akkor is hétről-hétre a neked ideális, általad szeretett futás során csak-csak elérsz valamiféle flow-élményt, amiből lehet, hogy kicsit (vagy akár jobban is) kibillent a vége fele már valamiféle fájdalom vagy szenvedés (ami lehet akut égető érzés a gyors futások során, vagy akár lassan megjelenő, erősődő, felőrlő fájdalom a hosszabb futások esetén), de azért, függetlenül attól, hogy minek vagy a rabja, a sebességnek, vagy a távolságnak, csak tudod élvezni havonta többször is azt a pluszt, ami ha nem is eufória, azért csak valami olyasmi, ami odatapaszt minket a futócipőhöz hetente többször is, még akkor is, ha épp szarul esik, hogy átéljük újra és újra a futást. én tudom élvezni a gyorsabb futásaimat is, bár fájnak, de tényleg tudok nekik örülni nagyon, ha jól jön ki a lépés, de olyan 30km fölötti futásom például még sosem volt, amit (vagy aminek egy nagy részét, hogy egészen pontos legyek) ne éltem volna meg valami olyasfajta dologként, ami lehet, hogy fájdalmas, mégis örömmel tölt el, hogy csinálhatom, mert őszintén élvezem - szóval olyan ez a futás, mint egy rossz drog...és még az se fog vissza, hogy tudod, hogy hosszú távon leépít és ártalmas, merthogy pont hogy nem! :-)
nemmaratonman Plusz 2018.03.20 17:20:06
A szimbólumoknak hatalma van, kérem szépen. Elég régóta rajzolgatnak, mutogatnak jeleket az emberek ide-oda, kinek-hova, kezdve a barlangrajzoktól egészen a "Roly" megahipermárkájú shanghaji spuris pólomig, amire a szorgos technika most egy "+" jelent nyomott, és mint annyiszor már az emberiség…..
alehunter 2018.03.23 22:19:06
@téglánakgyors: akkor már csak a nyugat-balatoni kalevala hiányzik - szóval tényleg tűkön ülve várom a bő lére eresztett, drámai, könnyekkel és fájdalommal teli, legalább 50.000 karakteres (mégis fél nap alatt elkészített) beszámolót :-)
egyébként utólagos engedelmeddel rákukkantottam a smashrunon az 'útra' és amellett, hogy gratulálok a teljesítés mellett a tempóhoz (és a kiegyenlítettségéhez meg pláne!) is, szeretném megjegyezni, hogy ez így térképen nézve már egy brutális távolság! tekintélyt parancsoló tényleg! basszus! ezt most annyira "irigylem", hogy azt hiszem, meg van a 4 órán belüli maratont követő (vagy akár már az elötti) következő célom! komoly motiváló erővel bírsz, hallod! :-)
A Föld lapos. Elfutottam a végéig és láttam. Péter Attila áll ott, a kezében mikrofonnal. Végül is sejteni lehetett.      ..
alehunter 2018.03.23 20:49:39
Lehet ez egyfajta megszállottság nálam - talán joggal lehet azt állítani rólam, hogy rá vagyok kattanva Oliékra, de tény, hogy most olyasvalami történik ebben a szcénában, ami eddig nem volt, és aminek hiányát a rögtön a blogom indulásakor is fájlaltam: a pénzügyi átláthatóságról beszélek.…..
alehunter 2018.01.21 00:07:49
@téglánakgyors:
hát igen, a sörök a legfontosabb hobbim - és mostanság kicsit féltékeny is a futásra...nem is annyira a konkrétan futással töltött idő miatt, hanem inkább amiatt, hogy még a futás után is azzal telnek az esték, hogy holmi futási statisztikákat, meg blogokat böngészek ahelyett, hogy sörös webshopokban válogatnám a mennyei nedűket :-)
az egynegyvenháromhúszról meg: hát, én azzal az egynegyvenhárom körüli megjelöléssel próbáltam kicsit homályban maradni, megbújni olyan 3-4 név között, bár olyan rejtélyes nyilván nem tudtam volna maradni így se :-)))
egyébként nem voltam se vizilabdázó, se sziklamászó, a tékvandóról már nem is beszélve. viszont nyilván hazudnék, ha azt mondanám, hogy sosem mozogtam semmit. tizenévesen, meg még az egyetem első felében is ment az úszás, meg a biciklizés is egészen erőltetett menetben. illetve akkor futottam is rendszeresen, bár leginkább csak 1-2 margitszigetkört a hétvégi úszás előtt, kivételes raritásként hármat.
aztán meg hossszú szünet és legutóbb a múlt április előtt 12 évvel volt az utolsó rövid fellángolás. azt követően már csak olyan 5-6 év súlyzózás (ez mondjuk meggyőződésem, hogy inkább árt az erőnléti sportoknak, mint használ, viszont akkor szerettem), majd 5 év teljes szünet.
viszont annyira csak nem kopott ki minden, mert ment az 5 km elsőre is már, bár elég belepusztulósan, és elég gyorsan épültek vissza a dolgok. szóval valószínűleg számít az, ha valaki a tizenéves korát biciklinyeregben, meg medencében töltötte, mégha azóta el is szaladtak a súlyos évek, meg már évtizedek.
egyébként ez az 1:43:20 engem is meglepett, mert ez előtt csak egy szeptemberi kis versenyen, aszfalton futott 1:51:00-ám volt és erre én se számítottam. azóta ez a félmaraton dolog nagyon nem volt a fókuszban, inkább valamivel hosszabbakkal szórakoztattam/szórakoztatom magam.
alehunter 2018.01.27 00:44:22
@téglánakgyors: "Marcsinkó Peti vagyok..." hát ja, ez kb annyira hihető, mintha én azt állítanám magaról, hogy valamiféle bandi vagyok, teszemazt az illésbandi :-)
de ha ezzel 'megeteted' őket, hát én leszek a legboldogabb, hogy olvashatok egy számomra megbízható user review-t is erről...ja, és ha esetleg szükség lenne még egy független tesztelőre, hát itt vagyok én, az email címem:
szopoknyalokgombotvarok@csakfizess.hu
a nevem:
Eladomalelkem Ati Ed (vagy bandi, ahogytetszik :-) )
alehunter 2018.03.10 23:22:10
@téglánakgyors: @Ananké: valahol szerencsésnek érzem magam ilyenkor, hogy olyan makacs és megingathatatlan természetem van, hogy úgysem tudnám követni más tanácsát...mondjuk az a hátránya megvan azért, hogy amikor balul sülnek el a dolgok, nincs kire mutogatni és csak saját magamat tudom elkülden melegebb éghajlatokra :-)
nemmaratonman Tél először 2018.03.02 23:46:11
Valamikor november végén. Amikor végre elég hideg lesz, az pontosan olyan, mint most, ahogy az tetőtér ablakait verik a hótüskék. Idebent barátságos, idebent otthonos, sárga hangulatfények tesznek bánthatatlanná az üvegen túli sötétséggel szemben. Biztonságot zúg a tévé, a hűtő, kényelmet morog a…..
nemmaratonman A nem meghalás íze 2018.01.30 18:16:55
Vasárnap újra Érden Yours Trulyztam, mert tavaly bitang jó volt, mert tavaly volt benne egy komolyabb hősfaktor a -10°C-kal, és mert 12 kilométeren keresztül hol nagyon, hol csak sunyiban, de folyamatosan emelkedik az út. Idén az újraélesített diétán kívül még a hegymászást akarom bevetni, mint…..
alehunter 2018.02.04 22:34:41
No igen, a solereview nem rossz, én is nézem lelkesen - és amint Te is írtad: a probléma az, hogy hoka speciel nagyon ritkán fordul meg náluk is.
és általános gond az is manapság, amit írsz: hogy szűkülnek a cipő orr-részek...hogy ennek mi értelme van? néha tényleg elgondolkodik rajta az ember, hogy a nagy cégeknél marketingesnek és BDsnek tényleg csak üresfejű barmokat vesznek föl? hogy honnan a frászból eredhet az a nézetük, hogy az elmút pár évben az emberiség átlagos lábfejszélessége rohamosan csökkenésbe kezdett?
szinte minden cipő egyre szűkebb - mondjuk én ehhez adaptálódva vagyok, mert az első cipő, aminél leragadtam az asics gel cumulus 18 volt, ami becsületes abroncsként megszokatta a lábujjaimmal a szűken levést - és ezt én neki a korábbi cipőimhez képesti elképesztő párnázottság miatt simán elviseltem. szóval ehhez hasonlítva a hoka sem volt szűkebb (és objektíve tényleg nem egy rossz cipő, csak nem nekem lett gyártva, na).
ami viszont maximálisan bejött (mert azért a kíváncsiság és a költhetnék engem is magával ragad 'néha', mégha a meglévő cipőimbe beleférne másfél évnyi potenciális km is) az az adidas supernova; akkora tér a lábujjaknak, hogy miközben én futok, felkérhetik egymást körtáncra elől és olyan mértékű párnázottság, ami még az asicshoz képest is kiemelkedő - és mindezt úgy, hogy nem úgy érzi az ember a lágy lépteket, mintha egy adag ragacsos műtakonyba lépne; szóval szeretném azt gondolni magamról, hogy racionális lény vagyok és most, hogy megtaláltam a számomra megfelelő cipőt, nem próbálkozom tovább (pedig sajna fogok - ott van nyomban az ultraboost, ami folyamatosan mozgatja a fantáziám, amióta először fölvettem a supernovat)- és hogy némiképp nyomban rácáfoljak a racionalitásomra: vettem belőle még egyet későbbre - szóval így már kérdéses, hogy évi 2-3000 km mellett vajon vehetek-e még új cipőt életem során, vagy a meglévők közül is lesz olyan, amelyiket mellém temetik majd nullkilóméteresen. :-)
alehunter 2018.02.07 08:05:04
@Kilfish: statisztikát nem láttam, amit láttam az az, hogy általában ez a következtetése azoknak az angol nyelvű oldalaknak, ahol cipő review-kat nézek.
stsatisztikán felül viszont: én nem futok még egy éve sem és mégis ezt érzékelem. sőt, mikor az első asicsomat megvettem, akkor olyan 3-400 km lehetett a lábaimban, tehát a szétterülés közelében se lehettem és szűknek éreztem a korábbi cipőimhez képest mégis, előtte sosem kékült be lábkörmöm, abban meg szinte nyomban (a hosszal nem volt gond, egyszerűen csak ősszepréselte őket). viszont egyébként elég szuperül éreztem magam benne, tehát ezt elviseltem neki.
olyannyira, hogy vettem egy pont ugyanolyant, mikor kezdett megöregedni szegény és azt pont ugyanolyannak éreztem, tehát azt mondanám, hogy szétterülésről még ekkor, olyan 1000km környékén sem lehetett szó. ezzel kb egy időben felvettem a még újabb modellt és az még szűkebbnek érződött, ezért arra már rá sem próbáltam.
egyébként meg nincs egy széles lábam - simán bírom az egész napos kiképzést is hegyesebb orrészű, keskenyebb alkalmi cipőkben - ja, ezeket továbbra sem érzem szűkebbnek, szóval komoly szétterülés az esetemben még mindig nem lehet megyarázat - ehhez gondolom kevesebb mint egy év túl kevés :-)
szóval statisztika nincsen, de szerintem az, hogy többen, akik azzal foglalkoznak, hogy cipőket próbálgassanak több modell esetén is leírják ezt a tapasztalatukat azért utalhat arra, hogy egyes gyártók ebbe az irányba mozdultak - az asics pl saját tapasztalat alapján is
alehunter 2018.02.07 08:10:08
@téglánakgyors:
nekem a legújabb adidas supernova egészen kényelmes, szóval tényleg nem panaszkodom a helyre, ha nincs gond :-)
az altra-t nem próbáltam (még?), bár mikor a hoka-t vettem, ezt is fontolgattam. viszont most annyira jól elvagyok a supernovaban, hogy szerintem amíg kapható, egyelőre felhagyok a kísérletezgetéssel (kezdenek gyógyulni a lábujjaim benne és sosem fáj a talpam/lábfejem futás után annak ellenére, hogy határozottan több és hosszabb hosszú futásom van mióta megvettem). esetleg az ultraboos - bár most könnyebb megállni a vásárlást, mert eltűnt a nagyon akciós a webshopból, amit nézegettem :-)
nemmaratonman Ez az enyém 2017.11.06 10:42:17
Pár száz méter van negyvenig. Dani eldobja a kulacsot, ahogy a kocsihoz érünk és nekiindulunk a végének. Valahogy lendületet szerzek, visszasírom a kilométert hat alá. Az út mellé kivágott pörgő, csúszó, forgó kulacs képe a fejemben marad - letettünk mindent, innen már csak menni kell. Soha nem…..
sörfigyelő Corona Extra 2017.05.02 10:20:16
Illat: citromos kukorica, avagy lengyel sörillat Hab:gyorsan apad Szín: ami látszik  Eleinte egyszerű savanykás üdítő, később a kortyokban lesz egy minimális mélység is, de csakis a maga játékos módján. Alapvető, könnyű csajos sör. Szerintem csakis melegben érdemes inni és valódi sör jellegre ne…..