Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alamedan

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Naivan azt gondoltuk, hogy jó ötlet volt három fehér külföldinek a Los Angeles-i gettó szélén rihegve-röhögve bandukolni a buszmegálló felé.” Így kezdődik Péter (nem kis fordulatokat tartogató) története. A kép illusztráció..
Alamedan 2021.01.03 19:34:27
@gabors: Nem vesztettel sokat, unalmas.
Határátkelő Nokedli ketchuppel 2019.10.12 06:30:00
Vajon miért zártak be sorra külföldön a magyar éttermek, melyek között akadt kifejezetten híres és sikeres is? Az a baj, amikor identitását veszíti egy hely vagy valami más lehet mögötte?..
Mi ez az idétlen fordítás már megint??? Killing Eve vs. Megszállottak viadala? Ezt most miért…..???? Bécsben indítunk, egy puccos cukrászdában fiatal nőci fagyit nyammog hosszú kanállal– Bécsben csak úgy illik -, közben egy kiscsaj stíröli szemben, érzi valami nem stimmel……..
Alamedan 2018.10.01 16:36:54
Az rendben van, hogy Las Vegas a szállodák és a kaszinók városa, nincs ezzel semmi gond. Az már ugyanakkor meglepő (legalábbis azoknak, akik még nem jártak ott), hogy mennyire összenőtt minden mindennel. Legalábbis ez derül ki az egyébként Londonban élő Hanna posztjából, aki…..
Miközben az Oscar-esőből méltatlanul kimaradt Doug Jones-t néztem A víz érintésében, hirtelen felvillant előttem egy gyönyörű szempár, de napokig tartott, amíg rájöttem, hogy kihez tartozik, és miért erről a filmről jutott eszembe. Tinikorom egyik nagy kedvencének főszereplőjéről van szó, Vladimir…..
Miközben az amerikai kormányzat szigorítaná a bevándorlás feltételeit, méghozzá úgy, hogy az például nekünk, magyaroknak sem feltétlenül esne jól, azért az Egyesült Államokra jellemző módon akadnak olyan városok, melyek a bevándorlókat vonzó környezetet teremtenek. Szóval ha mégis fontolgatod az…..
Az ember kívülről nézve valahogyan úgy képzeli, hogy egy svájci luxusszállodánál összeszedettebb, rendesebb (hadd ne mondjam: unalmasabb) hely a világon nincs. Közben pedig (mint Ütvefúró újabb posztjából kiderül) tele van Rejtő tollára méltó alakokkal. A mai íráshoz a szerző hosszú hónapokig…..
A megérkezés első napjai mindig egyfajta kábultban telnek, különösen igaz ez, amikor az ember egy olyan más (és nagy…) országba érkezik, amint az Egyesült Államok. Ezért is érdekes Panni mai posztja, hiszen ebben egy év elteltével reflektál az első benyomásokra – kicsit már más szemmel...
Alamedan 2017.07.22 08:25:39
@Zsuzsi65:
Ez az azsiai invazio felelmetes. Reszemrol tomegkozlekedek, es a buszon szinte mindenki sarga, en vagyok feher a sofor meg fekete. :-)
Alamedan 2017.07.22 22:40:01
@gabors: Walmart mar nem a Waltonoke?
Alamedan 2017.07.26 07:18:30
@Catgirl:
Egy nap alatt nehez megitelni oket. Miert csak annyi volt?
Április végétől az HBO-n lesz látható a Handmaid's Tale, vagyis A szolgálólány meséje, amit eredetileg a Hulu gyárt, így itthon nem lenne látható. A Margaret Atwood regényéből készült sorozatot az egész régióban az HBO tűzi a műsorára április 27-től. Az HBO jó szokásához híven a premier napján nem…..
Alamedan 2017.05.19 22:03:17
Margaret Atwood 1985-ös disztópiájának sorozatverziója az előzetes alapján az év egyik nagy dobása lehet, egyrészt a megvalósítás miatt (látszik, hogy költöttek rá), másrészt a szereplőgárdát elnézve (Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Max…..
Alamedan 2017.05.19 21:57:27
Ha már szombat van, akkor azt javaslom, nézzünk egy kicsit a tányér mélyére. Ebben az esetben pedig a beszélgetés kiindulópontja legyen egy (illetve több) amerikai tányér, hiszen a jelek szerint Bumber kifogyhatatlan az amerikai élményekből. Hiszen Minneapolis, július 4., és…..
Alamedan 2016.08.27 17:46:22
@sellőlány: Eppen az obol kornyeke ahol a legjobb uzletek vannak, tojas is van mindenhol hatos es tizenkettes kiszerelesben. 15 db-ost meg nem lattam pedig jopar eve itt elek. :-) Remek sajtokat, husokat, felvagottakat lehet kapni. Persze nincs otthoni kolbasz, szalami stb. de ilyen finom es valtozatos konyhavilag talan egesz USA-ban nincs.
Alamedan 2016.08.28 08:01:13
@sellőlány: Smart&Final-t ismerem. Ide (Alameda) nem jottetek at? :-)
Baromira szeretjük a vígjátékokat. Mármint mindenki. Amerikában a Deadpool februári bevétel-rekordot állított fel, mert mert vicces és pofátlan lenni; Adam Sandler még mindig pályán van, és Ice Cube is felhagyott a rapeléssel, mert rájött, a nevettetés nagyobb biznisz. De mi, magyarok sem…..
Alamedan 2016.02.21 18:32:13
@nick papagiorgo: " Hol az az óriás, had ruuugom ki!" A gyerekem mar 6 évesen kivülrõl fujta.:-D
Almamag Lőttek a ciginek 2015.11.04 11:19:57
13 éves lehettem, amikor Zech Gabi barátom átjött hozzánk a Petőfi térre (nem lakott messze, a nagyanyám háza mögötti játszótér túloldalán) és azt mondta, menjünk le az állomás melletti felüljáró környékére, a rétre, ami kurvára nem rét volt, hanem egy építési…..
Alamedan 2015.11.04 19:21:27
@mojoking77: Ne bantsd szegeny indianokat, ok nem tehetnek semmirol.:-)
A Terhes Nő egy idő után beáll egy napi rutinra, amihez a Terhes Nő férje/pasija/nője meg alkalmazkodik, mert 1) nem geci 2) jobb a békesség. Ha a nem terhes fél rigolyás, és megvannak a bevett szokásai, amiken nem szívesen változtat, akkor készüljön fel arra, hogy fog változtatni…..
A HírTv-hez igazolt Veiszer Alinda, Alinda címen indít beszélgetős műsort hétköznap esténként, első vendége Nagy Kriszta Tereskova festőművész lesz, vettük tudomásul rezignáltan, majd robbant a gecizős beharangozó videó, úgyhogy olyan izgatottan ültünk a tévé elé, mintha…..
Alamedan 2015.09.22 17:19:03
@unionista᠍᠍: :-D :-D
Az embernek 1 milliós négyzetméteráron már fenn sem akad a szeme, a 1,5 millió kicsit már húzósabb. Az ezúttal az érdeklődésünk középpontjában álló rózsadombi ház 550 négyzetméter 842 millió forintért, igazán sajátos retró stílusban. A ház kertje többszintes, illetve…..
Stephanie Corneliussen, a Mr. Robot egyik szereplője tök olyan, mint a fiatal Jolie. A sorozat meg istenkirály első évadot produkált (az évadzárót már lehet tölteni), remélem a második is ilyen jó lesz. ..
Alamedan 2015.09.08 22:27:13
Buszszerű szolgáltatást tesztel az Uber Olyan funkciót tesztel az Uber, amely hatékonyabb lenne a sofőrök szemszögéből. Az autósok gyakorlatilag buszként közlekedhetnek, az utas pedig elsétál a "megállókig".Új utazási funkciót tesztel az Uber San Franciscóban. Az "okos utak"…..
Ezt a posztot három hete kellett volna megjelentetni, de írókollégám baszott megírni, így kénytelen voltam átvenni tőle. Nem lesz egy nagy eresztés, előre szólok. 2:42. Ekkor kezdődik az epizód, addig csak hogyvolt volt, meg a főcím. Ami nem túl érdekes, a zenéje meg unalmas.…..
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kint vagyunk a Sziget Múzeumi negyedében és remek programokkal várunk Benneteket a Mai Manó Ház sátrában. Ebből az alkalomból egy ritkán látott…..
Az előző rész ugye azzal ért véget, hogy a rettentő bajuszba és zsíros hajba öltöztetett Velcoro nyomozót egy madármaszkos valaki mellbe lőtte párszor, hogy a néző azt higgye, mennyire kemény sorozat ez, hiszen az egyik főhőst menten kinyírja, de persze nem erről van szó, mert…..
Alamedan 2015.07.26 16:31:42
Az Őrház Tahiban már elkezdett valami nagyon jót, ideje lenne végre Budapestre is csinálni egy fantasztikus BBQ-helyet, mondjuk ilyet, mint ez a zseniális (és olcsó!) New York-i. Bazi Nagy BBQ Vacsora! A BBQ lényegéről csak annak kell magyarázni, aki még nem próbálta ki jó…..
Az AXN saját gyártású sorozatának harmadik évada alaposan átalakult szereplőgárdával indul: William Fitchner kiszállt a sorozatból, és két másik állandó szereplőt is kinyírtak belőle, így rá is fért a vérfrissítés a páneurópai bűnüldöző brigádra. Az egyik új…..
Alamedan 2015.02.21 16:06:48
Egy Instagram-fotón szúrtuk ki, hogy Anthony Bourdain műsorvezető, szakács, hivatásos piáló és általában egy izgalmas figura tegnap Budapesten, méghozzá az Élesztő nevű kocsmában tespedett. Akkor még nem tudtuk pontosan, hogy szórakozásból jött, vagy munkából, a hivatalos…..
Alamedan 2015.01.07 07:06:40
@retek: Remelem elegedetten tavozik.:-)