Regisztráció Blogot indítok
Adatok
genarlot (törölt)

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Éretlenek 2013.02.12 15:41:35
Nagy változás lesz a felsőoktatás területén: Hoffmann Rózsa várhatóan már nem sokáig fogja boldogítani sem az intézményeket, sem a hallgatókat. És ez mit jelent a gyakorlatban? Hofmann Rózsa nem megy, csak ezentúl minden erejét a köznevelés megreformálásába ölheti,…..
Librarium Hitler ágyában aludni 2013.02.11 19:51:23
Tuvia Tenenbom 2011-es könyve, az I Sleep in Hitler's Room zavarba ejtően szókimondó és húsba vágóan őszinte körkép a jelen csapdába esett Németországáról, mely saját náci történelmének börtönében raboskodik, és a szabadulására nincs túl sok remény a közeljövőben. A…..
Azt gondolhatnánk, hogy a mi demokratikus társadalmunkban bizony bárki megcsinálhatja a szerencséjét, és tehetségéhez mérten feljebb léphet a társadalmi ranglétrán. Ez azonban csak részben van így. A „Nagy Gatsby-kanyar" - ezt a nevet adta Barack Obama tanácsadója annak a…..
genarlot (törölt) 2013.02.12 18:27:01
Ez bizony igaz, a nagy nyugalomban leledző társadalmakban bemerevednek az osztályok, ahogy Svédországban, Norvégiában, Hollandiában is. Ez nem azt jelenti, hogy aki pl. nem ügyvéd, hanem zöldséges, az rosszul él, nyomorog, hanem azt, hogy a proli is elég jól él, sőt, világszinten kiemelkedően jól keres, elfogadja ezt a helyzetet, mert megtömik a gyomrát, nem lázad, kicsik a jövedelmi különbségek, nem irritálja a gazdag, befolyásos ember látványa és életmódja, de nem is lesz a gyerekéből más, mint ami az apja volt, proli. Igénye sincs rá, lehetősége se, mert ugye tandíj, ismeretség, befolyás, networking stb. még a skandinávoknál is befigyel. Ugrálni nem nagyon lehet a kasztok között, mert a megmerevedett társadalom ezt nem engedi.

A polgárháborúk, rendszerváltások, felfordulások után viszont megnyílhat az alsóbb osztályok előtt a felemelkedés útja, mert az előző elitet kinyírják, eltüntetik, helyükre a prolik ülnek. Így volt ez a 2. vh után is, amikor az esztergapad mellől rángattak el megbízható pártkatonákat bíró székbe, ÁVH-s ezredesnek, akiknek most az unokái is a politikai elit tagjai, privatizátorok, oligarchák, jogászok.
A rendszerváltás után is volt egy kis átrendeződés, újgazdagok, ügyes emberek meglépték az osztályugrást, de ez a lehetőség mára befagyott, nincs mobilitás, minden jó pozíció le van osztva, ezért is elégedetlenek a mai fiatalok, hogy hiába tanulnak, a származás, rokonság, protekció, név, családi háttér dönt megint.
Régi sztori ez, amíg nincs egy újabb vérfürdő, polgárháború, összeomlás, forradalom, addig minden marad ennyiben.
Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr laptoppal a kezében…..
Józan Paraszt Diákcsemege 2013.02.11 15:33:17
Oszd meg és uralkodj - a kormány jelszava lehetne. Most épp a hallgatók gyenge pontjára tapintottak rá a röghöz kötés alkotmányba foglalásával. A felszalámizás elkezdődött. Mert ne legyünk naivak: a hallgatók egy igen jelentős része egyetért a röghöz kötéssel. Ugyanis…..
genarlot (törölt) 2013.02.12 12:38:14
@NIL7: aha értem, akkor itt a megoldás: előre mindenki befizeti a tandíját
meg van oldva a probléma :P
akik eleve arra bazíroznak, hogy a felvett több milliós hitelt nem fogják visszafizetni, azok az én szememben köztörvényes bűnözők, akiket kurta vasra verve kell tartani kenyéren és vízen

na ez a mentalitás - hogy majd jól lelépünk a közpénzekből finanszírozott diplomával - teszi be a kaput az emberek többségénél, és emiatt köpik le a hallgatókat
mert már az alapállásuk is az, hogy ők szarnak mindenre, nekik ingyen kell a diploma, különben elmennek innen
ha meg nem kapnak ingyen diplomát, akkor felveszik a hitelt, aláírják a hallgatói szerződést és utána lépnek le ismeretlen helyre, és basznak bármit is teljesíteni a szerződésükből

ha ezt egy bankkal szemben csinálják, akkor mennek sittre rohadni évekre
ha az állammal szemben, akkor rendben van?
nem hiszem
genarlot (törölt) 2013.02.12 12:39:39
@nevem van: a polgár nem az államtól várja a jót, hanem tesz érte, taníttatja a kölykeit, ha arra vágyik, hogy azok diplomások legyenek
aki mindent az államtól vár, az egy kádárista droid
genarlot (törölt) 2013.02.12 12:43:55
@sjános: nettó faszságokat beszélsz itt össze

mi az, hogy 4-es átlag?
BME-n, meg más keményebb egyetemen, karon, szakon a 3-as is istenkirály, egy kommunikáció vagy tanító, óvodapedagógus szakokon meg a hülye is 4.5-ös átlaggal villog

nem értettem soha, hogy az átlag miért releváns a tandíjnál
a szolgáltatást ugyanúgy megkapták, fizessenek érte egyenlően
maguknak tanulnak, meg hogy később könnyebben elhelyezkedjenek
a munkáltató majd megszűri őket a tanulmányi eredmény alapján
Talán kevésbé tartozik a blog tematikájának fősodrába, de egy korábbi, a fegyverekről szóló poszt után kialakult beszélgetés miatt gondoltam, hogy mégis érdemes lehet megosztani veletek a következő videót. A szituáció egy átlagos hétköznap a munkahelyen, míg egyszercsak…..
Vajon mi visz rá egy nyugati nőt, hogy muzulmán legyen? A feminizmus új hulláma lenne ez, vagy csak menekülés a hétköznapok nyomása, a bulikultúra, a megfelelési kényszer elől? Az Independent brit lap három nemrég megtért nő példáját felelevenítve próbál meg az egyre…..
genarlot (törölt) 2013.02.11 10:53:05
Mindig annyira jókat röhögök ezeken a megtébolyodott nyugati nőkön, amikor hallom, hogy iszlámra tértek át.
Évszázadok alatt elérték, hogy emancipuncik lettek, szavazhatnak, dolgozhatnak kb. bármilyen pozícióban, ihatnak, bulizhatnak (persze ez nem kötelező).
És a végén annyira jó dolguk lesz, hogy visszalépnek a középkorba, önként és dalolva. Ha egy fehér férfi akarná rájuk kényszeríteni azt az életmódot, amit az iszlám megkövetel, akkor bizony kézzel-lábbal kapálóznának, tiltakoznának, hogy mit képzel róluk ez a hímsoviniszta állat.
Ha ugyanezt egy durvább verzióban egy rossz fogú, szőrös fülű vén imám mondja nekik, akkor máris OK, elfogadják, sőt, önként mennek a vágóhídra.
Elképesztő.

Arról már nem is beszélve, hogy ahhoz, hogy valaki ne feküdjön le mindenkivel, ne igya le magát a sárga földig, ne legyen bulihuligán, nem kellene vallást felvenni vagy vallást váltani, egyszerűen nemet kellene mondani ezekre a káros dolgokra a józan ész nevében. Ha meg ehhez gyenge valaki, akkor menjen pszichológushoz. Ilyen indokkal felvenni egy vallást szerintem gáz. Ez a lelki gyengék kihasználása, ha valakit így ugrasztanak be egy vallási közösségbe.

Ha lennének rendes barátaik, családjuk, akkor megmondanák ezeknek a nőknek, hogy "ne igyál", "ne b@sszál félre", "élj normális életet", "tiszteld magad".

Ez a tömeges iszlámra térés lelki problémákkal küzdő, akaratgyenge lányok menekülése a valóság elől, menekülés a felelősségvállalás elől, lázadás a mai trendek ellen, aztán amikor már ez lesz a mainstream, akkor majd tömegesen dobják le a csadort a lányok. Csak akkor már nem hagyják nekik a muszlim férjek.
genarlot (törölt) 2013.02.11 19:06:51
@Gábor (Gee Halen): a vallások eleve a tudomány partvonalain kívülre helyezik magukat, a vallás, isten nem vizsgálható szerintük tudományos módszerekkel
tehát le vannak védve minden tudományos kritika elől, mint az egyszeri Pí vizes, ezoterikus lófaszjóskák
Képzeljünk el Budapest egyik legforgalmasabb rakpartján egy több hónapig tartó fotókiállítást, ahol a képeken barbibabákkal mutatják be a magyar zsidók összegyűjtését, deportálását, a magyar Ken bakaruhában gépfegyverrel a kezében erőszakolja meg a ruhájától megfosztott…..
A napokban volt ugye a sztori, hogy a Vatera nem veszi le a hamis termékeket. A felhasználókat viszont egy idő után törli, és az összes vásárlójuknak emailt küld, hogy ne fizessenek és küldjék el a rendőrségi feljelentésük számát. De hogy mi alapján, azt nem lehet tudni. Naiv…..
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
genarlot (törölt) 2013.02.11 12:02:40
Fegyverek nélkül belevágni sem nagyon érdemes. Bár próbálkozni lehet. Nem értem, hogy pl. az átlag cseh, szlovák, német miért kapja meg a túlélésben azt a szükséges pluszt, amit a magyar nem. Értem ezalatt a fegyvertartáshoz való jogot.

A szigetelt, panel programos lakótelepeken tapasztalatom szerint télen nulla fűtéssel sem fagysz meg. Legalábbis 16 fok mindig van egy rokonomnál, ha hónapokig nem is fűt télen, akkor is. Nem tudom ez mennyire számít, de azért nem mindegy, hogy egy ház a szabadban áll, vagy egy nagy kockában van, körbevéve az oldalai más lakásokkal, amik azért szigetelnek valamennyit.

@wmiki: Vidéken már most sem lehet élelmet termelni, lásd Kelet-Magyarország. Leszedik, kivágják, ellopják. Megvédeni már a rendőr, mezőőr sem tudja, pedig békeidő van.
A városok biztonságot nyújtanak: lásd Szarajevó, ahol bár az orvlövészek sok áldozatot szedtek, még mindig védhetőbb volt, mint egy tanya, ahol semmi esélyed a védekezésre, el vagy zárva a külvilágtól, csak a rossz szándékú emberek látogatnak meg. Már most is így van, tanyán ki vagy téve mindenkinek, ha fegyvered nincs semmid nincs.
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..