Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TóthAttila

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rettentően unalmas lett ez a Brexit-dolog. Többévados sorozatot csináltak belőle, pedig jó esetben is csak egy másfélórás B-kategóriás mozi. Érdekel a Brexit egyáltalán még bárkit is? Van-e a 21. században olyan politikai kérdés, ami megmozgatja az emberek tömegeit? Nagyon angol, ahogy a kilépésüket…..
TóthAttila 2019.01.18 04:46:16
@we dont want arabs here..So what: Mindenképpen vidd magaddal a kb 10000 fideszes tolvaj családot (megyénként 500, 40-50000 MSZMP-gyökerű, fideszes kommunista párttag). Szibéria jó lesz nektek. Oda menjetek.
TóthAttila 2019.01.18 06:02:19
@Ad Dio: szokásos fideszes szarkenegetés. Az EU úgy viselkedik, mint egy gyakorlott üzletember, nem mint egy óvodás. Szétszopatja az angolokat a saját érdekei védelme érdekében. Ez azért fontos, mert az EUt (az EU elődjét, egy német-francia vas és széntárszlást, tehát az EUt) a harmadik világháború kitörésének az elkerülése miatt alapították, hogy a német - francia nacionalizmus miatt kettő után ne törjön ki a harmadik. Tehát aki EU-bukást vízionál, az a nacionalizmus miatt kitörő 3. világháborúban hisz. Így szajkózd az EU bukását, meg a nemzetállamokat és a nacionalizmust (orbán barma).
TóthAttila 2019.01.21 17:54:52
@Ad Dio: Nagy erők dolgoznak az EU széttrollkodásán, lightosan áll ellen nekik. Úgy tűnik, hogy a jólétben élő Eu-vezetőknek szinte minden tök mindegy az EU szétbaszását illetően. Én meg úgy viselkedek, mint a birka nevűnek az antitézise, mint valami nyugatimádó liberálfetisiszta. Ha a vezetőknek mindegy, nekem is lehet még inkább mindegy.
Acemoglu és Robinson Nobel-díjas közgazdászok klasszikus munkája a Mért buknak el nemzetek?  c. könyv megfelelő elméleti keretet biztosít ahhoz, hogy megértsük korunk gazdasági és politikai történéseinek jelentős részét. A kötet elveinek kevéssé dogmatikus, kreatív használata némi háttérismerettel…..
TóthAttila 2019.01.09 19:18:11
@Magánvéleményem:
Mire elérem a 110 éves nyugdíjkorhatárt már nem lesz ebben az országban öregségi nyugdíj. Kell a pénz fontosabb dolgokra. Lóvelness, kilátó, kongófelsői kórház, térkövezés.
TóthAttila 2019.01.09 19:42:59
@Magánvéleményem:
Ahhoz tartom magamat, hogy nem fogok nyugdíjat kapni. Hogy miért nem, azt majd a hatalom megindokolja. Nem érdekel, nem nagy üzlet nyugdíjasnak lenni.
TóthAttila 2019.01.09 19:55:38
@Magánvéleményem:
Ha én ezzel az életvitelemmel megérem az 55-öt, akkor nagyon jó kört futottam. Viszont nem ismerek senkit, akinek az állami finanszírozású kényelmes nyugdíjba vonulás cél, perspektíva lenne. A Kádár-rezsimben gondolták sokan, hogy nyugdíj után basznak a kommunistákra, dolgozzon nekik a radai, lehet, hogy orbán alatt ez a válekedés megint feltámadt. Mondom én, hogy a fideszesek kommunisták.
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
TóthAttila 2018.12.24 10:24:27
@Balázs Kakadu: választással a fideszt nem lehet leváltani. Ennyi választási csalást 4 évenként el fognak követni, mit az idén, meg lett a csalásokhoz a recept. És választások alapján maradnak is hatalmon az idők végéig. Diktatúra demokratikus eszközzel nem buktatható. Szerintem fegyveresen sem lehet a fideszt megbuktatni (még fegyver sincs, Kádár 56 után jó alaposan elzárta a fegyvereket, jól jön ez a fideszkommunistáknak is). orbán szívbaj nélkül hozna be, nagy tömegben, jól felfegyverzett, katonai jelzés nélküli orosz katonákat. Az oroszoknak nagy gyakorlata lett a hibrid háborúzásban Ukrajna kapcsán, ez a nemzetgyikos fideszes tolvajbanda meg dehogy akar tízezer évekre börtönbe kerülni (Kádárban volt annyi gerinc, hogy nyíltan felvállalta a szovjet Vörös Hadsereget, orbánban nincs). Az marad, hogy majd a gazdaság megbuktatja a fideszt, ha mindent ellopnak csődbe megy az ország és ekkor menekülniük kell, egyszer soká, ha az EU nem ad több lopható forrást, amit maradéktalanul ellopnak ugyan, de az EU ezekkel a pénzekkel életben tartja a pénzügyi-politikai diktatúrájukat Európa közepén. Másik remény a bukásukra az, hogy a koleszterin legyőzi a fideszt. orbán is egy régen vágásra érett, mázsa fölötti kandesznyó, ilyen testalkattal csak pusztulni lehet.
TóthAttila 2018.12.24 11:21:20
@Ménár Atya: az rásegítők nélkül is, első ránézésre nyilvánvaló, hogy a Putyinseggnyaló, Európa ellenes, az EU-nak ahol lehet keresztbe fekvő, NATO-áruló, az uniót orosz kémekkel, ukrán bűnözőkkel elárasztó, diktatúrákkal hetyegő, a nyugati tehetség alapú versenytársadalmakat nem kívánatosnak tartó, uszító, gyújtogató, közpénztolvaj, hazug fideszes kommunista tolvajbanda károsabb a magyar népre nézve, mint a 150 évnyi török megszállás, meg Trianon együttvéve.
TóthAttila 2018.12.24 11:44:23
@felucca02: pedig valahogyan el kellene őket takarítani, még az agyvérzés-infarktus előtt, mert a 10000 fideszes tolvaj családon (megyénként 500, 40-50000 fidesz párttag) kívül ember nem marad ebben az országban. Az a legnagyobb szégyen a magyarokra nézve, hogy csak Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár, orbán fajta csökötteket tudnak maguk közül vezetőnek kinevelni.
Elképesztő hazardírozásba kezdett a magyar kormány azzal, hogy lényegében bújtatja a megbukott, majd jogerősen elítélt macedón miniszterelnököt. Mondhatnánk, hogy diplomáciai unortodoxia az, amit a magyar külügy művel, de valószínűleg helyesebb, ha azt mondjuk, totális hülyeség volt részéről ebbe az…..
TóthAttila 2018.11.18 12:08:48
@V. Vendetta: A fidesszel a koleszterin fog végezni.
Mennyire vagyunk távol a nyugati demokráciától? Nagyon...
TóthAttila 2018.11.15 18:56:58
@rallus: Ahol a korrupt politikus sok közpénzt lop, ott meggyengülnek a közpénzügyek,pl. nő az államadósság. A spekulánsok felfigyelnek arra, hogy az elhibázott (gazdaság)politika miatt az ország támadható. Nagy összegű tőzsdei fogadásokat kötnek az ország fizetőeszköze ellen, ami miatt az gyengül és a külföldi devizában felvett adósság egy idő után visszafizethetetlenné válik. Bekövetkezhet az államcsőd. Ebből a spekuláns meggazdagodik, a korrupt tolvaj politikust pedig eltakarítják a választói. Tehát a spekuláns a rövid póráz a tolvaj politikusok nyakában. Nem véletlen, hogy azokban az országokban, ahol a politikus sokat lophat, nagy a spekuláns ellenesség. Ahol a fékek-ellensúlyok a lopást akadályozzák, ott senki nem ugat a spekulánsok ellen.
TóthAttila 2018.11.15 21:13:20
@ati27: A diktatúrák is fejlődnek, van nekik evolúciójuk. A kádári politikai diktatúrát pénzügyi diktatúra váltotta fel. Ezért tud orbán ráhel húszonévesen kastélyokat venni a vállalkozásainak. Ezek a kádári szocialista jogrendből, meg KGST-közgazdaságtanból diplomázott féltudású fideszesek (orbán, kövér, szájer, varga... stb,stb, akik egyetemi tudásukat 1-2 évvel a diplomájuk megszerzése után kukázhatták, mert megszűnt a kádári szocializmus, meg a KGST), már nem úgy diktátorkodnak, mint pl. egy ókori fáraó, vagy pl. rákosi mátyás. Nekik az összes pénz kell. Adókkal, járulékokkal, vámokkal, illetékekkel, kötelező biztosításokkal, kötelező alapítványi hozzájárulásokkal, kötelező kamarai tagdíjakkal, kötelező tudományos tagdíjakkal, meg más egyéb kötelezően megfizetendő elvonásokkal megpróbálnak elvenni 100 forintból 106-ot. Legfeljebb kihal a magyarság. A fekete autó nem jön senkiért, nem a más élete, testi szabadságának az elvétele kell ezeknek a komcsiknak, mert evolúció, hanem a pénze. Ne fizess be 100000 forint adót, majd meglátod, hogyan árverezik el bagóért az ingedet-gatyádat. Ráadásul Magyarországon államcsőd sem lesz,mert orbán viktor, magára valamit is adó cigányhoz méltó módon mindig talál valakit, akitől tarhálhat: magyar magánnyugdíjas, EU-adófizető, Putyin, kínaiak....... Az összes pénzed kell nekik, viszont szabadon pofázhatsz ellenük, mert evolúció. Autó nem jön, felejtsd el.
  Egy hete kezdődött el a kútmizéria. A kormányzati média ezerrel tolta az összes csatornáján az ásott és fúrt kutak kötelező regisztrációját. Szokásos módon csak részinformációkhoz jutottak a polgárok. Ezzel elindult egy össznépi találgatás. Hol és hogyan kell regisztrálni. Mi a fene a vízhozam?…..
Minden 2010-ben indult. A jelenlegi miniszterelnök akkor használta először az azóta legendássá vált szót: fülkeforradalom. Akkor még sokak számára nem volt világos, mire is gondol valójában, mostanra viszont egyértelmű: feudális hűbérbirtokot csinálni az országból. A Fidesz 8 éve nem megnyerte a…..
TóthAttila 2018.09.06 07:41:48
@Ménár Atya: látom rácuppant a posztra néhány fidesztroll. Nagy támogatói köre orbánnak azok a mai nyugdíjasok, akik a Kádár - rendszerben csődbe zabálták a szocializmust, IMF-hitelből raktárra termelve a selejtet. Ugyan ez a kör zabálja fel most a posztkommunista társadalmi rendszert nyugdíjasként. Ha az egészségügyről, oktatásügytől von el a fidesz pénzt, az orvos, nővér, pedagógus elmegy nyugatra. A most még fidesz nyugdíjas ugyan el nem megy Londonba mosogatni, neki kádárkommunista módon jár a több évtizedes nyugdíj. Csak ilyen intenzitású fideszes országrablás mellett majd nem jut. Az nem tartható, hogy a fideszkomcsik az adófizetést is megadóztatják, háromféle adót szednek közútépítésre, közút persze nem épül, ellenben a miniszterelnök lánya húszon évesen kastélyokat vesz a vállalkozásainak. Az államadósság csúcson, a költségvetési hiány sohasem volt ekkora. A fidesz az idei parlamenti választással eljutott a csúcsra, csalásokkal akkorát nyert, hogy megsemmisült az ellenzéke, innentől a fidesznek lefelé van az irány.
Orbán hűbéreseiről én nem írtam semmit. l
Azokat a politikánkat és társadalmunkat egyaránt nagy dózisban mérgező dolgokat szedtem össze, amiknek eltűnése egy realista fejében talán nem is lehetséges opció a következő évtizedekben, de ha nem írjuk meg és nem diagnosztizáljuk ezeket az eseteket, akkor megoldás sem fog…..
TóthAttila 2018.05.13 13:17:32
Nehogy feledésbe merüljön: Kádár János emberiesség elleni, népirtásos és háborús bűncselekményeket követett el azzal, hogy behozta az országba a ruszkikat leverni az 56-os forradalmat. Egy idegen ország hadseregét a saját népe ellen. Ha ő nem csinálta volna, akkor megtette volna valaki más, ennyit a kommunistákról (orbán is a legerősebb katonia fegyvereket adta a fideszgeci rendőrpatkányok kezébe a parlamenti eskütételekor, védeni a fegyvertelen tömegtől a képviselőket. Egy brancs ez.). A halálos bírósági ítéletektől félve, a szocialista államcsőd árnyékában (Margaret Teatcher: a szocializmus akkor ér véget, amikor elfogy a mástól elvehető vagyon), a "rendszerváltás" előtt csak olyan komcsikat engedtek az "ellenzéki kerekasztalhoz", akik garantálták az öreg komcsik büntetlenségét. Gyakorlatilag a saját kölykeiket. Pl orbán, kövér, szájer. A mi kutyánk kommunista kölyke alapon az ELTE jogra felvett párttitkár gyerekek, akik a kádár-rendszerben megtanulták a szocialista jogrendet, majd diplomájuk megszerzése után egy évvel a tanult tudásuk mehetett a kukába, megszűnt ugyanis a kádári szocialista jogrend. Na ezek a féltudású kommunisták mérgezik az országot 30 éve a nyugattal szembeni kisebbrendűségi komplexustól kezdve, a demokratikusan szabad európai liberalizmus zsigeri kommunista gyűlöletén keresztül, az államcsődig raboljuk az országot, mert gyökértelen zsidó(cigány)kommunisták vagyunk viselkedésig, mindennel. Ezzel Magyarországnak vége is van, ebben a felgyorsult világban, amikor pl. pár mérnökön kívül senki sem tudja, hogy tíz év múlva hogyan fogunk telefonálni, egy ország sem engedheti meg magának, hogy 30 éveken át az államadósságot meg a tolvaj kommunistáit hizlalja. Mág pár évig csápolhat a fideszkomcsiknak a gulyáskommunista kádárbarma tömeg vadul liberálisozva, aztán pusztul ez az ország. Nagy kár senkit nem fog érni, az emberiség jól el lesz a birkák nélkül.
TóthAttila 2018.05.13 15:24:13
@Alick: Kádár Szolnokon beleült valamelyik ruszki tankba és Pestig vezette őket. Írtam, hogy megtette volna bármelyik ruszkibérenc, magyargyűlő kommunista. Ne kapaszkodj bele egy-egy kifejezésbe fideszjogászkodva.
A Kádár-rendszer fénykorában 826 ezer MSZMP-tag volt. A magyar társadalom több, mint 90 %-a távol tartotta magát a komcsiktól. Mivel a kommunizmus a leggyilkosabb eszmerendszer a Földön (kb. 100 millió gyilkossággal), az összes MSZMP-tagot (Kádár május elsején vonuló tömegének egy részét is) be lehetett volna varrni a rendszerváltás eredményeként kényszermunkatáborokba, a leggyilkosabb eszmerendszerrel való párttagi szintű egyetértés miatt (a zsidók a mai napig utána mennek a náciknak). Na az lett volna a rendszerváltás. Úgy kellett ezeknek a kommunista párttitkári családból származó orbán (az anyja a feleségem munkatársnője volt 3 évig a seregélyesi általános iskolában fejlesztő pedagógusként, ahonnan az MSZMP Központi Bizottságába ment tovább dolgozni pártapparátcsiknak, a legmegbízhatóbb komcsik voltak orbánék), a kommunisták elszámoltatásának elkerülése miatt, mint egy falat kenyér. Meg is úsztak mindent. Csak Magyarország megy miattuk a levesbe.
Most már csak néhány napot kell kihúzni és végre vége lesz ennek a népszavazásnak csúfolt kommunikációs bohózatnak. A kormányzat álláspontja teljesen egyértelmű volt már elejétől: olyan, hogy menekült, nincs, olyan van, hogy tetves terrorista. És aki nem így gondolkodik, az hazaáruló. Emögé a…..
TóthAttila 2016.09.28 14:55:33
@Androsz:www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.xn--klker-kva.hu/wp-content/uploads/2013/03/8.-t%25C3%25A9tel-Magyarorsz%25C3%25A1g-EU-csatlakoz%25C3%25A1s%25C3%25A1nak-folyamata.doc&ved=0ahUKEwjwyc_NirLPAhWFSBQKHafnBycQFggaMAA&usg=AFQjCNG0AFI-S9lx0txdqh9Dbsxz7cFQlA

Szép rövid link.
Valami dolgozat adatokkal.
A csatlakozással kapcsolatos tárgyalások zöme az első Orbán-kormány alatt történt (tehát első Orbánnak köszönhető a kisiskolák bezárásától, a kisforgalmú vasútvonalak felszámolásán át, a temőföld külföldiek általi megvásárolhatóságán át a migránsbetelepítésig sok mindenbe való beleegyezés. Ugye milyen meglepő?). Horn pár hónapig volt hatalmon az első csatlakozási fázis során, jött I.Orbán, letárgyalt nagyrészt mindent (első fázist végig, második fázist nagyrészt), aztán Megyó beléptette Magyarországot az EUba (ami igazságtalan volt a fideszre nézve, mert ők dolgoztak meg a belépésért). Felőlem ott kötsz bele, ahol akarsz, leszarom, nézd a minelnökök hatalomra kerülésének dátumait is. Én ezt a folyamatot végigéltem itt Magyarországon, a fidesz mindenbe beleegyezett, ami miatt így utólag köpködi az EUt. Gerinces viselkedés.

.
TóthAttila 2016.09.28 16:34:56
@Androsz: azt akarom veled megértetni, hogy Horn Gyulának a bukásáig pár hónapja volt, csak reprezentált az EU csatlakozás kapcsán, néhány baráti kézfogáson kívül Horn EU-csatlakozást illetően semmit nem tett, mert a tárgyalások elkezdése után röviddel megbukott.

Jött az első Orbán-kormány. Letárgyalt majdnem mindent, 4 éven át tárgyalt, végig, amíg hatalmon volt, nem volt másik kormány, amelyik ilyen sok időt töltött volna tárgyalásokkal. Ezek a tárgyalások beleültették a kész picsa, meleg máléba Medgyesit (lehet, hogy nem így írja a nevét), akinek nem volt más dolga, mint ünnepi keretek közt beléptetni az országot az EUba.

Hornnak már nem volt ideje eu-belépésről tárgyalni, mert jött a fidesz, Medgyesinek (vagy hogy írja) pedig már nem kellett tárgyalnia, mert addigra Orbánék nagyrészt mindent letárgyaltak.

Ha te bármit rossznak érzel az EU-tagsággal kapcsolatban, azt nagyrészt Orbánnak köszönd, az ő emberei végezték el a csatlakozási munka nagy részét Orbán tudtával.

Fontos lenne tudatni a fidesz által az eu ellen hangolt társadalommal, hogy a csatlakozási munka nagy részét a fidesz bonyolította szakértői szinten.
Majd a bukásuk után. Bár lehet, hogy előbb kirugatják az országot az EUból.
TóthAttila 2016.09.28 17:23:50
@Androsz: beleegyezett az EU alapérékeinek átvételébe. Három ilyen van, az egyik a szabad munkaerő vándorlás. (A másik a szabad tőke vándorlás, a harmadikat nem tudom. ) A munkaerővándorlási kategóriába belefér ez a migránsözön, nem véletlenül beszéltek ezekről értékes munkaerőként, a betelepítésükkel kapcsolatban pedig megfogtál, nem telepíthetőek be akaratuk ellenére. Pláne a befogadók akarata ellenére.
Alternatíva A remény tüntetése 2016.02.13 17:07:36
A mai tüntetés reményteli volt. Ilyesmit utoljára a diáktüntetésekről írtam, de azokban, mint az elmúlt években oly sok dologban, csalódnom kellett és utána már csak a kiábrándultság maradt. Ezt a kiábrándultságot éreztem a választások idején, a netadós tüntetésekkor és szinte mindig, amikor…..
A gyógyszertár legalább egy héten egy alkalommal lehetne úgy nyitva, hogy munkaidő után be lehessen menni, vagy legalább munkaidő előtt. Mi is érintettek vagyunk a lányommal a Heim Pál bőrgyógyászatán már évek óta. Én is nehezen értettem meg ezt a sorszám rendszert. Tetézi a…..
TóthAttila 2016.01.17 08:32:06
@jaegtoer: Igen, ez így szabálytalan. De mi a kipostázást dobozonként egymillió hétszázezer forintba kerülő (Xalkori 250mg 60X) gyógyszerrel is csináljuk, pontosan azért, hogy a betegnek ne kelljen sokat utaznia. Ezért főszempont, hogy gyári gyógyszer legyen. Még egy sem veszett el a postán, ha meg a beteg alkalmazta korábban, nem attól lesz baja, amit tőlem postán kap. A postázási ktsg meg nem tétel.
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
TóthAttila 2016.01.17 00:30:05
@David Carradine: Az íjászat-origami-ikebana vonulathoz tartozik a japán tusfestészet és a japán szamurájkarddal való vívás is. Mind a zen része. Hogy aztán ez mit jelent (vallást?) nem tudom. Ezen tevékenységek alapja a szertartásosság és a tevékenységtől való elszakadás. Pl. szertartásosan, ugyan azokkal a mozdulatokkal veszi elő az eszközöket, hígítja a tust a festéshez, független a kardjától, nem azon görcsöl, hogy az ellenfél kettévághatja a sajátjával, sok gyakorlással ösztönösen vív, vagy éppen íjászkodik.
Ami az íjászattal kapcsolatos érzéseket illeti újfent a nők: ha lövök egy tízest, az úgy percepcionálódik bennem, mint amikor a nő igent jelez (tudom, hogy nem kutyák, hogy jelezzenek). Amikor magában úgy dönt, hogy kapható azokra a disznóságokra, amiket el akarok rajta követni, megváltozik a viselkedése. Ezt észre veszem és örülök. Na ugyan ilyen öröm gondolkodás nélkül tízest lőni. A gondolkodás nélküli tízes már megy. Még a levegőben a nyílvessző, de az izomdinamikából, íj mozgásából tudod, hogy az csak tízes lehet, mert tökéletesen sikerült a mozdulatsor és ezt érzed. Aztán fél másodperc múlva be is csapódik a tízesbe. Tehát, ha egy délelőtt alatt lövök 200 tízest, az akkora sikerélménytömeg az íjászatból, mintha egy délelőtt alatt 200 nő adott volna engedélyt arra, hogy közelről megismerjem. Tud kábítószerként működni az íjászat, csak meg kell tanulni az íjjal gondolkodás nélkül pontosan lőni. Kb 20 év szorgos íjászat.
TóthAttila 2016.01.17 00:49:15
@Hácsé77:"Adjatok tanácsot, szeretnék egy olyan blogposztot írni, ami nagyon tetszik nektek. Hogyan fogjak hozzá, mi legyen a téma?"

Csak ilyeneket. Esetleg még szekálhatod a férfiakat azzal, hogy keveset keresnek. Ismerkedjenek a realitásokkal. Tényleg rég röhögtem ekkorákat.
TóthAttila 2016.01.17 01:18:22
@David Carradine: Valahogy így. Csak éjjel negyed kettőkor nekem már nehéz a japánok filozófiája. Az olimpiájukra meg fogok próbálni kikerülni versenyzőként, gyönyörű, imádni való magyar nőkkel volt (és lesz) dolgom, egy olimpiai szereplés tudná csak überelni őket. Most meg el kellene mennem zuhanyozni, hogy nehogy adekvát legyek a blogposzthoz. Őrületes volt a megtiszteltetés, valamelyik netes kocsmában még biztosan fogunk találkozni a jövőben, most megyek a fürdőbe. Csá.
Soha semmi pénzért nem vettem volna mérget arra, hogy eljön a nap, amikor az Orbán Viktor mindenáron típusú lejáratására tett elkeseredetten primitív erőfeszítéseken felháborodom. Szeretett vezérünk Hitler-bajuszos ábrázolása a Magyar Narancs csütörtöki címlapján…..
TóthAttila 2015.09.13 18:37:39
@nyomasek: 2-3 ÉVE olvastam, hogy nagy menekültáradat várható. Nyilvánvalóan ugyanezt Orbánnak a magyar titkosszolgálatok (van belőlük néhány) jelentették. Akkortájt a hatalom azzal volt elfoglalva, hogy Simicska nyerjen minden közbeszerzést, meg a körömépítő FIDESZbigének is jusson valami állami földszerződés. Bizony ezt Orbán b@szt@ el. Rég állnia kellene a kerítésnek (az osztrák-magyar határon is). A törvényesített FIDESZ-rablások helyett. Ezt kell a magyar társadalomban tudatosítani.
TóthAttila 2015.09.13 18:55:40
@nyomasek: A FIDESZ minden megosztó mocskosságát meg tudta indokolni évtizedeken át. A zöldhatár komoly kerítéssel történő bevonását is sikerült volna indokolni, ha annyira védelmet akartak volna. Praktikusabb volt kirabolni az országot. Ezért lett Magyarország egy főre számítva dobogós első helyen offshore-nagyhatalom.
Gyűlnek a plüss oroszlánok és más plüssállatkák egy minnesotai fogorvos háza előtt. Dr. Walter Palmer volt az a semmitől vissza nem riadó vadász, aki helyi segítőinek közreműködésével íjpuskával levadászta Zimbabwe nemzeti kincsét és leghíresebb oroszlánját, Cecilt. A…..
TóthAttila 2015.07.30 22:34:47
@a Vakond: Megérdemli, hogy meghurcolják. Miért nem tudja pontosan kezelni az íjat, ha már egyszer vadászik vele. Még gyakoroljon otthon (úgy 10-20 évet). Ráadásul a vadász nyílvessző hegy vág és nem roncsol, mint a puskagolyó, tehát pontos lövés esetén gyorsabb kivérzést okoz.
TóthAttila 2015.07.30 22:40:11
@a Vakond: Eltűnt a válaszom, pedig írtam vagy 3 percig. Szóval az amerikai megérdemli, hogy meghurcolják. Ha nem tud íjjal lőni még gyakoroljon otthon. Ráadásul a vadász nyílvessző hegy vág és nem roncsol, mint a puskagolyó, tehát gyorsabb kivérzést okoz létfontosságú szerv esetén.
TóthAttila 2015.07.31 02:30:57
@BrickTop: A vadászatot a legesleg környezet pusztítóbb dolognak tartom. Nincs olyan olajszennyezés, ózonluk növekedés, háborús bombázás vagy bármi más pusztítás, ami a vadászat károsításával felérne. Az én véleményem szerint. Ezért nem érdekel a vadászat és emiatt nem tudok róla semmi szakmait. Azt tudom, hogy nem kulturált dolog egész csoportokat megbélyegezni az ismeretlenből, de a hobbivadászok a sportgyilkolással megdolgoznak a minősítésért, bármily fontosnak ideologizálják is meg lövöldözésüket.
Egy régi tőzsdei történet szerint kétségbeesve hívta fel tőzsdeügynökét ügyfele azzal, hogy meghívták a családot egy rangos eseményre, ezért az asszony kihisztizett magának egy új ruhát, pénz meg nincs rá. Az ügynök higgadtan azt felelte, hogy kijön az nyolc kötés…..
TóthAttila 2015.01.22 18:58:55
@Brian: Nem értem minek harcolnak, veszteség az veszteség. Velem 2006-ban egy olyan 100 oldalas és nagyon apró betűs szerződést iratott alá a brókercég amiben mindent leszabályoznak a saját hasznukra. Ha nem tettszik nem írod alá, nem leszel ügyfél, nem tőzsdézel. A veszteséged pedig a tied. Erről szólt a 100 oldal csak körmönfontabban.

A bíróságosdinak nem lesz haszna a bukott ügyfelekre nézve, a Svájci jegybankot pedig lehet köpködni. Ingyen van. Bár improduktív.
TóthAttila 2015.01.22 19:22:52
@a nemzet fogatlan provokátora: 3-féle brókeri végzettségem van, 2000 juniusa óta tőzsdézek a saját pénzemből spekulánsként, mivel az az élettapasztalatom, hogy Magyarországon becsületesen tanulni nem érdemes (pl ha nem puskázol, nincs diploma), becsületesen dolgozni nem érdemes (aki ez ügyben sokat becsületeskedik pénze 70%-át beadózza) és becsületesen vállakozni sem érdemes (adók,járulékok,vámok, illetékek, köt.biztosítások, köt.tudományos tagsági díjak, köt. alapítványi hozzájárulások stb formájában az állam igyekszik a vállakozóktól elvonni 100 ft árbevételből 106 forintot). Tehát, ha ebben az országban az alapvető értékek (tanulás, munka, vállalkozás) nem működnek annyira, hogy említésre érdemes pénzt lehessen belőlük keresni, akkor nyerni kell a pénzt és nem dolgozni érte, tehát hajrá spekuláció.

Ami a svájci frankos 2 misit illeti nem fogok neked igazolást produkálni róla. Legfeljebb nem hiszed el. Arról van szó, hogy én is unom a sok frank miatt sírós balfaszt. Kinek nem volt nyilvánvaló, hogy az SNB nem fogja az idők végéig baráti 1,2-es áron jófajta frankra váltani az egyre vcpapírabb és széteső eurot? Majd 0,8-en.
TóthAttila 2014.07.13 21:40:24
@Phteven: @J. Mutzenbacher: Kösz a szíves együttérzést. Nyomvájús autópályán, bokáig az esővízben (ami szépen összegyűlik a kb. 6 éve átadott Magyar sztrádán) Trabant lazán beelőzte a 100 lovas Peugeot-(o?)mat. Csak mert a papír Trabi arról híres, hogy siklik előre, mint hajó a nyomvályús patakban.
TóthAttila 2014.07.13 22:35:48
@Phteven: Úgy gondolom, hogy Magyarország elment olyan abszurd irányba, ami miatt már nekünk is mennünk kell. Például, hogy a magyar autópályán nem lehet közlekedni. Minek építették át fizetőssé? Hogy orbángyurcsány jól járjon anyagilag a kilométerenkénti 3milliárdból? De ez csak egy példa.

A magyarok nyilaitól ments meg uram minket felirat egy modenai katolikus templom márványtáblájára van felvésve. 920 körül többször is pusztítottak ott a magyarok, Modena város lakói meg a város védőszentjéhez (Geminianus) könyörögtek íly módon. Ma Modenában gyártják a Ferrarikat (a Föld legnagyobb brandje) a Paganikat (átlag Ferrari 250.000 €, Pagani 1.300.000 €-nál kezdődik) 50 km-re Modenától (eljutottak addig a magyarok) a Lamborghiniket gyártják (és a Bugattikat pár száz kilóméterre mindettől most éppen nem gyártják, de fogják újra és a magyarok addig is eljutottak).

Több, mint 1000 éve a magyarok azokon a földeken rettegett atyaistenek voltak. Márványtáblán könyörögtek az ott lakók a házi bejáratú isteneikhez a magyarok elkerülése miatt. Ma ezer évvel később a magyaroknak kellene ezerszeresen Ferrarikat, Lambokat stb gyártani.

Az, hogy csak bérmunkában gyártanak Mercedest, Audit stb. ennek a népnek a fejlődésképtelenségét mutatja. Ja, közben a magyarok elveszítették az ország területének 60-80%-át, azokból a kis pöcs olasz városállamokból, fejedelemségekből meg, amiket a magyarok kisujjból nyomtak le 900 körül lett egy klassz Olaszország (30.000 magyar harcos vonult 120.000 lóval, bizonyítottan átkeltek az Ennsen, Rajnán, Rhonon, kétszer a Pón, Dunányi folyókon, az olasz városállam vezetősége csak ránézett erre a hústömegre és pszichésen már veszített is, fizikailag megverni őket csak kisujjgyakorlat kérdése volt. Nem kutatja a magyar történettudomány, ehelyett hintik az a 2 hazugságot a magyarok íjászatával kapcsolatban, hogy kalandoztak és hátrafelé nyilaztak.)

Abszurd-nonszensz ország lett Magyarországból, nagyon-nagyon hosszan tudnám mondani a magamét, halgass híreket a közmédiából, ízelítőt kapsz belőle.
TóthAttila 2014.07.14 02:06:04
@Phteven: A luxussportkocsikkal csak a magyar fejlődésképtelenségre akartam utalni. Ha ezer éve a magyarok voltak a főnökök, most miért ilyen külföldnek eladott, adósságban fürdő, teljesítésre képtelen ország ez?

Rákosiék a nagyapámat hülyítették a hanyatló nyugattal, Kádárék az apámat, Orbánék engem próbálnak. Onnan jövök ma is (tegnap volt), ha ezek hanyatlanak , igen vidám arccal teszik.

Sok gerinctelen, kommunista, közpénztolvaj, szar politikus feléli egymás utáni generációknak az életét ugyan azzal a módszerrel, hinteni a kommunizmust ezerrel, a nép nevében mindenkitől eladóztatni mindent, a ktsgvetésbe befolyt pénzeket pedig megszerezni. Eközben a fejlődésképtelen magyar még szavaz is rájuk. Ahelyett, hogy lőne.
Nem dolgozna együtt szívesen sem romákkal, sem melegekkel, sem testi fogyatékkal élőkkel a magyar munkavállalók jelentős része - olvasom a Gemius és a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezés által nemrégiben végzett felmérés eredményét. Igen, a magyar munkavállalók zömét…..
TóthAttila 2014.07.13 23:00:13
@kewcheg: Nem dolgom kutatni azt, hogy ki a zsidó, meg ki nem (gondolom tiltott is Magyarországon). Sokkal több dolgom van annál. Azért unszimpatikusak, mert rákényszerítették Mo-ra a zsidókommunizmust, ami sehova sem vezetett (zsidó találmány a kommunizmus, csak a Szovjetúnióban 60-65millió oroszt, a teljes nemességet kiirtották a kommunizmus nevében, a hullák alapját képezik a szibériai úthálózatnak, csak kavicsot kellett rájuk hordani és elsimítani, a fagy miatt lett járható út, aminek zsidók által halálba éheztetett, dolgoztatott orosz nemesek az alapjai).

Van egy olyan teóriám is (saját, ÁFA mentes), hogy Magyarország a trianoni döntést a zsidó Tanácsköztársaság 133 napja miatt szenvedte el. Párját ritkító, hogy egy országtól hatalmi döntésként elvegyék a területe több, mint 2/3-át, mint ahogyan az is párját ritkító volt, hogy a zsidókommunista Szovjetúnió megalakulása után nem sokkal megalakult a zsidókommunista tanácsköztársasági Magyarország.

Gondolom Mo-n Trianon ilyen jellegű okait sem kutatják, csak elégedjünk meg a Hitler által Auschwitzban megöletett 6 millió zsidóval.

Ja, arról tudsz, hogy Auschwitzot korábban Oswiecimnek hívták és ott volt (a szigorúan zsidók által ellenőrzött-működtetett) európai lánykereskedelem központja? Hitler meg (valamiért nem bízott a zsidókban) ennek a felszámolása után építtetett oda egy kényszermunkatábort.

Ennél jóval több ilyen dolog (amikről remélem, hogy Te is tudsz) nem nagyon teszi a zsidó népet patinássá előttem.
TóthAttila 2014.07.13 23:24:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Olvastam valahol, hogy azoknak az ortodox zsidóknak, akik Jézus Krisztust csalónak tartják, mert Isten fiának vallotta magát és pl. emberi ürülékkel teli üstben főznék meg, ha ma élne, nagyon komoly fejfájást okoz, hogy mi van ha igaz a Jézus-történet?
K report Az állam, mint arkangyal 2014.01.23 08:25:16
NGM: "Magyarországon több tízezren azért nem tudják átvenni a diplomájukat, mert bár államvizsgáztak, a szükséges nyelvvizsgát még nem tudták megszerezni. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszegből "Diplomamentő" néven képzési programot indít. A…..
Pénzkérdés Mindig van lejjebb! 2014.01.23 10:28:16
Nemcsak a bukaresti 0-3 után Amszterdamban 1-8-t elérő magyar focira igaz a megállapítás már évek óta, de lassan a magyar monetáris politikára is megáll. Miközben előbbinek aligha örülnek a magyarok, a kamatpályára alkalmazott utóbbi megállapítás inkább pozitív tartalmú.A…..
TóthAttila 2014.01.23 19:28:27
A forint mai napi produkciója az euróval szemben:

stooq.com/q/?s=eurhuf&c=1d&t=l&a=lg&b=0

Ez nem a jó irány. Eddig Magyarországnak legalább kamata volt, most már az sincs.
Szinte már közhely, hogy ami katonai és különleges, abban szinte biztos szerepel az ejtőernyő. Az ejtőernyősök népes családjában vannak haditengerészeti kommandósok, mélységi felderítők, célmegjelölők, zöldsapkások, bordó barettesek, de még különlegesen képzett…..
TóthAttila 2013.12.24 22:51:40
@proletair:
Bocs, 1985-ös magyar állapotokról beszélek. Az átlag tömegű ejtőernyős fegyver nélkül 100 kiló. RS4/4-essel csávó úgy landolt a reptér melletti Józsibácsi háza tetején, hogy pár égetett agyag cserép tört csak össze. A háztetőn való földet érésből a háztetőről való lemászás volt a legnagyobb gond.
Haditeknikával kapcsolatban tudják a mai napig az oroszok, hogy mit csinálnak, bár ez az ernyőtípus talán NDK-s volt, erős orosz felügyelettel.
Libertarian Végre 2013.12.23 00:00:00
Pont, legalábbis pontosvessző került végre a devizahitelesek ügyének végére. A Kúria jogegységi nyilatkozata végre pontosan azt mondta ki, amit ebben az országban ki kellett mondani: az önkéntes felelősség- és kockázatvállalás önmagában nem ok egy szerződés felrúgására, ha az végül rosszul sül…..
TóthAttila 2013.12.24 14:01:20
@calabria007:

Tettszik az, hogyha nem World Trade Centert mész rombolni, akkor békén hagynak. (Például nincs több tucat új adó egy kormányzati ciklus alatt.)
Magyarországgal az a baj, hogy itt becsületesen tanulni nem érdemes (nem puskázol nincs diploma), becsületesen dolgozni nem érdemes (első havi fizetésem 1986-ban nem volt elég egy pár futócipő megvételére) és becsületesen vállalkozni sem érdemes (a hatalom 100 forint nyereségből 120-at próbál meg elvenni adókkal, járulékokkal, vámokkal, illetékekkel, kötelező biztosításokkal, kötelező kamarai tagdíjakkal, kötelező alapítványi hozzájárulásokkal). Szerintem ez az USA-ban nem így van és mielőtt jönne az el lehet innen menni, majd megyek is, ki akarom próbálni az ottani életet.
TóthAttila 2013.12.24 14:56:02
@BKV reszelő:
"Ha az lett volna, hogy a kormány presszionál"

A pressziót a forinthitelek magas kamatai miatti magasabb forinthitel törlesztők jelentették. A Magyar Nemzeti(etlen) Bank gondoskodott a presszionálásról magas alapkamattal. Ennek az inverze történik most. A rekord alacsony forintkamatok mellett adósítják el a további balekokat. Forintkamat még csökken max fél%-ot azután megháromszorozódik. Meg a törlesztőrészlet is. De ez majd a fidesznek hajtja az extraprofitot, addigra a bankok jelentősebb része az ő tulajdonukban lesz. Tehát nehogy most segítsen az állam, mert emiatt később is segítenie kellhet.

"Márpedig a hülyeséged árát fizessed te, ne pediglen mások."

A kommentem onnan indult, hogy az öcsémnek volt devizahitele, mert adót kellett fizetnie, de azt már régen visszafizette. Dehogy akarok más kárán hitelt csökkenteni.

"Egyszerűen a magyar nem gondolkodott."

Szerintem ezt a népet a történelem megtanította gondolkodni.
A pannon pumázás árnyékában senki nem gondolta, hogy a politikusok ennyire csontra tudják szopni a költségvetést. Ezért lenne részben állami feladat a devizahitelesek segítése, mert a magyar kockázati mutatók a politika debil, sunyi, tolvaj viselkedése miatt szálltak el, a forint e miatt gyengült, hitelkamat e miatt nőtt. Igenis komoly szerepe van a devizahiteles probléma kialakulásában az állami vezetésnek (MSzP-SzDSz), valamint a z ő összes ellenzéküknek (FIDESZ is).

"Sajnálom, de ti valóban áldozatok vagytok. Elsősorban a saját magatok áldozatai, másodsorban a remény okán orbánék választási áldozatai."

Igyekszem NAPONTA hat számjegyű forint összeget keresni. 19 éve ez nagyrészt minden munkanapon sikerült is. (Csak az adózás miatt sokkal kevesebb marad a zsebemben.) Nyugi, semmilyen szempontból nem vagyok áldozat. Viszont adózás miatt (ebben a hónapban több, mint 2.600.000.-ot fizettem, a fidesz gondosan el is tünteti mindet) itt az én farkammal is verik a csalánt. Mivel a devizahitelesek a gyurcsány-bajnai-féle mszp-szdsz kormányzás miatt kialakult kvázi államcsőd (fidesz semmit sem tett a kialakulása ellen) miatt szenvednek az én véleményem szerint segítsen csak nekik az állam.
TóthAttila 2013.12.24 15:11:28
@BKV reszelő:
Boldog Karácsonyt! (A feleségem sodrófával akarja benyújtani az óvást, mert kommentelek és nem fát díszítek.)
Steven Skiena, a Stony Brook egyetem informatikaprofesszora, és Charles B. Ward, a Google szoftverfejlesztője arra vállalkoztak, hogy rangsorolják a történelem jelentősebb figuráit. A kutatásuk eredményeit a "Who's Bigger: Where Historical Figures Really Rank." című…..
TóthAttila 2013.12.22 20:04:59
@Barnalány:
Te biztosan tudod, hogy tényleg ilyeneket ír-e a Talmud? És annak mi az oka vajon, hogy a zsidó egy rossz hírű nép?

A zsidó Talmud néhány tanítása:
Erubin 21b Aki nem engedelmeskedik a rabbinak, az halált érdemel és a pokolban forró ürülékben fog főni.

Moed Kattan 17a. Ha egy zsidó kísértést érez arra, hogy valami rosszat cselekedjen, akkor menjen egy olyan városba, ahol őt nem ismerik és tegye ott a rosszat.

Sanhedrin 58b. Ha egy gój megüt egy zsidót, azt meg kell ölni.

Gójok becsapása.
Sanhedrin 57a. Egy zsidó nem köteles egy gój ("Cuthean") munkáját megfizetni.

A zsidóknak felsőbbrendű jogi státuszuk van. Baba Kamma 37b . "Ha egy zsidó megsebesíti egy Kánaáni ökrét, akkor nem tartozik semmivel. Ha ha egy Kánaáni sebesíti meg egy zsidó ökrét, akkor az ökör értékét meg kell fizetnie."

A zsidók lophatnak nemzsidóktól.
Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój ("pogány") veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia.(Ez a Baba Kamma 113b is alátámasztja). Sanhedrin 76a. Isten nem fog megkímélni egy olyan zsidót, aki lányát egy idős emberhez adja, gyermekkorú fiának feleséget keres vagy visszaad egy talált tárgyat egy Cutheannak..."

A zsidók kirabolhatnak és megölhetnek nemzsidókat. Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt ("Cuthean"), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja.
Baba Kamma 37b A gójokat törvény nem védi és Isten a pénzüket "Izraelnek szánta".

A zsidók hazudhatnak nemzsidóknak.
Baba Kamma 113a Zsidók hazudhatnak ("csalhatnak") hogy egy gójt rászedjenek.

A nemzsidó gyermekek nem emberek
Yebamoth 98a. Minden gój gyermek állat.
Abodah Zarah 36b. gój lányok születésüktől tisztátlanok. Abodah Zarah 22a-22b. Gójok előnyben részesítik a tehenekkel való közösülést.

Szerinted igaz az, hogy a Talmud ilyen felsőbbrendűséget hirdet? És ha igen, akkor ki a náci? Én úgy hallom, hogy Izraelben még a napi bírói munka kapcsán is alapműnek számít.

Jézus Krisztus tanításai ennél azért jámborabbak voltak. Úgyhogy sunyi egy-két mondattal Te se lényegtelenítsd a személyét. Elegen ismerik a Földön ahhoz, hogy ilyen felmérésekben első helyen végezzen.
TóthAttila 2013.12.22 23:34:38
@Barnalány:
"Az antiszemitizmus érthető reakció a zsidók hibáira"- Theodore Herzl naplójának 161.oldaláról
Herzl alapította a modern cionizmust.

És az szerinted igaz-e, hogy Hitler is zsidó volt, komoly erőforrásokat használt fel ennek eltitkolására és egy árja pedigré produkálására.
TóthAttila 2013.12.24 09:09:17
Budapest Főváros Önkormányzata nevében a Budapesti Sportszolgáltató Központ végzi majd a jelenlegi cca. 5300 m hosszú rekortán borítású futópálya elbontását, új, min. 1,25 m, helyenként 1,8 m széles kerülősávokkal megépített futópálya fejlesztését. Telepítésre kerül…..
TóthAttila 2013.12.18 18:58:49
@zsg?: Ott egészséges a levegő a futáshoz? Nem érezni rajta a kipufogógázokat?
Az egyik legújabb Széles Gábor interjúban arról olvashattunk, hogy jelenlegi kormányfőnk előre látta a jövőt: "Orbán Viktor előre látta a világ energetikai változását. Azzal, hogy az Egyesült Államok önfenntartóvá vált, kihúzta az energiaszőnyeget az arabok alól,…..
TóthAttila 2013.12.18 18:50:21
@Anonymus Gesta Hungarorum: Orbán Viktor a szocializmusban szerezte jogi diplomáját. Megtanulta a szocialista jogrend felépítését és működését. A jelek szerint mást nem. És 25 évvel a szocializmus bukása után megvalósította a szocialista jogrendet Magyarországon (elviselhetetlen adóterhelés, melós a fizetésének törtrészét kapja kézhez, nagyszámú új adó, folyamatos államosítások, költséges állam, nullához közelítő állami szolgáltatások stb, stb). Kádár népe erre vevő, nem pedig a kapitalizmusra. Ezért sincs felminősítés.