Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varkány

103 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ateista naplója 2014.01.18 18:24:32
Azt már párszor kifejtettem, hogy nem hiszek a jó és rossz különbségtételben, amely az emberiség teljes kultúráját végigrezonálja. Mindezt annyira vakon tudjuk követni, mintha a gyerekkorunkban belénk sujkolt meséket cipelnénk magunkkal egy életen át.A különböző karakterek…..
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
varkány 2013.11.17 11:11:00
@kifordított nagyanyó:
"Talán valahol mindkettőtöknek van igazsága." Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Eleve amellett érveltem, hogy a hagyományok és tradícióhoz való viszonyunkat nem szabad megszüntetni, mert a liberalizmus nem szólhat arról, hogy egyes dolgokat betiltunk. Engem nem zavar ha valakinek fontos a származása, a nemzetisége stb csak ne képzelje azt hogy valami csak attól több vagy jobb mert magyar, illetve hogy joga van bárkit is elvben vagy gyakorlatban kitagadni a nemzettestből, csak mert annak az egyéni boldogsága fontosabb a nemzet sorsánál. Eleve az összenemzeti sikernek a sok kis egyéni siker összegének kellene lennie: mindegy hogy kinek valljuk magunkat ha sikeresek vagyunk azzal az adott nemzetet már szolgáljuk. Nagy "te magyar vagy te nem" játékot játszani egy olyan országban ami ezer éve olvasztótégelye megszámlálhatatlan nációnak ahol tiszta magyar vér már nem létezik, nettó ostobaság. Emellett vigyázzunk arra hogy lehet szeretni a hazait, meg ahol tudjuk segíteni, de multi vállalatok nélkül magyar munkával, magyar alapanyagból sosem lesz autónk, okostelefonunk, számítógépünk, orvosi felszereléseink, repülőgépünk, stb egyszerűen mert ezeket mi nem tudjuk kitermelni magunknak és rá vagyunk utalva arra a nemzetközi termelőhálózatra amelyet oly nagyon fújolunk. Megvoltunk ezer évig multik nélkül, ebben nem lennék biztos, az viszont tuti hogy most meg tudnánk lenni nélkülük: középkori színvonalon de meg.
varkány 2013.11.18 15:07:11
"hol?! hol érveltél ilyet? sehol egy szót nem írtál erről!"

2013.11.15. 13:20:28
Komolyan az a liberálisok válasza a tradíciókkal szemben hogy minden szinten tilos? Hol van ebben a liberalizmus?

"nem lehetsz sikeres magyar ha a multikultit vallod és szolgálod! nem érted mit beszélsz a száddal?
lehet hogy elkéne olvasnod a korábbi kommentjeidet, mert már elfelejtetted őket"

Érdemben nem reflektál a mondandómra, csak személyeskedik.

"régen lehetett magyar autó, magyar buszgyártás, még a Horthy-korszaktól kezdődően. a Rába is magyar."

Közben történt valami apróság amit mi csak Trianonnak hívunk. Alapanyagok híján csak a nemzetközire támaszkodhatunk, szóval ez hazaárulás csak a tények leszögezése.

"érdekes mégis vannak vadászgépeink, de egy vadászgép gyárunk sincsen"

Igen, erre gondoltam én is. Ha elhajtjuk a multit akkor kitől vesszük a vadászgépet?

"ja akkor nem léteztünk 1000 évig, csak akkor kezdtünk el létezni, mihelyst beengedték ide tömegével a külföldi multit. világos."

Mikor is volt hazánk egy a multiktól független önálló és zárt nemzet? Lehet hogy régen nem multiknak nevezték őket de az idegen kereskedelem és beáramló tőke mindig István óta fontos része az épülésünknek.

"azért az előző kommentemet ajánlom neked is (mert nagy zavar van a fejedbe):"
Azért semreagáltam rá mert nincs mire. Nem reflektálsz a hozzászólásaimra, csak látszólag odatartozó dolgokat okádsz oda bele se gondolva hogy miről beszélek.

Amúgy az egész hozzáállásodról ez jut eszembe: Aki nincs velünk, az ellenünk van. Üdv, Rákosi elvtárs.
Kell nekünk az Anti Krisztus Úgy gondolom, mára egyre többen látják tisztán Adolf Hitler valódi szerepét és mindazt, ami a huszadik század csúcspontjához vezetett. Hitler egyfajta messiás szerepet kapott, persze nem a követőitől, hanem éppen az ellenfeleitől. Egyfajta modern…..
Egy ateista naplója A forrás 2013.09.26 20:15:56
Aronofsky-val egy kurzus alkalmával találkoztam először, ahol a maszkulin karakter megjelenítési eszközeit elemeztük a The Wrestler c. filmében. Szeretem benne, hogy a közízlés számára is értékelhető és élvezhető módon tud bizonyos mélyebb kérdéseket bemutatni, tárgyalni.…..
Egy ateista naplója nacinalizmus? 2013.09.06 23:38:03
Első munkahely. Csupa izgalom, csupa újdonság, azt hiszem minden eddiginél jobban próbára fog tenni, de olyasmit csinálok, amit szeretek. Mindegy is, nem ezért kezdtem el írni. Sokkal inkább Alasdair Gray hatása és egy beszélgetésben elejtett fél mondat szüli e sorokat. A mondat:A…..
Ne süssétek rám NERtársak, hogy „szinglihorda” meg karrierista pics@! Férjezett vagyok és van már egy jövőbeni adófizetőm. Mi több, kimondottan hajlok még egy gyermek felé. Elvégre a sex jó, a gyerekzsivajt meg kimondottan kedvelem; az elmúlt kilenc évben pedig az is kiderült,…..
varkány 2013.08.17 17:38:43
@Gerilgfx:

Feminizmus és emancipáció terén még így is elmaradott ország vagyunk. Ha még ezt is felszámoljuk, akkor nyugodtan kidobhatjuk a demokráciát is.
varkány 2013.08.17 23:44:10
@Gerilgfx:

Ez még rendben is volna, hogyha tényleg extra jogokról lenne szó. De egyelőre még ott sem tartunk, hogy egyenlő jogokat élvezzenek, de egyesek már most visszacsinálnák az egészet.
Baj van, Magyarországon, nagy baj. Mert az, hogy gyakorlatilag korlátlanul találok magyar munkaerőt Ausztriában, az baj. Nem olyat, aki már itt dolgozik, hanem olyat, aki még nem, de szeretne. Napi 8-10 önéletrajzot kapok Magyarországról, pedig nem is hirdetek. Jönne mindenki.…..
varkány 2013.08.16 17:25:57
@... zöld levelecske, ...:

Te már ott is orbánozást látsz, ahol ki sem ejtik a nevét? :D
Az, hogy az emberek hozzáállása egymáshoz Mo.-n katasztrófális, tény. Ezt Lüke egy példával is alátámasztotta. Hol van ebben a gond?
Libertarian Drug hunt 2013.08.12 00:00:00
Egy szavunk – nem sok – se lehet a drága jó rendőrségünkre, már ami a drogos fesztiválozók kiszűrését illeti. Százával gyűjtik be a külföldi és magyar fiatalokat egyaránt, mert vétettek a Szent Korona országának gránitszilárdságú törvényei ellen: drogoztak. Persze,…..
varkány 2013.08.13 08:18:09
@Conchobar:

Egyre inkább azt feltételeznénk, hogy az ember képtelen önmagáért felelős döntést hozni. Ha ezt a szerepet az államnak kell átvállalnia az semmi jóra nem vezet. Pl. Amerikában simán be is tilthatnák a hamburgert, aztán a sültkrumplit, a szénhidrátokat és fehérjéket. Persze nem azért mert hogy ezek annyira károsak lennének, hanem mert néhányan nem tudják, mikor kell leállni, s ebből kifolyólag az elhízás országos méretű egészségügyi probléma. Az alkohol, a nikotin és a többi könnyű drog se okozna akkora gondot, ha az emberek tudnák mértékkel fogyasztani. A tudatmódosítás pedig társadalmunk velejárója: ha mindezek nem elérhetők akkor más bódító szert keresünk pl szipu, gomba, fojtogatás, stb. Mint a South Park epizódban a cheesing. A tiltás nem megoldás. Sose volt, és nem is lesz.
varkány 2013.08.13 08:50:48
@Conchobar:

A problémám a következő: egész pontosan milyen elméleti alapon akarunk meghúzni egy objektív határt, amely felett tilos és alatta szabad? Mert a társadalmi felelősség jegyében, akár a húsevést is betilthatjuk. Mi fogja garantálni, hogy nem esünk túlzásba, és szabályozzuk túl társadalmunkat olyan dolgokban is, amelyek valójában nem okoznának nemzethalált? Ha ez az elméleti alap megvan, akkor gondolkodhatunk arról, hogy a mostani határok, vajon jó helyen vannak-e meghúzva. Ok, egyszerűbb a szülőnek azt mondani, hogy "tilos" mint elmagyarázni, hogy miért. A gyereknek is egyszerűbb megérteni. De vajon felnőtt emberek esetében is ez követendő? Állami óvóbácsi? Meg sem adjuk magunknak az esélyt, hogy önmagunkról felelősséggel gondolkodó lények legyünk?
  M halálát kiheverendő, a lánya G passzív-agresszív spiritualizmusba menekült, s ennek részeként dr. Eben Alexander A mennyország létezik c. könyvével terápiázza magát. A könyvről el kell mondjam, hogy doktor Alexander orvos létére nem jelentéktelen írói vénával…..
Nem Hírcsárda (sajnos), közszolgálat. "José Manuel BarrosoAz Európai Bizottság elnökeMartin SchulzAz Európai Parlament elnökeTisztelt Elnök Urak!Tisztelt Európai Parlament!Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a…..
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..
/Ha valakit megsértenek, ne legyünk meglepődve ha nem hagyják szó nélkül./Én nem tudom, hogy miért csodálkoztok. Ha gúnyt (ami nem egyenlő a viccel) űznek a Pápából meg az Egyházból ne csodálkozzatok, hogy utána majd lesznek olyanok akiknek nem fog tetszeni, pláne egy olyan…..
A mai élmény az usziból, amikor a szekrényemben találok egy "Ich bin gegen Rassismus" matricát, ami önmagában is meglepő ,de erre még valaki tollal ráírta hogy "az ember színe fehér", ami über meglepő, mert ki nem nézném egy nyelveket beszélő emberből, hogy…..
Az ember nem gondolná micsoda cifra történeteket kerekít az élet. Egyet itt szeretnék lejegyezni.X és Y idős házaspár. 56 évnyi együttélés után X meghal. X világéletében egyenes, elveihez ragaszkodó ember volt, aki őszintén elhitte, hogy a szocialista rendszer a nép javát…..
Egy ateista naplója Korán reggel 2013.02.25 08:43:57
Azt hiszem nem volnék egyedül azzal a vélekedésemmel, hogy bár nehéz a kereszténységnél unszimpatikusabb vallást összehozni, az iszlám azért megpróbálkozik és sikerül is neki. Ez annak kapcsán jut eszembe, amelyet már szerintem korábban is írtam. Na szóval, nem tudom, hogy a…..
Ez csak egy gondolat, amin jót derültem. Valakivel beszélgettem a vallásokról és amikor arra terelődött a szó, hogy miért kereszténység és miért nem buddhizmus, akkor (bár nem ismeri igazán a buddhizmust) azt találta mondani, hogy neki nem szimpatikus, hogy Buddhát annyira…..
 Egyik olyan olvasmányélményem, ahol második olvasásra arcul ütött, hogy mennyi mindent nem értettem elsőre. Tualjdonképpen történt is egy, s más a kettő között. Kijártam az egyetemet és sokat olvastam a keleti filozófiákról, kiváltképp a buddhizmusról. Emlékszem, hogy…..
Egy ateista naplója Erő és ész 2013.02.19 13:46:08
"Nincs olyan opció, ahol ezt az úgynevezett szurkolót az érveiddel meggyőzöd. Szepesi Miklós Zsolt, ez a büszkén buzizó férfiember nyilvánvalóan csak azt tudná tisztelni, aki őt jól megveri. Ugyanakkor biztosra megy, és hatvankilós egyetemistát választ magának ellenfélnek,…..
Egy ateista naplója 2013.02.15 14:19:09
Egyik oka annak, hogy nem hihetek a szememnek:http://manna.ro/tech/igy-jatszik-veled-az-ido-2012-03-09.html ..