Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csöre9

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar bíróság szerint nem jött létre a szerződés, ha az ügyfél nem tudott a hitel mögötti megállapodásról Hosszú jogi csatározások és bírósági döntések sorozata után akár újabb fordulat is jöhet a devizahitel-szerződések megítélésében: Egy fővárosi, kerületi bíróság szerint ugyanis érvénytelen -…..
Csöre9 2017.03.31 07:17:17
Természetesen támadhatóak. Hiszen az OTP-s közjegyzői okiratok kölcsönszerződések nélkül mind csak ígérvények elsősorban, amelynek minden bekezdése törvényellenes, jogszerűtlen. Másodsorban a deviza nem valuta, papíron a bank maszatolhat akár büdös zokniban is, de egy nyilvántartásból pl. nem követelhet vadi új zoknikat. Vagy ez pont olyan, amikor biciklit kölcsönöz és Ferrarit követel érte. Továbbá a hitel nem kölcsön, illene megkülönböztetni, ugyanis a hitel Ptk. 522. §, a kölcsön pedig Ptk. 523. §. A hitelből lehet kölcsön, de a kölcsönből nem lehet hitel. Míg a kölcsönnek CSAK kamata van, addig a hitelnek ügyviteli kamata is van, plussz amit még rátesznek jogtalan gazdasági előnyökre szert téve. A hitel görgetett dolog, aminek nincs vége. Ezzel szemben a kölcsönnek - amely mindenki szerződéses akarata volt - illene nyitó egyenlegének lennie, amelyből levonható az addig befizetett törlesztő. De nem így van. Kölcsön leple alatt számoltak mindent összevissza a bankok, elsősorban a Számviteli Törvényt megkerülve. A Számviteli törvény összhangban van a Ptk.-val, Hpt. törvénnyel, amelyet megkerültek a bankok, arról nem is beszélve, hogy befektettek és orcátlanul szerencsejátékot űztek! A bankok jogszerűségre hivatkoznak, de azt kikerülik! Meglehet, hogy a Forex trade jogszerűségének tudatosan megfeleltek, de nem a kölcsön jogszerűségének. Akkor miről is beszélünk? Akik folyamatosan figyelemmel kísérik a törvényeket, jogszabályokat, tisztában vannak saját szerződésükkel, tisztában vannak azzal, hogy miről is beszélek! 2013 márciusában tettem közzé kezdő laikusként, illetve saját aktív munkakörömnél fogva a www.facebook.com/celpont/posts/439827569428257, majd ezt követte még pár észrevételem a derivatívákkal kapcsolatban. Elküldtem fűnek-fának, hiába, mert egy nálam jobban értő sem kattant rá. És lőn, 2-3 év múlva megérett a gondolat egyesekben az újdonság , hogy nem írtam hülyeséget, és előjöttek azzal, amit már előrevetítettem, de ezzel 2-3 évet is veszítettek a károsultak! Bravó!
Amiképpen közérdekű keresetet dolgoztam ki és adtam be a Fővárosi Törvényszékre az UniCredit Bank ellen (http://kendepeter.blog.hu/2013/02/09/kozerdeku_kereset_az_unicredit_bankkal_szemben#c19008025), természetesen megtettem ezt az OTP Bank-kal szemben is - a Devizaadósok…..
Azonban döbbenetes fordulat következett az ügyben. Ám úgy gondolom, helyesebb, ha azt a korábban itt már megjelent összeállítás után közlöm. Ott találják hát. Itt most az eredeti: Másfél-két éve foglalkozom a deviza-elszámolású, vagy inkább devizában indexált hitelek…..
Csöre9 2013.02.10 06:22:19
Devizában NYILVÁNTARTOTT. Ez a címe és jogcíme az egésznek. Mi is a nyilvántartás? Megfigyelés alapján nyilvántart adatokat, melyeket táblázat formájában és/vagy grafikonban kezel. Erre manapság az excel táblázat a legegyszerűbb, mert betáplálja az adatokat, és az dolgozik magától. Ehhez nincs szükség sem forrásra, sem beszerzésre, sem swapra, sem pedig kockázatra, semmire sem. Tehát ez egy elméleti dolog.
Ugyanakkor a szövegben kölcsönként aposztrofálja elméletileg, gyakorlatilag pedig rejt egy adás-vételt, méghozzá devizapárosban. Mint tudjuk, devizapárost nem adnak kölcsön/hitelként, az tőzsdei befektetés. A világon mindenhol, ha adásról és vételről beszélünk, az kereskedés, piac.
Tehát a "devizában nyilvántartott" nem más, mint bujtatott befektetés.
S hogy a bankok üzleti titokként kezelik, ha elszámolást kérnek róla, nyilvánvaló, mert csak nem fogják kiadni az elméleti nyilvántartásukat, hiszen nincs mögötte semmiféle forgalom, sem vétel, sem eladás, sem swap, sem forrás, sem semmi sem. Ez maga a bukta. Ez maga a tisztességtelenség.
Ilyen egyszerű.
Ehhez még érettségi sem kell, csak józan paraszti ész.
Megjegyzem látható, hogy szövegezésére nézve a Közjegyzői Okiratok központilag, blanketta formájában lettek legyártva, a közjegyzőknek meg annyi közük volt hozzá, hogy felolvassák, és rányomják a bélyegzőjüket, aláírásukat, s a páciensnek meg kiadjanak valami huszadrangú sk.-zott példányt, amelyen felelős banki fiókvezető bélyegzője, aláírása nem szerepel, csupán két megbízott (esetlegesen háziasszonyok), akiktől ha kérdezett volna az ember, sem tudtak volna válaszolni, néztek, mint a luki nyúl. Ennyi!