Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endorfina

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
endorfina 2015.02.13 10:15:59
Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, meg lehet, hogy nem, de 450 korábbi kommentet nem olvastam át. Szánom-bánom.

Nekem túlzó elvárás az, hogy 2-3 év alatt baráti kört építsek ki valahol; az az 1-3 barát, akivel szorosabb kötődés alakul ki, éppen megfelelő.
Van, aki egy egész emberöltő alatt tesz szert néhány igaz barátra (vagy épp egyre sem tesz szert), így a 2-3 év alatt 1-3 barát igen jó arány. Ennél több esetén szerintem nem mondható el, hogy mindenki igaz barát.

Az, hogy közös hétvégi vagy szabadságos programot szervezzünk, nekem, tőlem megint túlzó elvárás lenne. Bele is őrülnék, ha olyan baráti társaságba csöppennék, ahol ez a többség akarata. Nem, nem őrülnék bele, hanem valószínűleg rövid időn belül kívül akarnám tudni magam ezen a baráti társaságon.

A háta is borsódzik egy olyan baráti társaságtól, amely annyira homogén, hogy programjaik többségét együtt töltik.

Jellemzően sokkal több és más igényem is van, mint a legjobb barátaimnak. ... és ez így van jól számomra. Teljesen rendben van, hogy mások - nem feltétlenül szűk baráti körbe tartozók - jönnek szóba színházra, mint amatőr sportversenyeken való részvételre, vagy épp egy wellness programra, netán egy tudományos, féltudományos előadásra, pl.
... és élvezem ezt a sokszínűséget.

Velem is időben kell egyeztetni időpontot, preferált a 2+ hét, ajánlott a 4 hét :-) vagy :-(, de legalábbis jó előre egyeztessünk, hogy találkoznánk.
... és nem feltétlenül azért alakult így, mert hülyére dolgozom magam, vagy annyira fontos lennék, hogy tele a naptáram mindig, hanem mert szeretem jól kitölteni az időmet és előre megtervezem a programjaimat.
Éppen ezért, ha a posztoló ennyire szabad, hogy 1-2 hétre szeret csak előre tervezni, nekem sokkal inkább azt közvetíti, hogy nem tud mit kezdeni az idejével, nincs értelmes elfoglaltságra elképzelése. Ha ez így lenne, akkor biztos, hogy kellemes, üdítő társaságot jelenthet pl. egy pörgő embernek?

Akárhogyanis, sokan, sokfélék vagyunk, de szerintem ez benne a jó.
Hungarian Cycle Chic Családi móka 2015.02.11 23:31:08
Ha túlságosan mindennapossá válik a - magyar mindennapokban amúgy elég ritka - cargobringás utazás, még mindig csomó mindennel fel lehet dobni a hazautat az oviból. A képen egyébként egy Hollandiában elég bevett családi utazási szokás budapesti meghonosítását láthatjuk.…..
Learn It Élet diploma nélkül 2015.01.19 09:52:21
Ugye mindannyian megkaptuk már életünk során, hogy „tanulj, hiszen csak így lehet belőled valaki”, „főiskola nélkül nem lehet jó állásod”, „diploma nélkül örökké szegény és boldogtalan leszel”… Az idősebb korosztály, na, meg persze a jelenlegi fiatalok nagy része…..
endorfina 2015.01.20 07:20:54
Magyar példaként lehetne hozni a NNG-s Balogh Pétert, aki szintén nem fejezte be az egyetemet.
De .....
A sikertörténetek mellett én is veszélyesnek tartom, ha arra hegyezzük ki ezeket a példákat, hogy felesleges tanulni, vagy nem diploma kell a sikerhez. ... már csak azért is, mert azok a fiatalok, akik épp valamelyik egyetem padjait koptatják mondjuk épp kevesebb sikerrel, vagy szüleik nyomására épp keresnek, hol töltsenek egy pár évet egy szükségtelen papír érdekében, e történetekből jellemzően csak azt látják, hallják ki, hogy felesleges továbbtanulni, mert nem ettől lesz sikeres.
Azt azonban nem vesszük észre, vagy észrevesszük, de nem beszélünk róla, hogy ezek az emberek igenis továbbtanultak. Továbbfejlesztették tudásukat egy-egy témában nem is akármilyen szinten, csak épp nem felsőoktatási keretek között.
Ezekben az emberekben megvolt az a többlet, ami a többségben nincs meg: a szenvedélyes érdeklődés és tenni akarás.
Meglátásom szerint ezekben a csodált sikeres emberekben jóval korábban megjelent egy szűkebb téma iránti igen intenzív érdeklődés, ami messze meghaladta azt, hogy emellett a többnyire szerteágazó és általános ismereteket biztosító felsőoktatási képzés iránt is kellő érdeklődésük maradhasson. Biztos vagyok benne, hogy ha ez nincs, nincs ami elvonja a figyelmüket az egyetemi tanulmányaikról, akkor gond nélkül befejezik az egyetemi tanulmányukat is.
Nekik bejött, már tényleg szükségtelen egy általános diplomát szerezniük.
De a példáik alapján nem lehet, és nem szabad azt mondani, hogy felesleges továbbtanulni.
Emlékeznek még a szeptemberi iskolakezdésre? Na  Renáta azóta intézi bekrepált HTC-je ügyét a Telekomnál, és még milyen higgadtan! Még azt a próbát is káromkodás nélkül vette, hogy a javíthatatlannak nyilvánított telefonja helyett a T saját kontingenséből akartak…..
endorfina 2015.01.08 15:27:34
Ezek szerint rendszerbe épített a tisztességtelen telefonkezelés a magenta színűnél.

Évekkel ezelőtt egy zsír új készüléket vásároltam, amiről pár hónap múlva a szervizben derült ki, hogy nem új, hanem akkor és ott javításon volt a a szervizrészlegen. Majdnem egy évbe telt, hogy rendezzék az ügyet. A végén visszavásárolták azt és kaptam ugyanazon az áron egy akkor már magasabb áru azonos típusú készüléket, ami azóta is jó, és vésztartalékként működik. Az eladást végző fickót az egyértelmű személyes felelőssége ellenére nem rúgták ki, csak áthelyezték egy másik plázába.

A legutóbbi (egyébként mindegyik) telefonvásárlásunk is kalandos volt. Két hét után 3 hét, majd újabb 2 hét szerviz. Vélemény: a készülék jó. A készülék ugyanazokat a hibákat produkálta. A T meg csak hajtotta a magáét. Eléggé sokat foglalkozok joggal a mindennapokban, így viszonylag gyorsan leállítottam a figurát részletezve neki a vonatkozó szabályok helyes szövegét és értelmezését. Majd kértem, hogy ha nem tud hozzátenni a dologhoz, akkor hívja az üzletvezetőt. Hívta, aki pedig ismét rákezdte a betanított szöveget. 2 mondat után őt is leállítottam, s jeleztem neki, hogy eddig és eddig jutottunk el a kollégájával. Onnan folytathatja, hogy új készülékre cserélik ezt a rosszat. 10 percen belül kezemben volt a papír az új vásárlásához.

Az új vásárlás ügyintézését minden segítség nélkül egy alig 1 hónapja ott dolgozónak adták, aki hibát hibára halmozott a papírok kiállítása során. 4 órahossza után jutottunk oda, hogy megkaptam a zsír új készüléket. Bekapcs, hív, a hívott oldalán semmi nem hallható.
Jelezzük a kishölgynek, aki így: mindjárt beviszem a szervizeseknek, hogy nézzék meg.
Mire én: nem megy sehova. Vadontúj és működőképes telefont kérek. Ilyet hozzon. Aztán azt csinál ezzel a megint rosszal, amit akar.
Ez most (még) jó (... és kopogom is le egy fán).

Eléggé tisztességtelen bagázs.
Az étel-házhozszállítós helyek a kajákat nyilván éjjel csinálják, de, hogy hajnali 4-kor meg 5-kor akarják átadni, én még ilyet nem hallottam. Sőt, szerintem tönkre is menne az, amelyik ezt rendszeresen műveli. Vagy lehet, hogy az Egészségkonyha titokban valami komplex spártai…..
Futóblog Ultra-triatlon 2014.07.26 16:48:54
Július elején volt szó Béres Attila dupla ironmanjéről. Én annak idején már az ironmantől, mint triatlon versenytől, teljesen elborzadtam, hogyan lehet az ugyanis, hogy valaki 3,86 km úszás, 180 km kerékpározás után még képes futni 42,2 km-t időre? És akkor jönnek a dupla…..
Naná, hogy jelentkeztem tesztelni a BUBI-t. Van saját bicajom, használom is eleget, de a hétköznapokon szervezési problémák miatt nem tudok reggelente azzal elindulni otthonról, viszont napközben be tudnék iktatni egy kis tekerést, így évek óta várom, hogy végre elinduljon.  Azaz vártam. Eddig.  A…..
A Blikk a kommerség kimaxolásával igyekszik az RTL Klub szócsöve lenni immáron második napja, aminél vicceset per pillanat nem tudunk mókásabbat mondani. A mai ördö(n)g(n)ős cikkben (bocs) azt üvöltik a bulvárugar ködös reggelébe, hogy (Ördög Nóra) a csatorna által…..
András oldalán megakadt a kommunikáció, miután a cserecipője is rossz méretű lett, másodszorra viszont nem ő hibázott: Eddig szerencsésnek mondhattam magam, az online vásárlások alkalmával nem értek csalódások, azt kaptam, amit vártam; most viszont belefutottam egy pofonba a…..
Pittának múltkor sikerült sós dinnyét vásárolnia a Tescóban, de a legutóbbi felhozatal is elég furcsán néz ki: Tegye fel a kezét aki Tescoban vett már ehető dinnyét! Idén másodszorra próbálkoztam vele, de nem sikerült. Elsőnek külföldit vettem pár hete. Annak a közepe…..
Valami hiba csúszhatott Magyar Úszó Szövetség számításába, mert Budapesten biztosan elfelejtettek szólni az összes uszodának és strandnak, hogy legyen ingyenes a belépés a Magyar Úszás Napján: Valamennyi megyeszékhelyen és más, kisebb városokban is ingyen nyitják meg…..
endorfina 2013.06.24 11:21:33
@endorfina: izé, a balatonfüredi.
Bocs.
De jó volt. ;-)