Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trau_es_Nyul

67 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tveri 224. repülőegység An-124-esének gyomrában ma hazaérkezett Kecskemétre a honvédség első négy Mi-24-ese (2V + 2P), melyet Oroszországban, a Vertoljoti Rosszii pétervári 419. ARZ-jében nagyjavítottak és bizony...tényleg korszerűsítettek. Újabb nagy lépés afelé, hogy több mint öt év kihagyás…..
Trau_es_Nyul 2018.09.11 13:26:17
@zord: Egészen magas helyről pontosított óraszám ez.
Trau_es_Nyul 2018.09.11 13:52:40
@zord: Semmi baj nem volt, simán átjavítottuk. Peace. :) Ma reggel már a hangárba kerültek a vasak, lesz arról is képgaléria meg egy nyúlfarknyi szöveg hamarosan fenn nálunk.
Trau_es_Nyul 2018.09.12 13:48:29
@Beat it!: Jaja, ez az. Köszönöm.
Nyomatékosan megkértek minket, hogy a pilótafülkét ne fotózzuk le.
Ugyan február másodikát írjuk még, de lélekben már tavasz van. Egy-egy sunnyogós stikában autózás mellett leginkább a Nyúl Úr Reloaded-műveletre készülődök. Ennek leginkább a garázsban vannak jelei, íme: Sikerült apám segítségével két sornyi „lidlis” polcot beüzemelni, ami egyrészt kulturáltabb…..
Nyúl négy keréken Szemészet 2016.01.05 22:12:17
Ha nincs lehetőség látványos lépésekre, maradnak az apróságok. Ilyen volt Nyúl úr kiporszívózása (shame on me, kicsit piszkosan-kavicsosan raktam le még 2014 augusztusában a garázsba) és ablakainak lepucolása. Inkább szimbolikus, amolyan léleksimogató dolog, nem klasszikus hegesztés. A kellemesen…..
…hát, nem lesz hosszú, az már bizonyos. Azaz az értékelés nem: az év nagyon is hosszú volt, óriási változásokkal az életemben. Volt, amire számítottam (ilyen például a hazaköltözés Silver Springből) és volt olyan, amire álmomban sem. Ami viszont megmaradt, az a varázslat.…..
Belsőség Életmentő száguldás 2015.05.13 17:55:55
A napokban végigszántotta a netet a budapesti mentősök látványos vonulásáról készült videó. Teljesen joggal, hiszen ügyesen, okosan és bitang gyorsan szeli át fél Budapestet a szirénázó esetkocsi. Én nagyon tudom értékelni az ilyen videókat, kiszámíthatatlan időközönként…..
Trau_es_Nyul 2015.05.13 18:42:10
@nem mondom meg: Az egyetlen zenés, ha jól emlékezem, mert a doki végigkáromkodta az utat. Ez az, ugye, ahol a járdán kerülik meg a piros lámpát és van benne némi kerékpárút igénybevétele is?
Trau_es_Nyul 2015.05.13 18:43:28
@nem mondom meg: Ez volt az egyetlen zenés darab, mert a doki végigkáromkodta az utat. Asszem itt volt az, amikor a járdára felugratva kerültek piros lámpát meg volt némi kerékpárút nem rendeletésszerű használata is... Sokszor kerestem, mert anno nem töltöttem le sajnos.
Nyúl négy keréken Nyúltalanul 2015.04.22 18:46:31
...sőt, Bogártalanul. Amióta tavaly szeptember elején kiköltöztem az Egyesült Államokba, egy kezemen meg tudom számolni, hny Bogarat láttam. Ötöt. Volt egy 1303-as Philadelphiában, egy hónapja, forgalomban. Sajnos fotózni nem tudtam, mert mire az öreg  négyes Szifonom kamerája…..
Épülgetünk, gyógyulgatunk, haladunk lépésről lépésre, nem volt egyszerű, de egy darabig még nem is lesz az.Sok segítséget kaptunk, ami nélkül sokkal nehezebben tartottuk volna a lépést a szükséggel, és legalább annyi apró szerencsénk is volt a szerencsétlenségben:- hogy a…..
Trau_es_Nyul 2014.08.14 11:46:24
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Ebben a részben pedig felpolírozom Ez volt az utolsó előtti mozzanata a…..
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
Nyúl négy keréken Still alive... 2014.07.26 20:13:30
...’n’ still runnin’. Természetesen nem adtam el Nyúl urat, sőt, egy hete megenn napi rohangálós autó, de ez egy hosszú történet. Ezzel kapcsolatban megjegyzendő: érdekes látvány, amikor az ember (másik) autójának aljából sugárban ömlik ki a benzin – tankolás közben, a…..
Fűnyírás pipa, kenyérsütés in progress, akkor itt a lehetőség egy kis berhelésre. Valami könnyed hétindító megmozdulás, legyen mondjuk egy légszűrőtisztítás. Ilyet úgysem csináltam még, Csevesznyén – lévén 1303-asról volt szó – papírszűrős, modern légszűrő volt.…..
Nyúl négy keréken Standby 2014.04.25 21:58:19
Méghozzá erősen. Gyakorlatilag a Rajzás óta a garázsban alig jártam, nemhogy Bogarazzak. Az ok egyszerű, összeszedtem egy erősnek bizonyuló nyelőcsőgyulladást, kehes vagyok rettenetesen. Emiatt kénytelen voltam lemondani a LazloW-szervezte, május elsejei eggenburgi utat is, amit…..
Belsőség Magyar Polo Marokkóban? 2014.04.25 14:05:39
Történik, hogy az embert meghívják egy kicsit vadonatúj Porschét vezetgetni Marokkóba, egész pontosan Marrákesből (Marrakech, Marrakesh) indulva fel az Atlasz hegységbe, berber falvak között kanyarogni, szédítő mélységek fölött elporozni csúszós földutakon. Nem rossz…..
Egy ideje már írni akartam róla, de eddig kimaradt. Tehát, a Last Ship két dolog miatt lehet fontos  sorozat. Egyrészt rekordszámba megy, hányszor írják ki Michael Bay nevét, illetve ennek ellenére ez a legvárósabb darab 2014-ben. Közel mozi minőség, ami talán annyira nem…..
...hogy a totalcar csapata kezd rendesen beVW-zódni? Motordoktor után Perkó Rudolf Márk szerzett egy körbelemezes (kastenwagen) T2b-t, majd most Bende Tibor coming out-olt egy kissé viharvert 1300-assal. :)..
Nyúl négy keréken Rajzás 2014 2014.04.13 21:12:40
Jó volt és mégsem. Ami a szervezőkön, a felhozatalon és az időjáráson múlt, az csillagos ötös. Ami zavart: a csütörtökön összeszedett gyomornyavaja, ami miatt szombat reggel bőven lázasan és átlag 7 másodpercenként ritmikusan lüktetve kiszakadni kívánó belsőkkel vártam…..
Belsőség Néniautó 2014.04.13 07:07:29
Végül vettem egy Bogarat. Volkswagen. Folkszi. De hogy a harminc éves BMW 518i és a húszéves (tizennyolc) Fiat Ulysse mellé mi a francnak kellett egy negyvehárom éves Bogárhátú? Főleg, hogy a közlekedésre javarészt kerékpárt használok? Kellett és kész. Azóta vágytam rá, hogy…..
Hétfőn és kedden egy továbbképzésen vettem részt a festői Balatonkenesén. Mivel a meteo végig napsütéses időt jósolt, kedvem volt Nyúl úrral legurulni, Bogarazni egyet, ha már két napig úgyis a kötelesség döngöl majd a Balaton-part talajába. Mármint képletesen, persze, de…..
Ha már türelmetlen vagyok, ha már kompromisszumokat kötnék, abba kell hagyni a takarítást és mondjuk el kell menni platnin csirkemelleket sütni a kertben. Ez volt a mai nap fő tanulsága, illetve hogy a használt fogkefe univerzális takarítóeszköz.  Úgy gondoltam, hogy mivel Anita…..
Szép volt, jó volt, jövőre is megyek. Protheus szervezésében szerveződött egy kisebb felvonulás április elsején. Mivel a rendőrség hétszámjegyű (és nem 1-essel kezdődő) összeget kérne a "rendes" Rajzás felvonulós részének biztosításáért az MBK-tól, így maradt a…..
Miután a jobb első ajtókárpit tisztítása remekül sikerült, vettem egy nagy levegőt és vasárnap nekiálltam a Level 2 takarításnak. A szintugráshoz szükséges fejlesztések a következők voltak: − A koszos hab letörlésére használt konyharuhát jobb nedvszívó törölközőre…..
Nyúl négy keréken Photo Op 2014.03.25 23:20:52
Miután az index.hu-nak köszönhetően a Warhol-féle 15 perc hírnév Nyúl úrra is ráragyogott (köszike ezúton is), hazafelé gondoltam egyet és nekiálltam Bogarakat keresni, fotózás céljából. Ehhez remek eszköz az öreg iPhone4 (kivéve a Nappal szemben, jegyzem meg), jó képe van…..
Bár a jelenlegi kormányzati álláspont szerint a Rába a magyar buszgyártó, de az igazság az, hogy számtalan kisebb-nagyobb buszgyár létezik még, akik viszont tényleg gyártanak buszt, nem csak matricáznak. Mellesleg Rába futóművel. Az egyik ilyen a Credo család. Az egyik legújabb…..
Trau_es_Nyul 2014.03.25 18:36:06
@SAttila75: Ha EU-s forrásból történik a buszvétel, akkor pályázni kell. Ha saját pénzből (magyar költségvetés), akkor azt veszünk, amit akarunk - ha jól tudom. De. Ha hitelből vásárolunk, akkor a hitelező is beleszól, milyen (később akár könnyen értékesíthető) típusra ad pénzt.
Már régóta zavart Nyúl úr enyhén lelakott belseje. Volt egy ajánlott autókozmetika, ahol veteránok tisztítását is vállalják. Meglátogattam őket, mondtak egy összeget, infarktus, hazajövetel, majd a Közösségi Tudathoz fordulás, azaz a bogarhatu.hu fórum SZMB-topikjában…..
Miután a hét második felében kifejezetten nagyon tavasz volt, Nyúl urat befogtam egy kis városi rohangálásba, mivel két napig amúgy is autóval kellett rohangálni. S persze volt a baráti társaságban olyan is, aki a szokásos heti összeröffenésen megjegyezte: rég látta Nyúl urat.…..