Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy polgár ...

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levélben fordul Répássy Róbert (Fidesz) a miniszterelnökhöz, mivel úgy véli: a vezetőre a korrupció gyanújának árnyéka vetül, nem törekszik a gyanús ügyek kivizsgálására, ehelyett elleplezni, takargatni igyekszik azokat. Répássy Róbert sajtótájékoztatón ismertette a levél tartalmát. A képviselő…..
egy polgár ... 2018.09.28 10:07:32
@Melee: Szerintem személyeskedés nélkül is átjön amit mondani akarsz. Tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek vele egyet. Fenntartom, hogy kommunikációs szempontból, nem biztos, hogy a legsikeresebb a liberális ellenzék "pitlákabb " ügyével rámutatni az Orbán-sztorira. Attól meg végképp nem lesz senki "funkcionális analfabéta seggnyaló", mert eltér a véleménye egy kommunikációs kérdésben másétól. Erre az ügyre való hivatkozás szimplán relativizálja az Orbán-ügyet. Azt üzeni, nincs itt semmi látnivaló, mindenki ezt csinálja: business as usual...
egy polgár ... 2018.09.28 10:19:16
@Attilajukkaja: Értem én amit mondasz, de lépjünk egy kicsit távolabb. Lelki szemeimmel látom, amikor a Magyar Idők és a teljes kormánypárti címlapon hozza a sztorit, mondván: "...Az ellenék már több évtizede fuldoklik az ilyen köztudott korrupciós ügyekben...nevek, sztori...egyébként miről beszélnek ezek..." Magas labda ezeket idézgetni!
  Sokan valljuk: nincs nagyobb érték, mint a szabadság. Ez a hitünk egyben azt is jelenti, hogy a korlátok a legkevésbé sem a barátaink. Miért halljuk mégis úton-útfélen - még a felvilágosult és jámbor társaink szájából is -, hogy ezekre égető szüksége van az embernek?   Biológia korlátainkat…..
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
egy polgár ... 2018.03.22 12:53:43
A klasszikus: www.damichele.net/
Corso Giuseppe Garibaldi, 1115, 80142 Napoli NA, Olaszország
www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g187785-d1235237-Reviews-L_Antica_Pizzeria_da_Michele-Naples_Province_of_Naples_Campania.html

Tőle nem messze találod a Trianont: www.pizzeriatrianon.it/
Via Pietro Colletta, 44/46, 80139 Napoli NA, Olaszország

Mindkettőnél kell készülni várakozásra, de szerintem megéri. Persze van még egy csomó, de azok nem ekkora nevek. Megjegyzem árban mind ugyanott van... A turisták persze látogatják őket, pont azért mert ezek a klasszikus helyek és jók is.
Nem, nem miatta fejlődöm, és nem, nem tesz jobb és sikeresebb emberré a komfortzónán kívüli lét. Félek tőle, kényelmetlen, és minden porcikám ellene van, hogy erre a ködös fogalomra hivatkozva és motivációs könyvek hangzatos kiemelésein csüggve belevessem magam halálosan idegen szituációkban,…..
egy polgár ... 2017.08.17 17:22:14
@s: sajnos itt már nincs opció... próbálom élvezni :-)
egy polgár ... 2017.08.17 18:02:09
@ki11a1ot: Kilépünk a komfortzónánkból és nem anyázunk... :-) Gyorsan vissza...
Egy haláleset rengeteg gyakorlatias elintéznivalóval jár, ami komoly terher ró az érzelmileg amúgy is megviselt családra. Ha ilyenkor nem jön össze vaami, az különösen fájdalmas. Telekom - kell az ügyfél ha halott is Kedves Hilda! Nem az összeg nagysága, hanem a hozzáállás…..
egy polgár ... 2017.08.14 15:03:48
@Tudod Te azt jól!: Gyakorlatilag semmi esélye, hogy becsatlakozzanak egy hagyatéki eljárásba.
Ennek az lenne az előfeltétele, hogy elismerjék, hogy a szerződött fél elhalálozott (ami a panaszos célja volt). Mivel elhalálozott, nem vette igénybe a szolgáltatást és csak a szolgáltatásért jár ellenszolgáltatás...
Magyarán nyugodtan leszarhatod őket. A gyakorlat, hogy még kb. fél évig küldözgetik a számlákat és felszólítókat az elhunytnak. Ezt te nem vagy köteles átvenni. A hagyatéki eljárás addig lezajlik és így jártak...
Ha parasztok, ezt érdemlik. Hangsúlyozom velem is ez történt...
egy polgár ... 2017.08.14 15:46:43
@látjátok feleim szümtükkel:
Ha (és hangsúlyozom, HA) indítanak végrehajtást, akkor azt a szerződést kötővel szemben indítják (min. 6-12 hó), tekintettel arra, hogy ő az adós.
Hosszú hónapokig tart, amíg kiderítik, hogy az adós nem élő személy... Itt véget is ér, mivel a hagyatéki eljárás már lezajlott, az örökhagyó nevén nincs vagyontárgy, a fizetését nem tudják letiltani.
Ha az okosok nem derítik ki, hogy elhalálozott az adós, vele szembe indítanak végrehajtást. A mentrend szerint: munkabért nem tudnak tiltani, ingósághoz nem jutnak hozzá. Tekintettel arra, hogy itt már több mint 1 év telt el, hagyatéki eljárás jogerősen lezárult, ingatlan az örökösök nevén van, arra sem tudnak terhelni.
Itt a vége. De eddig el sem jutnak, mert előbb szarják le...
egy polgár ... 2017.08.14 15:48:58
@Haveravera: pont így szokott történni. Erről beszéltem. Szard le.
Egész héten arra vártunk, hogy végre megint hétfő legyen és kiderüljön, vajon tényleg olyan pörgős, feszes és brutális lesz a hetedik évad, mint ígérték. Mert valljuk be, az első rész igazából csak arra volt jó, hogy a nézők számára letisztázzák a sorozat jelenlegi konfliktusait, ehhez mérten…..
egy polgár ... 2017.07.25 22:07:26
@endike: EURON nem a semmiből tűnik fel. A regényben korábban megjelenik és lehet tudni, hogy fontos szerepe lesz még.
Az is logikusnak tűnik, hogy az évek óta esedékes új köteteket nem adják még ki. A sorozat a prioritás és nem akarják lelőni a poénokat(nézettséget) a befejező kötetek megjelenésével. Szerintem már megírta őket Martin, de üzleti okokból előbb a sorozatot akarják befejezni, utána jönnek a könyvek, ahol ismét részletesebben olvashatunk az Euron szálról...
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
egy polgár ... 2017.04.16 14:29:26
@Kishableany: Még azt is hozzátenném, hogy a szerző által hivatkozott szabályok meghozatalakor nem az volt a cél, hogy a fizető, semmi szabálysértés el nem követő utasokat fenyegessék, kényszerítsék. A cél egyértelműen repülésbiztonsági. Fenti szabályértelmezés pedig cinikus, egyértelműen szabállyal való visszaélés, annak érdekében, hogy a szolgáltató gazdaság társaság több profithoz juthasson...
egy polgár ... 2017.04.16 19:06:14
@mioporfeszosz: Kedves Barátom, tekintettel arra, hogy jogász vagyok én is hosszasan jogászkodhatnék itt. Nyilvánvaló hosszas jogelméleti és jogfejlődési fejtegetésben elemezhetném rommá az írásodat. De a kommentek nem erről szólnak:
1) A kifogásolt és szabályhelyek nem arról szólnak és nem az volt a szabályalkotó célja, hogy amúgy tök ártatlan szabálykövető embereket vegzáljanak, hanem egyértelműen repülésbiztonság.
2) A kapitány nem uralkodó, diktátor, nem rendelkeznek pallosjoggal. A kapitányok gazdasági társaságok fizetett alkalmazottai, a törvények jogszabályok rájuk is vonatkoznak, tetteikkel, döntéseikkel el kell számolniuk.
3) Azért mert egy gazdasági társaság vagy a jogszolgáltatás diszfunkcionális, cinikus, geci, vannak "piaci" eszközök, hogy megbasszuk őket. Nem kell megvenni a társaság szolgáltatásai, ez fáj nekik a legjobban.

És igen, nap mint nap kell kompromisszumos helyzetbe belemennünk, mert valaki (hivatal vagy gazdasági társaság) hatalmi súlyával rákényszerít minket és ebben valóban segítik őket szabályok. Nem találtad fel a spanyol viaszt ezt mindenki tudja.
Pontosan azért szólunk hozzá ezeken a fórumokon és reménykedünk, hogy az értelmesebbje a szánalmas magyarázkodások után sem vesz több szolgáltatást az ilyen szolgáltatótól..
egy polgár ... 2017.04.16 19:09:19
@Alick: Nem biztos, hogy téves volt a Decathlon kupon kitöltése. Egy relatíve olcsó marketing kampány is lehet a "véletlen" kiküldés. Látod, mi is foglalkozunk velük, azt írjuk róluk, hogy milyen jó fejek...
Ügyes és korrekt.