Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camilló

0 bejegyzést írt és 3611 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nyersanyagban és energiahordozóban szegény ország nem lehet szuverén. Egy ország, amely a EU-nak és a NATO-nak is tagja nem lehet szuverén. Egy ország, amelynek a nemzetrontó vezetése a vele szemben megfogalmazott korrupciós kritikákat a „tiszteletlenség” jelének tekinti, és ezen megsértődve…..
camilló 2023.11.23 14:13:22
@György Csaba Nagy: Két Nato tagállam fegyveres konfliktusa? Törökország vs. Görögország. Mert nem verik nagydobra azért szinte naponta vannak incidensek, villongások a két fél között. Esetenként fegyverhasználat is történik. Mit tesz a Nato??? Semmit:)
Káncz Csaba: "A szlovák kémelhárítás azonosította a beépített magyar kémeket, köztük olyanokat is, akik magas rangú hivatalos pozíciót töltenek be mind a pozsonyi magyar nagykövetségen, mind más magyar állami intézményekben. Ide tartozik a pozsonyi magyar nagykövet, Balogh Csaba is.Megjegyzés: Ez az…..
camilló 2023.11.10 16:35:13
@Magyaur: Csak legenda a kezelés. Én vagyok az utolsó aki védi viktort, de ez bizony városi legenda csupán. Erről írt nyugodjon békében Tamás Gáspár Miklós is, de más valódi baloldali értelmiségiek is cáfolták a kezelést. A magát ellenzéknek és baloldalinak hazudó gittegyletek terjesztik, de ez a karaktergyilkosság nem sül... Miért nem olyanokat állítanak ami valóban igaz? Hogy megválaszoljam: egy értelmes felvetésük sincs, tehetségük pedig semmi máshoz, mint a megélhetési politizáláshoz!
A naiv, mert hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező orbánista elit könnyen manipulálható; nem ismeri fel ki volt és maradt évszázadokon át Magyarország barátja és ellensége. Pedig egyszerű, geopolitikai okokból a birodalmi gondolkodású (szakszóval imperialista) Oroszország szükségszerűen…..
camilló 2023.11.01 10:19:02
@Magyaur: Remélem nem történelem tanár vagy! A Habsburg házra sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy magyar barát azt biztos nem. Takáts Sándor nem mondható éppen sem kommunistának, sem Rákosistának. Ajánlom szíves figyelmedbe a Bajvívó magyarok című könyvét. De Ráth-Végh István könyveiből is kaphatsz ízelítőt abból amit elkövettek, a magyarok ellen a Habsburgok. Biztos kiesett a fejedből, hogy pont a nemességet fejezték le - amit Te a 48 előtti magyarsággal azonosítasz - már a 16. században. Elég Zrínyit említenem. Lipót ámokfutásáról meg ne is beszéljünk. Gyakorlatilag a nemességünket lecserélték osztrákokra, németekre stb. Csodálkozol, hogy képtelenek voltak kiűzni saját erőből a törököket. Az nem mond semmit, hogy a törököknél talált védelmet Thököly? Ha olyan jók voltak velünk, miért volt a Rákóczi felkelés, miért volt 48, hogy csak a két legismertebbet hozzam fel? Azzal, hogy elnyomtuk a nemzetiségieinket megalapoztunk Trianonnak! A dualista államban is csak alárendelt szerepünk lehetett! Annyira véded a sógorokat! Véletlenül nem ők hívták be az oroszokat a 48-as forradalom leverésére?? Teljes sötétség van előtted, amikor az orosz történelemről beszélsz. Szívesen ajánlok irodalmat ami nem Rákosista-kommunista! Az aki embereket a származása alapján megkülönböztet.....
Széky János: "Magyarországon a kis- és középvállalkozásokban foglalkoztatottak – vállalkozók, vezetők alkalmazottak – száma körülbelül 2 200 000, valamivel több, mint az öregségi nyugdíjasoké, és kétszer annyi, mint a nagyvállalatokban dolgozóké. Plusz a családtagok. Összehasonlításul: a köz- és…..
camilló 2023.10.23 18:31:36
@Magyaur: Kár, hogy keveset tudsz az akkori történésekről IS! A 80-as évek közepén már látszott, hogy valamilyen formában változásra van szükség, különben csődbe megy az ország. Először visszafogták a beruházásokat. Tovább gondolták mit is lehetne tenni. Volt egy terv, hogy a népgazdaságot 3 részre osztják. Lesz egy amit külföldieknek értékesítenek, lesz egy olyan amihez magyar állampolgárok jutnak és lesz egy olyan rész amit nem privatizálnak. A küldnek értékesített elemekből szanálták volna a nagy állami kézben maradó üzemeket és korszerűsítették volna. Nos ezt megtorpedózták a párt egyes elemei, akik inkább a saját és nómenklatúrájuk hasznát nézték. Persze közben történt egy s más így ez a terv nem teljesen valósult meg. Jött a rendszerváltás és erőteljes külföldi (amerikai) nyomásra mindenáron olyan változásokat eszközöltek, hogy egy esetleges hatalmi visszarendeződés esetén se lehessen a gazdaságot visszafordítani. Nos ezért kótyavetyélték el a nemzeti vagyont. Egyébként megjegyzem, hogy senki nem ontott krokodil könnyeket sem a kohászokért, sem a bányászokért, sem a többi ipari munkásért, aki elveszítették munkájukat, egzisztenciájukat, sokan a családjukat is! Az ország pedig elveszítette azt a munkás réteget akik magasan képzettek voltak, tudtak volna világ színvonalon termelni és nem csak az összeszerelő droid szerepe jut neki... Ebben bűnös a rendszerváltó magát értelmiségnek tartók hada. Igen ebben benne vannak viktorék és ahogy @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: írta Horn és a többi is...
camilló 2023.10.24 05:51:21
@a nagy hohoohooo: A stílusod minősít! Többször leírtam, hogy szitkokkal azok szoktak érvelni akiknek nincsenek érveik! Nem, nem az Eszmélet volt a forrás. Moldova könyvében volt. A privatizációt lelkesen folytatta a Horn kormány is...
camilló 2023.10.24 17:37:45
@a nagy hohoohooo: A "gondolkodásod" faék egyszerűségű! Pontosan úgy mint a Dk, MSzP, Párbeszéd és a többi gittegyletben hívőké! Semmi közöm a fideszhez. A hozzászólásaimból már annyinak le kellett volna jönni, hogy én balról teszek bírálatot. A kommentem is ezt tükrözte, amikor a a munkások, bányászok stb. emberek elveszett egzisztenciáját, életét kérem számon a komplett politikai eliten! Annak idején amikor lehetett kommentelni a Nyugati Fény nevű blogon, azért tiltottak ki, mert szóvá tettem, hogy bizony Fletó sem az önerejéből jutott a vagyonához, ehhez kellett némi hátszél. Nem tetszett az sem a moderátoroknak, hogy amikor a lopást emlegettem, akkor leírtam, hogy bizony a szoci kormány alatt is lopott az elit. Az egyik kommentelő azt írta nekem, hogy lehet, hogy loptak - nem lehet, hanem tény - de kevesebbet mint a fidesz. Nem a mennyiség a lényeg! Loptak és ezzel pont annyit érnek mint a fidesz! Te mosdatod a privatizációt, mert muszáj volt gombért pitykéért eladni a termelő üzemeket. Én azt mondom, hogy ez köztörvényes bűncselekmény! Az is az amikor állami tulajdonba vesznek egy céget aztán gombért, pitykéért - folytatva a hagyományokat - átjátsszák a klientúrának!
Vannak gondjaid az értő olvasással, és a modorod is pocsék!:) Ha olvasnál Muszasit akkor tudnád, hogy az ellenfeledet pont nem a mocskolódással lehet meggyőzni! Kezdjél guglizni ki is volt Muszasi:) Szóval a magát ellenzéknek hazudók és a fidesz egytőről fakad és egy helyre is valók....
  A szuverenitás a nagy ország luxusa... a kisebbek csak elszigeteltek...
camilló 2023.09.30 09:35:56
@braking news: Mi a bajod a közösségi társadalommal? A minőséget még mindig megfizetik, hiába minden hamisítvány ami nem kínai. Az általam említettek közül melyik az a könnyűipart kivéve ami tömegtermelés? Jó eséllyel fogalmad sincs, hogy a Lenin Kohászati Művekben olyan acélokat is gyártottak, amilyet csak páran tudtak a világon. De ez igaz a Ganz berendezéseire, vagy a Digép termékeire is...
camilló 2023.10.04 20:43:18
@2023: ha megnézed, az országot akkor látni fogod, hogy az ipari körzetek bányák környékén alakultak ki. Kellett a szén először a gőzzel hajtott gépekhez, de a kohászathoz is. Szűkebb pátriámba az üveggyár sem ment volna nélküle! A front után a nehézipar fejlesztése révén, ahogy már írtam faluról elindultak az emberek, mert a helyi megélhetés nem sok jóval kecsegtetett. Mentek a bányákba a nagy építkezésekre, a kialakuló nagyüzemekbe stb. Ugyan hol alakult ki nagyipar, ahol nem volt bánya a közelben?
Idegenforgalom? A csrehátról már írtam, de Szabolcs sem a turizmusáról híres, vagy sorolhatok több más tájegységet ahol a táj adott csak hiányzik a magánbefektető, mert az állam nem teremti meg a feltételeket, hogy építsen akár egy szállodát is. A falusi turizmus is csak olyan helyeken működik ahol pl. van termál strand, valamilyen víz - gondolok itt a Tisza tóra, esetleg nagyobb működő vagy már nem működő bányatóra stb. Dél-Tirolban csak alamfák vannak meg egy csomó szálloda. Nem is érterm mi a fenének mennek oda az emberek, de tény, hogy egy alig ezer fős faluban is előfordul 2-3 ötcsillagos szálloda a többiről nem is beszélve. Hol vagyunk ehhez? Csak egy példa kishazánkból. Egerből Putnokra vezet egy vasút, ami már régen nem működik mert a bányákat már nem kell kiszolgálni. Itt lehetne nosztalgia vonatokat indítani, a közbenső falukban programokat szervezni, pl. a régi ipari örökségnek lehetne múzeumot csinálni, amíg áll a vonat vendéglőben a helyi specialitásokat megkóstoltatni, stb. A nemzet lánya foglalkozik ilyen programok elindításával, holtt ő a felelős a turizmusért?
Ne keverd már össze a Ganzot egy összeszerelőüzemmel! ha úgy alakul csomagolnak és mennek egy országgal odébb! Ki merem jelenteni, hogy arányaiban és több adót fizetek, mint ezek a droidokat foglalkoztató üzemek bármelyike!
Nem kérem egy Ganzos, vagy Digépes, Rábás dolgozó nem volt droid. Lebegjen a szemed előtt Chaplin Modern idők című filmje....
Szóval milyen gazdasági eredményekről beszélsz? A GDP legalább 70.80 százalékát a multik adják, akik ha gondolnak egyet holnap már itt sincsenek. Nos ezt megelőzendő viktor és bandája nem engedi, hogy tisztességes bért tudjanak kialkudni a szervezetlen munkások, mert ugye a szakszervezeteket ellehetetlenítik! Nem, nem csak ellenzéki sajtót olvasok, mert ha le akarod győzni az ellenséged, akkor ismerned kell nem csak magad, hanem őt is! A környezetemen és magamon is látom, hogy csak lefelé megyünk...
camilló 2023.10.15 11:01:04
@2023: "Te ne keverd a mai kor működését egy korábbival!" A gazdaság pont úgy működik, még akkor is ha a felületes szemlélő nem így látja!
"Az ország nagy részén nincs, nem is volt bánya, főleg az Alföldön." Nem is alakult ki ipar és erről írtam! Talán néhány kivétel van, de azok is megmaradtak manufaktúra szintjén!
A falusi turizmus az én olvasatomban olyan mint Dél-Tirolban.
De igen nyugodtan ledroidozom a Modern idők mai utódait. Főleg úgy, hogy sok helyen magukat is úgy hívják. Pontosan tudom mennyit keres egy "operátor" vagy akár egy raktári munkás, mivel vannak páran az ismeretségi körömben akik multinál dolgoznak.
Milyen feltételekkel jöttek ide az összeszerelő multik és társaiK, Olyan adókedvezményeket kaptak, amiről egy magyar ha nem Mészárosnak, vagy Szíjjnak stb. hívják nem is álmodhat! Nem is beszélve a visszanemtérítendő támogatásokról! Nos egy multinak mióta van a jövedelméből 34% elvonása???
A Fidesz által képviselt hagyományos magyar felfogás szerint természetellenes és bizarr dolog, ha egy vidéki „asszonyság” a főzés és gyereknevelés mellett kutató lesz! Rossz példát mutat Karikó Katalin a magyar lányoknak, akik gender megfontolásból a végén még képesek lesznek inkább tanulni és…..
camilló 2023.10.03 17:44:49
@127.0.0.1: "Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik." Látom az értő olvasás nem az erősséged, csak a jelzők irkálása. Egy szót sem írtam arról, hogy miért kapott díjat. Én azt írtam, hogy lehet, nagy áttörés, korántsem volt olyan hatékony, mintahogy beharangozták. Tisztán politika volt ennek a beszerzése, nehogy már az orosz vakcinát vegyék meg. Egy kiforratlan technológiát nagy mintával próbálták ki. Nem, nem vagyok vakcina ellenes, de fenntartásaim vannak a nyugati gyógyszerekkel kapcsolatban. Gondolom te mint zseni tudod, hogy pont a Pfizer gyógyszereivel akadtak gondok. Egy multinacinális cég csak a teféléd szerint cselekszik emberbaráti szeretetből. Ki kell ábrándítsalak, csak a profit számít! Ahogy már vázoltam, egy kiforratlan technológiát vezettek be, úgy hogy fogalmuk sem volt a hatásukról, és ezt kis fügefalevéllel takargatva, de elismerték. Megjegyzendő, hogy a Nobel díjat nem igazán szokták kiosztani a felfedezés áttörés után. Pont azért mert meg kell győződni arról, hogy valóban olyan kapja aki megérdemli. Ez is politikai díj volt ebben az esetben, és ezzel nem akarom kisebbíteni Karikó érdemeit. A vitakultúrád a bányász béka segge alatt van, de nyilván így kompenzálod, hogy vertek az óvodában:))
camilló 2023.10.03 19:10:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pontosan tudom, hogy a 2000-es évek elején fejlesztették ki a technológiát. Úgy harangozták be, hogy ez a leghatékonyabb és a többi az egy szar. Ehhez képest teljesített úgy ahogy! Kicsit hasonlít a GMO-hoz. Ott is vannak akik ellenzik és vannak ugye - pont az USA - ahol simán elfogadott. Te pont ne aggass senkire jelzőket, mert a vitakultúrád sem ér egy fabatkát sem! Azért kíváncsi lennék, hogy ha valakivel vitatkozol szemtől szembe, akkor is meg mersz engedni magadnak ilyen stílust! Erősen kétlem! Tapasztalatom szerint ahogy a kollégád esetében is írtam, ez simán kompenzáció az óvodai verésekért vagy mert kicsi a kukid!:)
camilló 2023.10.04 20:47:37
@127.0.0.1: Írtam már, hogy szitkokkal azok érvelnek akiknek nincsenek érveik! Lenin mondta ezt és bizony az esetedből is látszik, hogy igaz! Egy szót nem írtam Karikó Katalinról. Nem tudom jobban elmagyarázni, hogy arról írtam, hogy politikai döntés született, mint sok esetben úgy most is! Ha már az internet homálya, többeknek felajánlottam, hogy találkozhatunk akár személyesen is, valahogy senki nem jött el hogy szemtől szembe szitkozódjon. Végül is a stílus maga az ember...:)
"Vajákos Biri néne" írja: "Orbánék úgy tesznek, mintha ez pusztán arról szólna, hogy épp ki az USA elnöke. Valójában cégek, alapítványok, szakemberek nem jönnek ide azért, mert egy balkáni szarkupac lett az ország. Sőt országok és kormányok sem állnak szóba Magyarországgal csak azért, mert Amerika…..
camilló 2023.09.27 18:07:06
@Boldeone2: A volt gyarmataikat a mai napig irányítják a multinacionális cégeiken keresztül. Elég csak a franciákat megnézni, de mondhatom a belgákat is. Nem véletlen, hogy az Afrikai országok nem ítélik el az oroszokat az Ukrajnai beavatkozás miatt. Élénken emlékeznek, hogy a szovjetek voltak azok akik támogatták a függetlenségi harcaikat. A katalánok szerinted rosszul élnek? Nem azért akarnak függetlenek lenni mert szar az életük! A Latin-Amerikai országok banánköztársaságiról is megemlékezhetsz, vagy akár éljenezd meg Pinochet féle diktatúrát amit a CIA hathatós támogatása nélkül nem igazán tudtak volna megvalósítani. Folytathatnám sort, de ez orosz propaganda csak:) Jó lenne már szembenézni a valósággal!
camilló 2023.09.28 15:53:42
@Sorállományú előfelvételis: Pontosan rátok nem jellemző, hogy érveket, tényeket hozzatok fel egy vita során, csak a megszokott narratívákat ismételgetitek! Egy fokkal sem vagytok jobbak, mint a viktorimádók! Nekik Soros, nektek Putyin a becsípődés, de addig nem jutottok el, hogy esetleg tényszerűen érzelemmentesen próbáljatok meg véleményt alkotni. Persze ahogy írtam egyszerűbb a mantrát ismételgetni. Mivel előszeretettel mossátok össze a szovjet időket a Szovjetunió utáni idővel írok innen is, onnan is TÉNYEKET!:) Nem kell messzire menni elég csak kishazánkat megnézni. Kiverték innen a nácikat és magyar csatlósaikat akik mit tesz Isten, a nyugat tárt karokkal várt. Erre a mostani Kanadában zajló botrány ékes példa, de sajnos nem az egyetlen. A függetlenségi mozgalmakat földrésztől függetlenül támogatták, és a függetlenség elnyerése után nyújtottak segélyeket mind oktatásban (ugye nálunk is sok Afrikából származó, vagy éppen arab diák tanult, hogy a többieket ne említsem), mind az ipar kialakításába, de az Asszuáni gát sem épült volna meg nélkülük. Egyiptomban ha Hruscsov nem fenyegeti meg az angol, francia vezetést az atom bevetésével akkor csinos kis háború kerekedett volna ki a Szuezi csatorna miatt. Nem folytatom, mert a gugli a barátod, ha már könyvekre nem futja:) Az oroszok a Szovjetunió összeomlása után a saját házuk táján sem igazán tudtak rendet tartani (lásd Csecsnya, vagy Dagesztán, Hegyi Karabah stb.) és Borisz cár uralma alatt a béka segge alá süllyedt náluk is az életszínvonal így nem is igzán gondolhattak külföldi beavatkozásra. Jött Putyin, beterrózta az oligarchákat és elkezdte felépíteni azt amit sikeresen szétvertek az előző évtizedbe, nyilván a kapitalista rend alatt. Rendet rakott Csecsnyában, Dagesztánban azért még volt mit tenni (Beszlán, Moszkavai színház stb.) A nyugat akkor már elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy a szatelitákat megpróbálja leválasztani. Ez igaz az akkori Ukrajnára is, de Grúzia a legjobb példa. Nem nem az oroszok támadták meg a grúzokat hanem a grúzok érezték úgy, hogy Dél-Oszétiát ideje magukhoz (vissza?) csatolni. tették ezt erőteljes USA biztatásra. Az oroszok pár nap alatt helyre tették a dolgot, Erről egyébként - ha már a könyvekre sajnálod is a pénzt - a Haditechnika című kiadványban olvashatsz hiteles információt. Az oroszoknak volt köszönhető, hogy a környező országokban úgy, ahogy élhetővé vált a függetlenedni vágyó népek élete. Ha már Szíria! Ki hozta létre az ISIS-t, ki támogatta az Arab tavaszt, ami káoszt és halált hozott az arab népekre? Ki próbálta meg a sajátos demokrácia felfogását exportálni olyan országokba amikről semmit nem tud? Az oroszok! Ja nem!:)) Az oroszok segítségével a LEGITIM szír kormányerők szorították ki a különféle iszlamista erőket Szíriából. Ha már itt tartunk kinek a felhatalmazásával van jelen Szíriában az USA? Lhet folytatni a sort Afrikával, de írtam korábban, hogy nem véletlenül nem ítélik el az oroszokat az ukrán események miatt!
camilló 2023.09.30 09:41:08
@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Nem akarok TIT helyébe lépni. (A gugli a barátod ebben az esetben is!) Kitől hátráltak meg Nasszerék? Kik támogatták a szovjet beavatkozás idejében a mudzsahed mozgalmat, amiből kinőtt a Talibán ? Egyébként kevered az ISIS-t a tálib mozgalommal. Az ISIS az iraki háború terméke. A volt iraki hadsereg állás nélkül maradt tiszjeiből nőtt ki. Hilari Clinton maga ismerte el a Líbiai beavatkozást. Nulland ugye az ukránt. De nem vagyok TIT! Nem csak a CNN-ent kell olvasni meg a BBC-t és társait, bár ezt a két hírt ők is lehozták....
Az EU megszellőztetett irányváltása arra mutat, hogy különválasszák az Európán belüli euro-övezetet, a nem-euro-övezettól. Ha ez így lesz, akkor - mivel nem lehet politikai vákuum - Európa keleti perifériáján, ily módon egy új hatalmi pólusnak kell létrejönnie. Ez lehet a Jagelló kor óriásállamához…..
camilló 2023.09.23 15:05:15
@Magyaur: És a tőke érdekei továbbra is felül ír mindent! Demokratikusnak korántsem nevezhető az ukrán rezsim és azért még van pár kifogás a tagsággal szemben. Bár tekintve a Balti államok nyíltan rasszista politikáját semmin nem kell csodálkozni!
Mivel Orbánnak az ölébe hullott a 2. világháború utáni Marshall-segélynél nagyobb európai tőkeinjekció, ezért eddig csak az osztogatással és a világmegváltó tervekkel kellett foglalkoznia. De elérkezett az a kritikus pont, amikor az dől el, hogy Magyarország csapatjátékosként alkalmazkodik az…..
camilló 2023.09.23 15:02:45
@Magyaur: Közös a két anyagi "segélyben", hogy eredetileg egyiket sem kötötték politikai feltételekhez.....Nem védem viktort, de kettős mérce működik az unióban. Jogkövető magatartást akkor várhat el bárki is, ha ő maga is jogkövető, ha nem így van, akkor nincs semmi jogalapja!
„Oroszország a maga megmentését nem a miszticizmusban látja, nem az aszkétizmusban, nem a pietizmusban, hanem a civilizáció, a felvilágosodás, a humanizmus sikereiben. Nem prédikációk kellenek neki (éppen eleget hallott már), nem imák (éppen eleget imádkozott), hanem az, hogy népében felébredjen a…..
Új szintet lépett a magyarkodó orbánisták Budapest-ellenessége: nyíltan beszélnek a nyitott, világvárosias Budapest „leváltásáról” és egy újabb főváros létrehozásáról, a Fideszhez végtelenül lojális, Debrecenben. Volt már korábban hasonló jobboldali kezdeményezés; hogy „kimentsék” a legfőbb…..
camilló 2023.09.06 17:17:19
@Magyaur: Nagyon erősen hiányosak a történelmi ismereteid! Sztálingrádnál sem engedte evakuálni a lakosságot. Volt két hadparancsa ami ezzel állt összhangban. Szovjetunióban egyszerűen azért nem működött az orosz sovinizmus, mert a kutyát sem érdekelte kinek mi a nemzetisége. A zsidókkal szemben voltak fenntartások, de teljesen másként, mint a világ más részein. Szeretném megjegyezni, hogy Sztálin sem orosz volt, sőt lehet hosszan folytatni a sort! Sztálin a Nagy Honvédő Háború kapcsán azért emlegette az Orosz Anyácskát, mert sokkal inkább volt mozgósító hatású, mint a szovjet ideológia. Szeretném figyelmedbe ajánlani Krausz Tamás munkáit, hátha kicsit jobban megérted mi és miért történik akár napjainkban is Orosz földön!
Egy pódiumbeszélgetésen, amelyet a munkaalapú társadalom és a családalapítás témakörében hirdettek meg Ferencz Orsolya miniszteri biztos arról beszélt, hogy az uniós mainstreamet képviselő országok „lesöprik” a máshogy gondolkozó tagállamok felvetéseit. Az ily módon kisebbségbe kerülő magyar kormány…..
camilló 2023.07.09 20:55:37
@2023: Cáfolni?:)
Rettenetesen nagy szüksége van az országnak minden egyes stadionra, főleg, ha figyelembe vesszük a focistáink eredményesességét:) Ezt az állításom azt sem ingatja meg, hogy valóban volt pár szép pillanat a magyar focinak.
72. Örülünk, hogy Lölő a Vő (Így nagybetűvel) és a fidesz klientúra jövedelemforrásokhoz jutott. Az persze lényegtelen, hogy az ország olyan részeiben semmi fejlesztés nincs amiben volna idegenforgalmi potenciál. Főleg ha arra gondolok, hogy Dél Tirolban az almáskertek közepén vannak olyan szállások amilyenek csak az utóbbi időben épültek itthon, de nem a lényegében semmi közepén. A főnöki lány, akinek a turisztika fejlesztése lenne a feladata, ugyan minek is törődne, pl. a Cserehét, Bódva völgye stb. fejlesztése!
73. Biztos én lakom rossz helyen és a környezetemben élők, mert mi valahogy nem tudunk eljutni még egy hétre sem nyaralni. Hiába a periféria nem viktor szívügye:)
75. Állami vagyon, Hm, mit is mondjak. Ha csak az inflációt veszem alapul már nem látni növekedés. Én nem lennék ellene az állam nagyobb szerepvállalásában a gazdaságban, de a tapasztalat azt mutatja, hogy amit államosítanak az előbb utóbb a klientúránál köt ki, "elveszíti a közpénz "jellegét:)
76. Bankszektor. Örüljek neki hogy most nem Hans, vagy Pierre élvezi a bankok nyereségét, hanem Lölő? Nekem mi ebben a jÓ?? Tudom magyar seggbe, magyar lófaszt:)
79. 2010 után indultak be azok az üzemek, amiket az előző ciklusban építettek. Én is építettem ilyen létesítményeket. Megjegyzem, hogy gyönyörűen szétvállagatják pl. a műanyagot, amit aztán nem tudnak hasznosítani, így némi várakoztatás után, megy a többihez. Az egyik ilyen üzemet amit építettem, huszonezer tonnásra méretezték. Megkérdeztem, hogy ebből mennyi az amit elvisznek újrahasznosításra. 600 tonnát mondtak. No komment...
Megújuló energia. Ez sem volt eddig a fidesz szíve csücske. Helyeselni tudom, bár nem értem, miért nem akarják a vizet ilyen célra is felhasználni.
Külhoni nemzettársaink itthoni szavazása pont jól jön a fidesznek. Én azt mondom, ott szavazzon, ahol adót fizet!
Akkor kis ízelítő abból amit mindenki érez. A Munka Törvénykönyvének a többszöri módosítása a munkavállalók kárára. Remélem nem kell felsorolnom, mennyi szerzett jogot vontak meg...
A Csok és a hasonlóan feltételekhez kötött hitel, bizonyos feltételek teljesülése esetén visszanemtérítendő támogatás a jövő devizahitele... A Covid kezelése. Miért kellett kijárási tilalom? Teljesen értelmetlen, mert mi nem spanyolok vagyunk, hogy este 8-kor nyílik ki a csipánk. Miért kellett túlárazott lélegeztető gépeket venni, ráadásul közvetítőn keresztül a "fürkészeknek"?:) Nyugat nem a kedvencem, de ott támogatásokat adtak a polgároknak, itt viki megmondta, hogy nem ad. Ja de igen a klientúrának...Ma az ország egy Patyomkin faluhoz hasonlítható. Kifelé szép, de beülről rohad az egész. Mikor viktort és a sleppjét verték meg az akkori hatalom birtokosainak az erőszakszervei, igen tudtak lázadni. valahogy már nem emlékeznek erre mikor a mai fiatalokat kellene meghallgatni. Kutatok az emlékezetemben, hogy melyik kor volt az, ahol ennyire lehúzták az embereket, de erre még nem volt példa a magyar történelemben. A Bibliában van:"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa"! Hát igen.....
camilló 2023.07.10 15:43:07
@2023: A mosolyod kb. annyira őszinte, mint viktoré amikor Hadházy faggatta a Római útjáról:) No ez ami a legfőképp vérlázító NER működésében! Egy miniszterelnök szerinted beszélhet így? Még akkor is, ha politikai ellenfeléről van szó! Ez az arrogancia ami jellemzi ezt a rendszert, mert azt hiszik, hogy az idők végezetéig azt csinálnak amit akarnak. Egy volt kollégám mondta: nincs olyan hosszú, hogy vége ne legyen....:)
camilló 2023.07.11 15:40:58
@2023: Saját magam szerint VALÓDI balosként! Azért mert kritikus vagyok a magát ellenzéknek és baloldalinak gondoló bagázzsal szemben, még nem leszek jobboldali! Rendszerkritikai szemmel nézem a pártok tevékenységét és ezért írom, hogy valódi baloldali politikával lehet legyőzni viktort is! Amit Te balos szövegnek gondolsz - valójában a fősodor szövege - beszélőviszonyban sincs a rendszerkritikai baloldal véleményével. Azért mert van olyan pont úgy viktor, mint a korábban emlegetett bagázs egyes megszólalásai között, még nem fogok egyik bandához sem tartozni. Ahogy egyik kollégám mondogatta: a leghülyébbnek is lehet jó ötlete...:)
Orbán rémesen teátrális amikor olyasmiket mond, mint például a mostani tisztavatáson: „olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng…”, meg „olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak…” Mint minden diktátor felfesti a nemzethalál gondolatát a falra; hogy…..
camilló 2023.07.01 20:32:32
@Magyaur: A gond az, hogy sikerült olyan szintre levinni a hadsereg felszerelését, hogy azt csak nagy összegű vásárlásokkal lehet felhozni a kor színvonalára. Ilyen léptékű hadseregfejlesztés utoljára a 20.század 60-as éveiben volt. A különbség az akkori és a kostani között (sok más mellett), hogy akkor korrupció beszerzések kapcsán fel sem merülhetett, most azért vannak kétségek. A szakmai részről meg nem is kell beszélni. Akkor egy átgondolt fejlesztés volt - voltak viszont olyan képességek amiket leépítettek - a mostani viszont csak arról szól, hogy a német iparnak adjanak minél nagyobb megrendeléseket, ezért a német hadiipar vezetői befogják a saját politikusaik száját. Természetesen a korrupció a kapitalizmusban elkerülhetetlen, így viktoréknak teljesen megfelel. Azért jó lenne elméláznod azon, hogy mennyire hasznos ez a nukleáris védőernyő! csak hogy rávilágítsak. Aki tagja lett a Nato-nak az bizony az országára ráfestette a nagy célkeresztet. Egy esetleges világháborúban, pont úgy fogunk kapni az "áldásból" mint Párizs, Berlin, Washington stb. A finn volt miniszterelnöknő a hazáját nukleáris célkeresztbe helyezte azzal, hogy beléptette a Nato-ba az országát. Teljesen ok nélkül. (nem akarok belemenni a történelmi háttérbe, ahogy Svédország esetében sem) A lényeg az, hogy minden országnak tudnia kell megvédeni magát. Egyébként a Nato is előírja, hogy milyen védelmi képességek kellenek az tagországoknak. Nekünk a Svájci példát kellett volna alapul venni! Populizmus az állításod, hogy ha kevesebbet költünk hadseregre akkor több marad másra! Gondolj vissza a 90-től 2015-ig terjedő időszakra...
Putyin a hadüzenet-nélküli támadásának indoklásakor egy szót sem szólt az Egyesült Államok állítólagos ukrajnai terjeszkedéséről; Putyin az ukrajnai orosz-nemzetiségi lakosság megvédésére hivatkozott... de valójában a hadi, stratégiai okok játszottak szerepet az ukrán-ellenes háborúk megindításakor:…..
camilló 2023.06.18 11:15:57
@a nagy hohoohooo: Az emlékezet nálatok 2022 februárban kezdődik! Tehát igazad van, nem igaz, hogy 2014 februárjában a Majdan téren a Jobbszektor csőcseléke gyülekezett az USA asszisztálásával, hogy puccsal megdöntse Janukovics elnököt. Hazugság, hogy Viktória Nulland elismerte, hogy kb. 5 milliárd dollárt fordítottak erre a projektre és ez "minden idők egyik legjobban elköltött pénze"! Hazugság, hogy már 2014 előtt is erősen diszkriminálták a nemzeti kisebbségeket Ukrajnában. Hazugság, hogy 2014 május 2.-án a kisebbségi jogokért tüntető orosz nemzetiségű ukrán állampolgárokra rágyujtották az Majdan "hősei" Odesszában a Szakszervezetek Székházát! Hazugság, hogy az akkor még félkatonai terror alakulatok mentek Donbasszba úgymond helyreállítani a rendet. Hazugság, hogy ezt az akkori Jaszenyuk féle (senki által meg nem választott) vezetés terror ellenes cselekményként tüntette fel és többek között repülőkről, helikopterekről is bombázta a saját állampolgárait. Nyilván hazugság, hogy ezután a hírhedt náci félkatonai alakulatokat betagozták az ukrán hadseregbe! Hazugság, hogy Bandera náci volt akinek a mozgalma (UPA) nemztiségeket ölt meg. Hazugság, hogy ezek az alakulatok lengyeleket, zsidókat, ruszinokat öltek meg. Hazugság, hogy Bandera most mint nemzeti hős szerepel Ukrajnában. Kb. mintha nálunk Szálasiból csinálnának hőst. A színtiszta igazat olyan portálok írják le amik bár magukat függetlenként azonosítják, de korántsem elfogulatlanok. Vizsgálatokat folytatnak a fotel kényelmében és jobb esetben csak csúsztatnak....
camilló 2023.06.18 18:49:21
@Magyaur: www.youtube.com/watch?app=desktop&v=zmhar0J27Hw
Tudsz ukránul? A lényeg :„Nekünk lesz munkánk, nekik nem. Nálunk lesznek nyugdíjak, náluk nem. Nálunk kifizetik a gyerektámogatásokat, náluk nem. A mi gyerekeink iskolákba és óvodákba járnak majd, az ő gyerekeik pedig a pincékben fognak ülni. Tehát így és éppen így fogjuk megnyerni ezt a háborút.”
www.hrportal.hu/c/nem-fizet-nyugdijat-az-ukran-allam-a-szakadar-teruleteken-20140519.html
A miheztartás végett! Ki kit akart megölni stb.
bekialtas.blog.hu/2023/05/26/1130_bekialtas_kilenc_eve_lottek_eloszor_donyecket
Gondolom minden putyinista hazugság....
Az egész ukrajnai háború emlékeztet a spanyol polgárháborúra: az egyik oldalon állnak a megválasztott, európaias köztársaságpártiak, a másikon az európai polgári demokráciákat gyűlölő Franco és a nacionalista-fasiszta támogatói. Akinek volt szíve és igazságérzete az világosan értette ki a támadó és…..
camilló 2023.06.15 04:34:42
@Boldeone2: Szabadon választott. Persze! Betiltott kommunista párttal és erősen presszionált oroszpárti ellenzékkel. Kb. olyan, mintha a magyar pártokat betiltanák mondjuk Romániában. Nem gondolod, hogy gáz Banderista nácikat mosdatni?
camilló 2023.06.15 04:38:10
@Magyaur: Mégegy apróság a spanyol polgárháborúhoz! Baloldaliak, kommunisták, szociáldemokraták anarchisták voltak a Köztársaság oldalán. Te őket egysorba rakod a Banderistákkal??? Ha nem tudod, hol találsz forrást a polgárháborúval kapcsolatban akkor szívesen ajánlok. Egyébként az egyik legjobb ismerője a témának történetesen magyar!
camilló 2023.06.15 17:47:44
@Boldeone2: Hitlert a liberálisok és konzervatív gyárosok juttatták hatalomra, nehogy a komcsiké legyen a kormányzás. Igen a kommunisták voltak azok akik a vérüket adták azért, hogy a barna mocsok mindörökre eltűnjön. Pont a bejegyzésben emlegetett Köztársaság Pártiak voltak Ők! Mi a gond azzal, hogy egy olyan országban ahol a lakosság több mint egyharmadát orosz nemzetiségűek alkotják és betiltják a pártjukat? Ugye ezt nem kérdezed komolyan? Ennyit a legitimitásról! A jobboldali nácik erősen felülreprezentáltak az ukrán hatalomban. Ezen az sem változtat, hogy már legszívesebben letagadják a múltjukat! Az Azov csak egy, a sok eredendően félkatonai náci bandából, amit beolvasztottak az ukrán hadseregbe! Tobálod a fasiszta jelzőt, de fogalmad sincs, hogy mit is jelent! Nem minden fasiszta náci, de minden náci fasiszta! Banderát nemzeti hősként élteti a hatalom! Ez tény! Tény, hogy azokat éltetik akik a háború alatt kollaboráltak a németekkel és esetenként buzgóbban gyilkolták a zsidókat, lengyeleket (!) ruszinokat és más népeket! Már a lengyelek is tiltakoztak, hogy olyanokat emeljenek piedesztálra akik felelősek voltak több százezer lengyel haláláért! Te ezeket véded és habzó szájjal átkozod az oroszokat! Tudod a rasszizmus nem csak akkor rasszizmus, ha zsidózol, cigányozol, hanem akkor is, ha oroszozol. Van erről valami jogszabály is amiben leírták, hogy az aki mást vallása, nemzetisége etc. miatt diszkriminál azt minek nevezzük és büntetendő! Ez bizony bőven benne van! Felhívom továbbá a figyelmed, hogy 2014-ben nem véletlenül indult el az autonómiáért a küzdelem! Miután egy állam a saját állampolgáraitól vett el jogokat. Igen a magyarszármazásúaktól is Az ukránok keresik az identitátusak és a lehető legrosszabbat választották! Jó lenne ha nem csak a nyugati narratívát ismételgetnéd!
Kétszáz év óta egy életmódváltást kierőszakoló, egyre gyorsuló tudományos-technikai modernizálódási folyamat indult el a világban, amit globalizmusnak hívunk. A világ népessége, még a legfejlettebb társadalmakban sem képes könnyen elfogadni a változásokat, példa erre a Brexit, amelynek során a…..
camilló 2023.05.30 18:48:33
@Boldeone2: A migráció az élhetetlenné vált országok miatt indult el. Mi ennek a kiváltó oka, A Te általad képviselt narratíva a globális felmelegedést hozza fel egyik oknak, majd rögtön rátér arra amit Te is írsz, hogy könnyű lett a migráció. No igen! Átkelni lélekvesztőn a Földközi tengeren, miaután pár ezer kilométer hátradobott gyalog a polgár. vagy a keleti irányból Mondjuk Afganisztánból átkel a "baráti" Iránon, Törökországon, átúszik az Eu területére és már csak pár szögesdrót meg katona választja el a Kánaántól! Élhetetlenné váltak az Afrikai országok mert a volt gyarmattartóik mesterséges határok közé kényszerítették az országokat, így borítékolták az etnikai villongásokat. Az ipart a mai napig az európai cégek uralják, ahol gombért pitykéért lehet dolgozni. Lehet sorolni a kapitalizmus diszkrét bájaként megnyilvánuló okokat. Amerika, vagy Európa soha nem értette meg az idegen népek kultúráját és ez Nálad is világosan látszik! Ami Neked, vagy nekem skandallum az egy más népnek természetes. nem biztos, hogy Te látod jól a dolgokat. H-G. Wels a Bűvös bolt című novelláskötetében van egy novella. A völgy olvasd el, ha meg akarod érteni, azt amit írtam Neked. Még egy példa. A9. század című orosz filmben van egy jelenet, amikor a szovjet tiszt próbálja a katonáknak elmagyarázni, milyenek az afgánok. Ajánlom szíves figyelmedbe!! www.youtube.com/watch?v=I753tgu_bwM Lehet valahol megtalálod magyarul is! Nos ez Amerika egyik fő bűne és a magát mindenek fölé helyező fehér elitnek...
Az orbánisták a centralizált, vezér-központú, nem-piaci, hanem fegyelmező-osztogató hadiállami rendszer hívei. Mégis az orbánisták nem átallják háborúpártisággal vádolni az orosz agresszió ellen védekezni próbáló európaiakat és az európaias magyarokat! A putyini manipuláció által megfertőzött, a…..
camilló 2023.05.29 07:18:52
@taga20: Esetleg valami érvet is fel tudsz hozni??:)
camilló 2023.05.29 07:22:45
@Sorállományú előfelvételis: Szeretném felhívni a figyelmed, hogy rendszerkritikai oldalról közelíti meg az orosz történéseket (is). Nem fekszik be sem az orosz sem a nyugati narratívának. Ehhez persze el kell olvasni a bejegyzéseket és meg is kell érteni. Persze egyszerűbb Putyinistának nevezni, mint megismerni a valódi okokat. Ahogy írtam szánalmasak vagytok úgy a magát ellenzékinek nevező oldalon, mint a kormánypárti oldalon!
Egy jogállamban a közbeszerzés az nem barátság kérdése, és nem is a kormány dönt, hogy kitől vásárolnak, hanem kiírják a nyílt tendert, világosan lefektetett feltételekkel, mindenki pályázhat, aki az abban leírt követelményeknek megfelel, és közülük a legolcsóbb nyer… Na ezért nem kapjuk, és soha…..
 -         A finnek és svédek NATO csatlakozása nagyon fáj Oroszországnak, hiszen a hosszú finn-orosz határra katonákat és fegyverzetet kell átcsoportosítania, a Balti-tenger pedig NATO beltengerré válik. Amikor Orbán súlytalan kesztyűbábokkal próbálja húzni az időt, akkor csak Putyinnak…..
A szakértő Rácz András szerint: "... a kilencvenes évek elején Oroszország három befagyott konfliktust is létrehozott már (Transznyisztria, Abházia, Dél-Oszétia), miután kikényszerített egy-egy fegyverszünetet, aztán pedig elszaboltálta a politikai rendezést, „befagyasztva” ezzel ezeket a…..
camilló 2023.01.30 15:48:26
@György Csaba Nagy: Hm. Teljesen egyetértek Veled!
camilló 2023.02.06 16:17:51
@tesz-vesz: Óóóóó, végre megint egy neoliberális megmondó! Maláj gép! Csak a hollandok állítják, hogy az oroszok voltak. Egyébként kinek állta érdekében lelőni a gépet? Miért nem rendeltek el az ukrán légiirányítók légtérzárat egy köztudottan háborús övezet felett és még száz más kérdés, amit a hollandok nagyon nemtettek fel. Az USA nem adta ki a valós idejű műholdfelvételeket. Nyilván véletlenül. Az nem zavar ugye, hogy a jobbszektor nyiltan náci szervezet és volt pár atrocitás az orosz nemzetiségek ellen ami felett az EU simán szemet hunyt. 2014 május 2 Odessza! Tudásod a nullához konvertál ! Belenéztem a blogodba! nem voltam rajongója Gazsinak, de volt szerencsém ismerni személyesen! csak egy szösszenet Tőel, hogy hogy oltana le téged:hvg.hu/itthon/20170719_TGM_Momentum_Pottyondy_Edina_ellenzek_baloldal_egyuttmukodes
Itt egy másik, hogy felmérd a helyed! 888.hu/ketharmad/tgm-viszontvalasz-g-fodor-gabornak-es-furesz-gabornak-4062344/
Remélem elég ennyi!:))
MaGYAUR Tévedtem volna 2017-ben? 2023.02.02 09:06:48
2017. február 2-án ezt írtam: A világban ma az 1968-as, "béke és szeretet" hippi eszményeivel szembeni ellenreakció dühöng egyre inkább. Azt a kérdést kaptam, hogy mi a különbség a nonkonformizmus és az unortodoxia között? A nonkonformista hippi mozgalom és az annak nyomán kialakuló…..
camilló 2023.02.04 17:16:32
@György Csaba Nagy: A pénz és a boldogság kapcsolata. Kicsit fentebb az egyik kommentelővel, pont erről értekeztünk. Az én véleményem nem változik ebben a kérdésben.
"Egykori főnököm lebeszélt egy bizonyos dologról, mert a cég fontosabb meg egyébként is. Másnap amikor a lányomnak elmondtam, hogy mégsem találkozunk abban a formában ahogy elképzeltem, nagyon elkeseredett. Akkor rájöttem, hogy a lányommal az a pillanat amit együtt akartunk tölteni, pénzben nem kifejezhető és nem biztos, hogy az élet még egyszer felkínálja ezt az alkalmat. No onnantól biztos voltam benne, hogy a pénz szart sem ér, mert a koporsódra nem raknak pénztárcát, viszont amikor lepereg az életed filmje akkor az a megfizethetetlen pillanat ott lesz....Ezek után döntsd el Te, hogy mi ér többet...:)"
Az biztos, hogy az USA volt az egyetlen nyertese (!) a 2. Világháborúnak. Azóta árnyalatnyit változott a világ. Ha nem tévedek az USA adóssága rég meghaladja a GDP-jét. Javíts ki ha tévedek. Annak ellenére, hogy a petrodollárral megalapozták a lényegében fedezet nélküli dollárt. Ezért vakarják most ott is ahol nem viszket, hogy az oroszok és más államok is forszírozzák a dollár nélküli kereskedelmet. Rossz ómen a dollárnak az orosz deviza befagyasztása is, mivel mindenkiben felmerül a kérdés, hogy esetleg nem járhat így? Kína államszocialista és a tőke erősen szabályozottan működik. Ha kell simán beavatkoznak, lásd a legutóbbi ingatlanválság. Nem az én elméletem, hanem komoly elemzőké amit a GDP összetételének a jelentőségéről írtam. Megjegyzem, hogy ha nincs mit enned mit csinálsz a többi 97 %-kal?:) No ezt ismerték fel. No persze ebbe az energiahordozók kitermelése és más nyersanyagok kitermelése és feldolgozása is hozzájárul. Ezek után tették az oroszokat a 6. helyre. Csak ismételni tudom, hogy kaja nélkül nézhetsz a világba, meg közlekedhetsz a Lambóval:) Az a lényeg ebben, hogy az a pár százalék fontosabb mint a többi, mert Lambó nélkül még lehet élni, igaz, hogy szart se ér nélküle az élet, na de na:)
A hatvanas években amikor kint volt édesapám, hozott kisrádiót, karórát és más akkor nálunk elérhetetlen dolgot. Arról mesélt, hogy ott részeg nem igen kolbászolt, mert ha volt a rendőrök rögtön begyüjtötték. Nagy volt a tisztaság és a tisztes jólét látszott. (Nyilván az akkori korra alkalmazd ezt.) Az exem először Odesszában volt egy hónapig. Sikerült 5 kilót híznia, mert annyi süteményt ettek. Nem beszélt sorokról, vagy hiányról ekkor! Azt si mondta, hogy a sétálás közben arra kellett figyelni, hogy le ne köpjék őket. Nem azért mert magyarok, hanem egyfajta nemzeti sport a köpködés. Azt mondta, hogy nő, férfi gyerek, mindenki köpködött. Másodszor 87-ben Moszkvában volt. Ott is hízott vagy 10 kilót a sok süteménytől, de már látott sorokat és tapasztalt hiányt. Amit kiemelt, hogy a veteránokat szó nélkül előreengedték a soroknál. Nos ez már Gorbacsov "reformjának" a következménye volt. nem véletlen, hogy a nálunk a pangás Brezsnyevi éveinek nevezett időszakot sírják vissza a legtöbben! Mikor én voltam kint, a kisfalukban is volt minden a magazinban. Nekem szokatlan volt, hogy egy Bivalybasznádpusztai kis falu boltjában van legalább 10 féle kenyér. Érdekes volt, hogy az ajtót szó szerint be kellett rúgni (ebben mindegyik megegyezett) de bent szinte minden volt ami egy általános fogyasztási cikket áruló boltban lehet. Nyilván nem volt olyan széles a választék egy féléből egy, de a patkányfogótól a felvágottig minden volt. Nagyon barátságosak voltak annak ellenére, hogy mondtam, hogy vengerszkij vagyok. Szentpéterváron meglepő tisztaság fogadott és ott is barátságosak voltak. A szegénység mindenhol látszott és a szálláson beszéltek is róla, ha kérdeztem. Ők is Gorbacsovra köpködtek nagyon. Találkoztam tatárföldivel, kaukázusival, echte orosszal stb. A korrupció a "normál" volt. Így próbáltak túlélni.
A kapitalizmus ugye még nem egyeduralkodó, bármennyire is úgy tűnik. Latin-Amerika, Ázsia de Afrika is népei látják, hogy mi lett a következménye a Szovjetunió és blokkjának bukásának. Azért felhívom a figyelmed, hogy a világ legnagyobb gazdasága bizony szocialistának vallja magát, de Vietnám sem tért le a szocialista útról. A mi 68-as gazdasági mechanizmusunkat vezette be Teng és ennek (is) köszönheti, hogy ott áll, ahol. A társadalmi egyenlőség eszméje él és csak nálunk hallgatják agyon. Szerinted véletlenül? Most pedig én kérdem, hol éltél az utóbbi 30 éveben??:))
camilló 2023.02.05 11:45:28
@György Csaba Nagy: Latin-Amerika kapcsán arra próbáltam utalni, hogy ott nem szitokszó a baloldaliság! Venezuela Bolivári elveket próbál követni, ami valóban szocialisztikus. De a környező államokban is erős a baloldaliság, a szocializmus gondolata. Pontosan azért mert utálják a jenkiket! Kubáról kicsit elfeledkeztél. A Közép-Amerikai államokban is erős gyökerek vannak a szocializmussal kapcsolatban. Elég Nicaraguát említenem?
Egyes elemzésekben Kínát hozzák fel a világ legerősebb gazdasági hatalmaként, akik a második helyre teszik ők is elismerik, hogy pár év kérdése és az USA végleg leszorul a trónról. Boldogult Gazsi jut eszembe, aki a "létezett szocializmust" nevezte államkapitalizmusnak. Más számomra hiteles - nem akarom itt megnevezni - hozzáértő államszocializmusról beszél. Pont úgy ahogy a mostani Kínáról beszélhetünk! Ez igaz a többi mai napig szocialistának valló államra is! ha már figyelem! Nem árt kicsit körülnézni és nem egyoldalúan tájékozódni. Latin-Amerika kapcsán esetleg tudom ajánlani a Latin-Amerika Társaságot. Kínáról és az ottani viszonyokról is szokott lenni elemzés, különféle valódi baloldali szervezetek rendezvényein. Korábban a Bal-sziget rendezvényein is voltak hiteles előadások, nem feltétlenül magyar előadókkal...
camilló 2023.02.05 11:48:03
@a nagy hohohorgász: Te meg az érvelés!!:))) Soha nem hazudok! Nem fidesz, vagy liberális nyalonc vagyok, aki a gazdi szavait tudja mantrázni!:)) Mondtam már neked, hogy próbálmeg olvasni mást is a fidesz brossúrákon kívül!:))) Szánalmas vagy!:))
A háborús vereség és a nemzetiségek függetlenedése miatt már nem létező Osztrák-Magyar Monarchia magyar királyságának címere, amely 2023-ban provokációnak számít minden szomszédos állammal szemben! Hiába akarná rátukmálni Orbán a magyar uralmat a volt nemzetiségeinkre már semmi vonzó nincs a…..
camilló 2023.01.23 15:55:55
@gigabursch: II. Bécsi döntés! Ha ismernéd a történelmet akkor tudnád, hogy a béketárgyalások során, minden küldöttség amit Magyarország delegált, a határok korrekciójáért küzdött! Bezony a kommunisták is! "Nagy Ferenc azért jött ki Párizsba a békekonferencia kilencedik hetében mert Budapesten egyszerűen nem akarták elhinni, hogy semmilyen reményünk nincs a trianoni határok megváltoztatására. Ügyetlen a delegáció, mondogatták. Először kiküldték Gerő Ernőt, a közlekedési minisztert. Majd ő szót ért az elvtársakkal. Ugyan azt a választ kapta Manuilszkijtól, a szovjet delegáció harmadik emberétől, pedig Gerő Ernő neki titkára volt a Kominternben, amit nekem mondott egy pohár beaujolais mellett a Pravda tudósítójának. Hogy ebben már megegyeztek a győztes hatalmak. Meg hogy ha 1944 augusztusában megmozdulunk, amikor a románok kiugrottak.... Hogya akik nem mozdultak nem mi voltunk, hanem azok, akiket Nagy Ferenc uraknak nevezett, nem változtat a helyzeten." Megjegyzem továbba, hogy 19-ben a kommunisták azért jutottak hatalomra, mert az antant ultimátumát a szocdemek nem merték megtagadni, ami ugye a Vyx jegyzékben szereplő határok elfogadását jelentette. Így honvédő háborút tetszik vagy sem egyedül a Vörös Hadsereg vívott, hogy az ország területi épsége ne csorbuljon...
MaGYAUR TGM szellemi hagyatéka 2023.01.15 23:58:19
Sajnálom, hogy maníros volt, hogy nyughatatlan módon váltogatta az ideológiáit, hogy pont ezért szakadozott volt a filozófusi pályaíve, hogy élete végére teljesen reménytelenné vált, de INSPIRÁLÓ volt még a lélegzetvétele is és nemcsak magyar, de világviszonylatban…..
camilló 2023.01.21 10:39:01
@a nagy hohohorgász: Könnyeket csalt a szemembe, hogy így aggódtok a szellemi képességeimért! Én inkább tanulmányoznám a helyetekben, hogy melyik az a betegség, ami jellemző volt Tardonára és most is jellemző Svájcra! :)))
camilló 2023.01.21 10:41:57
@a nagy hohohorgász: Csak azért mert a tüneteket észrevettem rajtatok:)))
camilló 2023.01.21 18:44:39
@a nagy hohohorgász: Ha olvastad volna a Bibliát, akkor tudnád, hogy nem te vagy a szerző! Bár Hejőbábán vannak még olyanok akiknek hasonló képzeteik vannak:))))
"Azokról írok most, akik papíron nem szegények. Akiknek az életébe viszont ezekben a percekben is megállíthatatlanul, alattomosan, ravaszul és csendben kúszik be a nélkülözés." Herold Eszter WMN – 2023. január 17. Nem a mélyszegénységről írok, a teljes kilátástalanságról, ahonnan a hetedik…..
camilló 2023.01.19 18:09:19
@György Csaba Nagy: A nyomort nem lehet megszokni, csak elviselni! Az ok maga a rendszer...
camilló 2023.01.19 19:05:55
@György Csaba Nagy: Borsodban élek! Napi szinten látom a nyomort! Napi szinten találkozom a munkám során nyomorgó emberekkel! www.youtube.com/watch?v=NiiVxjftaaQ Ajánlom szíves figyelmedbe!
Márai Sándor: MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE Az üszkös, fagyos Budapestre. Oda, ahol az orosz tankok Között hallgatnak a harangok. Ahol nem csillog a karácsony. Nincsen aranydió a fákon, Nincs más, csak fagy, didergés, éhség. Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék. Szólj hangosan az…..
camilló 2023.01.02 11:23:40
@grundigg: Látom az értő olvasás nem az erősséged:9 Nem az ukrán néppel van bajom, hanem a náci politikusaival! Te nem veszel tudomást arról, hogy ennek a háborúnak - mint mindegyiknek - van előzménye! Visszamehetünk akár a Szovjetunió széteséséhez is, de elég ha csak 2014-ig megyünk vissza amikor az USA által (bizony Viktória Nuland elismerte) támogatott puccs nyomán nacionalisták vették át az uralmat. A nyíltan neonáci Jobbszektor tevékeny közreműködésével. A Donbasszban ezután történtek a megmozdulások, mivel nyíltan orosz (kisebbség ellenes, igen a magyarok is kisebbség Ukrajnában) ellenes intézkedéseket fogadtak el. A Donbassz többségében osrosz nemzetiségű, még szép hogy nem tetszett nekik. Erre küldött a regnáló hatalom "terror ellenes büntető zászlóaljakat", hogy letörje a lázadást. Ennek lett a következménye a Minszki megállapodás, amit nem tartottak be, mert nem is akarták. 2022-ig több ezer civil halt meg Donbasszban, amit a nyugat simán eltűrt mert az érdekei ezt diktálták! Az Azov, Ajdar, Kraken és hasonló náci alakulatok tetteiről mély hallgatás van...Szánalmas amikor a demokráciára hivatkozva nyíltan nácikat védenek! A nyugat pont ez csinálta Hitlerrel is! Odadobták Csehszlovákiát, mindent elnéztek neki, mert ez felelt meg az érdekeiknek.
Ha már Sztálin! Ne Te ítéld már meg az akkori történéseket, hanem azok akik átélték azt az időt. Az hogy mi a megítélése a nyugatnak Sztálinról teljesen érdektelen. valamiért csak elfogadják az oroszok. Megjegyzem a blogger ír Sztálinról is korábbi bejegyzésében! Tudod az, hogy vádaskodsz és érvet nem tudsz felhozni elég egyoldalúvá teszi a kommunikációt. Jó lenne ha több ismereted lenne. A fősodor narratíváit fogadod el és nem veszel tudomást arról, hogy mi van azon túl. A 24.hu-ról az a véleményem, hogy ugyanolyan bulvár, mint az ellenoldal hasonló elektronikus újságai. A cikket jegyző Sz. Bíró Zoltán magát Oroszország szakértőnek tekinti, de a bejegyzésből is látszik, hogy nem érti az orosz népet, mentalitást, kultúrát. Ha már Oroszország akkor Demkó, vagy Krausz. Mellesleg Krausz írt könyvet Sztálinról is, amit Te nyilván nem olvastál:)) Megint leírom, hogy nem a haverjaim az oroszok, csak igyekszem objektívan, érzelemmentesen álláspontot kialakítani.
camilló 2023.01.02 19:23:38
@grundigg: Először Te beszélj arról, hogy mi történt 2014-ben a Majdanon, Donbasszban, Odesszában és kik cselekedték ezt meg! Kézségesen leírom, hogy a OF által indított hadműveletben civilek haltak meg, pont úgy ahogy előtte egy állam a saját állampolgárait ölte halomra! "Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik"!:) A tudásod, olvasottságod és a tájékozottságod a nullához konvergál. Nyomod a neoliberális mantrát amit a fősodor a szádba ad:) Tudod nem azért kell olvasni Sztálinról, Hitlerről Mussoliniról, Eisenhower-ról-től, Zsukovról-től stb. mert náci, vagy komcsi vagy! Nem azért kell elolvasni a bibliát (Az Ószövetséget és az Újszövetséget), a Koránt stb, mert vallásos vagy, hanem azért hogy megértsd a világot a másik ember gondolkodását! Ma jellemző a két oldalra, hogy valamilyen bélyeget süt rá! Lásd Téged -Putyinista, vagy a másik oldalt, hogy Sorosista, Gyurcsányista stb. Ez olyan beszűkült gondolkodásmódra utal, hogy nem kell csodálkozni azon, hogy ilyen a közállapot az országban.
camilló 2023.01.07 20:11:59
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nagyon gyengék az érveid! Jah, hogy nincsenek is....@grundigg: 4014-ben az ukrán nácik a saját népük ellen indítottak háborút amit terror ellenes műveletnek neveztek büntető alakulatok bevetésével! Ez a saját kommunikációjuk! Félkatonai alakulatok nem betagozódva (később kerültek betagozódásra az ukrán hadseregbe) az ukrán hadseregben követtek el háborús bűnöket a lázadókkal szimpatizáló civilekkel szemben. 2014 május 2.-án az Odesszai Szakszervezetek Szákházába behúzódó civilekre rágyujtották az épületet. Ennek hatására törtek ki tüntetések a Donbasszban, mert nyíltan orosz ellenes megmozdulás volt. Felhívom szíves figyelmed arra a tényre, hogy Ukrajna lakosságának kb. 20 százaléka orosz nemzetiségű! Saját állampolgárait terrorizálták, pedig ugye a nagy liebralizmusban van valami olyasmi, senkit nem diszkriminálunk származásuk, vallásuk stb. miatt. A Jobbszektor ami nyíltan náci szimbolikát használt benyomult a politikába és még jobban elvitte nacionalista irányba a politikumot. Elkezdték betiltani az ellenzéki pártokat, ellenzéki újságírókat gyilkoltak meg. Kisebbségellenes törvényeket hoztak! Ezek után Te véded az ukrán politikumot? Donbasszban dokumentáltan civilek ezrei haltak meg 2022 februárjáig is, köszönhetően az ukrán hadsereg működésének.
Komcsizás! Te a Bekiáltás blog szerzőjét komcsiztad, nem engem én csak felhívtam a figyelmed arra, hogy aki nem ért egyet a kapitalizmussal az nem feltétlen komcsi! Ehhez sem ártana olvasnod és nem a fősodor narratíváit leírni! Engem komcsizhatsz nyugodtan bár más baloldali irányzatnak vagyok a híve!
Sztálinról! Azért nem ártana elolvasni a róla szóló könyvet (amit nem baj ha nem nyugati szerző ír, mert a nyugatiak a mai napig nem értik az orosz, bááár más kultúrát sem) mert esetleg megérhetnéd, hogy abban az időben mit és miért tett! Most használd majd a guglit, ha már máskor nem megy! Marcus Wolf azt írta Sztálin tevékenységéről, hogy a kommunizmus ellen elkövetett bűnöket követett el. Van igazsága, de nehéz magunkat abba a korba, abba kultúrába stb. beleképzelni, hogy objektív véleményt tudjumk kialakítani. Bár Wolf élt az akkori Szovjetunióban.
Ukrán szempontok? Tegyél nyugodtan különbséget az ukrán politikusok és az ukrán nép közé! Az ukrán nacionalizmus felélesztés (Bandera kultusz) erőteljes nyugati segítséggel történt! Ez a rendszerváltástól megfigyelhető és nagyon tájékozatlannak kell lenni annak, aki ezt nem látja!
Írhatnék Szun Ce-ról, vagy említhetném Clausewitzet miért kell megérteni a másik felet de olvasd el bátran. Esetleg Muszasiról szóló életrajzi regényt is tudom javasolni.
Tudlak biztatni, hogy gyakrabban olvasd el a Bekiáltás blogot, ha nem akarsz egyoldalúan tájékozódni.
bekialtas.blog.hu/2023/01/05/1078_bekialtas_az_oroszgyulolet_gyokerei
bekialtas.blog.hu/2023/01/06/1078_bekialtas_eu-mintara_korlatozza_a_mediat_kijev
Nyugodtan lehet érveket felsorakoztatni ha vitázni akarsz és nem az unalomig sulykolt liberális narratívát fújni!