Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camilló

0 bejegyzést írt és 3625 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A moszkvai terrortámadás ürügyén Putyin, visszamenőleg is jogosulttá tenné az orosz terrorállam hadüzenet nélküli háborúját!  Vajon kinek az érdeke a háború eszkalációja? Nem csodálkoznék azon, ha véletlenül kiderülne, hogy az orosz titkosszolgálat, az FSZB fizetett közvetítőkön keresztül 5000-5000…..
camilló 2024.03.23 20:55:54
camilló 2024.03.24 05:20:39
@Magyaur: A mainstreamhoz méltóan nézed a történéseket! Teljesen negligálod az orosz álláspontot és a "haladó" nyugatot úgy akarod beállítani, mint a Grál lovagok rendjét! Ugye nem kell elkezdenem sorolni, hogy a "haladó" nyugat csak a 21. században mennyi olyan fegyveres konfliktust generált ami százezrek halálához vezetett! Az ukrán ipari potenciálra pont nem volt szüksége, mert pár céget kivéve (Motor Szics, stb. ) sem mennyiségben sem minőségben nem állítottak elő olyat ami miatt érdemes lett volna háborúzni. Jó lenne megérteni, hogy nem csak a nyugatnak vannak biztonsági igényei. Az oroszok rengeteg vér árán tanulták meg, hogy figyelniük kell erre! Érdeklődve olvasom a mainstream megszólalásait, hogy a gonosz oroszok felmondták a 90-es években kötött egyezményt, ami az hagyományos fegyverzetek leszerelésével kapcsolatos. Azt elfelejtik megírni - bár van kivétel - hogy az oroszok elfogadták és alkalmazták is, míg a nyugat még csak nem is ratifikálta. Vagy a Trump által felmondott rakéta egyezmény, amit most az élet megcáfolt. Amikor az amerikaiak Romániába helyeztek légvédelmi rakétákat, arra hivatkozva, hogy meg kell védeni Európát az Iráni rakétáktól, Putyin már jelezte, hogy ez nincs rendben, mert az indító konténerekben akár támadó rakéták is lehetnek, amiket ugye nem tudott ellenőrizni. Az ukrán inváziót megelőzően kötöttek két egyezményt Minszk 1 és Minszk ". Erről kiderült, hogy csak időnyerés miatt kötötték, amit el is ismertek. A háború megkezdése előtt csak azt fújta minden orosz politikus, hogy tessék betartani a Minszki megállapodást mert nem lesz jó vége! Nos nem lett! Jó lenne reálisan szemlélni a történéseket és nem vágyvezérelten. Ez nyilván fokozottan igaz a politikusokra! Sajnos olyan hulladék a mai politikusi gárda, hogy attól tartok belevisznek minket egy világháborúba....Azért olvasgasd bátran a Bekiáltás blog korábbi bejegyzéseid, hátha kijózanodsz!!
camilló 2024.03.24 11:00:39
@cenz: Abban egyetértünk, hogy két kapitalista küzd egymással. Valóban azt gondolta, hogy olyan bevonulás lesz, mint a Krím esetében volt. Nem vette figyelembe, hogy eltelt 8 év és az ottani fasiszta rendszer felkészült egy beavatkozásra! A Bekiáltás blog szerzője jóval korábbra tekint vissza, mint 2014. A közvetlen okot szolgálja az. Korábbi elemzéseibe leírja az azt megelőző állapotot is. Jelesül, hogy az ukrán nacionalizmus hogy alakult ki és hová fejlődött! Az hogy valaki olyanokat menteget akik nyíltan vállalják a Banderista eszméket, kicsit (nem kicsit) kiveri a biztosítékot. Lehet ezt FSzB-s ármánykodásnak nevezni, de a tények makacs dolgok! Simán megfeledkezel arraól, hogy Viktória Nuland mit mondott 2014-ről, simán elfelejted, mint Mondott a Minszki megállapodásról Merkel. Amit Ti ismételgettek az a nyugati liberális mantra, hogy a Putyin maga a patás! Szeretném felhívni a szíves figyelmed arra, hogy "a háború, a politika folytatása más eszközökkel". Nos itt csődöt mondott a politika, és ez nem feltétlen a Putyin hibája, annak fényében, amit a Nuland vagy a Merkel mondott! A többi mára napvilágra került információról nem is beszélve!Ha már a GDP-t emlegeted, nem ez ami megmutatja a valós súlyát a világgazdaságban egy ország gazdaságának. Ha jól emlékszem PPP néven emlegetik. Ez ugye megtisztítja a szolgáltatás és más egyéb sallangoktól az eredményt. Így bizony az orosz gazdaság, már az 5. a világon. Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy ha nincs vendéglátás attól még simán megy egy gazdaság, ha viszint nem jut energiához élelemhez, képtelen a saját szükségleteit nagymértékben kielégíteni akkor bizony ott gond van! Ennyit talán arról, hogy ki gondolkodik vágyvezérelten. Még amit idefűznék Neked és @Magyaur: -nak is. Szun Ce írta, hogy ha ismered magad és ismered az ellenfeled, akkor tiéd a győzelem, ha nem ismered sem magad, sem az ellenfeled, akkor nem győzhetsz. Nos valahogy így van ezzel a haladó nyugat....
Az átok, amelyet a Varsói Szerződés hadseregeinek 1968-as csehszlovákiai inváziójának idején a magyar néphadsereg által elfoglalt felvidéki/szlovákiai házfalakon volt olvasható: „M.Á.V.!”, vagyis „Magyarok Ázsiába Vissza!” – megfogant 2024-re. Az orbáni-Magyarország Európa egyik, ha nem a…..
camilló 2024.03.14 06:57:52
@Magyaur: Busch CIA és múltja nem zavart?:)
„Most, hogy a lengyelek is magunkra hagynak minket, tényleg Magyarország lesz az utolsó ország az Európai Unióban, ahol még mindig csak receptre lehet esemény utáni tablettát kapni. A tavaly megválasztott lengyel kormánytöbbség február végén szavazta meg a korlátozás eltörlését, igaz, ahhoz, hogy a…..
camilló 2024.03.10 06:49:34
@Magyaur: Az esemény utáni, de egyébként általánosságban is minden gyógyszerről elmondható, hogy akár méreg is lehet! Annak idején amikor tanultam pl. a gyógyszerek hatásáról az tanárunk úgy próbálta meg érzékeltetni, hogy az emberi szervezet mennyire érzékeny, hogy kérte, képzeljünk el egy kúpot, aminek a csúcsán egy gömb (golyó) helyezkedik el. Ez a szervezet normális állapotban. A szervezet mindig erre az állapotra törekszik. Ha beteg ez a golyó le akar billenni a csúcsról. Amikor az ember beavatkozik egy gyógyszerrel akkor próbálja a golyót visszabillenteni a csúcsra. A hatóanyag szempontjából mikrogramokról van szó. Hogy mennyi az emberenként változik. Nos ez az amiért orvosi felügyelet nélkül nem ajánlatos semmilyen gyógyszert csak úgy bevenni. Különösen a hormontartalmú készítményeket! Nos ennek tudatában támogasd a vénynélküli gyógyszerek árusítását....
camilló 2024.03.10 11:11:30
@Az igazi Trebics: Egy felelősséggel gondolkodó fiatal (esetünkben egyetemista) elmegy úgy otthonról, hogy nem gondoskodik valamilyen védelemről? Ne haragudj, de ez pont a nők védelme, hogy elballagjon egy nőgyógyászhoz- mert szerintem alapesetben nőgyógyász kivizsgálás kell ahhoz, hogy ilyen gyógyszert szedjen valaki - és majd eldönti, hogy szedheti, és ha szedheti akkor annak milyen kockázatai vannak! Nyilván a bejegyzésben említett esetben a dokinak szerintem sincs mérlegelése ideológiai okból! A Kádár rendszerben is úgy működött, hogy elment a lány a nőgyógyászhoz és felírták a tablettát vizsgálat után. Ha meg nem, annak oka volt, nyilván nem ideológiai. Szóval igenis vizsgálják meg a nőt, mert ez az érdeke!
Emmanuel Macron francia elnök az Ukrajnát támogató, 2024. február 26-ai párizsi konferencián elhangzott mondatai sokakat meghökkentettek a NATO-ban, illetve az Európai Unió fővárosaiban, de látom a fokozatosságot is a Nyugat előrenyomulásában (videókép) Emmanuel Macron francia elnök február…..
camilló 2024.03.07 21:49:00
@Tapi2021: "A háború a politika folytatása más eszközökkel." A mai politikusok - kiemelten a nyugati politikusok - csődje, alkalmatlanságának az eredménye ez a háború IS!
CÍMKÉP: ELŐRE, A KOMMUNIZMUS GYŐZELMÉÉRT! A marxi–engelsi–lenini életmű szentháromságtanná silányítását használják a kapitalizmus igazolásához a mai propagandisták „Ez egy eredendően bűnös eszme” – kaptam fel a fejem a mondatra, ami az M5 tévécsatorna Kommentár Klub február 25-ei adásában…..
camilló 2024.03.07 21:04:49
@Tapi2021: A kapitalizmus feléli a föld erőforrásait, korántsem olyan hatékony, mint ahogy állítják. Nem az vezérli, hogy az emberek jól éljenek, hanem egyedül a tőke megújulása. Kialakította a fogyasztói társadalmat, így olyan eszközöket is gyárt amire semmi szükség, ezzel is az erőforrásokat éli fel. Nem a tartósságra törekszik a gyártás során, hanem arra, hogy belátható időn belül vegyél egy másik hasonló terméket. Ki kell ábrándítsalak az elmélet helyes, de nyilván erről nem tudunk értekezni, mert a narratívákon kívül nem ismered...
Káncz Csaba jelenti: "Egy éve egy nagyszerű oknyomozó cikk jelent meg a magyar rezsim szövetségesi árulásáról az „Intelligence One” című szaklapban. A lap úgy tudja, az orosz hírszerzés már régóta arra használja a magyarországi orosz egyházmegyét és a szentendrei szerb ortodox egyházat, hogy a…..
"Egy eszét vesztett Don Quijote, aki szamárháton elindult Európába és téveszméi mentén vív harcokat, de a végén mindig megverik. Nem veszti el azonban a kedvét, újabb és újabb vélt ellenséget keres, aki ellen harcolhat. Ezért nincs értelmes magyarázat arra, hogy miért húzza a szavazást a svéd NATO…..
camilló 2024.02.03 14:33:17
@György Csaba Nagy: Pontosan az probléma, hogy elvont a "köz" számára érdeklődésre nem számító dolgokkal foglalkozik az ellenzéknek nevezett bagázs! Demokrácia? Ugyan írd már le, hogy mit nevezel Te demokráciának, mit neveznek a neoliberális banda, mit ért alatta viktor és követői és mi is lenne valójában! Szerinted érdekli ezt a Bosch-ban kulizó droidot?? Kit érdekel az LMBTQ és a többi sületlenség? Miért nem foglalkoznak a valós mindennapi élet problémáinak a megoldásával??? Dehát tudjuk a választ! Soha az életben nem dolgoztak - az én értékítéletem szerinti - munkát! Mi e fenét tud a Donáth Anna a Rudabányai emberek gondjairól? Mit beszél arról, hogy bátornak kell lenni, mikor ő semmit nem kockáztat? Vagy akár a többi politikus is mit kockáztat? Aki nem került be a parlamentbe, majd adnak neki valamilyen alapítványban egy posztot, stb. Vagy kiviszik az eu-ba "szakérteni"! No, ha majd valóban azzal foglalkoznak amivel kell, akkor mehet viktor. Amíg Bauerbock féle hozzáállás van - nem érdekel a válsztó akarata, akkor is támogatom az ukránokat - addig nincs miről beszélni! Főleg nem demokráciáról! Van helyük ezeknek ott ahol egy évszázada még rakták az ilyen ingyenélőket!
camilló 2024.02.05 18:06:04
@György Csaba Nagy: Amiről Te írsz az mindkét olvasatban polgári demokrácia! Ez bizony tőkés viszonyok között értelmezhető és ott bizony nem lesz soha demokrácia, mert adódik a kérdés, hogy kinek a demokráciája? Pont az a szép benne, hogy megpróbálják elhitetni, hogy kizsákmányoló és kizsákmányolt egyforma lehet! Ez nettó hazugság! Egy valódi demokráciában az Általad emlegetett alkotmányra, ügyészségre stb semmi szükség nem lenne. Várom, hogy fogalmazd meg, hogy mit is jelent a demokrácia, amire oly előszeretettel hivatkoznak, ha valakit, valakiket el akarnak nyomni.
camilló 2024.02.07 16:49:36
@György Csaba Nagy: Szélsőbal?? Hm. Ha Te a DK-ra, MSzP-re azt mondod, hogy baloldali, akkor valóban szélsőbal, de szerintem ha már így skatulyázunk akkor bal... A kapitalizmust nem kell elfogadni. Szilágyi György Hanyas vagy? 28-as című monológjának egy részlete jut erről eszembe:" Mindig volt gazdag, mindig volt szegény! Imádkozzál és dolgozzál, ez a világrendje...." Nem nem kell elfogadni a kapitalizmust, nem kell birkának lenni. Az Általad "nagy kísérletnek" nevezett létezett szocializmus az összes hibájával emberibb volt, mint a ma létező bármelyik polgári demokrácia. nagy hiba Észak Koreát idecitálni, mint a szocialista kísérlet egyik utolsó képviselőjét4 Sehol nem írták le, hogy miként is néz ki a szocializmus. Nyugodjon Gazsi egyenesen államkapitalizmusnak hívta. Egy bizonyos szemüvegen keresztül nézve igaza is volt. Hatékony a termelésben a kapitalizmus? A pénz teremtésben legfeljebb! Ha marad a kapitalizmus akkor tetszik vagy sem az emberiség pusztulásra ítéltetett, mert felfalja a fölfalja a föld erőforrásait.(Lásd Marx..) Erőteljesen vitatom, hogy több fehérgalléros kellene a kékek helyett. Kunhalmi mondott olyan hülyeséget, hogy az autószerelőnek laptop kell és nem kalapács. Kíváncsi vagyok, hogy kalapács nélkül, hogy cserélne, mondjuk egy talpast. Szakember hiány van és nem a diplomásokból, mert sajnos olyan az oktatás, hogy gyakorlatilag az egyetemekről szakmai analfabéták kerülnek ki. Ez igaz a szakképzésre is. "Fabatkát sem ér az iskola az egyetem, ha hiányzik a gyakorlati jártasság..." Ne legyen hátrányos helyzetű. Akkor lesz szakmai érdekképviselet, ha valóban szakemberek alkotják a szakszervezeteket. Lásd Marosán György Tüzes kemence című könyvét. Hogy akarsz érdeket érvényesíteni, mikor szakmai analfabéták vannak majd minden szakmában többségben. Csak akkor tudod érvényesíteni az érdekeid, ha nem lehet belekötni a munkádba.
Egy nyersanyagban és energiahordozóban szegény ország nem lehet szuverén. Egy ország, amely a EU-nak és a NATO-nak is tagja nem lehet szuverén. Egy ország, amelynek a nemzetrontó vezetése a vele szemben megfogalmazott korrupciós kritikákat a „tiszteletlenség” jelének tekinti, és ezen megsértődve…..
camilló 2023.11.23 14:13:22
@György Csaba Nagy: Két Nato tagállam fegyveres konfliktusa? Törökország vs. Görögország. Mert nem verik nagydobra azért szinte naponta vannak incidensek, villongások a két fél között. Esetenként fegyverhasználat is történik. Mit tesz a Nato??? Semmit:)
Káncz Csaba: "A szlovák kémelhárítás azonosította a beépített magyar kémeket, köztük olyanokat is, akik magas rangú hivatalos pozíciót töltenek be mind a pozsonyi magyar nagykövetségen, mind más magyar állami intézményekben. Ide tartozik a pozsonyi magyar nagykövet, Balogh Csaba is.Megjegyzés: Ez az…..
camilló 2023.11.10 16:35:13
@Magyaur: Csak legenda a kezelés. Én vagyok az utolsó aki védi viktort, de ez bizony városi legenda csupán. Erről írt nyugodjon békében Tamás Gáspár Miklós is, de más valódi baloldali értelmiségiek is cáfolták a kezelést. A magát ellenzéknek és baloldalinak hazudó gittegyletek terjesztik, de ez a karaktergyilkosság nem sül... Miért nem olyanokat állítanak ami valóban igaz? Hogy megválaszoljam: egy értelmes felvetésük sincs, tehetségük pedig semmi máshoz, mint a megélhetési politizáláshoz!
A naiv, mert hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező orbánista elit könnyen manipulálható; nem ismeri fel ki volt és maradt évszázadokon át Magyarország barátja és ellensége. Pedig egyszerű, geopolitikai okokból a birodalmi gondolkodású (szakszóval imperialista) Oroszország szükségszerűen…..
camilló 2023.11.01 10:19:02
@Magyaur: Remélem nem történelem tanár vagy! A Habsburg házra sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy magyar barát azt biztos nem. Takáts Sándor nem mondható éppen sem kommunistának, sem Rákosistának. Ajánlom szíves figyelmedbe a Bajvívó magyarok című könyvét. De Ráth-Végh István könyveiből is kaphatsz ízelítőt abból amit elkövettek, a magyarok ellen a Habsburgok. Biztos kiesett a fejedből, hogy pont a nemességet fejezték le - amit Te a 48 előtti magyarsággal azonosítasz - már a 16. században. Elég Zrínyit említenem. Lipót ámokfutásáról meg ne is beszéljünk. Gyakorlatilag a nemességünket lecserélték osztrákokra, németekre stb. Csodálkozol, hogy képtelenek voltak kiűzni saját erőből a törököket. Az nem mond semmit, hogy a törököknél talált védelmet Thököly? Ha olyan jók voltak velünk, miért volt a Rákóczi felkelés, miért volt 48, hogy csak a két legismertebbet hozzam fel? Azzal, hogy elnyomtuk a nemzetiségieinket megalapoztunk Trianonnak! A dualista államban is csak alárendelt szerepünk lehetett! Annyira véded a sógorokat! Véletlenül nem ők hívták be az oroszokat a 48-as forradalom leverésére?? Teljes sötétség van előtted, amikor az orosz történelemről beszélsz. Szívesen ajánlok irodalmat ami nem Rákosista-kommunista! Az aki embereket a származása alapján megkülönböztet.....
Széky János: "Magyarországon a kis- és középvállalkozásokban foglalkoztatottak – vállalkozók, vezetők alkalmazottak – száma körülbelül 2 200 000, valamivel több, mint az öregségi nyugdíjasoké, és kétszer annyi, mint a nagyvállalatokban dolgozóké. Plusz a családtagok. Összehasonlításul: a köz- és…..
camilló 2023.10.23 18:31:36
@Magyaur: Kár, hogy keveset tudsz az akkori történésekről IS! A 80-as évek közepén már látszott, hogy valamilyen formában változásra van szükség, különben csődbe megy az ország. Először visszafogták a beruházásokat. Tovább gondolták mit is lehetne tenni. Volt egy terv, hogy a népgazdaságot 3 részre osztják. Lesz egy amit külföldieknek értékesítenek, lesz egy olyan amihez magyar állampolgárok jutnak és lesz egy olyan rész amit nem privatizálnak. A küldnek értékesített elemekből szanálták volna a nagy állami kézben maradó üzemeket és korszerűsítették volna. Nos ezt megtorpedózták a párt egyes elemei, akik inkább a saját és nómenklatúrájuk hasznát nézték. Persze közben történt egy s más így ez a terv nem teljesen valósult meg. Jött a rendszerváltás és erőteljes külföldi (amerikai) nyomásra mindenáron olyan változásokat eszközöltek, hogy egy esetleges hatalmi visszarendeződés esetén se lehessen a gazdaságot visszafordítani. Nos ezért kótyavetyélték el a nemzeti vagyont. Egyébként megjegyzem, hogy senki nem ontott krokodil könnyeket sem a kohászokért, sem a bányászokért, sem a többi ipari munkásért, aki elveszítették munkájukat, egzisztenciájukat, sokan a családjukat is! Az ország pedig elveszítette azt a munkás réteget akik magasan képzettek voltak, tudtak volna világ színvonalon termelni és nem csak az összeszerelő droid szerepe jut neki... Ebben bűnös a rendszerváltó magát értelmiségnek tartók hada. Igen ebben benne vannak viktorék és ahogy @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: írta Horn és a többi is...
camilló 2023.10.24 05:51:21
@a nagy hohoohooo: A stílusod minősít! Többször leírtam, hogy szitkokkal azok szoktak érvelni akiknek nincsenek érveik! Nem, nem az Eszmélet volt a forrás. Moldova könyvében volt. A privatizációt lelkesen folytatta a Horn kormány is...
camilló 2023.10.24 17:37:45
@a nagy hohoohooo: A "gondolkodásod" faék egyszerűségű! Pontosan úgy mint a Dk, MSzP, Párbeszéd és a többi gittegyletben hívőké! Semmi közöm a fideszhez. A hozzászólásaimból már annyinak le kellett volna jönni, hogy én balról teszek bírálatot. A kommentem is ezt tükrözte, amikor a a munkások, bányászok stb. emberek elveszett egzisztenciáját, életét kérem számon a komplett politikai eliten! Annak idején amikor lehetett kommentelni a Nyugati Fény nevű blogon, azért tiltottak ki, mert szóvá tettem, hogy bizony Fletó sem az önerejéből jutott a vagyonához, ehhez kellett némi hátszél. Nem tetszett az sem a moderátoroknak, hogy amikor a lopást emlegettem, akkor leírtam, hogy bizony a szoci kormány alatt is lopott az elit. Az egyik kommentelő azt írta nekem, hogy lehet, hogy loptak - nem lehet, hanem tény - de kevesebbet mint a fidesz. Nem a mennyiség a lényeg! Loptak és ezzel pont annyit érnek mint a fidesz! Te mosdatod a privatizációt, mert muszáj volt gombért pitykéért eladni a termelő üzemeket. Én azt mondom, hogy ez köztörvényes bűncselekmény! Az is az amikor állami tulajdonba vesznek egy céget aztán gombért, pitykéért - folytatva a hagyományokat - átjátsszák a klientúrának!
Vannak gondjaid az értő olvasással, és a modorod is pocsék!:) Ha olvasnál Muszasit akkor tudnád, hogy az ellenfeledet pont nem a mocskolódással lehet meggyőzni! Kezdjél guglizni ki is volt Muszasi:) Szóval a magát ellenzéknek hazudók és a fidesz egytőről fakad és egy helyre is valók....
  A szuverenitás a nagy ország luxusa... a kisebbek csak elszigeteltek...
camilló 2023.09.30 09:35:56
@braking news: Mi a bajod a közösségi társadalommal? A minőséget még mindig megfizetik, hiába minden hamisítvány ami nem kínai. Az általam említettek közül melyik az a könnyűipart kivéve ami tömegtermelés? Jó eséllyel fogalmad sincs, hogy a Lenin Kohászati Művekben olyan acélokat is gyártottak, amilyet csak páran tudtak a világon. De ez igaz a Ganz berendezéseire, vagy a Digép termékeire is...
camilló 2023.10.04 20:43:18
@2023: ha megnézed, az országot akkor látni fogod, hogy az ipari körzetek bányák környékén alakultak ki. Kellett a szén először a gőzzel hajtott gépekhez, de a kohászathoz is. Szűkebb pátriámba az üveggyár sem ment volna nélküle! A front után a nehézipar fejlesztése révén, ahogy már írtam faluról elindultak az emberek, mert a helyi megélhetés nem sok jóval kecsegtetett. Mentek a bányákba a nagy építkezésekre, a kialakuló nagyüzemekbe stb. Ugyan hol alakult ki nagyipar, ahol nem volt bánya a közelben?
Idegenforgalom? A csrehátról már írtam, de Szabolcs sem a turizmusáról híres, vagy sorolhatok több más tájegységet ahol a táj adott csak hiányzik a magánbefektető, mert az állam nem teremti meg a feltételeket, hogy építsen akár egy szállodát is. A falusi turizmus is csak olyan helyeken működik ahol pl. van termál strand, valamilyen víz - gondolok itt a Tisza tóra, esetleg nagyobb működő vagy már nem működő bányatóra stb. Dél-Tirolban csak alamfák vannak meg egy csomó szálloda. Nem is érterm mi a fenének mennek oda az emberek, de tény, hogy egy alig ezer fős faluban is előfordul 2-3 ötcsillagos szálloda a többiről nem is beszélve. Hol vagyunk ehhez? Csak egy példa kishazánkból. Egerből Putnokra vezet egy vasút, ami már régen nem működik mert a bányákat már nem kell kiszolgálni. Itt lehetne nosztalgia vonatokat indítani, a közbenső falukban programokat szervezni, pl. a régi ipari örökségnek lehetne múzeumot csinálni, amíg áll a vonat vendéglőben a helyi specialitásokat megkóstoltatni, stb. A nemzet lánya foglalkozik ilyen programok elindításával, holtt ő a felelős a turizmusért?
Ne keverd már össze a Ganzot egy összeszerelőüzemmel! ha úgy alakul csomagolnak és mennek egy országgal odébb! Ki merem jelenteni, hogy arányaiban és több adót fizetek, mint ezek a droidokat foglalkoztató üzemek bármelyike!
Nem kérem egy Ganzos, vagy Digépes, Rábás dolgozó nem volt droid. Lebegjen a szemed előtt Chaplin Modern idők című filmje....
Szóval milyen gazdasági eredményekről beszélsz? A GDP legalább 70.80 százalékát a multik adják, akik ha gondolnak egyet holnap már itt sincsenek. Nos ezt megelőzendő viktor és bandája nem engedi, hogy tisztességes bért tudjanak kialkudni a szervezetlen munkások, mert ugye a szakszervezeteket ellehetetlenítik! Nem, nem csak ellenzéki sajtót olvasok, mert ha le akarod győzni az ellenséged, akkor ismerned kell nem csak magad, hanem őt is! A környezetemen és magamon is látom, hogy csak lefelé megyünk...
camilló 2023.10.15 11:01:04
@2023: "Te ne keverd a mai kor működését egy korábbival!" A gazdaság pont úgy működik, még akkor is ha a felületes szemlélő nem így látja!
"Az ország nagy részén nincs, nem is volt bánya, főleg az Alföldön." Nem is alakult ki ipar és erről írtam! Talán néhány kivétel van, de azok is megmaradtak manufaktúra szintjén!
A falusi turizmus az én olvasatomban olyan mint Dél-Tirolban.
De igen nyugodtan ledroidozom a Modern idők mai utódait. Főleg úgy, hogy sok helyen magukat is úgy hívják. Pontosan tudom mennyit keres egy "operátor" vagy akár egy raktári munkás, mivel vannak páran az ismeretségi körömben akik multinál dolgoznak.
Milyen feltételekkel jöttek ide az összeszerelő multik és társaiK, Olyan adókedvezményeket kaptak, amiről egy magyar ha nem Mészárosnak, vagy Szíjjnak stb. hívják nem is álmodhat! Nem is beszélve a visszanemtérítendő támogatásokról! Nos egy multinak mióta van a jövedelméből 34% elvonása???
A Fidesz által képviselt hagyományos magyar felfogás szerint természetellenes és bizarr dolog, ha egy vidéki „asszonyság” a főzés és gyereknevelés mellett kutató lesz! Rossz példát mutat Karikó Katalin a magyar lányoknak, akik gender megfontolásból a végén még képesek lesznek inkább tanulni és…..
camilló 2023.10.03 17:44:49
@127.0.0.1: "Szitkozódással azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik." Látom az értő olvasás nem az erősséged, csak a jelzők irkálása. Egy szót sem írtam arról, hogy miért kapott díjat. Én azt írtam, hogy lehet, nagy áttörés, korántsem volt olyan hatékony, mintahogy beharangozták. Tisztán politika volt ennek a beszerzése, nehogy már az orosz vakcinát vegyék meg. Egy kiforratlan technológiát nagy mintával próbálták ki. Nem, nem vagyok vakcina ellenes, de fenntartásaim vannak a nyugati gyógyszerekkel kapcsolatban. Gondolom te mint zseni tudod, hogy pont a Pfizer gyógyszereivel akadtak gondok. Egy multinacinális cég csak a teféléd szerint cselekszik emberbaráti szeretetből. Ki kell ábrándítsalak, csak a profit számít! Ahogy már vázoltam, egy kiforratlan technológiát vezettek be, úgy hogy fogalmuk sem volt a hatásukról, és ezt kis fügefalevéllel takargatva, de elismerték. Megjegyzendő, hogy a Nobel díjat nem igazán szokták kiosztani a felfedezés áttörés után. Pont azért mert meg kell győződni arról, hogy valóban olyan kapja aki megérdemli. Ez is politikai díj volt ebben az esetben, és ezzel nem akarom kisebbíteni Karikó érdemeit. A vitakultúrád a bányász béka segge alatt van, de nyilván így kompenzálod, hogy vertek az óvodában:))
camilló 2023.10.03 19:10:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pontosan tudom, hogy a 2000-es évek elején fejlesztették ki a technológiát. Úgy harangozták be, hogy ez a leghatékonyabb és a többi az egy szar. Ehhez képest teljesített úgy ahogy! Kicsit hasonlít a GMO-hoz. Ott is vannak akik ellenzik és vannak ugye - pont az USA - ahol simán elfogadott. Te pont ne aggass senkire jelzőket, mert a vitakultúrád sem ér egy fabatkát sem! Azért kíváncsi lennék, hogy ha valakivel vitatkozol szemtől szembe, akkor is meg mersz engedni magadnak ilyen stílust! Erősen kétlem! Tapasztalatom szerint ahogy a kollégád esetében is írtam, ez simán kompenzáció az óvodai verésekért vagy mert kicsi a kukid!:)
camilló 2023.10.04 20:47:37
@127.0.0.1: Írtam már, hogy szitkokkal azok érvelnek akiknek nincsenek érveik! Lenin mondta ezt és bizony az esetedből is látszik, hogy igaz! Egy szót nem írtam Karikó Katalinról. Nem tudom jobban elmagyarázni, hogy arról írtam, hogy politikai döntés született, mint sok esetben úgy most is! Ha már az internet homálya, többeknek felajánlottam, hogy találkozhatunk akár személyesen is, valahogy senki nem jött el hogy szemtől szembe szitkozódjon. Végül is a stílus maga az ember...:)
"Vajákos Biri néne" írja: "Orbánék úgy tesznek, mintha ez pusztán arról szólna, hogy épp ki az USA elnöke. Valójában cégek, alapítványok, szakemberek nem jönnek ide azért, mert egy balkáni szarkupac lett az ország. Sőt országok és kormányok sem állnak szóba Magyarországgal csak azért, mert Amerika…..
camilló 2023.09.27 18:07:06
@Boldeone2: A volt gyarmataikat a mai napig irányítják a multinacionális cégeiken keresztül. Elég csak a franciákat megnézni, de mondhatom a belgákat is. Nem véletlen, hogy az Afrikai országok nem ítélik el az oroszokat az Ukrajnai beavatkozás miatt. Élénken emlékeznek, hogy a szovjetek voltak azok akik támogatták a függetlenségi harcaikat. A katalánok szerinted rosszul élnek? Nem azért akarnak függetlenek lenni mert szar az életük! A Latin-Amerikai országok banánköztársaságiról is megemlékezhetsz, vagy akár éljenezd meg Pinochet féle diktatúrát amit a CIA hathatós támogatása nélkül nem igazán tudtak volna megvalósítani. Folytathatnám sort, de ez orosz propaganda csak:) Jó lenne már szembenézni a valósággal!
camilló 2023.09.28 15:53:42
@Sorállományú előfelvételis: Pontosan rátok nem jellemző, hogy érveket, tényeket hozzatok fel egy vita során, csak a megszokott narratívákat ismételgetitek! Egy fokkal sem vagytok jobbak, mint a viktorimádók! Nekik Soros, nektek Putyin a becsípődés, de addig nem jutottok el, hogy esetleg tényszerűen érzelemmentesen próbáljatok meg véleményt alkotni. Persze ahogy írtam egyszerűbb a mantrát ismételgetni. Mivel előszeretettel mossátok össze a szovjet időket a Szovjetunió utáni idővel írok innen is, onnan is TÉNYEKET!:) Nem kell messzire menni elég csak kishazánkat megnézni. Kiverték innen a nácikat és magyar csatlósaikat akik mit tesz Isten, a nyugat tárt karokkal várt. Erre a mostani Kanadában zajló botrány ékes példa, de sajnos nem az egyetlen. A függetlenségi mozgalmakat földrésztől függetlenül támogatták, és a függetlenség elnyerése után nyújtottak segélyeket mind oktatásban (ugye nálunk is sok Afrikából származó, vagy éppen arab diák tanult, hogy a többieket ne említsem), mind az ipar kialakításába, de az Asszuáni gát sem épült volna meg nélkülük. Egyiptomban ha Hruscsov nem fenyegeti meg az angol, francia vezetést az atom bevetésével akkor csinos kis háború kerekedett volna ki a Szuezi csatorna miatt. Nem folytatom, mert a gugli a barátod, ha már könyvekre nem futja:) Az oroszok a Szovjetunió összeomlása után a saját házuk táján sem igazán tudtak rendet tartani (lásd Csecsnya, vagy Dagesztán, Hegyi Karabah stb.) és Borisz cár uralma alatt a béka segge alá süllyedt náluk is az életszínvonal így nem is igzán gondolhattak külföldi beavatkozásra. Jött Putyin, beterrózta az oligarchákat és elkezdte felépíteni azt amit sikeresen szétvertek az előző évtizedbe, nyilván a kapitalista rend alatt. Rendet rakott Csecsnyában, Dagesztánban azért még volt mit tenni (Beszlán, Moszkavai színház stb.) A nyugat akkor már elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy a szatelitákat megpróbálja leválasztani. Ez igaz az akkori Ukrajnára is, de Grúzia a legjobb példa. Nem nem az oroszok támadták meg a grúzokat hanem a grúzok érezték úgy, hogy Dél-Oszétiát ideje magukhoz (vissza?) csatolni. tették ezt erőteljes USA biztatásra. Az oroszok pár nap alatt helyre tették a dolgot, Erről egyébként - ha már a könyvekre sajnálod is a pénzt - a Haditechnika című kiadványban olvashatsz hiteles információt. Az oroszoknak volt köszönhető, hogy a környező országokban úgy, ahogy élhetővé vált a függetlenedni vágyó népek élete. Ha már Szíria! Ki hozta létre az ISIS-t, ki támogatta az Arab tavaszt, ami káoszt és halált hozott az arab népekre? Ki próbálta meg a sajátos demokrácia felfogását exportálni olyan országokba amikről semmit nem tud? Az oroszok! Ja nem!:)) Az oroszok segítségével a LEGITIM szír kormányerők szorították ki a különféle iszlamista erőket Szíriából. Ha már itt tartunk kinek a felhatalmazásával van jelen Szíriában az USA? Lhet folytatni a sort Afrikával, de írtam korábban, hogy nem véletlenül nem ítélik el az oroszokat az ukrán események miatt!
camilló 2023.09.30 09:41:08
@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Nem akarok TIT helyébe lépni. (A gugli a barátod ebben az esetben is!) Kitől hátráltak meg Nasszerék? Kik támogatták a szovjet beavatkozás idejében a mudzsahed mozgalmat, amiből kinőtt a Talibán ? Egyébként kevered az ISIS-t a tálib mozgalommal. Az ISIS az iraki háború terméke. A volt iraki hadsereg állás nélkül maradt tiszjeiből nőtt ki. Hilari Clinton maga ismerte el a Líbiai beavatkozást. Nulland ugye az ukránt. De nem vagyok TIT! Nem csak a CNN-ent kell olvasni meg a BBC-t és társait, bár ezt a két hírt ők is lehozták....
Az EU megszellőztetett irányváltása arra mutat, hogy különválasszák az Európán belüli euro-övezetet, a nem-euro-övezettól. Ha ez így lesz, akkor - mivel nem lehet politikai vákuum - Európa keleti perifériáján, ily módon egy új hatalmi pólusnak kell létrejönnie. Ez lehet a Jagelló kor óriásállamához…..
camilló 2023.09.23 15:05:15
@Magyaur: És a tőke érdekei továbbra is felül ír mindent! Demokratikusnak korántsem nevezhető az ukrán rezsim és azért még van pár kifogás a tagsággal szemben. Bár tekintve a Balti államok nyíltan rasszista politikáját semmin nem kell csodálkozni!
Mivel Orbánnak az ölébe hullott a 2. világháború utáni Marshall-segélynél nagyobb európai tőkeinjekció, ezért eddig csak az osztogatással és a világmegváltó tervekkel kellett foglalkoznia. De elérkezett az a kritikus pont, amikor az dől el, hogy Magyarország csapatjátékosként alkalmazkodik az…..
camilló 2023.09.23 15:02:45
@Magyaur: Közös a két anyagi "segélyben", hogy eredetileg egyiket sem kötötték politikai feltételekhez.....Nem védem viktort, de kettős mérce működik az unióban. Jogkövető magatartást akkor várhat el bárki is, ha ő maga is jogkövető, ha nem így van, akkor nincs semmi jogalapja!
„Oroszország a maga megmentését nem a miszticizmusban látja, nem az aszkétizmusban, nem a pietizmusban, hanem a civilizáció, a felvilágosodás, a humanizmus sikereiben. Nem prédikációk kellenek neki (éppen eleget hallott már), nem imák (éppen eleget imádkozott), hanem az, hogy népében felébredjen a…..
Új szintet lépett a magyarkodó orbánisták Budapest-ellenessége: nyíltan beszélnek a nyitott, világvárosias Budapest „leváltásáról” és egy újabb főváros létrehozásáról, a Fideszhez végtelenül lojális, Debrecenben. Volt már korábban hasonló jobboldali kezdeményezés; hogy „kimentsék” a legfőbb…..
camilló 2023.09.06 17:17:19
@Magyaur: Nagyon erősen hiányosak a történelmi ismereteid! Sztálingrádnál sem engedte evakuálni a lakosságot. Volt két hadparancsa ami ezzel állt összhangban. Szovjetunióban egyszerűen azért nem működött az orosz sovinizmus, mert a kutyát sem érdekelte kinek mi a nemzetisége. A zsidókkal szemben voltak fenntartások, de teljesen másként, mint a világ más részein. Szeretném megjegyezni, hogy Sztálin sem orosz volt, sőt lehet hosszan folytatni a sort! Sztálin a Nagy Honvédő Háború kapcsán azért emlegette az Orosz Anyácskát, mert sokkal inkább volt mozgósító hatású, mint a szovjet ideológia. Szeretném figyelmedbe ajánlani Krausz Tamás munkáit, hátha kicsit jobban megérted mi és miért történik akár napjainkban is Orosz földön!
Egy pódiumbeszélgetésen, amelyet a munkaalapú társadalom és a családalapítás témakörében hirdettek meg Ferencz Orsolya miniszteri biztos arról beszélt, hogy az uniós mainstreamet képviselő országok „lesöprik” a máshogy gondolkozó tagállamok felvetéseit. Az ily módon kisebbségbe kerülő magyar kormány…..
camilló 2023.07.09 20:55:37
@2023: Cáfolni?:)
Rettenetesen nagy szüksége van az országnak minden egyes stadionra, főleg, ha figyelembe vesszük a focistáink eredményesességét:) Ezt az állításom azt sem ingatja meg, hogy valóban volt pár szép pillanat a magyar focinak.
72. Örülünk, hogy Lölő a Vő (Így nagybetűvel) és a fidesz klientúra jövedelemforrásokhoz jutott. Az persze lényegtelen, hogy az ország olyan részeiben semmi fejlesztés nincs amiben volna idegenforgalmi potenciál. Főleg ha arra gondolok, hogy Dél Tirolban az almáskertek közepén vannak olyan szállások amilyenek csak az utóbbi időben épültek itthon, de nem a lényegében semmi közepén. A főnöki lány, akinek a turisztika fejlesztése lenne a feladata, ugyan minek is törődne, pl. a Cserehét, Bódva völgye stb. fejlesztése!
73. Biztos én lakom rossz helyen és a környezetemben élők, mert mi valahogy nem tudunk eljutni még egy hétre sem nyaralni. Hiába a periféria nem viktor szívügye:)
75. Állami vagyon, Hm, mit is mondjak. Ha csak az inflációt veszem alapul már nem látni növekedés. Én nem lennék ellene az állam nagyobb szerepvállalásában a gazdaságban, de a tapasztalat azt mutatja, hogy amit államosítanak az előbb utóbb a klientúránál köt ki, "elveszíti a közpénz "jellegét:)
76. Bankszektor. Örüljek neki hogy most nem Hans, vagy Pierre élvezi a bankok nyereségét, hanem Lölő? Nekem mi ebben a jÓ?? Tudom magyar seggbe, magyar lófaszt:)
79. 2010 után indultak be azok az üzemek, amiket az előző ciklusban építettek. Én is építettem ilyen létesítményeket. Megjegyzem, hogy gyönyörűen szétvállagatják pl. a műanyagot, amit aztán nem tudnak hasznosítani, így némi várakoztatás után, megy a többihez. Az egyik ilyen üzemet amit építettem, huszonezer tonnásra méretezték. Megkérdeztem, hogy ebből mennyi az amit elvisznek újrahasznosításra. 600 tonnát mondtak. No komment...
Megújuló energia. Ez sem volt eddig a fidesz szíve csücske. Helyeselni tudom, bár nem értem, miért nem akarják a vizet ilyen célra is felhasználni.
Külhoni nemzettársaink itthoni szavazása pont jól jön a fidesznek. Én azt mondom, ott szavazzon, ahol adót fizet!
Akkor kis ízelítő abból amit mindenki érez. A Munka Törvénykönyvének a többszöri módosítása a munkavállalók kárára. Remélem nem kell felsorolnom, mennyi szerzett jogot vontak meg...
A Csok és a hasonlóan feltételekhez kötött hitel, bizonyos feltételek teljesülése esetén visszanemtérítendő támogatás a jövő devizahitele... A Covid kezelése. Miért kellett kijárási tilalom? Teljesen értelmetlen, mert mi nem spanyolok vagyunk, hogy este 8-kor nyílik ki a csipánk. Miért kellett túlárazott lélegeztető gépeket venni, ráadásul közvetítőn keresztül a "fürkészeknek"?:) Nyugat nem a kedvencem, de ott támogatásokat adtak a polgároknak, itt viki megmondta, hogy nem ad. Ja de igen a klientúrának...Ma az ország egy Patyomkin faluhoz hasonlítható. Kifelé szép, de beülről rohad az egész. Mikor viktort és a sleppjét verték meg az akkori hatalom birtokosainak az erőszakszervei, igen tudtak lázadni. valahogy már nem emlékeznek erre mikor a mai fiatalokat kellene meghallgatni. Kutatok az emlékezetemben, hogy melyik kor volt az, ahol ennyire lehúzták az embereket, de erre még nem volt példa a magyar történelemben. A Bibliában van:"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa"! Hát igen.....
camilló 2023.07.10 15:43:07
@2023: A mosolyod kb. annyira őszinte, mint viktoré amikor Hadházy faggatta a Római útjáról:) No ez ami a legfőképp vérlázító NER működésében! Egy miniszterelnök szerinted beszélhet így? Még akkor is, ha politikai ellenfeléről van szó! Ez az arrogancia ami jellemzi ezt a rendszert, mert azt hiszik, hogy az idők végezetéig azt csinálnak amit akarnak. Egy volt kollégám mondta: nincs olyan hosszú, hogy vége ne legyen....:)
camilló 2023.07.11 15:40:58
@2023: Saját magam szerint VALÓDI balosként! Azért mert kritikus vagyok a magát ellenzéknek és baloldalinak gondoló bagázzsal szemben, még nem leszek jobboldali! Rendszerkritikai szemmel nézem a pártok tevékenységét és ezért írom, hogy valódi baloldali politikával lehet legyőzni viktort is! Amit Te balos szövegnek gondolsz - valójában a fősodor szövege - beszélőviszonyban sincs a rendszerkritikai baloldal véleményével. Azért mert van olyan pont úgy viktor, mint a korábban emlegetett bagázs egyes megszólalásai között, még nem fogok egyik bandához sem tartozni. Ahogy egyik kollégám mondogatta: a leghülyébbnek is lehet jó ötlete...:)
Orbán rémesen teátrális amikor olyasmiket mond, mint például a mostani tisztavatáson: „olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng…”, meg „olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak…” Mint minden diktátor felfesti a nemzethalál gondolatát a falra; hogy…..
camilló 2023.07.01 20:32:32
@Magyaur: A gond az, hogy sikerült olyan szintre levinni a hadsereg felszerelését, hogy azt csak nagy összegű vásárlásokkal lehet felhozni a kor színvonalára. Ilyen léptékű hadseregfejlesztés utoljára a 20.század 60-as éveiben volt. A különbség az akkori és a kostani között (sok más mellett), hogy akkor korrupció beszerzések kapcsán fel sem merülhetett, most azért vannak kétségek. A szakmai részről meg nem is kell beszélni. Akkor egy átgondolt fejlesztés volt - voltak viszont olyan képességek amiket leépítettek - a mostani viszont csak arról szól, hogy a német iparnak adjanak minél nagyobb megrendeléseket, ezért a német hadiipar vezetői befogják a saját politikusaik száját. Természetesen a korrupció a kapitalizmusban elkerülhetetlen, így viktoréknak teljesen megfelel. Azért jó lenne elméláznod azon, hogy mennyire hasznos ez a nukleáris védőernyő! csak hogy rávilágítsak. Aki tagja lett a Nato-nak az bizony az országára ráfestette a nagy célkeresztet. Egy esetleges világháborúban, pont úgy fogunk kapni az "áldásból" mint Párizs, Berlin, Washington stb. A finn volt miniszterelnöknő a hazáját nukleáris célkeresztbe helyezte azzal, hogy beléptette a Nato-ba az országát. Teljesen ok nélkül. (nem akarok belemenni a történelmi háttérbe, ahogy Svédország esetében sem) A lényeg az, hogy minden országnak tudnia kell megvédeni magát. Egyébként a Nato is előírja, hogy milyen védelmi képességek kellenek az tagországoknak. Nekünk a Svájci példát kellett volna alapul venni! Populizmus az állításod, hogy ha kevesebbet költünk hadseregre akkor több marad másra! Gondolj vissza a 90-től 2015-ig terjedő időszakra...
Putyin a hadüzenet-nélküli támadásának indoklásakor egy szót sem szólt az Egyesült Államok állítólagos ukrajnai terjeszkedéséről; Putyin az ukrajnai orosz-nemzetiségi lakosság megvédésére hivatkozott... de valójában a hadi, stratégiai okok játszottak szerepet az ukrán-ellenes háborúk megindításakor:…..
camilló 2023.06.18 11:15:57
@a nagy hohoohooo: Az emlékezet nálatok 2022 februárban kezdődik! Tehát igazad van, nem igaz, hogy 2014 februárjában a Majdan téren a Jobbszektor csőcseléke gyülekezett az USA asszisztálásával, hogy puccsal megdöntse Janukovics elnököt. Hazugság, hogy Viktória Nulland elismerte, hogy kb. 5 milliárd dollárt fordítottak erre a projektre és ez "minden idők egyik legjobban elköltött pénze"! Hazugság, hogy már 2014 előtt is erősen diszkriminálták a nemzeti kisebbségeket Ukrajnában. Hazugság, hogy 2014 május 2.-án a kisebbségi jogokért tüntető orosz nemzetiségű ukrán állampolgárokra rágyujtották az Majdan "hősei" Odesszában a Szakszervezetek Székházát! Hazugság, hogy az akkor még félkatonai terror alakulatok mentek Donbasszba úgymond helyreállítani a rendet. Hazugság, hogy ezt az akkori Jaszenyuk féle (senki által meg nem választott) vezetés terror ellenes cselekményként tüntette fel és többek között repülőkről, helikopterekről is bombázta a saját állampolgárait. Nyilván hazugság, hogy ezután a hírhedt náci félkatonai alakulatokat betagozták az ukrán hadseregbe! Hazugság, hogy Bandera náci volt akinek a mozgalma (UPA) nemztiségeket ölt meg. Hazugság, hogy ezek az alakulatok lengyeleket, zsidókat, ruszinokat öltek meg. Hazugság, hogy Bandera most mint nemzeti hős szerepel Ukrajnában. Kb. mintha nálunk Szálasiból csinálnának hőst. A színtiszta igazat olyan portálok írják le amik bár magukat függetlenként azonosítják, de korántsem elfogulatlanok. Vizsgálatokat folytatnak a fotel kényelmében és jobb esetben csak csúsztatnak....
camilló 2023.06.18 18:49:21
@Magyaur: www.youtube.com/watch?app=desktop&v=zmhar0J27Hw
Tudsz ukránul? A lényeg :„Nekünk lesz munkánk, nekik nem. Nálunk lesznek nyugdíjak, náluk nem. Nálunk kifizetik a gyerektámogatásokat, náluk nem. A mi gyerekeink iskolákba és óvodákba járnak majd, az ő gyerekeik pedig a pincékben fognak ülni. Tehát így és éppen így fogjuk megnyerni ezt a háborút.”
www.hrportal.hu/c/nem-fizet-nyugdijat-az-ukran-allam-a-szakadar-teruleteken-20140519.html
A miheztartás végett! Ki kit akart megölni stb.
bekialtas.blog.hu/2023/05/26/1130_bekialtas_kilenc_eve_lottek_eloszor_donyecket
Gondolom minden putyinista hazugság....
Az egész ukrajnai háború emlékeztet a spanyol polgárháborúra: az egyik oldalon állnak a megválasztott, európaias köztársaságpártiak, a másikon az európai polgári demokráciákat gyűlölő Franco és a nacionalista-fasiszta támogatói. Akinek volt szíve és igazságérzete az világosan értette ki a támadó és…..
camilló 2023.06.15 04:34:42
@Boldeone2: Szabadon választott. Persze! Betiltott kommunista párttal és erősen presszionált oroszpárti ellenzékkel. Kb. olyan, mintha a magyar pártokat betiltanák mondjuk Romániában. Nem gondolod, hogy gáz Banderista nácikat mosdatni?
camilló 2023.06.15 04:38:10
@Magyaur: Mégegy apróság a spanyol polgárháborúhoz! Baloldaliak, kommunisták, szociáldemokraták anarchisták voltak a Köztársaság oldalán. Te őket egysorba rakod a Banderistákkal??? Ha nem tudod, hol találsz forrást a polgárháborúval kapcsolatban akkor szívesen ajánlok. Egyébként az egyik legjobb ismerője a témának történetesen magyar!
camilló 2023.06.15 17:47:44
@Boldeone2: Hitlert a liberálisok és konzervatív gyárosok juttatták hatalomra, nehogy a komcsiké legyen a kormányzás. Igen a kommunisták voltak azok akik a vérüket adták azért, hogy a barna mocsok mindörökre eltűnjön. Pont a bejegyzésben emlegetett Köztársaság Pártiak voltak Ők! Mi a gond azzal, hogy egy olyan országban ahol a lakosság több mint egyharmadát orosz nemzetiségűek alkotják és betiltják a pártjukat? Ugye ezt nem kérdezed komolyan? Ennyit a legitimitásról! A jobboldali nácik erősen felülreprezentáltak az ukrán hatalomban. Ezen az sem változtat, hogy már legszívesebben letagadják a múltjukat! Az Azov csak egy, a sok eredendően félkatonai náci bandából, amit beolvasztottak az ukrán hadseregbe! Tobálod a fasiszta jelzőt, de fogalmad sincs, hogy mit is jelent! Nem minden fasiszta náci, de minden náci fasiszta! Banderát nemzeti hősként élteti a hatalom! Ez tény! Tény, hogy azokat éltetik akik a háború alatt kollaboráltak a németekkel és esetenként buzgóbban gyilkolták a zsidókat, lengyeleket (!) ruszinokat és más népeket! Már a lengyelek is tiltakoztak, hogy olyanokat emeljenek piedesztálra akik felelősek voltak több százezer lengyel haláláért! Te ezeket véded és habzó szájjal átkozod az oroszokat! Tudod a rasszizmus nem csak akkor rasszizmus, ha zsidózol, cigányozol, hanem akkor is, ha oroszozol. Van erről valami jogszabály is amiben leírták, hogy az aki mást vallása, nemzetisége etc. miatt diszkriminál azt minek nevezzük és büntetendő! Ez bizony bőven benne van! Felhívom továbbá a figyelmed, hogy 2014-ben nem véletlenül indult el az autonómiáért a küzdelem! Miután egy állam a saját állampolgáraitól vett el jogokat. Igen a magyarszármazásúaktól is Az ukránok keresik az identitátusak és a lehető legrosszabbat választották! Jó lenne ha nem csak a nyugati narratívát ismételgetnéd!
Kétszáz év óta egy életmódváltást kierőszakoló, egyre gyorsuló tudományos-technikai modernizálódási folyamat indult el a világban, amit globalizmusnak hívunk. A világ népessége, még a legfejlettebb társadalmakban sem képes könnyen elfogadni a változásokat, példa erre a Brexit, amelynek során a…..
camilló 2023.05.30 18:48:33
@Boldeone2: A migráció az élhetetlenné vált országok miatt indult el. Mi ennek a kiváltó oka, A Te általad képviselt narratíva a globális felmelegedést hozza fel egyik oknak, majd rögtön rátér arra amit Te is írsz, hogy könnyű lett a migráció. No igen! Átkelni lélekvesztőn a Földközi tengeren, miaután pár ezer kilométer hátradobott gyalog a polgár. vagy a keleti irányból Mondjuk Afganisztánból átkel a "baráti" Iránon, Törökországon, átúszik az Eu területére és már csak pár szögesdrót meg katona választja el a Kánaántól! Élhetetlenné váltak az Afrikai országok mert a volt gyarmattartóik mesterséges határok közé kényszerítették az országokat, így borítékolták az etnikai villongásokat. Az ipart a mai napig az európai cégek uralják, ahol gombért pitykéért lehet dolgozni. Lehet sorolni a kapitalizmus diszkrét bájaként megnyilvánuló okokat. Amerika, vagy Európa soha nem értette meg az idegen népek kultúráját és ez Nálad is világosan látszik! Ami Neked, vagy nekem skandallum az egy más népnek természetes. nem biztos, hogy Te látod jól a dolgokat. H-G. Wels a Bűvös bolt című novelláskötetében van egy novella. A völgy olvasd el, ha meg akarod érteni, azt amit írtam Neked. Még egy példa. A9. század című orosz filmben van egy jelenet, amikor a szovjet tiszt próbálja a katonáknak elmagyarázni, milyenek az afgánok. Ajánlom szíves figyelmedbe!! www.youtube.com/watch?v=I753tgu_bwM Lehet valahol megtalálod magyarul is! Nos ez Amerika egyik fő bűne és a magát mindenek fölé helyező fehér elitnek...
Az orbánisták a centralizált, vezér-központú, nem-piaci, hanem fegyelmező-osztogató hadiállami rendszer hívei. Mégis az orbánisták nem átallják háborúpártisággal vádolni az orosz agresszió ellen védekezni próbáló európaiakat és az európaias magyarokat! A putyini manipuláció által megfertőzött, a…..
camilló 2023.05.29 07:18:52
@taga20: Esetleg valami érvet is fel tudsz hozni??:)
camilló 2023.05.29 07:22:45
@Sorállományú előfelvételis: Szeretném felhívni a figyelmed, hogy rendszerkritikai oldalról közelíti meg az orosz történéseket (is). Nem fekszik be sem az orosz sem a nyugati narratívának. Ehhez persze el kell olvasni a bejegyzéseket és meg is kell érteni. Persze egyszerűbb Putyinistának nevezni, mint megismerni a valódi okokat. Ahogy írtam szánalmasak vagytok úgy a magát ellenzékinek nevező oldalon, mint a kormánypárti oldalon!