Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abendsen

0 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az ellenségem ellensége a barátom." Normális esetben ez igaz, különösen a politikában, és még inkább a külpolitikában. Az országok közötti barátság-szövetség nagyon sokszor a közös ellenség hatására jön létre. Például a kisantant volt egyértelműen olyan alakulat,…..
Abendsen 2015.09.30 19:06:20
@Molnárgörény: Szerintem a cigányság egy viszonylagosan integrálódott része Európának, az persze más kérdés, hogy milyen szerepben.

Én arra gondoltam, hogy az iszlám egyfajta beékelődést képez az adott nyugati társadalmakban és soha az életben nem lehet ezeket feloldani.

Megpróbálom megvilágítani egy példával. Ha a cigányságra az államhatalom nyomást gyakorol, akkor az a közösség megjuhászodik és legalábbis úgy tesz, mint ha beilleszkedne. Az persze lehet, hogy a hagyományos vérségi (félig-meddig törzsi) szokásait ott fogja folytatni ahol abbahagyta ha az állam kényszerítőereje megszűnik, de legalább kezelhető a helyzet beavatkozással.

Ezzel szemben ha egy keresztény (vagy szekuláris, egyszóval: nyugati) állam hasonló módszert próbálna meg alkalmazni egy muszlim közösséggel szemben, akkor azok felvennék a kesztyűt és kitörne vallásháború.
Tehát véleményem szerint a muszlim közösségek integrálhatatlanok míg a cigány közösségek, ha csak félig-meddig is, de integrálhatóak
Abendsen 2015.10.01 17:48:48
@Molnárgörény: Csak azt vedd észre, hogy a két probléma közel sem azonos súlyú. A cigányságra valóban jellemző, hogy pl. klán alapon bűnöznek és egyfajta társadalmat alkotnak a társadalomban. De ezzel szemben ők nem akarják lerombolni a keresztény gyökerű országokat (plusz Izraelt), míg bizony a muszlimok (minél radikálisabbak annál inkább), erre bevallottan törekszenek.

Más az ha van egy tulajdonképpeni archaikus közösség, amely a polgári (nem ritkán alapvető emberi) normákat nem akarja betartani és más az, ha egy közösség (kb. egy milliárd ember szerte a világon) vallási alapon le akarja rombolni a kultúránkat, hogy helyére a sajátját állítsa. Erre történelmi példa is van; a muzulmánok vágták haza a nyugati civilizáció akkori leggazdagabb területeit (Szíria, Egyiptom), olyan szinten, hogy ott a fű sem nő többé.
Abendsen 2015.10.01 18:19:34
@Molnárgörény: Szerinted reális az, hogy a cigányok tönkreteszik Európát?

A Kovács nénis példád pedig elég demagóg. Egyéni szempontból persze teljesen mindegy, de itt a társadalmi folyamatokról és veszélyekről van szó. Ilyen szempontból pedig nem mindegy, hogy miért ütnek agyon.
A magyar nép vidámságáért felelős miniszter - ama Lázár nevű - bejelentette, hogy rendőri ezredeket fognak vezényelni a déli határra a radikalizálódó embercsempész bevételi források ellen. Ezek lesznek a hatásvadász századok. A hatásvadász századoknak egy feladatuk lesz,…..
Abendsen 2015.08.27 10:22:37
@FILTOL: Nem kéne állandóan alkalmatlankodni meg kérdéseket feltenni. Jó fogyasztóvá, gondolkodni nem vágyó, és idővel nem is tudó, tömegemberré kell válni. Olyanná, akinek nincs vallása, kultúrája, családi és baráti gyökerei, hazája. Egy hatalmas masszává, amelyik boldog tudatlanságában bármilyen alacsony szintű hazugságot és fércideológiát magáévá tesz.
Abendsen 2015.08.27 10:32:09
@panteon: A kerítés nem fogja 100%-osan megállítani az áradatot ez nyilvánvaló. De te elutasítasz egy megoldást ami legalább részlegesen kezeli a problémát, ráadásul mindezt úgy teszed, hogy nem adsz alternatívát. Tegyük fel, hogy szoktál gondolkozni, én ezt nem feltételezem, de most tegyük fel. Nem zavar téged ez a következetlenség?
Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. 25-50-75-100: 25 ezer a gyerekeknek, 50 ezer a munkanélkülieknek, 75 ezer a várandós anyáknak, 100 ezres nettó minimálbér a munkavállalóknak.Az alapjövedelem a biztos alap. Az alapjövedelem a…..
Abendsen 2015.03.31 13:04:23
@téridő2: A tapasztalat azt mutatja, hogy hiába privatizálnak, Magyarországon túl kevés a piaci szereplő, tehát az történik, hogy 2-3 cég dominálja az egészet és nem alakul ki valódi verseny. Ezért is nevetséges ez a libertariánus gondolkodás a világ ezen részén.
A középkori alkimista kézikönyvek rendszeresen figyelmeztetik olvasóikat, hogy a bennük szereplő tudás titkos, csak az arra érdemesek, a beavatottak számára hozzáférhető. E könyveket olvasva elitista, elzárkózó, ezoterikus tudomány bontakozik ki szemünk előtt, amely ellentmond a…..
Kellemetlen lehet most Fidesz-politikusnak, -politológusnak vagy jobboldali újságírónak titulált médiaharcosnak lenni, amikor a német kancellár budapesti mérlegét kellene megvonni. Az egyetlen biztos módszer a valamiért még mindig közszolgálatinak nevezett állami…..
Olyan már volt, hogy valaki házhoz menjen a (khm) pofonért, de hogy házhoz hívja - hát, az ritka. Pedig a Merkel-látogatás Orbán nemzetközi presztízsét volt hivatva emelni, illetve inkább elszigeteltségét enyhíteni. Szeptember óta könyörögtek a német kancellárért, noha…..
A 444-en, amely a netadó-, Vida- és később, a bármi-ellenes tüntetések egyik fő népszerűsítője a fővárosi, fiatal középosztály felé, napvilágot lát Uj Péter írása, amely gondolattalannak, erőtlennek és perspektívátlannak mutatja be a tüntetéseket. Uj cikke eddig is…..
Drága Naplóm! Ma nagyon rossz napom volt. Pisti azt mondta, hogy undorító vagyok. Nem vagyok szép, mert tele vagyok látványos szépséghibával. Kérdeztem tőle, hogy mi a baja velem, erre azt mondta, hogy szőrös az alkarom. Nyakig vörösödtem, lehülyéztem, erre megmutatta a biológia…..
Abendsen 2014.11.07 10:18:08
@grigorij: Nagyon szép komment. A 16 sorból mindegyik ostobaság.
Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse meg, mindent egy lapra…..
Abendsen 2014.11.03 10:36:37
Polgárda Kiskáté a libsiknek 2014.10.14 09:25:06
Öröm látni, hogy az év harmadik csapása végleg betette a kaput az eddig is teljesen elkeseredett ballib embertársainknál. Ne legyenek illúzióitok, lesz ennél még sokkal rosszabb is! :) A kis csipkelődés mellett azonban kötelességünknek érezzük szembesíteni benneteket a valósággal, mert…..
Abendsen 2014.10.14 12:28:10
@Kuruc ezredes: Ha nem csak hazudik az ország elhagyásával kapcsolatban, akkor egy nagyon beteg emberről van szó és ez nem csak szófordulat. Ha más egyéb ok nincs (családi, anyagi stb.) akkor el tudod képzelni, hogy elhagyd az országot csak azért mert olyan kormány kerül hatalomra akivel te nem értesz egyet?
Abendsen 2014.10.14 13:01:20
@Kuruc ezredes: A vicc az, hogy a szakállas nők birodalmában az átlagember talán még konzervatívabb mint nálunk. Persze megvannak ott is ezek a wannabe marxista, anarchista (lol) gyerekek de nem ez a jellemző ahogy én látom.

@vénkujon: Kicsit konkrétabban ha lehet. Miért rúgták ki a barátodat?
Falus megBokrosodik, ha lehet hinni az Index információinak:  Visszalép hétfőn a főpolgármester-jelöltségtől Falus Ferenc, tudtuk meg. A visszalépésről már a múlt héten elkezdődtek az egyeztetések, a Falus mögött álló pártok (MSZP, DK, Együtt-PM) hétfőn döntenek…..
Abendsen 2014.09.29 13:00:51
@gizmo266: Nyugi, az eredményen így is röhöghetünk majd.
Abendsen 2014.09.29 13:10:17
@gizmo266: Szerintem Bokrossal kevesebbet fognak elérni mint amennyit Falussal elértek volna.
Végre csitulnak az állami biológia tankönyv körüli indulatok, így már beszélhetünk higgadtan a dologról. El kell ismernünk, hogy minket is mélységesen felháborított az ügy. Sőt nem csupán felháborított, hanem mélyen belegázolt férfiúi önérzetünkbe is. Egészen…..
Mintha csak randi partnert keresne magának az ember lánya, és a találkozás, ha csak a sejtek szintjén, de megvalósulhat, amiből egy új kis ember születhet. A spermabankok honlapjain egészen komoly profilokat lehet találni a donorokról, elsősorban az USA-ban, hogy a gyermekre vágyó…..
Abendsen 2014.09.22 12:40:49
@Lángharcos: Tehát elszakadt a társadalomtól. Képtelen megfelelően mély szociális kapcsolatok kialakítására, az elvárásai valószínűleg irreálisak és nem állnak összhangban a saját adottságaival. Nagy valószínűséggel valami királykisasszony komplexusos csúnyácska szingli tyúk 0 önismerettel és rossz természettel. Persze saját magunkkal szembenézni az egyik legnehezebb feladat, egy nőnek különösképpen.
Abendsen 2014.09.23 11:45:18
@Lángharcos: Épp azt mondom, hogy nem kell utálnia magát ahogy most teszi. Ugyanis ha szeretné saját magát akkor nem akarna egyedül vénlányként élni hanem keresne magának kellemes férfitársaságot. Tudom, hogy ez felkavaró lehet számodra de van ilyen.

@borzimorzi: Ez a leghülyébb komment amit ebben a hónapban olvastam.
Elefántcsontparton iskola nyílt férjeknek. Méghozzá nem is akármilyen okból, hanem abból a célból, hogy egy kicsit jobban átérezzék mennyit is dolgoznak oldalbordáik a családért. A házi feladat pedig nem más, minthogy be kell vállalni egy kis takarítást otthon. Kouayou…..
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
Hallom rendszeresen az érvet a soá relativizálása érdekében azoknak a szájából, akiknek már elegük van a zsidó "hisztériából", hogy a fehérek amerikai hódításai, a Tajpej-parasztfelkelés és az azt követő megtorlások, a vörös khmerek, a "kuláktalanítás", az egymás…..
Abendsen 2014.09.22 10:47:37
@a Ténytár: "2, SENKI sem halt meg miatta,"

Jaj.
Abendsen 2014.09.22 11:11:12
@a Ténytár: Igazságosabb béke esetén nincs Hitler és nincs erős antiszemitizmus, Magyarországnak szélesebb a diplomáciai mozgástere etc.
Bár látom, hogy személyedben egy tőrőlmetszett hülyével állok szemben, azért megsúgom, hogy a történelem egy viszonylag komplex folyamat ahol léteznek bizonyos oksági kapcsolatok.
Szerencsére a kis Gézák még nem felső tagozatosak, úgyhogy őszinte megdöbbenésünk után anélkül tudunk elmélkedni az új tankönyvekről, hogy közben csillapíthatatlan vágyat éreznénk a könyvek apró ficnikké szaggatására és azok felgyújtására a tarnárnő/úr testén.…..
Abendsen 2014.09.03 10:54:05
@Nyekenyóka: Ja, hogy hülye vagy. Akkor sry.
Abendsen 2014.09.03 11:02:36
@flash.gordon: "Viszont a megfogalmazás nekem olyannak tűnik mintha egy idős ember írta volna, aki igazából már csak nagyvonalakban van képben a technikai vivmányokkal."

Nagy valószínűséggel erről van szó.
Abendsen 2014.09.03 12:13:12
@otapi: Szerintem félreérted. Itt épp arról van szó, hogy bizonyos emberek szeretnek úgy hivatkozni a liberális demokráciára mint a tökéletes, további javításra nem szoruló rendszerre. A mainstream médiában gyakorlatilag nem is találkozol társadalomkritikával. Az, hogy a történelem során valami "mindig így volt" még nem jelenti azt, hogy nem kell törekedni a jobbra.
Ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni, szól a bölcsesség... A baloldali pártok a 2014-es parlamenti választás előtt olyan ostoba tragikomédiát adtak elő, hogy ország-világ csodálta. Ahelyett, hogy szünet nélkül lőtték volna a trafikmutyit, a földmutyit, és olyan…..
Abendsen 2014.08.27 19:37:04
@Molnargoreny: Nem jut eszembe ilyen köztársasági elnök. Abban igazad van, hogy a politikai stabilitásnak jót tenne egy király. Ez azonban feltételezi, hogy a király személye alkalmas a poszt betöltésére. De mi van ha egy tökfilkó? Ez a veszélye annak ha nagyobb hatáskört kap. Ha pedig megnyirbálod a hatáskörét, hogy semmibe ne tudjon beleszólni akkor értelmetlen az egész.

Egyébként te kit tartanál alkalmas jelöltnek jelenleg?
Abendsen 2014.08.28 13:30:40
@Molnargoreny: Hát ez nagyon betegnek hangzik. Plebejus király? Akkor már inkább valami közvetlenül választott, kiterjesztett jogkörű köztársasági elnök. Bár ott is a pártok által által támogatott delikvens győzne.

@Adani: Bár nem nekem szántad, engedd meg, hogy reagáljak. Amit mondasz alapvetően nem hülyeség, jogos gondolat, hogy legyen valamiféle enyhe súlyozottsága a szavazatoknak. A probléma ezzel csak az, hogy nagyon sok esetben magasan kvalifikált emberek sem racionálisan döntenek hanem érzelmi alapon.

Egy idős, a holokausztot saját bőrén megtapasztalt ember nagy valószínűséggel érzelmi alapon fog dönteni akkor is ha egyébként professzor az illető. Épp ez a helyzet egy olyannal akit az ÁVÓ hurcolt meg, vagy például egy Magyarországra menekült székellyel.

Amit ezzel mondani akarok az az, hogy a politika általában az érzelmek műfaja (is) és nem feltétlenül lehet a politikai kulturáltság és a civil kulturáltság közé egyenlőséget tenni.
Abendsen 2014.08.28 19:58:43
@Molnargoreny: A magyar királyválasztásnak nincsenek feltételei? Ami így hirtelen eszembe jut, hogy például csak katolikus lehet magyar király.
Kétlem, hogy bárki csak úgy megválasztható lenne.

Cenzus inkább ne legyen. Nem igazán lehet igazságosan súlyozni.
Sok az eső, sok a napsütés. Szép üde zöld az egész ország - írtuk májusban, és ez még most is igaz. Magyarország csodálatos. Járjunk bármely szegletében az országnak, varázslatos kép tárul elénk, mihelyt elhagyjuk a település végét jelző táblát. Manapság arról…..
Abendsen 2014.08.23 11:14:03
@nem ördögtől való: Néha ki kéne mozdulnod a lakótelep környékéről.
Abendsen 2014.08.23 12:17:56
@dex.ion: Ez nem mond ellent annak amiről én beszéltem. Ha a tendencia valamennyire változik is (erről egyébként valami statisztikát hozhatnál), nagyvonalakban azért még mindig inkább a kevésbé képzettek mennek külföldre dolgozni. Ez nem jelenti azt, hogy ők szarok sem azt, hogy kizárólagosan csak ők mennek ki.

@béla a görög: Azért az nagyon kemény, hogy van akinek mindenről ugyan az jut az eszébe. Azért megengeded nekünk, hogy jól érezzük magunkat vagy a te elcseszett életed miatt nekünk is szenvednünk kell?
Abendsen 2014.08.23 12:33:01
@béla a görög: Ez a cikk mitől lenne demagóg?
NixKonzept A balkáni Magyarország 2014.08.22 15:17:19
(Mostarban készült a kép) Az elmúlt hetek folyamán újra rivaldafénybe került az elputyinizálódó Magyarország. Itt van először is a Financial Times-ban megjelent cikk (ingyenes regisztrációval elérhető), melyben a német RTL csoport felhívta a világ figyelmét az…..
Abendsen 2014.08.23 12:18:30
@Megoldó: Nekem ez nincs meg. Még soha nem hallottam ilyesmiről. Összefoglalnád, hogy miről is van szó?
Öröm olvasni a tajtékzó, ruhaszaggató hozzászólásokat a 444.hu-n. Bizony, ez most kurvára fájt szegény SZDSZ-MSZP-seinknek. Egyik utolsó büszkeségük - mintha Kertész Ákos és Dániel Péter egyszerre gyakorolt volna kegyet a Fidesz-kormány felé. Nem elég, hogy augusztus 20-a…..
Abendsen 2014.08.21 12:24:34
@immer wieder: Pedig én kedvelem a 444-et. Persze tudni kell, hogy hol állnak de szerintem szegényebb lenne nélkülük a magyar net. A kommentek terén igazad van.

@líder máximo: Te tényleg kommunista vagy? Mert akkor olvasni fogom a hozzászólásaidat. Mindig lenyűgöztek a ritka állatfajták.
Abendsen 2014.08.21 14:40:18
@immer wieder: Tudom, de én amúgy sem tartom sokra a magyar webes újságírást. Igazából bulvárként kezelem, a kommenteket pedig még inkább. Az interneten olyan dolgokat is megengednek maguknak az emberek, amelyeknek a valós életben a töredékét sem mernék. Ez egy ilyen műfaj szvsz.
Segítség, Kertész Imre antiszemita lett!   Elfogadja a gonosz, fasiszta, cigány diktátortól a kitüntetést. Legitimálja a "diktatúrát". Meg biztosan eleve totálhülye már a szegény vénember.   A ballib agytröszt ismét kitett magáért. Miután éveken át JOGGAL kritizálta a…..
Az az igazság, hogy Tereskova (Nagy Kriszta) munkásságáról jót vagy semmit alapon, az Illatos a p*nám című remekbe szabott darabon kívül semmit nem tudnék elmondani. Azt leszámítva, hogy nemrégiben megihlette őt Orbán Viktor miniszterelnök úr fantasztikus, karizmatikus…..