Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xab66

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
xab66 2020.04.06 00:09:50
@m_and_m: "tehát, egy szimpla főút volt"
Nem. Legalábbis a 80-as évek közepén és a 90-es évek elején "Autóút" volt. A kenesei leágazás után vezették át a másik oldalra a siófok felé haladó oldalt, ki volt téve egy "Autópálya vége" tábla, utána pedig az "Autóút" tábla, ami nem szimpla főút, már csak a nagyobb megengedett sebesség miatt sem.
Különös halálesetek, folyamatos rajongás és szocialista sztárkultusz jellemezte az egykori tv-bemondók világát. Emlékezzünk Takács Marikára, Tamási Eszterre, Kudlik Júliára vagy Endrei Juditra, akiket először a balatoni SZOT üdülők aulájában elhelyezett, hiánycikknek számító tv-készülékeken…..
xab66 2018.09.22 03:48:47
@Kzsolt66: Nem csak az. Keress rá a vidicon vagy iconoscope szavakra, mindkettő képfelvevő elektroncső, hasonló felépítéssel, mint a képcsövek, csak éppen ellenkező irányú működéssel.
A nyest nem egy túl ismert vadállat, a vaddisznót, a sünt, vagy épp a rókát már megszoktuk, mint a városban, lakott településrészeken előforduló nem domesztikált állatokat, tudjuk hogy hogy néznek ki, de a nyest még őrzi a titokzatosságát. A hírekben olykor veszélyes vadként említik, gyakran…..
xab66 2016.07.29 11:32:10
@Terézágyú: Városban szerintem kevésbé jellemző a házigalamb meg a csirke, a városi galambokat meg nem baj, ha féken tartja, ezért ott hasznos lehet. Falvakban, kisvárosok külső területein lehet inkább érvényes, amit írtál.
Pedig délután fél négykor még úgy állt, hogy odamegy, mármint a sajtó értesülései szerint (a nol.hu hozta le először a hírt). A bejelentés, ha valaki lemaradt volna róla, így szólt: Az RTL-es Fókusz főszerkesztője, Jakab Ádám lesz áprilistól a TV2 összes hírműsorának főszerkesztője, az…..
xab66 2016.03.31 22:58:38
@unionista᠌: Ott a tévedés, hogy az rtl a te pénzedből megy, amit te költesz arra, amire akarsz, de a tv2 most már a te befizetett adódból, aminek ezer más jobb helye lenne. Nem mindegy.
Ígérem ma nem lesz tojás, se nyúl, Krisztus feltámadásakor pedig még nem találták fel a fényképezőgépet (sajnos). 1987. A Lincoln-emlékmű tisztítása. A fül sem maradhat ki  ..
xab66 2016.03.28 23:43:31
@Szzzz: Viszont a jel alakja fűrészjel, amiben a n-ik felharmonikus 1/n amplitúdóval jelenik meg, és a képcsöveknél használt jelszintek elég nagyok, ezért kellően érzékeny antennával akár még a 10. felharmikust is simán érzékelni lehet, ami meg már ~150 kHz.
De maga a 15 kHz sem annyira kicsi, a wiki szerint amerikai navigációs adóberendezések működnek 10-15 kHz környékén.
A jel helyének beméréséhez pedig lehet használni a háromszögelős módszert, az antenna irányérzékenységét szintén lehet javítani, így már 1-2 méter pontossággal is be lehet mérni kellő türelemmel a jelforrást. Az is fontos, amit korábban írt valaki, hogy akkoriban azért jóval kisebb volt az elektroszmog, kevesebb zavaró jelforrás volt, ez is segített nekik.
Az lehet, hogy semmit nem tudok a politikáról, a törvényekről vagy a bevándorlási szabályozásokról, és fingom sincs az alapvető ideológiai kérdésekről, de azt tudom, hogy az országot ellepik a kurva kanadaiak, és tenni akarok valamit ellenük. Basszuk halálra mindet! (Mr.…..
xab66 2015.09.24 11:31:49
@szbszig: Valóban volt már, a mexikói kerítésről és általában a mexikói bevándorlókról szól Az utolsó mehikán című rész, 15x09
Mocsai Lajost egyetemi tanárrá avatta fel az egyre inkább Schmitt-féle motor-üzemmódba visszaváltó köztársasági elnök úr - jegyezzük meg: a teljes felsőoktatási szféra "főnöke", Balog miniszter úr javaslatára. Nincs persze MTA doktori fokozata, meg valójában semmilyen se,…..
xab66 2015.08.20 12:42:24
@István Raskó: Nem olyan új ez, negyven évvel ezelőtt is volt ilyen...
Maga a nagyszerű Magyar Nemzet nevű újság hozta a hírt, hogy a Miniszterelnökség átalakult Szent-Lázár szerzetesrenddé. Persze ilyen nyíltan nem merték leírni, csak azt közölték, hogy az ott dolgozóknak tízórás a munkanapja, többletfizetés azonban nuku. Nemsokára kiosztják a…..
xab66 2014.11.26 21:44:16
@fifibá55: Nem. Berki magáncégtől kapja a fizetését, amíg az adók a cégnél és Berkinél rendben vannak, és telik rá, addig az valóban magánügy.
LJ viszont a közösből kap fizetést, nem magánügy, hogy telik-e neki olyan órára a hivatalos fizetéséből. Ha pedig van egyéb helyről is jövedelme, akkor tüntesse fel, hogy honnan, mennyi, különben feltételezhetjük, hogy esetleg többet vesz ki a közösből, mint amennyi megilleti. Vagy esetleg a mellékes jövedelem fizetője érdekében tevékenykedik a köz érdeke helyett, akkor meg takarodjon a közügyektől. Ezért ez nem magánügy.
Amikor az ember egy visszautasíthatatlan ajánlattal találkozik (legalábbis egy annak tűnővel), akkor arra azt mondjuk ez olyan, mint egy lófej az ágyban. De azért nézzük csak meg miről is van szó, mert sohase higgyünk senkinek, pláne nem politikusoknak…..
xab66 2013.08.25 23:58:06
@Ergo Sum: A fénykép vízszintesen tükrözve van, a kislány kabátjának a feliatainál, meg Gyurcsány kabátjánál a gombolásnál látszik. Ha megfordítod, látszik, hogy jobb kézzel fogtak kezet.
Minden feladat megoldásában segít, ha lerajzoljuk. A rajz pedig legyen pontos és méretarányos, ehhez kell a vonalzó. Egyes feladatoknál, mint például lakberendezésnél, bútortervezésnél, anyagszükséglet felmérésénél egyenesen elengedhetetlen a rajz készítése, ráadásul…..