Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orkat

215 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöldséges lepénykék cukkiniből és csicsókából olaj nélkül, sütőben sütve. Most parmezánnal és füstölt ízben készült. Hozzávalók 10 nagy lepényhez: 30 dkg pucolt csicsóka 60 dkg hámozott és kimagozott cukkini 2 tojás (L-es) 2 evőkanál zabpehelyliszt só bors fokhagyma (1 kisebb gerezd vagy…..
Vásárlás közben csodás, óriási gombákra bukkantam. Nem volt kérdés, ebből lesz a vacsora. Máris pakoltam a kosaramba a túrót, brinzát, füstölt sonkát, és alig vártam, hogy bekapcsolhassam a sütőt. Hozzávalók: 9 nagy gomba 25 dkg túró 10 dkg brinza 10 dkg füstölt sonka (elhagyható, vagy…..
orkat 2023.01.26 10:58:59
@HgGina: Az általam vásárolt termékről írtam le. Ott így volt.
Nagyon szeretjük a tésztás ételeket. Ez nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek egyik nagy kedvence is! Talán egy kicsivel egészségesebb, mint az eredeti, spenótmentes változat. Ráadásul igen ízes, kiadós étek. Nagyobb mennyiségben készítem, így a másnap kicsit megúszósabb lehet :) Hozzávalók ( 8…..
A fahéj, a szilva, a darált mandula, a vaníliás cukor és a leveles tészta együttese méltán idézi meg a tél szellemét. Ma, a mi házunkba költözött ez a szellem, és szívesen fogadtuk. Hozzávalók (30 falatkához): 1 csomag leveles tészta (friss) 15 szem szilva 10 dkg darált mandula 3 evőkanál…..
Minden évben, november végén már régóta hagyomány, hogy összegyűlik a család apraja-nagyja. Ünnepeljük a Katalinokat, Ferenceket és Juditokat. Sajnos az idő múlásával csökken az Ünnepeltek száma, ugyanakkor a család létszáma nem feltétlenül. Az idei évben ezen alkalomból újabb slágergyanús finomság…..
orkat 2022.12.03 16:37:30
@pollenke: A Hullala jelen esetben növényi tejszín.
Karácsony alkalmával nagyon szívesen fogyasztunk igazi főzött krémes, ünnepi köntösbe bújtatott süteményeket. Ezt az édességet is a szeretet ünnepe ihlette.   Hozzávalók – 20x30-as tepsihez: A tésztához: 30 dkg finomliszt 5 dkg zsír 10 dkg átszitált porcukor 1/2 csomag sütőpor (8 g) 1…..
A sütés nélküli, gyümölcsös sütemény igazán jó választás a kánikula idején. Ebben a citromos-málnás joghurtos édességben sem fogunk csalódni. Frissítő, hűsítő élményt nyújt a forró nyári melegben. Hozzávalók (kb.30x40 cm-es formához): A kekszes alaphoz: 2 csomag zabkeksz (darálva) 10 dkg…..
Kellemesen gyümölcsös sütemény, ami bármelyik évszakban elkészíthető. Omlós tészta rétegek közé, vaníliás-almás-fahéjas töltelék kerül. A könnyed sütemények kedvelőinek szinte kötelező megkóstolni!    Hozzávalók:  A tésztához: 25 dkg vaj (nagyon hideg)  40 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor  20…..
  Hozzávalók (kb. 20 db-hoz): 30 dkg sárgarépa (pucolás után!) 3 db tojás 15 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 18 dkg vaj (puha) 20 dkg finomliszt fél csomag sütőpor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 csipet só 4 evőkanál 100%-os narancslé vagy 1 db narancs kifacsart leve és reszelt…..
Az eredeti angol húsvéti zsemle receptjét kicsit módosítva készítettem el ezt a nagyon csokis változatot. Kakaó, fekete és fehér csokoládé, na meg egy kis aszalt szilva gazdagítja a bucik ízét. Fényességét a mézes máznak köszönheti. Egy pohár tejjel, kávéval nagyon finom csemege. Hozzávalók (12…..
Meg kell mondanom, régóta bekúszott már a tudatalattimba ez a szaftos-húsos finomság. A hétvégén el is érkezett az idő, hogy belevágjak! Sokféle receptet elolvastam, láttam számos elkészítési módot. Ízlésünkhöz az alábbi recept áll legközelebb. Szendvicsbuciban illetve lilahagymás sültkrumplival…..
Karácsony közeledtével mindig elfog az alkotási vágy. Sorra gyártom a kekszeket, süteményeket, amiket közösen választunk ki a gyerekeimmel. Különböző dobozokba tesszük őket és egy-egy uzsonna vagy éppen tízórai alkalmával jót lakmározunk belőlük. Idén először úgy alakult, hogy a nagy családi…..
Sokszor kacsalogtam már a gondolattal, hogy igazi, orange curd-öt készítsek. Vajjal, cukorral, tojással. Jó sűrűt... Olyan igazán ínycsiklandót, csábítót és nagyon narancsosat. Most el is érkezett az alkalom, mikor is megálmodtam az idei karácsonyi tortát. Több receptet elolvastam, majd ezekből…..
Az interneten találkoztam ezzel a recepttel és rögtön tudtam, hogy az első adandó alkalommal meg is fogom csinálni. Mindent az eredeti leírás szerint készítettem. A roppanós tésztában sűrű krém pihen, lágy habbal a tetején. Hozzávalók: Tésztához: 2 evőkanál víz (hideg) 15 dkg…..
Mint azt már oly sokszor említettem, nálunk a "kevés tészta sok töltelék" sütik a menők. Ráadásul a rétes azért is foglal el kivételes helyet az édességek között, mert férjem egyenesen rajong érte. Szülinapi torta helyett is rétest szokott kérni. Idén először alakult úgy, hogy én készítettem el a…..
Nagyon szeretjük a sütőtököt. Csak simán sütve. Nem levesnek, nem pürének, nem pitének, nem is pohárkrémnek. Még emlékszünk a cserépkályhában sült, kissé megégett szélű, mézédes csemegére, amit nagymamáink készítettek. Ezt az ízt kerestem nagyon sokáig. Többféle sütési módot kipróbáltam, és nekünk a…..
Nálunk már december elején elkezdődik a karácsonyi sütemények időszaka. Idén kipróbáltunk egy azonnal süthető variációt a pihentetős verzió helyett. Osztatlan sikert aratott. Főleg gyermekeim körében. Hogy miért? Mert a tésztával nagyon könnyen lehet bánni. A türelmetlen manócskák pedig folyamatosan…..
Hozzávalók (23-24 cm-es piteformához): A tésztához: 20 dkg finomliszt 5 dkg porcukor 1 teáskanál sütőpor 10 dkg vaj 1 tojás sárgája 1 csipet só 1 evőkanál citromlé (+fél citrom reszelt héja) 1-2 evőkanál tejföl A töltelékhez: 35 dkg málna 10 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) A…..
Nálunk a krémes sütik tuti befutók. Minél kevesebb a tészta, annál nagyobb eséllyel fog sikert aratni. Nem kételkedtem ebben a receptben sem, tudtam, hamar a kedvencek közé kerül. Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás sárgája 20 dkg kristálycukor 20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál…..
Ha valaki nem tudna mit kezdeni a vasárnapi sült csirke maradékával, nekem van egy jó ötletem.  Egy kis leveles tésztával, sajttal és tejföllel új formába lehet önteni és kitűnő vacsora vagy akár másnapi ebéd is kerekedhet belőle.   Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kisebb sült csirkemell (filé) 2…..
Hozzávalók: 25 dkg túró 2 kis pohár tejföl (20 %-os) 3 db tojás 13 dkg vaj (nem margarin) 10 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele 13-15 dkg-ot) 2+2 marék búzadara 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 4-5 szem érett őszibarack A sütőt…..
  Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához): A kekszes alaphoz: 20 dkg kakaós keksz 6 dkg olvasztott VAJ A krémhez: 2 dkg porzselatin + 8 ek víz 2 dl habtejszín 7 dkg porcukor 2 ek frissen facsart citromlé 80 dkg tejföl 35-40 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)   Előkészítjük a torta…..