Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hallja Menjeninnen_

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van annál jellemzőbb erre a nyomorult NER-világra, mint az, hogy amikor egy magyar, oppardon Magyar, még inkább MAGYAR sikert a nemzeti szócső, a hírügynökségnek csúfolt MTI, amit már tényleg csak nagyon kivételes esetben és alapos forrásvizsgálat után lehet picit is komolyan venni, konkrétan…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.10.22 19:56:30
@Ellenzéki Tüntető:
Nahát ezt az "èrvelèst" mèg sehol nem láttuk az utòbbi èvekben :-)
A diktatùrának ès az "irányìtott demokráciának" elèg sok arca ès szintje van ès haladnak ezek is a korral.
Manapság már kevèsbő lődöznek le embereket mint az 50es èvekben (Ahogy az 50es èvekben sem huztak karoba annyi embert mint mondjuk a 14. században).
Van helyette viszont anyagi es szakmai ellehetetlenìtès, lejáratòkampány, álhìrek, rèmhìrkampányok meg amiről a bejegyzès szòl, stb stb. Az összesre bőven volt pèlda errefelè manapság.
A felhasználòneved meg roppant vicces, gondolom 56ban te is inkabb hőzöngtèl volna hogy menjen haza a csőcselèk ne tüntikèzzen :-)
Ahogy a Figyelőnek egy Fideszre szavazó liberális meleg pasi, nekünk egy origós szerkesztő küldött levelet, benne lescreenshotolva egy nemzetvesztősoros-cikk szerkesztési folyamatának első körét. Klikk, és nyílik a galéria.  (Ha valakinek nem esne le a poén: itt csak lemodelleztük, hogy milyen…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.04.17 16:57:04
@Mr. Neutron: Ebben a formában teljesen jogszerű, lényegében a publicisztika egyik formája
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.03.07 13:04:34
@index ISIS Al kaida mind CIA projekt:

Te a fizetett, irányított fajta vagy a Magyarországon gyakoribb lelkes holdkóros, szorgalmas?
Minden generációnak megvannak a kedvenc meséi, azonban a 90-es évek szülöttei minden addiginál nagyobb választékból válogathattak. A Cartoon Network, a Nickelodeon és a Fox Kids (Jetix) évről évre szolgáltatta a jobbnál jobb rajzfilmeket vagy élőszereplős sorozatokat az iskolából hazaérkező…..
A Budai Várban a Kapisztrán téren néhány napig haditechnikai eszközöket tettek közszemlére. A 170 éves a Magyar Honvédség megemlékezés-sorozat keretében gördültek fel a járművek a Hadtörténeti Múzeum mellé, hogy az érdeklődők megtekinthessék azokat. A Komondorok falkában még erősebbek A hazai…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.02.28 16:26:14
@Batkaa: Ez így igaz. Kb a tankönyvi definíciója a harckocsi felhasználásának.

De az igény mértéke és létjogosultsága országonként erős szórást mutat. A kérdéseket az előző hozzászólásomban én konkrétan a MH szerepvállalásaira és feladataira értettem.
(Misszíóra nem kell és nem is fog kellene a belátható jövőben, ahogy támadó hadműveletek sem túl valószínűek részünkről.)

140 harckocsi aktív állományban szerintem erősen a sci-fi kategória a Honvédség költségvetését nézve
A vietnami háború Acéllövedék 2018.02.22 00:01:00
Helló, Vietnam... Nemcsak a Tet-offenzívához kapcsolódó, hanem úgy általában a vietnami vonatkozású, sőt a háborús filmek között is előkelő helyet foglal el Stanley Kubrick 1987-es rendezése, melyet a huéi csata ötvenedik évfordulóján mindenképp érdemes elővenni...
Hallja Menjeninnen_ 2018.02.23 13:05:13
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Volt egy közepes szerepe a Nolan fèle Dark knight rises-ben, valami rendőr főtisztet játszott akit a vègèn jòl lelőnek
Hallja Menjeninnen_ 2018.02.23 13:11:04
@Monty H.: Èn ùgy èrtelmeztem, hogy a short timerek azoknak a gyűjtőneve is akik besorozottak vagy ha hivatásosok is, akkor sem köteleződtek el egy èletre vagy hosszù távra.
Szemben a "liferekkel" akik karrieristák a fegyveres erőknèl ès/vagy buzgòmòcsing figurák.
Ezek a kifejezèsek amùgy megjelennek A szakasz-ban is, szòval ez valami vietnám èrábòl szarmazò szleng lehet.

A cikk pedig nagyon jò lett, a szokasos profi minőség ;-)
Egy dél-vietnami civil visszaemlékezése A huéi kommunista atrocitásokat megszenvedő civilek közül szeretnék megszólaltatni most egyet. Nguyen Qui Duc a Tet-offenzíva idején tízéves volt. Apja magas beosztásban, kormányzóhelyettesként dolgozott. Mikor a császárvárost 1968.…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.02.21 14:33:40
@Larry Silverstein:

Köszönjük a hasznos, a témához maximálisan kapcsolódó hozzászólást.
Milyen posztot kéne erről írni, pláne egy vietnámi háborúról szóló blogban? Vagy tudsz valami hivatalos parancsról amit kaptak, hogy le kell lőniük a magyar, ejtőernyőn ereszkedő vadászpilótákat?
A háború mindenkiből a legrosszabbat hozza ki többnyire, tartozzon bármely nemzethez. Minden hadviselő fél követett el ocsmányságokat, beleértve a magyar katonákat is.
  Olyat mutatunk, amilyet eddig még sose, pedig a Tények szolgált már pár kellemes perccel az internetes népművészeknek. Történt ugyanis, hogy van ez az OLAF-vizsgálat, aminek az utóélete egyre kínosabb fura urainknak: Orbán Viktor vejéről kiderülni látszik, hogy olyan bűnszövetkezetben elkövetett…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.02.09 14:54:11
Az MTI, ami messziről úgy néz ki, mint egy hírügynökség, és nem a kormány seggéből kilógó budipapír egyik szelete, lassan eljut odáig, hogy a hitelességét a pestisracok.hu és a 888.hu közé lehet belőni, a ripost.hu szintjére, a lokal.hu és a tenyek.hu mellé. Az meg nem olyan társaság, amiben…..
Hallja Menjeninnen_ 2018.01.24 14:27:38
@haXXor: Mit èrtesz Mèszarosozas alatt pajti? Bántják szegèny becsületes gazszerelőt? Vagy?
Hallja Menjeninnen_ 2018.01.24 15:46:52
@haXXor:

"Értem, stróman oké" Nem, rohadtul nem oké. A bűncselekmény sosem oké, különösképp a nagy vagyoni károkozással járó

"görcsös erőlködést olvasni ahogy próbál mondjuk az index fogást találni akár Mészároson" A sajtó feladata a cuki cikkeken meg bulváron kívül az is, hogy feltárja a visszaéléseket. Kivéve a kormánypártit. Az ő feladatuk a propaganda a te meg az én pénzemből többek közt

"Az ő bűne jelenleg annyi, hogy Orbán jó barátja.Na szevasz, az aztán komoly bűn."

Egyáltalán nem ez a bűne, hanem az hogy stróman, lop és mások is lopnak az ő segítségével.
Komolyan, te hány éves vagy ha erre a következtetésre jutsz? Vagy tényleg ennyire becsukod a szemed minden nap?

"Akkor miért nem sétál be a rendőrségre a Momentum, az MSZP vagy bárki más aki most zsigerből gyűlöli a Fideszt és tesz ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés (vagy bármi más) vádjával feljelentést? " Születtek feljelentések, de a bűnözőket nem a rendőrség ítéli el hanem az ügyészség. Amit az a Polt Péter vezet aki inkább lőné tökön magát, mintsem elítéljen bárkit aki a kormányhoz köthető.

"Én 2006 óta szarok arra, hogy ki van hatalmon és el is éldegélek. "
Lefordítva: 2006 óta szarsz arra, hogy szétlopják az országot, az életszínvonal nem nő érdemben, morálisan süllyed az ország lassan a béke segge alá, valamint szarsz arra is, hogy intézményesítve néznek hülyének propagandával.
Igazi hazafi vagy,na :-)
Már jó ideje igyekszem számon tartani, hogy egy-egy színész hányszor érinti a vietnami témát, de csak nemrég jutott eszembe, hogy ez akár egy posztot is megérne, már csak azért is, mert olvasóim közt is akadnak filmrajongók. Épp ezért most bemutatnék néhányat azok közül, akik – szerepük szerint –…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.12.13 14:31:43
@Monty H.:

Jean-Claude van Damme és Dolph Lundgren karakterei a Tökéletes katonából :)

OFF: Tervezel esetleg cikket Gustav Hasfordról? Tipikus figurája a korszaknak és a háborúnak.
Nemrég olvastam a The short timers-t és "meglehetősen" elégedett vagyok vele.
Egyrészt sajnálom, hogy magyarul nem adták ki, másrészt megértem, hogy szerzőként nem volt túl elégedett a filmváltozattal, a szerintem (is) túlértékelt Acéllövedékkel...
Hallja Menjeninnen_ 2017.12.13 15:59:55
@Monty H.:

Egy PDF-et tudnék adni csak mert én is csak úgy tudtam hozzájutni :D
Egyébként igen, a filmnek a második fele ami összecsapott lett kissé, jobban belegondolva inkább úgy fogalmaznék, hogy a film önmagában jó, csak a könyvhöz képest gyenge
Hallja Menjeninnen_ 2017.12.14 10:51:17
@Monty H.:

Sajnos az itt megadott e-mail címem már deaktiválódott így nem tudtam elolvasni.

Itt viszont elérhető vagyok: gabor_v11@citromail.hu
Stohl András a Mephisto című előadás főszerepében a Nemzeti Színházban (Fotó: Karip Timi / Index) Két napja derült ki, hogy Stohl András zsűritag lesz a TV2 Sztárban sztár című műsorában, annak ellenére, hogy alig pár nappal korábban adott interjút a Magyar Narancsnak, amiben azt mondta, a mai…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.09.06 12:00:33
@Trackers: "Máshogy tálalt hír"
Zseniális! Te szerintem maximálisan NER-kompatibilis lehetsz :-)
Minden kóstolás után vártak egy órát, majd sírtak, „mint a kutyák”, hogy túlélték. Margot Wölk 27 évesen került a Farkasverembe, Hitler főhadiszállására. Az volt a dolga, hogy étkezés előtt megkóstolja az ételeket, nehogy a Führert megmérgezzék. Nem ő volt az…..
Néha megőrül a Sziget is, ahogy az emberek is, ahogy én is...
Hallja Menjeninnen_ 2017.08.15 18:37:05
@Jossarian: Így igaz, hiszen jól ismer és rengeteget tud rólam, ahogy te is :-)
Még nem próbáltam, de biztos szórakoztató dolog lehet egyébként névtelenül fröcsögni, őrjöngeni, frusztrációt fórumokban levezetni.
Hallja Menjeninnen_ 2017.08.15 21:26:02
@Jossarian: Ki találta ki a PC-t? Én? Biztos, hogy nem :-)

"Attol meg egy drogos geci nem lesz kihivasokkal kuszkodo fiatal ugyanugy egy drogos geci marad."
Ennek meg kábé semmi értelme itt ebben a kontextusban, csak fröcsögés. Hol van szó itt drogosokról, meséld már el. Ha meg beszédes kedvedben vagy akkor esetleg kifejthetnéd a véleményed erről az örökös "liberálisozásról" is. Mert nekem úgy tűnik, hogy ez kb egy üres szitokszó, semmi mögöttes tartalom nincs.

A dolgokat meg nyugodtan lehet a nevükön nevezni, felőlem. Például, ha valaki ész nélkül káromkodik, anyáz, gyűlölködik bele a nagyvilágba, azt is a nevén lehet nevezni: primitív, bunkó ember. Olyan aki garantáltan nem lesz hasznára a társadalomnak, ellenben a mindenkori hatalmat jól ki tudja talán szolgálni, mert műveletlen és könnyen befolyásolható . És ilyen szempontból tök mindegy hogy a hatalmat MSZP-nek, Fidesznek vagy Magyar Sajtkészítők Pártjának hívják.

Így ez érthető? Vagy írjak lassabban?
Hallja Menjeninnen_ 2017.08.16 08:51:53
A hátország háborúja Oliver Stone-nak sikerült A szakasszal elismert rendezővé előlépnie. És mivel ifjúkorának legmeghatározóbb élménye, a háború továbbra is foglalkoztatta, visszatért egy korábbi tervéhez, egy 1976-os bestsellerkötetből készült forgatókönyvhöz, mely egy hadirokkant veterán…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.07.05 11:44:56
@flydomi:
Utólag mindig könnyű okosnak lenni, meg a magas lóról beszélni. Akkor és ott még nem tudtak az emberek ennyit a háborúról, mint manapság. Egyszerű tengerészgalogosként ő is csak egy nagyon kis szeletét látta az egésznek. 22 évesen mindannyian hoztunk ostoba döntéseket.
Az meg, hogy megváltozott a véleménye nem kifejezetten csak a sérülésének köszönhető. Sokkal inkább az változtatta meg, ahogy a veteránokkal bántak odahaza: közvélemény, a fegyveres erők és a kórházak/rehabilitációs intézetek.
DiliChef Shakshuka 2017.06.25 14:02:16
4 személyreelkészítés 25 perc1 sárga/zöld/piros paprika1 chili paprika1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma40 dkg paradicsom4 tojás2 szál újhagymasó, bors, köménykoriander, kurkumaFriss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.06.26 14:20:17
@Köksal Baba: ezért:

en.wikipedia.org/wiki/Shakshouka

Szerintem itt feljebb eléggé leegyszerűsítették.
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.02.08 22:33:01
@Bolsi Buster:

Brühühü jön Soros, rettegjünk mind.
Bezzeg régen milyen rendes volt az öreg, egyengette sok tehetség életútját :

www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ
  A csatahajók végzete általában ugyanaz, hosszabb-rövidebb, és az esetek többségében eseménytelen pályafutás után rendszerint mind a hajóbontókban végzik, néhány ritka szerencsés példánytól eltekintve, melyek hajómúzeumként élnek tovább. Néhányan harcban vesztek oda, mások balesetekben. Végzetük…..
Hallja Menjeninnen_ 2017.01.10 15:20:01
@LaLinea: A másik 2 hajó elég közel volt, valószínűleg érzékelték volna ha robbanás lett volna
Belvárosban lakom, így az autómmal ingyen parkolok a környéken. Ez tiszta sor. Míg mások parkolódíjaznak, addig én kiszállok a kocsiból és felmegyek a lakásba. Ám lehet, túlvagiztam az egészet, ugyanis... ...a költözéshez kölcsönkért kombival is ugyanilyen lazán leparkoltam és felmentem. Nem kellett…..
Hallja Menjeninnen_ 2016.08.06 18:26:45
@HgGina: Remek, bölcs tanács. De van jobb is. Nem egyszerűbb semmivel sem járrni? Maradjon mindenki otthon a seggén
Milyen könnyű szép hazánk országos politikusainak! Annyi pénzük van már, hogy külön szólni kell az offshore számláikat kezelő svájci, szingapúri, Öböl-menti országok bankjainak, hogy szélesítsenek egy csöppet a számlájukon, mert lecsorog róla a közbeszerzések közbeiktatásával oda surrant EU-s meg…..
Hallja Menjeninnen_ 2016.07.22 10:41:22
@Nagyorrú Barbi:

Te igen szerencsétlen, az több, mint 25 éve volt.
Arról nem is beszélve, hogy az akkoriak bűne szerinted mentesíti a mostaniakat?
Hogy gondolod? Nézzük el a mostani garnitúrának, hogy lopnak, csalnak,hazudnak, csak mert 20-30 éve pár vén kommunista is ugyanezt csinálta?
A nyári fülledtségben és a nyaralási lázban üdítő lehet akár csak gondolni is olyan túrákra, melyeken megszabadulhatunk a steril fürdőszobák olcsó szappanjaitól vagy a családi viták őrjítő légkörétől, és egyedül vállalkozhatunk a természet felfedezésére, a veszélyes, mégis vonzó kalandokra. Ha…..
Hallja Menjeninnen_ 2016.07.10 18:47:32
Kakuk József idén 69 esztendős lenne. Minden bizonnyal nyugdíjasként játszana unokáival. Netán barátaival sakkozna a téren, esetleg kertészkedne, vagy várná a hétvégi futballfordulót. De egyiket sem teheti. Ugyanis 1956-ban, mindössze 10 évesen agyonlőtték…..
Hallja Menjeninnen_ 2015.12.05 19:02:31
@Reaper Man:

Érvek, indoklás, gondolatok, bármi?!

Nem az oviban vagyunk ám, sem általános alsó osztályaiban.
Hallja Menjeninnen_ 2015.12.05 19:12:55
@kopasz barmok országa:

Na te legalább képes voltál indokolni,még ha (szerintem) tévesen is.
Sosem értettem azt az érvelést, amikor valakit úgy próbálunk menteni, vagy a bűnét kisebbíteni, hogy más, adott esetben rosszabb dolgokat hozunk fel, hogy "de hát ő(k) is, az is azt csinálta..."

-Lehet, hogy a 69 éves lenne épp az hatásvadász szöveg, de attól még igaz.
-Hogy ő vagy valaki más vezényelte a sortüzet, azt egy tisztességes bíróságnak kéne kideríteni. De ha mondjuk nem is ő vezényelte, akkor is bűnös a forradalom alatt elkövetett tetteiért.

Ezekért pedig bűnhődnie kellene attól függetlenül, hogy most mennyi idős, milyen szellemi és testi állapotban van és, hogy más emberek a történelemben milyen más bűnöket követtek el.

u.i. : Bocsánat, ígérem csak jóra fogom használni, vigasztaljon a tudat, hogy a mostani neved is elég jó.
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
Hallja Menjeninnen_ 2015.11.19 10:33:26
@wérmiki2:

Rettegj!! :)
Peti-Peterdi Réka Scott Fales forgatókönyvíró Los Angelesben, Hollywood szomszédságában alkot. Ezúttal Gárdonyi Géza népszerű, több száz oldalas, sokunk polcán fő helyen álló történelmi regényének írta meg angol nyelvű forgatókönyvét. Tervei szerint a közeljövőben egy olyan valós, történelmi…..
Hallja Menjeninnen_ 2015.11.03 15:49:28
@Amator:

A Trója szerintem sem jött össze, de mégis sokan megnézték és sokaknak tetszett is. És nem csak amerikaiaknak mivel a világ nagy részén forgalmazták.

Amúgy még ha ne adj Isten giccsesre is sikerülne,, attól még tök jó dolog lenne, ha hollywoodi film készülne belőle, mert akkor sok külföldi is megismerhetné a magyar történelemnek (16. századi török-magyar harcok) ezt az amúgy nemzetközileg alig ismert részét.

Ja igen ha már a giccs/minőség szóba került. Szerinted az Egri csillagok mai szemmel is egy időtálló, irodalmi szempontból kiemelkedő mű?
Hallja Menjeninnen_ 2015.11.03 17:20:38
@Balt: A Tróját nem Wolfgang Petersen rendezte?
Mondjuk ő sem egyesült államokbeli, szóval e szempontból mindegy :)
HeroHUB MARVEL Fails TOP 10 2015.10.20 08:57:42
Van egy jó szokásom: ha valamilyen kultúr- termékről azt gondolom, hogy jó-legyen az zene, film, szórakozóhely vagy bármi más-akkor AJÁNLÓT írok róla, a szó szoros értelemben. Ellenkező esetben inkább meg szoktam tartani magamnak a véleményem, mert ugye csak pozitívan, mint az Unicum….Ezt a szép…..
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
Hallja Menjeninnen_ 2015.07.08 16:12:15
@apro_marosan_petergabor:

Lefogadom, hogy szerinted az a 80 milliárd az utolsó forintig jó helyre került...