Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szecskone

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ökofalu szervezés Ökofalvak 2010.08.28 14:34:00
  01. Ökofalvak   A magyarországi ökokezdeményezéseket bemutató sorozat első része az ökofalvak bemutatása. Mindössze 3 falu került ide. Úgy gondolom, hogy az ökofalu egyik alapvető ismérve az önfenntartási képesség. Ezek a falvak, ha jelenleg nem is teljesen…..
szecskone 2013.07.17 19:24:06
Hát most ettől nem érzem jobban magam, de sajnos igazad van!
A közösségek széthullottak. És ha valaha vissza is lehet őket építeni, az biztos belekerül egy pár évtizedbe!
Valahol egyet értek a szigorú szűréssel, valahol meg nem.
A szigorú szűrés amiatt nem jó, mert ha túl nagy az elvárás az emberekkel szemben, (és az hogy magától intelligens legyen valaki, már túlzott elvárás sajnos) akkor olyat nem fogtok találni, vagy csak nagyon elvétve! Ha meg nem elég szigorú, akkor tényleg minden jött-ment beköltözik! Viszont a közösség az egységről szólna, és hogy fogadjunk el mindenkit. Minden ember más. Olyat soha sem fogtok találni, aki mindenben megfelel.
Mindenesetre az új ház felépítése nem értem miért követelmény? Ez nagyon leszűkíti a kört! Nagyon sok intelligens ember van, aki szívesen csinálná, de pénze nincs. Ha túl merevek a szabályok, persze hogy bukásra van ítélve!
Egy szó mint száz, a mai emberek még nem érettek meg erre a változásra, majd csak akkor érnek meg ha rákényszerülnek, vagy még akkor sem!
Most még tobzódnak az anyagi világban, kiélvezik amíg lehet. A többi aki meg normális lenne, annak nincs rá pénze. Ezért kellene a közösség, hogy segítsék az újakat! Ha valakinek meg van annyi pénze, akkor az meg egyedül fog neki, és nem fog függni másoktól. Akkor meg minek menne közösségbe?
Nem akarok kritizálni, de nem gondolkoztok egységben! Nem csak az olyan körülményekre kellene figyelni hogy permakultúra meg ilyenek, hanem a szeretetre, ami egyben tartja az embereket. Ez is cél kéne hogy legyen. Ha azt akarod hogy a világ változzon körülötted, ahhoz előszőr neked kell változnod.
Ökofalu szervezés Csatlakozás 2010.09.04 18:53:00
Hiszünk abban, hogy az életünk lehet jó, egészséges, harmonikus. Hiszünk egy közösségben, mely saját életét a természet rendjéhez igazítva, boldogan, teljességben tudja élni. Hisszük, hogy mindezt ebben a világban is meg lehet teremteni. Ez csak rajtunk múlik! Szeretnél így…..