Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ócskás

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gourmetchef  Haltepertő 2022.01.30 17:47:51
   Haltepertő Kedves Látogatók! A tegnap vacsorára csináltunk egy igazi Csongrádi különlegességet. Annyira finom lett, hogy azonnal megosztom. Elkészítése egyszerű és gyerekek is ehetik, hiszen szálkamentes!     A recept Hozzávalók 4 személyre 1 kg ponty / filé vagy egyéb hal filé esetleg…..
ócskás 2022.01.31 14:39:27
@Gazz: Pontosan,így készítem én is...A hozzávaló pedig "kulimász "(majonéz ,uborka, lila hagyma)
Boltfüggő 1000-1300 Ft áron hagyományos izzók, szénkefés motorok teljesítmény/fordulatszám vezérlésére alkalmas áramkört vásárolhatunk. A fázishasításos elven működő alkatrészt beépítve megtaláljuk kézi fúrógépben vagy régebbi fényerőszabályzós lámpakapcsolókban. "Mire használható és mire nem"…..
ócskás 2019.12.17 20:54:43
@kkm.furdancs: Az UTP kábelnél (nál) nemcsak az anyagával és keresztmetszetével van (itt ) baj,hanem jelen esetben a szigetelésével is .Már csak remélni szeretném ,hogy a portéka nem egy fahasára van felfogva.Vagy rosszul látom? "Szerintem egy fémházra szerelt fémházas poti eleve lecsapná a biztosítékot zárlat setén, nem? " Hát NEM,hacsak nincs FI-relé.,egyébként meg ráragad a kliens. A régi lakásoknál nem jellemző a létük.
Új országba költözni soha nem egyszerű még párban vagy családdal sem, pláne nehéz és lelkileg megterhelő egyedül. Ilyenkor az embernek sok minden eszébe jut Mairead szerint, leginkább az, hogy mi szükséges van neki egyáltalán erre és nem követ-e el hatalmas hibát, mindenkit hátrahagyva, aki szereti…..
Nálunk jelenleg még az utolsó szem sárgabarackok érnek, tehát a befőzés (kisebb szünetekkel) folyamatos. Korábban részletesen bemutattam a jól bevált, hagyományos lekvárom készítését (itt érhető el), illetve nemrégiben egy annál sokkal gyorsabb és egyszerűbb, dzsemfix-szel történő befőzést is (itt…..
Épp most vetted észre, hogy mennyire elhasználódtak és megkoptak az autód gumijai és azon gondolkodsz, hogy ideje lenne kidobni őket a szemétre? Ne hozz elhamarkodott döntést! Inkább tarts velem és nézd meg mi mindenre jó a lakásban és a ház körül egy leszelektált autógumi!..
Közeledik a nyár és eljön a hűsítő italok ideje. A kánikulában mi eshet jobban, mint egy pohár hideg szörp. A gyerekek és persze a felnőttek egyik kedvenc íze a málna, ezért teszteltük most a országos láncokban kapható málnaszörpöket és málnaízű szörpöket. 19 szörp tesztje!..
ócskás 2019.05.23 21:34:36
@az övezet gázai: "nem lesz tőlük hasmenésed," nem a fenét! Akkor Te vagy az üdítő kivétel,mikor rengetegen erre panaszkodnak,kivétel talán a stevia.
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
ócskás 2019.02.17 17:03:36
@Kocsobur Ekese: A Tungsram ÖSSZESZERELI a lámpákat,a vílágító LED ( mindenhol a világon ) KÍNAI,sajnos a működéséből adódva irányított fénye van,nem pedig szórt,mint az izzónak,és egyéb hasonló eszköznek,ezért vannak a balesetek is,mellettük tök sötét van ,leegyszerűsítve,A mostani eszközök még alkalmatlanok ilyen köztéri alkalmazásra .A Tungsram közleménye is keveri a dolgokat...te meg kiragadsz dolgokat,azt hiszed mindenki beveszi a hülyeséget, mint te. Ráadásul sík hülye vagy hozzá.Most pedig lehet fröcsögni,még belefér a műszakba...
1924. Calvin Coolidge amerikai elnök (világoskék öltönyben) egy csoport észak-amerikai őslakossal a Fehér Ház gyepén. A történelmi találkozó során iktaták törvénybe az indiánok teljes jogú amerikai állampolgárrá válását. Utólag színezett felvétel..
ócskás 2018.06.25 12:42:56
@pali923: Jelzem NEM alumínium...
Gépek egykor és ma Megszokhattuk, hogy az egykori Szovjetunióban és a mostani Oroszországban minden jól megszokott nyugati termék egy „kicsit más”, de ők erre nagyon büszkék, hiszen van sajátjuk. A második világháború alatti és utáni szovjet fejlesztésekre a kémkedés és a lopás volt a jellemző. Az…..
PORT Minden ami új lett... 2016.11.07 19:13:01
Sok minden újult meg az Port.hu-n, íme a legfontosabbak: Indapass belépés Mostantól egy belépéssel megtervezheted az esti programodat, beszólhatsz Sajónak a Stenken, és még blogot is indíthatsz. Az Indapass mindenre jó az új port.hu-n, az index blogjain, és szolgáltatásaiban. Beléphetsz a már…..
Érpatakot írunk, 2014 novemberét. Egy részeg helyi lakos bemegy a polgármesteri hivatalba, és ha már ott van – részeg ember általában igazat mond alapon – számon kéri a különféle egyenruhák és bohócruhák iránt különös vonzalmat érző Orosz Mihály Zoltán polgármesteren…..
  Fontos, évszázados hagyományra visszanyúló vitát sikerült eldönteni 2015. március 17-én. Owen Willams Twitter felhasználó ugyanis ekkor talált rá a WC papír találmányának 1891-es amerikai szabadalmi dokumentumaira. Ez alapján már egyértelmű: a WC papírt így kell a…..
Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de én reggelizem. Sőt, ha tehetem, és óráink egyet ütnek, a barátaimmal teszem ezt egy-egy szorgos munkanap hajnalán. Pont emiatt kicsi szívem  mindig nagyot dobban, és kellemes izgalom, őrjítő türelmetlenség lesz rajtam úrrá, ha új és igényes…..
Akinek volt pénze, tanulmányi előnyökhöz juthatott a Szombathelyi Savaria Szakképző Iskolában. A dologról videó is készült, ezen olyanokat mond az osztályfőnök, mint “Erzsébet-utalványt is hozhattok, boltba nekem is kell menni”. Az iskola email címéről először egy diák…..
A gasztronómia talán legközpontibb témája ha végeznénk kutatást, a sültkrumpli lenne. A legalapabb alap, Mégis sokan leragadunk a mirelit hasábburgonyánál, ami akár tud jó is lenni, de azért nem áll meg itt a tudomány. Jó, nem találtam fel a spanyolviaszt, de a témakört…..
ócskás 2014.11.30 19:45:56
@szib: Na igen:" A burgonyaszövetség sem tudott praktikus tanácsot adni, ettől függetlenül mindenkit arra bíztatnak, hogy kérdezzen a piacon. Szerintük tapasztalati úton lehet megtanulni minden háziasszonynak, hogy melyik burgonyafaj melyik ételhez passzol, " Most aztán okosak lettünk:)