Regisztráció Blogot indítok
Adatok
efendi

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pilu Csíksomlyó 2009.06.01 09:00:00
  Egy hely, ahol több százezer magyar találkozik, és nem Schumacher rajtja, nem Orbán Viktor demagóg komcsizása, és nem is a félórás petárdadurrogtatás miatt látogat el az ember. Nincs cirkusz, se ingyen, se pénzért, mégis a legnagyobb tömegeket megmozgató…..
Ausztria rettenetesen megverte Magyarországot. Az első harmadban is halványabbak voltunk egy kicsit a vártnál, a közbülsőnél gyengébbet nagyon régóta nem láttunk. Az osztrákok többet lőttek a kapunkra – 60-28-ra nyertek ebben a mutatóban –, hatszor be is találtak.…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
efendi 2007.12.29 00:26:42
Kedves Árpád!

Az egyébként jól felépített cikkeddel az a baj, hogy az emberi létezés értelmezésére nem nyújt alternatívát. Hiába bizonygatjuk, - adott esetben jogosan, tudományos érvekkel alátámasztva - hogy minden vallás egy mese, és hiába mondjuk el százszor, hogy a vallás az emberi gyengeségből táplálkozik; mindezzel nem jutunk előbbre. Az állam és az egyház szétválasztása óta - amit a felvilágosult, a világ megismerhetőségét és az emberiség "formálhatóságát", tudatos "nevelését" hirdető irányzatok eszközöltek ki - a világ nemhogy nem lett békésebb, vagy jobb hely, de 2, addig nem látott méretű világháborút és 2 totális diktatúrát volt kénytelen átélni. (itt jegyzem meg, hogy az ún. tökéletes faj létrehozásával kapcsolatos törekvések, melyek az emberi társadalmat akarták - a tudomány alapján - "megjavítani", baloldali - radikális eszmerendszer alapján alakultak ki) Az emberek milliói, akik otthagyták a templomot, mert, hogy ott alig hihető meséket hallottak, elmentek Hitler tömeggyűléseire, vagy Lenin agitációit hallgatták. Így lett a hitetlenségből hiszékenység. Azt hitték, hogy képesek lesznek megváltani saját magukat. Ez eleddig tudtommal nem történt meg. Az emberiség semmivel sem haladt előre azáltal, hogy a vallást megpróbálta kiiktatni a közéletből.
Nincs a történelemben olyan kultúra és civilizáció, mely hitetlen lett volna. Az embernek szüksége van a természetfelettire, azért mert esendő. Ne becsüljük le tehát a meséket! Sőt, hallgassunk sokat belőlük.
efendi 2007.12.31 12:54:26
Kedves Simonmondja!

Stílusodhoz igazodva: most szólok, hogy én nem azt írtam, hogy régen minden szuper volt, aztán az egyházi élet hanyatlásával jött a sok borzalom. Én azt írtam, hogy semmivel sem lett jobb azóta, hogy az állam és az egyház szétvált. Nézzük akkor a történelmi fejtegetéseidet:
"Nem akarok senkit kiábrándítani, de a kereszténység története nem Jézus tanai mentén zajlott." - ez a felismerésed csodálatos, szinte minden magát liberálisnak tartó (ál)értelmiségi eljut idáig. A baj csak az, hogy nem tudod elkülöníteni a klérus történetét a vallás történetétől.
Lássuk a többit: "A totalitárius rendszerek csak az újkori demokráciához képest voltak visszalépések.
Az újkori demokráciák viszont nem a kereszténység művei" - ez talán a legviccesebb megjegyzésed. Egyrészt, mert bizonyos vidékeken - részben hazánkban is - előbb köszönt be Kun Béla, vagy Héjjas Iván csürhéje, mint a demokrácia, tehát előbb volt diktatúra, mint demokrácia. Kérem tanulmányozni nemcsak az anyaszentegyház történetét, hanem magát a történelmet is.:) A totalitárius rendszer igenis új volt és még az általad valószínűleg "sötét" középkorként számon tartott időszakhoz képest is visszalépést jelentett. A totális diktatúrából morális veszteség és önfeladás nélkül nincs kitörési pontja az embernek. A középkorban azonban volt. MINDIG. A pápai állam nem vezetett be - és nem is vezethetett be különböző technikai vívmányok hiányában - totalitárius rendszert sehol, "csupán" diktatórikus eszközöket alkalmazott, ami természetesen teljességgel elfogadhatatlan. A modern, európai demokrácia pedig szintén nem érthető meg a kereszténység eszmei alapjainak ismerete nélkül - bármennyire is tagadjuk. Igaz ugyan, hogy az egyház - hierarchikus felépítése és egyéb okokból kifolyólag - nem volt éppen úttörője a francia forradalomban felszínre került eszmék és mozgalmak előkészítésének, de a 18. századtól azért már a boszorkányégetések sem voltak terítéken (kb. 600 éve.:). Sőt, ajánlom figyelmedbe a kereszténydemokrata mozgalmak történetét, a klérus részvételének jelentőségét a különböző demokratikus mozgalmakban, vagy XIII. Leó pápa Rerum Novarum című írását 1891-ből.
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..