Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nilsh

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy profi világháborús gyűjteményért egészen a franciaországi Elzászba kellett utaznunk. Kiderül majd többek közt, hogy mi a francért voltak WH rendszámúak a német harci járművek. Fény derül arra is, hogy az I. világháború után hogyan sikerült a békeszerződés ellenére a német hadsereget titokban…..
Soha mióta létezik a torrent-technológia nem fordult még elő, hogy egy file-t egyidőben 200 000 felhasználó is megosszon. Egészen vasárnap estig. Az HBO egyre népszerűbb fantasy-sorozatának legutóbbi epizódját egy nap alatt 1,5 milliónyian töltötték le, ami eleve szép szám, de…..
Az egész George R.R. Martinnal és azzal a reggellel kezdődött, amikor korunk Tolkienja (aki egyértelműen túlszárnyalja a nagy elődöt) megigazította szakállát, felcsapta fejére félreismerhetetlen sapiját, előkapta tollát, és megteremtette a Hét Királyság világának első…..
nilsh 2014.04.23 12:39:38
Budapest nem Kijev. Ehhez elég lenne csak kinyitni az ablakot. Az egyszeri magyar liberálisnak azonban még mindig semmiféle viszonya sincs a valósághoz. Az IMF magyarországi szószólói még mindig nem értik, hogy az EU-t és Amerikát nem zavarja, hogy Kijevből Damaszkusz lesz. A…..
nilsh 2014.02.20 16:23:19
@zsg?: mekkora igazság...
nilsh 2014.02.20 16:29:00
@KovA: ne haragudj, de mennnyipénzt is adott ide az EU? NEM BRÜSSZEL: az EU állampolgárai adója került ide. Jobb otthon az autópálya mint Belgiumban, és tudod miért? Azért mert, MO-nak jár rá pénz az itteniek pénzéből, nekik viszont nem jár EU pénz, illetve max a 10%-a...mekkora elnyomás, vazze...ha nem nyomnak el, még mindig Siófok és BP között lehetne csak zakatolni az autópályán...
Azért nem érdekes, hogy a pénzt benyeljük, aztán anyázunk? mert esetleg megkérnek minket hogy legalább ne lopjuk el a felét aztán vigyük a bizniszt Moszkvába? Remélem nem ismerlek személyesen, mert ha így gondolkodsz, nem bnagyon bíznám rád semmimet...
nilsh 2014.02.21 10:32:11
@KovA: Mint ahogy semmi sem örök...
ellenben picit reagálnék abszolút szubjektíven természetesen, a 300 ezer (más vélemények szerint félmillió) magyar külföldön történő adózására:
én külföldön dolgozom. A legtöbb külföldre kerülttel ellentétben engem a karrierem hozott Belgiumba.
Ami mindig zavart: MO lakossága hozzávetőlegesen 10 Mio ember. Ebből valamivel több, mint 4 Mio ember számít foglalkoztatottnak (beleértve közmunkát is). Ebből a 4 Mio emberből jó esetben másfél millió ember van, aki ténylegesen értéket termel abban az értelemben, hogy nem az államkasszába befolyó adóból fizetik a fizetését - legyen az közmunkás, közalkalmazott, köztiszt(ség)viselő -, hanem olyan forrásból kapja a fizetését, ami mögött magántulajdonú cég áll, mely saját terméket, szolgáltatást állít elő. Ebből a másfél millióból a komolyabb adófizetők - nem a top managerekre gondolok, hanem aki már havi 1-200 ezer forintot adózik az már nagyon jól keres a magyar átlag szerint -, na mi elyenek vagyunk (én ost átmeneti szünettel külföld miatt, de 7 évig nem adóztak kevesebbet otthon, na, mi vagyunk 500 ezren se. A következtetés egyszerű: 1.5, max 2 millió ember tart el MO-n 10 milliót kedves barátaim és ennek is a 60-70 %át ennek a harmada tejeli be. Majd ezután azzal szembesülsz, hogy eltartod az ország 85 (!!!)%-át és megmondja mellé - akit szintén én tartok el (sarkítva erősen persze), hogy én mit gondoljak, cselekedjek, ne igyak sört mielőtt autóba ülök mert megbasznak nagyon (itt 2 sört lehet inni kb, ha kérdezik, megmondod, megfújod a szondát és ha tényleg nem ittál többet, mosolyogva elköszön a rendőr és további jó utat kíván). De még abba is bele akarnak ugatni, milyen pártkötődésű lehet csak egy iskolaigazgató, és most az egyetemekre gondolok, hanem ovódára, ált isire pl. Ez nagyon nem fasza. A legjobban pedig azt utálom, hogy vezényszavakra kellene ugrálnom, különben balos libsi kommunista mittomén mi is lehetek akár. Bocs, de engem senki ne rakjon dobozba, mert individumokat nem lehet dobozba rakni.
Másképp: engem nem az zavar igazán, hogy pl mit adott elő az ellenzék anno az oroszokkal kapcsolatban és mit csinál most. lehet akár hogy igazuk is van most kormányon, de honnan tudjam, ha annyira hülyének gondolnak, hogy meg sem próbálják értelmesen elmagyarázni, hogy mi változott? 10 évvel ezelőtti érvekkel nem lehet egy mai döntés mellett vagy ellen érvelni. Nem releváns, annyi külső tényező változott meg alapvetően (és folyamatos mozgásban van). De adósok a magyarázattal - nekem megygyőződésem, hogy Gyurcsány - többek között és jogosan, ne érts félre - bukott nagyot, mert nem tudott a hülyék számára érthetően beszélni, Bajnairól nem is beszélve. Nem értettem egyet minden érvükkel, de közgazdaságilag, társadalompolitikailag teljesebb képet kaptam, hogy mit miért is tesznek. És loptak, de legalább nem tolták az orrom alá ennyire direktben. Az egyik sunyi, pofátlan, a másik sunyi, pofátlan, erőszakos. Tetszés szerint keverhető. Nem államférfiak, megélhetési politikusok vezetik az országot - úgy tűnik ez örök keresztünk...
Kedvenc példám egyébként a Bokros-csomag, ami elképesztően fontos volt az országnak és ma úgy emlegetik, mint valami bűntettet. Hát, amit a Surányival csináltak akkor, azt tanítják közgazdaságtanban a mai napig - ugyanis ettől lettünk versenyképes ország lévén ez alapozta meg a konvertibilis forintot. Csak azért mert valami jót mást csinált, még nem lesz rossz (vica-versa). Pont az a lényege a képveseleti demokráciának, hogy van kormány, van ellenzék és közösen dolgozva, érveket ütköztetve képviselnek minket. Hát, ezt én valahogy hiányolom. És azzal magyarázni a bizonyítványt, hogy bezzeg az előző kormány is milyen volt, hát, ez sovány. Anyámnál se működött, hogy ok hogy szar a jegyem, de a másik gyereknek is az vagy rosszabb. Képzeld, nem hatotta meg soha. Szerintem jogosan nem hatotta meg.
Ahogy az egyik legjobb tavalyi beszólásban is elhangzott egy nem igazán tisztelt házban: Attól, hogy valaki elől kiabál és vörös a feje, még nem biztos , hogy igaza van.
P.S. sose éreztem magam rabszolgának. Az üzlet arról szól, hogy adok és kapok. Lehet, hogy az EU nem elég hatékony és erősen bürökratikus. Lehet is ezért kritizálni és kell is. A demokrácia nem hatékony az autokriter illetve diktatórikus rendszerrel szemben. Ez tény. Nem elég hatékony - viszont mindenki beletartozik, az is aki más véleményt képvisel.
Fel kellene nőnie a magyar társadalomnak és ameddig hülyének nézik minden szinten és mögé teszik ezt a nyomasztó média fölényt, az nyilván nem azt a célt szolgálja, hogy kineveljen egy értelmes társadalmat...
Ahogy azt már megírtuk a héten, vasárnap délután New York-i otthonában elhunyt Philip Seymour Hoffman amerikai színész. Emlékül összeszedtem emlékezetes alakításai közül néhány képet. A múltkori cikkben már összeszedtük (linkeltem pár sorral feljebb!), hogy…..
nilsh 2014.02.06 18:20:26
nilsh 2014.02.07 10:05:03
Bár tavaly is elmondhattuk, hogy a tévés felhozatal minősége az egekben járt, de úgy érzem a kifutni készülő évnek sincs szégyenkeznivalója. Igen, akadnak kisebb szépséghibák, mint a Dexter Gaines által is említett csalódást keltő záróévadja, illetve a Homeland és a New…..
nilsh 2013.12.18 11:32:46
@nbernadett: ugye? a legjobbak egyike. House of Cards rulez
(Erről az egész klasszikus hétről, illetve a posztok összesítője.) Meghalni oly morbid. Miért ne készítsünk a témáról vígjátékot? A Polanski elsőre megdöbbentő ötletéből született film mára már klasszikussá lett. Pedig nem erre utaltak a jelek annak idején, ugyanis szép…..
Nagy várakozással ültem be nemrégiben az Urániában a National Theatre Live Macbeth előadására, amelyet Kenneth Branagh társrendezett és természetesen a főszereplő is ő volt. Nem volt rossz a darab, de hiányzott belőle az a bizonyos plusz. Kicsit elszomorodtam, és elkezdtem…..
Halloweenhez közel mi is lehetne egy aktuálisabb poszt a blogon, mint egy top 10-es lista a horror koronozátlan királyától Stephen Kingtől? Egy olyan lista, amely az én szívemhez nagyon közel áll, hiszen aki ismer, az tudja, hogy élek-halok a Mester műveiért. Könyveit, filmjeit néha éj nappallá téve…..
12 milliárdért traffipaxot venni? Nem hinném, hogy a gyorshajtás az egyetlen probléma az utakon. Pláne nem ennyiért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
nilsh 2013.01.30 13:26:04
@$pi$: Nem. semmilyen korlátozás nem volt egyik esetben sem. Az egyiknél egy enyhe kanyer - emelkedő kobinációnál tele volt az út apró kaviccsal, annyira beterítve az utat hogy egyszerre szűnt meg tapadni mind a négy kerék...

nehéz abból jól kijönni...ha ok az út baj sincs. ennyire egyszerű. ez úgy 7 éve volt, azóta még rosszabb ugyanaz a hely, tábla még nincs, mostanság ha arra járok 70-el megyek annyira alja...élsetveszélyes az egész útszakasz Szántód és Kaposvár között
nilsh 2013.01.30 13:47:51
@$pi$: khm. legalább 25-öt ha nem a határközelben vagyunk...szerintem legalább 10 óra mire odaérnek a tankok :)

mire megjönnek addigra meg jobb részegnek lenni :))
A tavalyi év egyértelműen a hitelkiváltások éve volt - tegnap pl Izomagyúnál is futott egy sztori - a helyzet pedig azóta is fokozódik:Hitelkiváltás történt, ill. történik, mert ugye még nem értünk a végére. November 14-én megkaptam az igazolást, fizettem érte, hogy ennyi és…..
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..