Regisztráció Blogot indítok
Adatok
serial sinner

11 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kikapott a válogatott Romániában, ráadásul meglehetősen megalázó módon. Egerváry szerint nem lehet megkérdőjelezni az előrelépést, és én egyetértek. Kérdőjelnek itt nincs helye, előrelépés nem történt! A focihoz még mindig nem értek, viszont a vereség egyik okát azt…..
serial sinner 2013.09.16 11:42:22
@Counter: "Szerintem ha Husztinak igaza volt és nyakig sáros a magyarfoci ilyen piti "szemfüleskedésekben", akkor játékosként ez az egy helyes útja van. Profi akar és tud is lenni, de a válogatottban nem lehet profi: akkor szevasz, válogatott."

Huszti azért mondta le a válogatottságot, mert nem kapott elég játék lehetőséget. Magyarul Szabolcsunk addig zokszó nélkül lenyelte a sok "szemfüleskedést", amíg kezdőként kapott helyet a csapatban, csak akkor vágta be a durcit, mikor elkezdték padoztatni. 2010 előtt nem voltak ilyennek a válogatottnál? Akkor az nem zavarta profizmusát?

Ma már válogatottságnak messze nincs, akkor presztízse, mint mondjuk 20 éve, különösen igaz ez a romokban heverő magyar csapatra. Én megértem, ha vki Hannoverből, vagy Szentpétervárról nem szívesen jár haza, csak akkor mondjuk ezt, és ne gyártsunk ehhez ideológiát.

"Nem Sousa volt az, aki a Videotont magyar játékos nélkül is kiküldte a pályára?"

:) OV-nak nincs következetes, elvi álláspontja, mindig az aktuális érdek határozza meg az irányt. Tehát ha a kedves vezető által kiválasztott edző kevés NB1-es játékost szerepeltet, akkor az úgy jó és úgy helyes, függetlenül attól, hogy korábban mi hangzott el ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

@TaTa86.: "Tudjátok mit rühellek rohadtul Egérbában? A gólörömét."

:)
tutifoci.hu/2010/07/hivatalos-egervari-a-kapitany-roth-az-utodja/

"Egyébként Sausát is rühellnék a szurkolók az egész biztos. A Videotont nem tette "szerethető csapattá"."

Ugye kezdődne rögtön azzal, hogy "magyar kispadra, magyar edzőt!". PS-t is megpróbálták kikezdeni a Vidinél, de aztán, ahogy jöttek az eredmények mindenki elkussolt.

"Én mondjuk nagyon kíváncsi lennék, mit tud kihozni a dologból."

Én is kíváncsi lennék rá, de van egy olyan érzésem, hogy nem fog igent mondai, és ha még is akkor csak vmi pofátlanul nagy összegért.

Egyébként szerintem a 24 csapatos EB-re még Sanyibá is ki tudja vezetni a csapatot, mert annyiban tényleg legyünk igazságosak az öreghez, hogy Bozsikhoz vagy Várhidihez képest tényleg történt előrelépés . A gond csak az, hogy egyértelműen látszik, hogy elérkeztünk ES képességeinek a határához.
serial sinner 2013.12.22 10:02:33
@Counter: lehet, hogy a király új, de a dinasztia ugyanaz.

@TaTa86.: ez fájt :)

Most nem találom, de kb féléve volt egy nyilatkozata Pintérnek, hogy a fociban fölösleges taktikával bíbelődni "amikor nálunk van a labda, akkor támadunk, amikor nincs, akkor meg védekezünk".

A legjobb az egészben az MLSZ indoklása volt.

"A magyar szövetségi kapitány pozíciója ma is vonzó munkakör, hiszen az MLSZ ezen időszakban mintegy húsz alkalmas, megfelelő tudással rendelkező szakemberrel került kapcsolatba. Volt, aki „bejelentkezett", volt, akit a szövetség keresett meg, és olyan szakember is akadt, akit mások ajánlottak a szövetség számára. E folyamat során hamar beigazolódott az a félelem, hogy a jövőbeli csapat lehetséges tagjainak megismerésére, a remélt eredményesség elérésére minden külföldi edző hosszabb időt kért a szövetségtől. Ez a jelenlegi helyzetben nem fogadható el, amikor – talán két felkészülési mérkőzést követően – szeptemberben már a 2016-os Eb-kijutás küzdelmeire készen álló csapattal kell rendelkeznie Magyarországnak. Ez önmagában elegendő érv volt a visszakozásra"
serial sinner 2013.12.22 20:36:09
@Counter: "Az indoklás elképesztő és minősíthetetlen. Remélem, legalább vicces lesz, ameddig a kapitányság tart, mást nem várok."

Egyébként még ezzel a kerettel sem elképzelhetetlen, hogy kijutunk a 24 csapatos EB-re. Persze csak akkor, ha Pintér a csapatot nem NB1-es játékosokra építi, mint ahogy ígérte.
Techet Péter készített interjút a Fekete-Sárga Szövetséggel (SGA), amely nyíltan helyre akarja állítani a Habsburg-monarchiát. Érdekes egy olyan országban, ahonnan törvénnyel tiltották ki a Habsburgokat, egy olyan országban, ahol ténylegesen jólét van, és a (második)…..
serial sinner 2013.10.03 07:26:00
@TaTa86.: "Naccerű, majd holnap megnézem! :)"
Bocsi, de egy tegnap egy kicsit megcsúsztam a melóval, úgyhogy csak később tudom megírni a posztot.
serial sinner 2013.10.07 21:01:00
@TaTa86.: "az oroszok remélem a globalizmus ellen harcolnak azért.
az amerikaiak, ill a képviselők mögött álló támogatók a globalizmust terjesztik, az mszp-fidesz és kétségtelen hogy az lmp is a globalizmust terjeszti, egy gyakorlatilag gyarmati lét, a globalizmus kozmopolita, kozmopolitára szavazni olyan, mintha a nemzethalált pártolnád, mert a kozmopolita politikusként a nemzeti zászlókat, nemzettudatot irtaná."

Lehet hogy neked kimaradt, de pár éve volt itt egy Szovjetunió nevű képződmény. Én nem gyűlölöm az ruszkikat, de ne csináljunk már úgy, mintha az orosz imperializmus nyom nélkül eltűnt volna lásd: Csecsenföld, Grúzia.

Egyébként nem látod, hogy hová vezet ez a bárkivel, bármit az ellenség ellen mentalitás? A Fidesznek is mindig az Mszp volt az ürügy lopásra meg a hazudozásra.

"sokkal nagyobb mozgástered van az lmp-vel"

És neked nincs nagyobb mozgástered? A Jobbik egy legitim bejegyzett párt, vannak saját rendezvényei,...
serial sinner 2013.10.08 21:37:09
@tesz-vesz: Őszintén szólva engem nem különösebben érdekel, hogy kifinanszírozza Vonáékat. (Egyébként ez is annyira tipikus, hogy folyton arról vitatkozunk, hogy ki kinek az embere, és közben alig beszélünk az érdemi mondanivalóról) Ha egyetértenék a programjukkal rájuk szavaznék, akkor is, ha ruszkik pénzelik őket. Engem csak az zavar, hogy te ideológiát gyártasz a behódoláshoz.

"oroszok működtetik"
Azért ez túlzás, nyilván erről egyikünknek sincsen hiteles infója, de én nagyon meg lennék lepve, ha pár milka csokoládénál többet kapna a Jobbik a ruszkiktól meg a perzsáktól.
Ha nekem van igazam, akkor lényegében egy kis ropiért aladja magát a párt. Ha neked van igazad és tényleg keletről működtetik Vonáékat, akkor annak az ára is nagy lesz. Én nagyon kíváncsi lennék, hogy mit szólnál, ha az irániak cserébe építenének egy bazi nagy mecsetet Budapesten, vagy az oroszok lenyúlnának minden bankot, benzinkutat, gyógyszergyárat.

És ugyanez probléma a belpolitikai kérdéseknél is, mint pl a jelöltállítás.

mandiner.hu/cikk/20131007_hegedus_szdsz_es_multja_miatt_nem_ujrazhat_a_jobbik_szineiben

Mert most vagy az a helyzet, hogy Jobbik tele van volt MSZMP-sekkel, vagy alig vannak ilyenek a pártban, de akkor miért engedélyezik? Nem lenne hitelesebb, ha ezt is tiltanák? Ezek után mennyire hiteles a Jobbik antikommunizmusa?

Vissza a korábbiakhoz:
"lassan ezt nemigen lehet, 100 év alatt, 50 év alatt"

Ok, én sem 100 évre gondoltam, de egy 20-30év biztosan kell. Gondoljál csak bele, ha ma drasztikusan el kezdene nőni a születésszám, ennek az érdemi hatása kb 25 év múlva jelentkezne. Ott vannak még az elmaradt fejlesztések, stb. Persze az embereket el lehet kergetni, de az újaknak is be kell még tanulniuk, arról nem is beszélve, hogy sok intézmény teljesen újra kell szervezni.
De a legnagyobb probléma, hogy ettől még messze vagyunk, mint Makó Jeruzsálemtől. Itt belátható időn belül se konzervatív, se nemz. rad. fordulat nem lesz. Na ezért mondom, hogy ez inkább lesz 30 éves háború, mint blitzkrieg

"az elegancia és a méltóság ott van Balczóban, és Volnerben, ne a rosszat nézd, hanem a jót."

Én nem a jót nézem, hanem a többséget és a vezetőket.
 Aki nem ad bele mindent, az jön nekem 25 évvel - mondta Orbán Viktor múlt hét szombaton a Fidesz kongresszusán, és ezzel egyedüli indulóként megnyert az első A hét mondata szavazásunkat.  Gondoltam én is összeírom, hogy ki mennyivel is jön nekem. Előre is bocs, de nem…..
Archiregnum Kell-e hazudni? 2013.09.21 18:56:46
Egy ezt megelőző írás az önmagukat folyamatosan megalázó hívőkről szólt, akiknek már külön szólni sem kell, hogy bevegyék a bullshitet. A cikkben kifejtettem, hogy szinte fölösleges is a politikusokat, propagandistákat sarazni, hiszen ők a szolgáltatók , jól tudják, a…..
serial sinner 2013.09.23 11:36:48
@TaTa86.: A szerintem a poszt egy kicsit túl lett bonyolítva.

Ha kezedben akarod tartani a hatalmat, akkor muszáj alamizsnát osztani a szolgáknak.
A népnek pedig a vágyai teljesen elszakadtak a realitásoktól. Ezért a nép és káderek lojalitásának a fönntartásához hazudni kell.
Ezen lehetne változtatni, de ez egy kurva kockázatos és nehéz feladat, amit senki nem akar vállalni.

2010-ben valóban volt egy kegyelmi pillanat és, ha OV az az államférfi lenne, mint amilyenek a hozzá hű média beállítja, akkor ezt ki is használta volna.

"Mikor bukik Viktor, bukik ez az egész is, csak az nem ma lesz, de nem is 2014ben."

Erről már beszéltünk egyszer, de én még nem látom a Viktatúra végét, és amíg ez így van addig ez szerintem wishful thinking.

"Jelen helyzetben, én úgy érzem tényleg nem tehek mást, mint hogy legalább a saját környezetemben ostorozom oldalfüggetlenül ezeket a káros beidegződéseket."

+ annyit, hogy próbálod támogatni azokat, akik a médiában, kultúrában és máshol szintén fellépnek ez ellen.

@Counter: "A saját, nem törökgábori véleményem az, hogy ugyan sok múlik Viktor elsüllyedésének a módján, de nem annyira sok, mint hinnénk: a fentebb vázolt demokratikus centralizmusra kondicionált vezetettek és középvezetők túl sokan és túlságosan beágyazódva vannak ahhoz, hogy akármilyen földindulás is kellő arányban söpörje ki őket a... oda.

S az az előnyös helyzet sem lesz meg, ami a rendszerváltozáskor meglehetett (volna, de nem volt): hogy ezeket a viselkedési sémákat, értékrendeket a bűnös kommunizmus bélyegével lássuk el.
Ezeknek a legitimálásáért többet tett az elmúlt 8-10 év, a jobboldalivá lett népi marxisták maszlaga, a "bármi áron védjük meg az országot a másiktól" bűnös jelszava, mint a kommunizmus 40 éve. Mert ezt már valóban szabadságunkkal élve csináltuk meg, magunknak.
Ezt nem foghatjuk nácikommunistákra, nem foghatjuk még csak gyurcsányorbánra se, ez a _mienk_, és ez letaglózó."

+1
Annyiban Tata-nak mindenképpen igaza van, hogy az SZDSZ a taxisblokád támogatásával, és a MSZP legitimálásával vissza rántotta az országot a Kádár-rendszerbe. (Nem mintha Antallék mindent jól csináltak volna)
serial sinner 2013.09.23 13:56:24
@Counter: "Az fix, hogy most már kádárizmus van, de azt se zárnám ki, hogy a lelkekben soha nem is volt más."

A magyar társ. nagy része nem gyógyult ki a kádárizmusból, és nagyon sokan pedig tudat alatt maradtak a szocializmusba. Ha meghallgatsz egy magyar liberális gondolkodót egy egyből kitűnik, hogy hiába veszi át a nyugaton már kb 20 éve lejárt sablonokat, attól még az alaplogika a 70-es években idézi. (pl.: ők a szabad kultúra alatt nem tényleges szabadságot értenek, hanem azt, hogy mindenhol a nekik szimpatikus megközelítést alkalmazzák.)

"Egytől egyig elszalasztott pillanatok. Valamennyi elitünk igazolta alkalmatlanságát. Ilyenkor szokott az lenni, hogy amikor úgy alakul, az első erre járó expanzív hatalom oda se figyelve lenyel minket, így hát erősen kell szurkolni, hogy valakik előzzék már meg az oroszokat."

Én még nem adtam fel teljesen a reményt, de ha már választani kell, akkor én inkább a németekre szavazok.

"2004. decembere a szocialisták számára, az ún. szabadelvűek számára hogy kétszer is röviddel a választásokat követően odakozmált a koalíciós miniszterelnökük 2002-ben és 2006-ban is, és hát igen, az európai orientációjú konzervativizmus számára 2010 is."

Szvsz 2004 dec., 2002, 2006 nem volt igazi kegyelmi pillanat. 2004 dec.-ben viszonylag közel voltak a választások. 2002-ben és, 2006-ban egy szoros választás után súlyos botrányok rázták meg az akt. kormányt, ami nagy mértékben csökkentette a hitelességüket.
2010 azért más, mert a kormány 2/3 -dal, és teljesen összeomlott ellenzékkel kezdhette meg a ciklust. Tehát valószínűleg túl élte volna a reflexszerű ellenreakciókat, amit beidegződések ostorozása váltott volna ki.
serial sinner 2013.09.23 14:25:39
@Counter: ok, így már értem
Magyarországon mindenki kurvára ráér, az iparos, az ügyvéd, a hivatalnok, a rendőr, a postás, mindenki, és ezért csúszik itt minden ezen az elátkozott helyen. Ez egy bizonyos szintig még elviselhető lenne, ha cserébe alaposan dolgoznának, de még ez sincsen, mert neked kell…..
Magyar idő szerint ma délután Amerikában egy újabb lövöldözés volt, a legfrissebb hírek alapján 12 vesztették életüket. Miközben elborzadva néztem a helyszínen készült képeket azon gondolkoztam, hogy miért van ennyi ámokfutás az Egyesült Államokban, mert ha még egész…..
serial sinner 2013.09.19 08:49:44
@K12K23: "Ha a fegyvertartás a probléma, miért nem történnek rendszeresen hasonló esetek, Svájcban, Finnországban, a cseheknél vagy a szlovákoknál."

Ennek a 4 országnak a összlakossága nem tesz ki egy államot az USA-ban szóval, ha csak arányait nézzük, akkor pár évente van egy-egy ilyen eset az már kb megfelel az Amerikainak.

www.origo.hu/nagyvilag/20091231-finnorszag-amokfuto-lovoldozes-negy-embert-agyonlottek-egy-finn-plazaban.html

hvg.hu/vilag/20120526_amokfuto_Finnorszag_18_eves

hvg.hu/vilag/20130103_Harom_emberrel_vegzett_egy_svajci_amokfut

nol.hu/kulfold/egyre_veszelyesebb_cseh__amokfuto_terroristak_
Úgy érzem, hogy egy kicsit elhanyagoltam a blog filozófiai hátterének bemutatását, úgyhogy most röviden összefoglalom Walking Dead's Country világát. Szerintem két fontos szempont van, ami alapján osztályozni érdemes az embereket. Az egyik felelősségteljesség, a másik a…..
Miközben zajlik az össznépi felelősségvadászat a devizahitelesek ügyében, addig alig esik szó a probléma egyik (!) kiváltó okáról, mégpedig arról, hogy a magyar társadalom pénzügyi kultúrája a békasegge alatt van. Lehet, hogy igaza van Csányinak, mikor azt mondja, hogy a banki…..
Sokan teszik fel ezt a -részben/egészben önmarcangolónak tekinthető - kérdést a blogszférában. Keresik-kutatják az igazságot, néha rátapintanak egy-egy fontosabb pontra. Nem vagyunk eléggé demokraták, nem vagyunk eléggé polgárosultak, nem vagyunk eléggé optimisták. Egy nagyon…..
serial sinner 2013.09.09 22:46:45
@Nemzetstratégia: " Érdekes kérdés, hogy MO esetében mi tekinthető peremvidéknek, és ki tekinthető kívülről jött embernek."

Szerintem ez nem lokális, hanem kulturális kérdés (csak ez régen a nehézkesebb kommunikáció miatt megegyezett). A lényeg az, hogy elit gondolkodás módjától eltérően közelítse meg a problémákat.
serial sinner 2013.09.11 08:42:05
@Nemzetstratégia: "Ezen elmosolyodtam. Jó látni, hogy vannak olyanok, akik még hisznek ebben. Hozzájön még az "információs társadalom" mítosza is, hogy az emberek egyre tájékozottabbak és műveltebbek lesznek idővel.

ellenben a valóság: tömegmédia, integrációs propaganda, a választásokat végtelenségig lebutított kommunikációs panelek döntik el. rezsicsökkentés, Magyarország jobban teljesít, ha nem szavazol a fideszre visszajönnek a szocik, a másik oldalról meg persze a "zavarjuk el Orbán Viktort"... a fidesz-mszp duopólium (az üzleti élet tele van ilyenekkel, coca-pepsi, mcdonalds-burgerking stb tökmindegy melyiket eszed-iszod) a teljes értelmezési teret lefoglalja, az alternatívák még csak levegőhöz sem jutnak, stb stb"

Nem, nem vagyok naiv, és ismerem a különböző manipulációs technikákat. Ezért írtam, hogy "ma már a népnek jóval nagyobb befolyása az országirányítására". Ez egy relatív megközelítés részben, ahol részben a múlthoz (ugye azt nem vitatod, hogy egy középkori jobbágynak sokkal kevesebb lehetősége volt a kormányzás befolyásolására?), részben pedig a 80-20-as állításodhoz (tehát nem azt mondom, hogy teljes népuralom van) viszonyítottam a jelenlegi helyzetet. A médiakontroll nyilván komoly fegyver a jelenlegi elit kezében, de ennek is mint mindennek meg vannak a maga korlátai. pl: A csúcsra járatott populizmus ellenére a magas a bizonytalanok aránya (kb 46%). Tehát, hogy a te példád éljek, ha most itt a Cola-Pepsi verseny lenne, akkor az emberek már rég áttértek volna valamilyen helyettesítő termékre. A probléma az, hogy itt csak cukrozott szénsavas löttyök között lehet választani, és a két nagy szereplő egymással összejátszva megemelte a piacra lépési küszöböt, így az egyértelmű elégedetlenség ellenére érdemben továbbra is csak kettejük közül lehet választani.

A környezet ma nem a művelt és tudatos állampolgároknak kedvez, de ettől még mindenkinek meg van az egyéni felelőssége abban, hogy mondjuk Carroll Quigley olvasása helyett X-faktort néz. Lehet arról vitatkozni, hogy ez hány százalékot jelent pontosan, de poszt olyan mértékig felmenti a népet az egyéni és közösségi felelősség alól, ami szerintem már sem objektíve, sem morálisan nem áll meg.

Ráadásul én ezt a megközelítést kifejezetten veszélyesnek tartom, mert megerősítheti a össztársadalmi passzivitást, és indokul szolgálhat az öncélú normaszegésre. Ha mindenért az elit a felelős (vagy eléggé nagy mértékben ahhoz, hogy a sajátunkat negligáljuk)akkor azemberek nem tehetnek mást, mint
a várják a csodát
b depressziósan vegetálnak
c lelépnek az országból
Az a-t és b-t választók pedig felmentést kapnak az adócsalás és minden más szabályszegés alól, hiszen a politikusok tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe hozták őket.
serial sinner 2013.09.11 21:23:03
@Nemzetstratégia: Kezdem hátulról
"Ezt a rendszert úgy megcinkelték, hogy nagyon kevés esélyt látok a demokratikus változásra."

Sajnos ez így van.

"Ezt az országot az elit juttatta ide, nem a nép."

Tehát szerinted Mo. lecsúszásában semmilyen szerepet nem játszott hétköznapi adócsalás, a hétköznapi korrupció, túlzásba individualizmus?

"Ha coca-pepsi (fidesz-mszp) dichotómián kívül képes lenne nyerni jövőre bármely valódi, népből jött párt -(Jobbik, LMP), nyilván esélytelen mindkettő"

Ez is így van, de azért azt is tegyük hozzá, hogy nem csak azért esélytelenek, mert az elit különböző eszközökkel akadályozza őket, hanem azért is, mert
a, szubkulturális rétegpártok
b, mert amatőrök

Tehát valószínűleg egy jól működő, igazságos rendszerben sem lenne komoly esélyük a kormányzásra.

"Egyébként meg az egyéni felelősség megmarad, csak technikailag értelmetlen."

Mondok egy pozitív példát, ott vannak zöld mozgalmak. Itt ráadásul eléggé világosan meg van fogalmazva, hogy mit tud tenni egy átlagember a természetért. Ez egy alulról induló mozgalomként, és komoly hatást gyakorolt az vállaltokra, a pártok programjára, az emberek gondolkodás módjára.

"Tudsz olyat a világon ahol a vásárlók juttatták csődbe a multit azáltal hogy mindenki a piacon vásárolt? Nem tudsz ilyet."

Hétvégén, ha lesz időm, akkor utána nézek, mert szerintem volt már ilyen, de most így per pill. tényleg nem tudok.
Ugyanakkor már megint egy kicsit félresiklik a gondolatmeneted. Te lényegében csak azt ismered el sikerként, ha az adott vezetők megbuknak, vagy az adott cég csődbe megy, pedig a nép vagy a választók szemszögéből nézve már az is komoly eredmény, ha követeléseiket meghallgatva egy multi vagy egy párt módosítja a politikáját. pl: Éveken keresztül vádolták azzal a Tescót, hogy az olcsó külföldi húst passzolja el nálunk. Erre nemrég a Ts elkezdte reklámozni, hogy bizony náluk csak magyar húst lehet kapni. (most ne menjünk bele, hogy ez igaz-e vagy sem, mert a lényeg a szándék)

"A nép a 150 éves török és 300+ éves habsburg-uralom alatt a túlélésre rendezkedett be. Ez a mentalitás él velünk tovább. "Túléltük a törököt, tatárt, túl fogjuk élni ezt is"(orbánt, gyurcsányt, stb).. Erre rendezkedett be a lakosság túlnyomó része. Ezt az évszázados beidegződést nem lehet megváltoztatni, egyik napról a másikra, de még évtizedek alatt sem. egyszerűen túl sok a baj, túl kevesen vagyunk hozzá."

It is a goddanm truth. A beidegződéseken tényleg nehéz változtatni pláne úgy, hogy hozzá se kezdünk.

"Igen, pontosan erről beszéltem. Ezt jelenti, amit leírtam. Örülök hogy egyetértünk."

no comment
Archiregnum Béremelés 2. epizód 2013.09.05 19:04:13
Ha a Kedves Vezért azt mondta, hogy béremelés lesz, akkor béremelés lesz! Persze már a legelején tudni lehetett, lesz vmi turpisság a dologban, és lőn lett! Ami ugye várható volt, amit a kormány az egyik kezével ad, a másik kezével elvesz. Most is így történt: a 20%-os azonnali…..
serial sinner 2013.09.09 21:49:13
@TaTa86.: :) Kleine fische, gute fische
Marekblog Szörényi 4 prezident 2013.08.24 19:32:43
Szörényi véleménye az Alföldi-féle István, a királyról. Imádom Szörényit, a jobboldal messze legautonómabb értelmiségije, aki magától értetődő természetességgel beszél őszintén ilyen kényes, konfliktusokat gerjesztő, vitás kérdésekről is. Nem követi a…..
serial sinner 2013.08.26 21:06:45
@Alt Gr: "Kelet és Nyugat közötti őrlődés, népi vs. urbánus szembenállás, kettéosztottság, stb"

Ezek törésvonalak tényleg nagyon mélyen belevésődtek a magyar társadalomba.

"Egyébként 10-20 év és sok szociológus munkája kellene, de megérné kutatni a magyar néplélek rejtelmeit. Mert bár nem homogén, de hogy van ilyen, az biztos!"

Sokan írtak már a nemzeti karakterológiáról Széchényitől Szekfűig. Pozitívumként a magyarok bátorságát emelték ki, rossz tulajdonságként pedig a szalmaláng lelkesedést.

"Koppányra sokan szeretik ráaggatni a magyarság ősi hagyományainak őrzőjét, a valóságban viszont inkább a hatalomvágya hajtotta, mintsem a kultúránk védelme."

Igen, de ez igaz Istvánra is, mert a pogány hagyományok szerint Koppány kapta volna koronát, úgyhogy a nyugati nyitás hatalmi érdek is volt. Persze történelem végül igazolta István döntését és győzelmét, de az adott pillanatban nem igazán lehetett igazságot tenni kettejük között.
A rockoperánál kezdetektől fogva voltak olyan értelmezések, amelyek Istvánt Kádárral azonosították. Szörényi nyilatkozatai is erre utalnak, nem véletlen, hogy Koppány dalai lettek a rockosabbak. Mennyivel felszabadultabb a Szállj fel szabad madár!, mint a Fel kelt a mi napunk.

" Én az árnyaltabb jellemű, esendő férfiemberként bemutatott, valósághoz közel álló István a királyt is ugyanúgy szeretem, ha nem jobban."

Nálam ez hangulati kérdése, alapjáraton én is inkább a mélyebb, árnyaltabb műveket szeretem, de vannak napok amikor a heroikus, romantikus alkotások jobban megragadnak.
Nekem az bajom ezzel a vitával, hogy mindkét oldal kizárólagos hegemóniára törekszik. Ha van egy színész, rendező, író, zenész, akit nem kedvelek, akkor azt nem nézem meg, ennyi. De az biztos, hogy nem őrjöngök nyáladzva, hogy tiltsák be!, rúgják ki!.

"Ennek ellenére persze a magyarságnak szüksége van egy legkisebb közös többszörösre"

Közös többszörös? Van ebből bőven, kádár nosztalgia, nyugdíj emelés, Barátok közt... :)
serial sinner 2013.08.28 21:02:09
@Alt Gr: Én is alapvetően bírom Szörényit, de "a művészet mindenek felett áll elvvel" nem értek egyet.
Carroll Quigley történész szerint a civilizációk fejlődésének 7, egymástól világosan elkülöníthető szakasza van. Ezen szakaszok nyilván többé kevésbé átfedik egymást, az egyik vége a másik kezdetének is tekinthető, de jellegükben elég világos különbségek vannak. 1.…..
serial sinner 2013.08.28 20:59:47
@Nemzetstratégia: Vagyis jöhetett volna egy óriási vulkánkatasztrófa, üstökös, stb is, tehát ez a "vis maior" esete.

Ok, de nemcsak vis maior helyzetek léteznek. Két civilizáció évezredeken keresztül élhet egymás mellett, úgy hogy folyamatosan kölcsönhatásban vannak egymással. Németo. Franciao., Japán Kína
Ez gyakran nemcsak fegyveres konfliktusokban nyilvánul meg, hanem más területeken is (gazdaság, kultúra, technológia).
Ezt nem fedik le az imp. háborúk, mert itt nem a "a peremvidék politikai entitásai harca zajlik a mag ellen".

Nehéz kérdés, hogy Mo.-t különálló civ.-nek vehetjük-e. Mérete alapján nem igazán, kulturálisan meg nagyon sok mindent átvett németektől és az oroszoktól.

"a Viszály-korszak elemzésébe, mivel nyilvánvalóan abban vagyunk."

Igen, de azért sajnos féllábbal már a Hanyatlás-korszakban vagyunk, sőt bizonyos szektorokban és régiókban ez már be is indult.

És akkor mi volt az aranykorszak, a Kádár-rendszer? :)
Caroll Quigley princetoni és georgetowni egyetemi történész szerint a civilizációk elemzését tudományos szempontok alapján kell figyelembe venni. Quigley munkássága során 6 elemzési szempontot talált, amelyek egy civilizációban jelen vannak, és amelyek fejlettségi fokai révén…..
Nehéz magyar fociról értelmesen beszélni. Amikor azonban a felcsúti Puskás Akadémiáról van szó, nem csak, és nem elsősorban fociról beszélünk. Itt kemény politikai jelképről van szó. Ugyanis ez a kicsiny falu - a politika nagyravágyása és a valóság közti síkok határán -…..
Gyenge kezdés után gyenge folytatás, de azért legalább van valami mocorgás – nagyjából ez a lényege a legfrissebb növekedési adatoknak, mely szerint az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,5 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,1 százalékkal nőtt a GDP…..
Marekblog A hetedik te magad légy! 2013.08.11 13:09:54
Meglestem a Hetedik c. filmet. Mit ne mondjak, lehangoló egy alkotás. A film képi világa, cselekménye és úgy általában a hangulata, kisugárzása, mondanivalója (ha beszélhetünk ilyenről) egyaránt végtelenül nyomasztó és sötét. Ugyanakkor egy műremekről van szó, amelyet…..
Manapság szinte minden egyes fórumbeszélgetésben előkerül a téma, sokan feszülnek neki teljes erejükből a kérdésnek, pedig a válasz fölöttébb egyszerű. 1)A magyar társadalom szerves összetevő eleme a korrupció, romlottság. Hálapénz, kenőpénz, nem fizetünk áfát, nem…..
serial sinner 2013.08.06 07:15:04
@Nemzetstratégia: "tipp: mert ő a miniszterelnök?"

"Tehát ha az Orbán/fidesz bármi miatt 'eltűnik', elég nagy lehetőség , hogy egy újabb fidesz fogja csinálni ugyanezt. Mert erre van igény."

Meg cáfolsz, aztán megindoklod, hogy miért jogos kérdésem. Ha OV előtt, alatt és után is nagy korrupció, megoldatlanok a társ., kult, gazd. problémák, akkor nem az ő személye jelenti itt a legnagyobb problémát.

"Egy 'demokráciában' nem hiszem hogy érdemes lenne azzal foglalkozni, hogy a népet hogy lehetne átnevelni."

Nyilván a legjobb az lenne, ha az eliten belül hatalomhoz jutnának a becsületesebb, szakmailag vállalhatóbb emberek, de egy komoly kulturális váltás nélkül nem lehet fölszámolni a kontraszelekciót. Amíg ez nem követezik be, addig rajtuk kívül senki nem fér majd a hatalomhoz.
Olvasom az index lelkesedő cikkét. (Egyébként érdekes, ilyenkor eltűnik a gonzó stílus...) Kezdeném azzal, hogy rendkívül dicséretes az, hogy ha valaki cigányok kiemelésén fáradozik. Ezzel mindannyiunk válláról levesz egy kis terhet, úgyhogy még véletlenül sem ezzel van a…..
serial sinner 2013.08.06 06:46:22
"Miért nem lehet inkább cigány mesteremberekből, mérnökökből, orvosokból, papokból megszervezni a polgárságukat?"

Ez inkább közép-, hosszútávú cél, rövidtávon nyilván könnyebb őket azokon a területeken elhelyezni, ami közelebb áll a kultúrájukhoz.
A mérnökkel, az orvossal, és más többi komoly előképzettséget igénylő szakmával az a gond, hogy egy cigány családban nincsen meg az anyagi háttér, hogy a gyerek 18-23 éves koráig ne dolgozzon. Ráadásul ezeken a területeken még az alaptudás sincsen meg.
A papság esete egy külön történet. Volt egyszer az MN-ben interjú egy a cigányok között dolgozó pappal, aki azt mondta, hogy a magyar latinokkal (ő nem így mondta :) az a baj, hogy az ő vallásosságuk inkább a babona szintjén mozog. Ettől független szerintem is nagy szükség lenne cigány Martin Luther Kingekre.
A mesteremberségből pedig nagyon nehéz kiemelkedni. Mondjuk a személyes ismeretségi körömbe inkább erre látok példát, de ők azért inkább egyedi esetek. Van egy haverom, aki autószerelőből küzdötte föl magát középvezetői szintre. A srác talán az egyik legbecsületesebb, legszorgalmasabb gyerek, akit ismerek.

"Nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot a tudjukmilyen attitűd magához akarja édesgetni ezt a cigány középosztályt"

Lesz majd nagy csudálkozás, mikor 30 év múlva pont a cigók szorítják, majd ki őket a médiából. Persze most mindenki azt gondolja, hogy kurvára hálásak lesznek meg minden, csak az a baj, hogy a 2.-3. generáció már tök természetesnek veszi majd ezt az állapotot, és zavarni fogja őket ez a lekezelő tutujgatás.
serial sinner 2013.08.05 00:02:34
@TaTa86.: "Ráadásul túl sok remény sincs a változásra"

Ez a teljesen belterjes közeg, ami körül veszi a magyar focit, képtelen a megújulásra. Az edzőktől kezdve, a kiskirály klubtulajokon át, a mainstream sportújságírók itt totális váltásra lenne szükség.

Utánpótlás képzés mai napig totál mutyi alapon működik, az játszik, akinek a faterja befizeti a csapatba. Innen nézve az U20-es Vb bronz is csoda volt.
A csapat nagy részét az MTK akadémiának köszönthetjük (na most zsidózzál! :))

"És még csak nem is az a gond, hogy ne lenne tehetségeink, de fejben nagyon nincsenek ott. Amelyik egy kicsit jobb a társainál elszáll magától, aztán mikor megérkezik egy normális bajnokságba összeomlik."

Szvsz, ha vmiben igazán gyengék vagyunk az a játékosok menedzselése. Alig van olyan focistánk, aki stílusának és képességeinek megfelelő csapatban játszik.
Ott van pl Koman, aki pályafutását a Sampdoriánál kezdte. Na most, aki kicsit ismeri a nemzetközi focit az tudja, hogy fiatalon nem szabad Olaszo.-ba igazolni, mert ott szarba se veszik 25 év alattiakat.
Dzsudzsák Oroszo.-ba igazolását már nem is részletezem.

Én arra leszek kíváncsi, hogy Szalai Ádámra mire lesz képes a Schalkéban.
(Bár a Románok ellen kihagyott ziccerét soha nem fogom neki megbocsájtani.)

"Jellemző egyébként ahogyan random módra magukra tudnak találni jatékosok, hogy aztán a totális mocsárba süllyedjenek újra."

Ez tipikus magyar vonás, egy nagy hőstett aztán évekig homály.
Archiregnum Az, aminek látszik 2013.07.30 13:35:30
Olvasom Lengyel László(, igen Lengyel László) írását a Hócipőben(, igen a Hócipőben) Szárszóval kapcsolatban. Persze nincs új a nap alatt. Számomra csak azért érdekes, mert régebben (2005-) naiv világmegváltóként gyakran vitatkoztam balosokkal, még az MSZP fórumára is…..
Archiregnum Ne alázd magad! 2013.07.24 08:03:42
Gondolom sokaknak feltűnt, a párkapcsolatok nagy része másból sem áll, minthogy a „köcsög” fogadja a domináns fél alázásait. Aztán vége, de rögtön kezdődik elölről, egy újabb alfahímmel/anyatigrissel. Láthatóan ugyanis az alárendelt félnek lelki szükséglete önmaga…..
serial sinner 2013.07.28 10:54:10
@TaTa86.: " a nyugati korszellem őket támogatja, amit túlbecsülni nem kell, de arra pont elég, hogy azt higgyék nekik semmilyen kompromisszumot nem kell hozniuk."

Igen ez így van, de a korszellem nem egy statikus dolog, és lehet, hogy nekik még nem fel, de a hatalmuk már túljutott a csúcsponton. Szvsz a zsidók igazán erősek a 90-es években és a 2000-es évek elején voltak. Ebben az időszakban az USA és az EU uralta a világot (inkább az előbbi), pont azok az országok ahol zsidók a legnagyobb befolyással rendelkeztek.
Ez mára több szempontból megváltozott.
A válság és a BRIC országok előretörése komoly csapást mért a befolyásukra. A nyugati országokban még mindig komoly hatalommal rendelkeznek, de a kisebbségek problémája őket is nagyon komolyan érinti. Az amcsi helyzetről nincsenek mélyebb ismereteim, de amennyire tudom a négerek és a latinok között sem túl népszerűek Izrael gyermekei. Európában meg ők az iszlám bevándorlók első számú célpontjai (lásd toulouse-i merényletek). Nálunk meg melyik a legnépszerűbb párt a fiatalok között? A Jobbik.
Lehet, hogy ma még úgy érzik, hogy ők vannak nyeregben, de ez kb 10 max 20 éven belül megfog változni.
Nyilván zsidó-keresztény ellentét nagyrészt irracionális alapon nyugszik, de én bízom abban, hogy előbb-utóbb meg jön az ő eszük is.

"Kínos az is, hogy egyedül Schifferben van meg a kellő tisztelet, kompromisszumkésség, és gerinc, viszont ő meg ugye gazdaságilag kőbalos, eléggé cigányfajvédő."
Egyébként a mandin folyton arról ábrándoznak, hogy a Shcifi majd rányomul a Fidesz árvákra. Te erre látsz esélyt?
serial sinner 2013.07.28 19:43:38
@TaTa86.:
"politizáló fiatal vagy középkorú aktívokat "
Itt üt vissza leginkább a Schifiék antikapitalizmusa.
Lehet, hogy ideológia közelebb kerülne hozzám az LMP, ha a gazdasággal kapcsolatos nézetein változtatna, de azzal pont a hitelességük veszne el, már pedig enélkül nehezen képzelhető el a jobboldali fordulat.

"(Hacsak a választásokig nem buktatják le a fél politikai és gazdasági elitet, de erre ismerve a magyar "igazságszolgáltatást" nincs esély.)"
Ez csak akkor lenne lehetséges, ha az LMP nagyon komoly bizonyítékokhoz jutna (pl: hangfelvételek). Az oligarchák háborújában felszínre bukhatnak még ilyenek, de ebből az LMP valszeg ki fog maradni.

"a legtöbb "nagy név" meghal, ami valószínűleg azért emelni fogja a színvonalat."
A fiatalabb generációban vannak normálisabb arcok, de azért a többség nem sokkal jobb a nagy öregeknél. (lásd: Tóta W.)
Véget ért 2008-2009ben elkövetett mészárlássorozatnak a tárgyalása. Ennek tiszteletére TGM rittyentett is egy átlátszóan magyarellenes mély humanizmustól és ostorozó hazaszeretettől átitatott írást a magyar társadalom reakciójáról. Nézzük a tényeket: ami történt…..
serial sinner 2013.07.28 11:20:45
@jardajagr: "Bocs, de mosolygok a "bűntudattal agyonmanipulált magyar"-on. a 19-20. század magyar hülyeségei távoli dolgok. Egyiket sem én csináltam, háborút sem robbantottam ki."
Jogos, én is így érzek, de ne mond, hogy te még nem olvastál olyanokat, hogy a csúnya elnyomó magyarok tehetnek cigányok sanyarú sorsáról, vagy a mi közönyösen néztük, ahogy a zsidókat kiirtják,...

"épp most lopják szét az országod, züllés sok tekintetben, szerinted ez érdekes, releváns?"
Abból szempontból mindenképpen az, hogy pont a zsidó-keresztény ellentét miatt nem tud összefogni a középosztály, és többek közt ezért nincs alternatívája OV-nek.
serial sinner 2013.07.28 11:41:34
@TaTa86.: Elolvastam én is TGM cikkét, de engem nem borított ki annyira. Egyszerűen az baj vele, hogy egy túl gondolja dolgot. Az emberek nem azért közömbösek, mert cigányok az áldozatok, hanem azért mert a halál teljesen hétköznapivá és természetessé vált. Ma már a hírek fele balesetekről, katasztrófákról, járványokról, brutális gyilkosságokról szól.... Pszichológiai önvédelemből eltávolítjuk magunktól ezeket az eseményeket, mert a ha nem így lenne, akkor mindennap gyászolnunk kéne vkit. A többség egy közúti baleset áldozatai iránt sem érezne sokkal többet.
A liberálisok számára csak az indíték miatt jelent vmit az ügy. A többség csak annyiban különbözik tőlük, hogy a rasszizmust nem tartja 100-szoros súlyosbító körülménynek.
serial sinner 2013.07.28 19:57:42
@jardajagr: @TaTa86.: a focis témához röviden csak egy gondaltot fűznék hozzá, amit a legjobb magyar focis blogon olvastam:
- Valami megmozdult... Csak azt nem tudom, hogy a magyar labdarúgásban, vagy a vastagbelemben. :)
Archiregnum Ócsa 2013.07.17 10:27:22
Csepp a NERben, az ócsai(, illetve Ócsától 5 kilométerre található) lakópark. A mű lélegzetelállító találkozása a rosszul értelmezett szociális érzékenységnek, a totális dilettantizmusnak és a cinikus kapzsiságnak. Megint egy olyan projekt, amikor azonnal a Legényanya illetve…..
serial sinner 2013.07.18 20:39:21
@TaTa86.: "Gondolj bele, milyen kínos lesz, mikor az azerieknél Szijjártó off-shore cége felhúzza az első lágerét, és kiderül, hogy egy teljesen hibátlan lakópark!"

Ja mekkora balhé lenne, hogy oda deportálják a sok szocit, ők meg élvezik az azeri luxust :)

"Azok könnyen hasznosíthatóak, jellemzően jó helyen nyíltak, vagyis a Fidesz után, 3 héten belül eltűnik kb az összes."

Felszínesen futottam át a narancstrafik térképet, de nekem úgy tűnt lehetne, olyat találni, ami senkinek sem kell majd.
Egyébként, ha jó múzeumot akarunk nem baj, ha frekventált helyen van.

"(Egyébként vélemény a váltásról?)"
A háttér? Nekem az előző jobban tetszett. Kicsit ellentmondásos az autópálya előtti ARCHIREGNUM felirat.
Vagy már ezt a blogot is az Alföldi rendezi? :)