Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikoka

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvették a megyei lapokat. Na akkor azokat sem olvasom! Szarrá offolták a köztévét. Majd legfeljebb elkapcsolok róla. Szépen alattomosan becserkészték a Népszabit, majd nyilvánosan tarkón lőtték.  Na ez már azért sok! Sajtószabadság, magáncég, helikopter, nem foglalkozom üzleti ügyekkel, de ez…..
Meggyőződésem, hogy az emberiség egy hatalmas, és egyben drámai következményekkel járó változáson megy éppen keresztül. Itt zajlik az orrunk előtt, de nem látjuk, mert elképesztően felgyorsult mára a világ. Persze azért vannak egyesek akik észreveszik ezt a történelmi átalakulást. Nekik, nem sok…..
Ildikoka 2019.10.27 23:21:21
Amit eddig én tapasztaltam, aszerint piszok nagy divattá vált az idétlenkedés: az a fajta viselkedés, amikor valaki, aki egyébként külsőre egy felnőtt, felelős embernek néz ki, úgy viselkedik, mint valami éretlen kiskamasz, aki már tapasztalt valamit a világból, de éretlen, gonosz, és élvezi, ha gondot okozhat. Az idétlenkedő emberek sokak szemében népszerűek, mert jókat lehet röhögni rajtuk, ami feldobja a napjukat, meg okosabbnak képzelik magukat tőle, illetve sokan úgy tartják, hogy ezek az emberek "bátrak", mert ki mernek mondani olyan dolgokat, amiket ők nem. Óriási félreértésben vannak mindezek az emberek, ugyanis aki idétlenkedik, az nem biztos, hogy bátor, vagy buta: sőt, sokan tettetik magukat idétlennek, amivel kiválóan lehet másokat manipulálni. A rosszul nevelt tömegek szemében nagy a népszerűségük, és sokan akarják utánozni őket, persze, jóval kevesebb sikerrel, minden esetre annyit elér vele az illető, hogy egyre több ember egyre kevesebb józan ész birtokában lesz, ami megint csak a manipuláció malmára hajtja a vizet.
És itt jönnek be a kisebbségi oldalra állt idétlenek, akik valamilyen hasznot akarnak húzni mindebből: ismertséget, anyagi és/vagy politikai hasznot, egyénenként mást és mást. A jóakaratú kisebbségiek, a példánál maradva az LMBTQI (remélem, jól írtam le), tehát az önmagukat másként pozicionáló emberek, ha a többség elismeri, hogy ők is a világon vannak, és nem piszkálják őket többé, megnyugodnak, és folytatják az életüket tovább. Eddig sem azért álltak arra az oldalra, ahová, mert annyira fel akarták hívni magukra a figyelmet, sőt... de szenvedtek miatta, és jól esik nekik, ha normális emberként fogadják el őket.
De az idétlen, az nem. Annál még csak akkor kezdődik el a játszma, amikor sikerül valamit elérni, mert az első lépés után jön a többi, egészen a falig. Itt mindkét oldalnak megvannak a maguk idétlenjei, a kisebbségi oldal nem érzi az elégtételt akkor sem, ha kinyalják a seggét, az őket piszkoló oldal idétlenjei pedig tobzódnak a sértegetésben és a mások lealázásában. A tudatlanok nagy csoportjai meg tapsikolnak hozzá, mert annyira jópofa szerintük (szerintem meg jó' pofán kéne vágni az ilyet), mulattatónak tartják, önmagukat viszont rögtön okosnak és szépnek látják, nem annak a lepukkant, buta, műveletlen lúzernek, akik a tükörből visszanéznek.
És miután a világ arrafelé megy, hogy egyre kevesebb időt töltenek a gyerekek normálissá nevelésével, akik ebből következően a következő tudatlan generációkat adják - nagyon kevés, ösztönösen jó és normális ember kivételével, akik legnagyobb része a tapasztalatlanság és mások gonoszsága miatt bukásra van ítélve -, meg van írva az emberiség sorsa. Én nagyon örülnék, ha tévednék, mert ez így ijesztő, de tartok tőle, hogy ha nem következik be gyökeres változás (és miért is következne), akkor már nincs sok hátra a nagy emberiségnek. Abban reménykedem, hogy a túlélők tanulnak belőle, bár, vannak jelei, hogy a mi civilizációnk sem az első ezen a Földön.
Év végén szokás szerint rengeteg határátkelő látogat haza az ünnepekre, utána pedig mindig akad, aki megosztja így szerzett tapasztalatait. A Svájcban élő Katalin is hazalátogatott és komoly változásokat érzékelt a korábbiakhoz képest. (A kép másik oldala Balázs tegnapi posztja, azt is érdemes ide…..
Ildikoka 2019.01.15 16:46:23
@maxval balcán bircaman: @tanato: Itt látszik a jól bevezetett átverés hatásossága, amit birca megint elkövetett, hogy jól átkampózza, vagy minimum összezavarja a kommentelőket. De még mennyire, hogy az orbán kezdte az egészet! Az első orbán kormány alatti magyar igazolványok osztogatása, majd a Magyarok Világszövetségének a megvezetése után merült fel egyáltalán a népszavazás kérdése, amit a fidesz - és persze az orbán - teljes mellszélességgel támogatott. Bár nagyon sok lapot azóta elhallgattatott a fidesz, és az archívumok hozzáférhetetlenné váltak, azért még nem tudtak mindent tönkretenni. Még van egy-két hivatalos hely, ahol a valóságot írták le, és ebből nyilvánvalóvá válik orbán szerepe az egészben: szokása szerint megkereste és kihasználta azt a rést, amelyen keresztül a legnagyobb balhét lehetett kavarni.
hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s

A Gyurcsánynak annyi volt a szerepe az egészben, hogy lebuktatta az orbán mesterkedéseit.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=37&p_uln=180&p_felsz=13&p_felszig=28&p_aktus=6
Emlékeim szerint ez a fajta megosztottság a társadalmon belül, az első Orbán kormány idején kezdődött. Nem ők találták ki persze, még az Antall kormánytól lesték el. De tökélyre ők fejlesztették. Akkor történt az, hogy apám üvöltve próbált megtéríteni engem is, mert…..
Aki, olyan családból jön, ahol nincs jó sütemény otthon, az sajnos nem lehet jó polgármester. Ezt a poént Orbán Viktor sütötte el Rogán Antalné, Klárika konyhaasztalánál egy adag túrós-almás, és egy nagy tál kókuszos sütemény fölött, miután bedobott egy pálinkát. Azt…..
Pénzkérdés A fruska újra támad 2013.04.10 11:05:09
Sokan vádolják a Fideszt azzal, hogy már egyáltalán nem fiatalok és nem is demokraták. Az utóbbival kapcsolatban van sajátos véleményünk, de az első állítást határozottan cáfoljuk. Egy szédült tinilányt idéz hozzáállásuk számos gazdasági, pénzügyi kérdéshez. A…..