Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AFulgens

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter azt írja, hogy ez szerinte még a river wine-nál is jobb: Kitaláltátok, ez volt az eredeti: A Kiosknál lőtte beküldőnk...
Az idei választás egyik "újdonsága", hogy ha valaki a 13 elismert magyarországi nemzetiséghez tartozónak vallja magát, akkor a megjelölt nemzetiség nemzetiségi listájára szavazhat - az országos pártlista helyett! Vagyis szavazhat a lakóhelye szerinti országgyűlési…..
AFulgens 2014.01.09 12:38:10
@schnee: Azt nem ertem, hogy akkor mar miert nem szabvanyos mod10 (en.wikipedia.org/wiki/Luhn_algorithm)??? Mindegy, anno amikor kitalaltak a szemelyi szamot, biztos nem akartak semmi atvenni a hanyatlo nyugattol...

Amugy Enbagolynal van a pont. Kulfoldi szavazatok, kizart szavazok... ezek tutira mennek. Nem eleg a meghekkelt valasztasi torveny...
2012. októberében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiállt, és az X+1-ik csomagjában bejelentette, hogy - minden kasszát be kell kötni online a NAV-hoz- ennek a határideje 2013. január 1.- és ebből 2013-ra 100 milliárd plusz adóbevételt várnakErre mindenki, aki…..
AFulgens 2013.11.22 10:49:14
@Di622: Es mit csinal az a kisbolt ahol este lenyomjak a biztositekot, hogy ne lopjak az aramot? Generatorrol megy majd a kassza, hogy el tudja kuldenit az adatokat? :D (</sarcasm>)
AFulgens 2013.11.22 13:20:44
@titan: ennyi... NAV csinal egy CA-t, amivel alairja az osszes AEE-ben a privat kulcsot, amivel mindig alairjak a gepbol kikuldott adatokat... ezutan aki meg akarja hekkelni a kikuldott adatot, magat a gepet kell meghekkelje, akkor meg mar mindegy, ha a penztargepbe bele lehet nyulni ugye...
AFulgens 2013.11.22 16:01:19
@Di622: Ez... ez... ez ugye vicc?
A NAV kitette a 2012-es évre vonatkozó 1%-os felajánlásokat tartalamzó listát (21 MB, pdf).Ez alapján a szegény Századvég Alapítványra csak egy ember gondolt, amikor kitöltötte az adóbevallást. Igaz nála a 16%-os szja 1%-a is majdnem 1 millió forint ... vajon ki lehetett ez…..
AFulgens 2013.09.17 13:57:34
@IdomitottFoka: Mea culpa, elfelejtettem, hogy a tokejovedelembol is van SZJA vonva. Mondjuk akkor sem kispalyas tozsdezo/befekteto/kamatozo betettel rendelkezo az az ember, akinek bejon belole 60millio+ havonta. Mondjuk van olyan szint, ahol ez meg "kisebb befektetesnek" szamit, teny.
AFulgens 2013.09.17 16:17:12
@lyken: (rosszmajusag beszel belolem csak) valszeg olyan, aki visszakap belole
Először is szeretném bejelenteni, hogy a minisztériumi levél dacára, mondhatni szabotázsakció keretében múlt pénteken megkaptuk a tankönyveket. Pár darabot mondjuk a leragasztott csomag mellé külön, tehát azok valószínűleg az országos tendenciának megfelelően késve érkeztek,…..
AFulgens 2013.09.02 09:50:03
@Bretschneider detektív:
Ezekkel nekem is bajom van...
F - Ford... miert nem valami magyar szo, es talan nem is markanev? Mondjuk Ferihegy... ja az nem jo :D Akkor mondjuk Farkas...
Dzs - Dzsoni... naneeeeee, anyam borogass. Dzsipp, (ha nem ragaszkodunk a kezdobetuhoz, akkor Landzsa...)
V - Vuk... ezzel van a legkevesebb bajom, magyar, szeretjuk, jo. De ha nem akarunk neveket, akkor lehet Valami, Valaki, stb. Bar ha a neveeket kiszurjuk, akkor a Farkas is kieshet :P
Ujpest - ... Most komolyan???? Ujvilag (marmint Amerika) vagy esetleg Ujhagyma, Ujkrumpli (megintcsak ha nem ragaszkodunk a kezdobetuhoz...)

Undorito, amit csinaltak a konyvekbol. Tudom, Mozaik, meg nem vagyok szakember. De ez akkor is nonszensz. Dzsudakkal meg Dzseniferrel is bajom van, de az mar csak hab a tortan.
AFulgens 2013.09.02 10:24:23
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Igaz, mondtam, hogy nem vagyok szakember, latod :D A Dzamilla amugy egy nev, mint google-bol megtudtam: hu.wikipedia.org/wiki/Dzamilla

Viszont en sem tudtam, hogy mi. Azt hittem valami noveny vagy ilyesmi :D
Vastagbőr Az OBH új arculata 2013.07.24 14:31:00
Pedig februári hír, nem is értem, hogy miért csak ma találkoztunk vele:"Megszületett a „A bíróságok részére logo- és arculatterv készítése” tárgyában az Országos Bírósági Hivatal által 2012 októberében meghirdetett pályázat eredménye.A bíráló bizottság tagjai, dr.…..
AFulgens 2013.07.25 09:10:12
@Ironfist: Amig ezeket nem linkelted/irtad, addig nem ertettem mi a gond ezzel az egesszel.

Ugyanis a logo egyszeruen jo. Egy ilyen munkaert egy designer tenyleg sok penzt elker a versenyszferaban is - foleg ha teljes arculattervezesrol van szo, honlapostul, nevjegykartyastul, cegerestul, stb. Rohadt sokba kerulnek az ilyen munkak, nem veletlenul. Ugyanis tudod, hogy ha profi munkat latsz, akkor nem sajnalta a delikvens a penzt arra, hogy jol prezentalja magat a vilagban. Masik kerdes, hogy erre az OBH-nak mennyire van szuksege, de tegyuk fel hogy van. Ebben az esetben ez az arculat igenis rohadt jol sikerult.

Az, hogy a kezikonyv nem eppen plagium-mentes... ez mar pofatlansag. De miert ne Schmitteltek volna a Schmitteles orszagaban? :)
Június 26-án fogadta el a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényt, amely július 5-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és másnap hatályba is lépett. Van benne egy - a hivatalosan kommunikáltakon kívüli - fontos változás. Július 6-tól a gyógyászati segédeszközöket…..
AFulgens 2013.07.11 13:08:15
@Baradlay-: valoszinuleg csak trollt etetek, de: "Miért nem kérdeztek meg olyat aki ért hozzá? Minisztérium?" a valasz ott a postban: "Az Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége által írt levélre és közleményre semmilyen reakció nem érkezett kormányzati szintről.".

Amugy meg tenyleg jo lenne szovegertesre ragyurnod. "Csak annyit látok, hogy szállítani azt még mindig szabad csak annyi a szigorítás, hogy jó ha van szakképzett személyzet is." - EDDIG SEM A CEG SZALLITOTT. Hanem kiadta futarcegnek / postanak...
AFulgens 2013.07.11 13:28:17
@Baradlay-: Basszus, ok postai utanvettel kuldtek eddig (gyengebbek kedveert innen tudom: www.dunafit.com/vasarlasi-feltetelek) - ezt most mar torveny szerint nem tehetik meg. Ne mondj mar hulyesegeket legyszives.
Nemrég írtunk arról, hogy a tűzoltók új védőruhájával gondok vannak, konkrétan nem bírják a tűzzel együttjáró nagy hőt. Az atlatszo.hu által üzemeltetett KiMitTud portálon keresztül elküldött közadatigénylésben kértük ki az R13-as védőruha beszerzéséről szóló…..
AFulgens 2013.07.03 12:26:09
Ritkan kommentelek, gyakran olvasok, de ezt mar nem birom megallni.

@Vidéki: Ajanlom tanulmanyozasra: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89g%C3%A9si_s%C3%A9r%C3%BCl%C3%A9s#Az_.C3.A9g.C3.A9s_beoszt.C3.A1sa

De ki is masolom az idevago reszt:
"I. fokú égés - bőrpír, duzzanat és fájdalom jelentkezik - ezen sérülésekre jellemző a spontán gyógyulás heg nélkül"

Amikor lepirulsz a napon, az is elso foku eges. Fajdalmas, kellemetlen, meg ha nem is eletveszelyes. De ha egy tuzolto I. foku egest szenved egy ruhaban, amikor a regiben nem egett meg, akkor vagy rossz a ruha, vagy nem tudom mi van (ha tenyleg atment a szabvanybizottsag vizsgalatan, akkor vagy a vizsgalattal van gond, vagy a szabvannyal - de akkor sem normalis, lattad a kepeket a gyakorlatrol?!)
AFulgens 2013.07.03 13:51:25
@Vidéki: A Jancsibohoc altal linkelt cikkbol:
"Az eredmény borítékolható volt, két tűzoltó az R13-as védőruhában égési sérüléseket szenvedett, ellentétben azokkal, akik a már rendszeresített - két különböző gyártmányú - felszereléssel mentek be a több száz fokra hevített konténerbe."

Akkor most csak annyit kerdeznek szep magyarosan, hogy:

eh?
AFulgens 2013.07.03 14:55:04
@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Az a koze, hogy nem fogadja el a langlovagos cikket, hanem csak a hivatalos szovivo altal lehozott anyagot, amiben tenyleg nincs szo semmi gondrol. Ha nem fogadja el langlovagosat (barmi legyen is az ok), de elfogadja a szovivoi anyagot (barmi legyen is az ok), akkor bizony helyes kovetkeztetesre jutott.

Innentol valoban az a kerdes, hogy melyik anyag mennyire megbizhato. Az elmul harom-es-majdnem-fel-evbol kiindulva ezt ki-ki dontse el maga, en arra voksolok, hogy a langlovagos cikknek hiszek.
Furdancs Blog Zárfeltörő masina 2013.05.15 13:29:43
Nyilván senkit nem buzdítunk arra, hogy a jövőben zárfeltörés segítségével próbálja meg gatyába rázni anyagi helyzetét, de figyelmetekbe ajánlunk egy igen ötletes, a témába vágó szerkezetet. A Wisconsini Egyetem kis diákjai olyan szerkezetet fejlesztettek, ami egy…..
AFulgens 2013.05.16 14:27:51
@magyar bucó: A videoban 1:30-tol meseli el, hogy nem brute-forceolja, hanem a mechanika hibait kihasznalva mazsolazik a lehetseges kombinaciok kozul.
Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász szerint semmi baj nincs az Egyesült Államok növekvő államadósságával, mivel csak amerikaiak tartoznak amerikaiaknak. Az ING közgazdászai összeszámolták a föld országainak teljes adósságállományát, beleértve az állami, a pénzügyi…..
AFulgens 2013.05.15 12:35:38
@Melampo: "Nincs olyan, hogy valódi pénz. Minden pénz adósság. Ezért sincs értelme arról beszélni, hogy sok az adósság, vagy kevés. Amennyi adósság van egy rendszerben pontosan annyi pénz van benne."

Na ez tevedes. Kamatrol tetszett mar hallani? A mindenkori adossag _TOBB_, mint a mindenkori penzallomany. Fractional Reserve System mond valamit?

Piramisjateknak hivjak az ilyet jobb helyeken. Csak hat ugye ez globalis, szoval "don't touch it". Ki kellene dobni az egesz rendszert a fenebe.
AFulgens 2013.05.15 15:46:41
@Melampo: Istenem, de vak vagy.

FRAKTIONAL RESERVE helloooooo. Vagyis a bank a hitel fedezetenek csak toredekel kell rendelkezzen (Magyarorszagon jelenleg a kotelezo fedezet a kintlevosegek 2%, azaz ird-es-mondd ketto szazaleka - hab a tortan, hogy a bankok ezzel sem rendelkeznek, es a PSZAF 15-20 eve szemet huny efelett). Az USA-ban is 10% alatti a kotelezo tartalek, van orszag, ahol _NINCS_ kotelezo tartalek. A penzteremtes a levegobol nem mese, hanem kokemeny valosag.

Tobb az adossag, mint a rendelkezesre allo penz, ez a szomoru igazsag. A folyamat a 60-as evek ota (miota az utolso orszagban is atalltak aranytartalekrol kotelezo resztartalekos rendszerre, es nem az aranytartalek hanem a valutakigyo a meghatarozo monetaris valto) csak felgyorsult.

Nezz utana jobban a dolgoknak, ha allitasz valamit, es legalabb egy kicsit gondolj utana, mert amit irtal, abban ezek a hibak benne vannak (peldaul az irasodban egyszeruen felteszed, hogy a valtot amit valaki alair kamat nelkul kell visszafizetni, vagy ha kamattal, akkor a kamatot fedezo osszeg "majd valahonnan" meglesz... nonszensz).
Csütörtökön írta meg az Átlátszó, hogy a "Magyarország jobban teljesít" - kampány 256,7 millió forintba került. Mármint a nyomtatott és online sajtóban való, valamint a közterületi megjelenés költsége ennyi, a tévéspotokra és a postaládákba dobált füzetkékre vonatkozó…..
AFulgens 2013.05.14 10:15:14
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): De-de-de, ilyet lehet? Marmint azt hittem, hogy a hosszu tavu szerzodesek (amik tobb kormanyon athidalnak) azok valami specialis dolgok es csak specialis esetekben lehet ilyet (kozmuepites, autopalya, metro, stb.). De hogy lehet azt, hogy a mostani koltsegvetesbol veszek magamnak valamit, ami azutan lesz meg szamomra elerheto es hasznalom arra, amire akarom, amikor mar lehet, hogy nem is leszek hatalmon?

Tudom, naiv vagyok, mert mindenkit 9 evre betonoztak be (az is milyen jol ki van talalva!), meg minden, de ez akkor is... EZ vastagbor, nem csak a mutyi resze...
Ismét bővült eggyel a listánk, amin eddig a  40 cm-s kilátó, a kutyafitnesz, a hülye kapu, a fatuskók, a minifalu teniszpályája, a biciklis akadálypálya, és az alföldi szánkódomb volt. "A fák napján, május 10-én nyitotta meg Makó a látogatók előtt a lombkoronasétányt…..
AFulgens 2013.05.13 13:27:15
@Sir Galahad: Ez nem hiszem el *nem szalonkepes szavak, de nem sertok rad nezve, csak ugy en bloc karomkodas*.

Az allamnak nincs penze. Az EU-nak nincs penze. Az allamnak ket szerepe kellene legyen idealisan: ujraelosztas es kozponti dolgok szabalyozasa. Ennyi. Hogy mibol van erre penze? Ugy hivjak ado. Mindenki berak egy kozos kalapba, es akinek kell, amire kell, es jogos (merthogy a kozos penz erre van), akkor lehet neki adni.

Hogy egy idealis vilagban ezek mik lennenek? Kozut, kozvilagitas, minden ami kozos hasznalatu. Kifujt. Ennyi.

Brusszelnek nincs penze. Az a Te penzed, az En penzem, Palmas penze, minden adofizeto penze. Nem akarok ilyenre penzt adni. Pont.

Kiakadas vbor reszerol jogos.
AFulgens 2013.05.13 13:46:57
@ColT: Latszatintezkedes. Az megvan, hogy a Romai Birodalomnak is akkor aldozott le, amikor nem mert szerkezeti reformokat vegrehajtani, csak latszatintezkedeseket csinalt?

A varos palyazik, hogy a kozosbol kivegyen valamennyit, amibol ado formajaban visszarak valamennyti a kozosbe. Vagyis a kozosben kevesebb marad, es a kozosbol vettunk ki. Ki rakott be eredetileg a kozosbe? Az nem vegtelen zsak... elobb-utobb valakinek elfogy a penze. Ez a baj a tartalekos banki rendszerrel (fractional reserve banking system, mi ennek a magyar neve?). De ezt persze a hiveknek (most kivetelesen nem a Fidesz-hiveknek :)) nem lehet elmagyarazni, nem akarjak megerteni.

Persze, ha meg el is mutyiznak ebbol a penzbol, akkor csak
a) nagyobb lesz a szegeny-gazdag ellentet (ez megvan? www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QPKKQnijnsM)
b) gyorsabban eljutunk a jatek vegere (ez az egyetlen jo dolog a mutyiban)
AFulgens 2013.05.13 14:43:50
@Sir Galahad: Alapvetoen nem lenne igazsagtalan. Ez a szovetsegi allam lenyege (bar az EU _meg_ nem szovetsegi allam, de valami fura oszver, ami majdnem az).

Az EU egyik alapelve a szubszidiaritas. Vagyis mindent a leheto legalacsonyabb szinten kell eldonteni.

Egy masik alapelv a kozossegi szemlelet. Vagyis mindent ugy kell tenni, hogy a kozosseg leheto legnagyobb hanyadanak pozitiv hatasa legyen.

Ez a ketto szep elmelet, a valosagban egyiket sem hasznaljak sajnos. Az, hogy "Brusszel dont", az annyiban lenne jo (most nem igy van), ha olyanokban dontene, hogy a kozossegbeli allamoknak igenis ossze kell hangolnia az autopalyaepitest, ossze kell hangolnia a jogrendszert, hasonlo eletszinvonalat kell biztositani, stb. Ebbol semmi nem valosul meg a valosagban. Helyette baromsagokra megy a penz, mert a burokracia utvesztojeben egy ilyen projekt, mint ez, millio papir mogott, tervezoasztalon, ugy, hogy valaki sosem latta a helyszint, es a tervek tok mast mutatnak, mint ami meg lett vegul valositva, szoval elvben meg jo is lehetett volna ez a cucc.

De a vilag nem igy mukodik. Sajnos.
Az ország legszebb Kádár-címere kapcsán vetette fel Aeidennis, a Dunai szigetek bloggere, hogy mennyi érdekes magyar településcímer van (bár ő azért sarkosabban fogalmazott). Nos kicsit körbenéztem a Nemzeti Jelkepek oldalon, ahol nagyon szépen és részletesen közzé vannak…..
AFulgens 2013.04.26 16:17:45
@Roan: nincsenek. Ha en vagyok a hordozo, akkor nekem jobbra (a jobb kezem fele) esik a tornyos resz.
"Zuschlag János civilszervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működött közben és 8,5 év letöltendő fogházbüntetést kapott."A Fidesz-KDNP kormányzás szerencsére megszüntette az állami korrupciót, nincsenek már többé béna…..
Vastagbőr KSH-jelentés képekben 2013.04.24 09:01:00
Most, hogy Semjén Zsolt egy képviselői kérdésre adott válaszából megtudhattuk, hogy a "Magyarország jobban teljesít" című kormánypropaganda (melyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. végez a vele korábban megkötött nettó 550 milliós keretszerződésen belül) bruttó 231,5 millió…..
AFulgens 2013.04.26 09:02:11
@komplikato:
"OFF: "miért hajtották el '02-ben a fijjugat?" - Nem történt ilyen 2002-ben is a Fidesz nyert, csak nem ők tudtak koalíciót alakítani ... ilyen ez a POP szakma."

Es valoban: hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#A_2002-es_v.C3.A1laszt.C3.A1s

De jo, erre nem is emlekeztem, hiaba akkor meg altalanos iskolas voltam.

"próbálták beadni a választási csalás témát, amiből kiderült nekik sincs lövésük az egész választási rendszerről."

Mondjuk en eleg sokat jartam mindenfele versenyre meg hasonlokra egesz kozepsuliban, es amikor a verseny zsurije (neha onkormanyzati fejesek, allamtitkarok, egyszer asszem volt OGY kepviselo is) _SEM TUDTA_, hogyan mukodik pontosan a magyar valasztasi rendszer... tegyuk hozza, hogy az eggyel korabbi is egy nagy kalap... khm... volt, de a mostani meg inkabb.
A magyar ember francia ismerősétől kapott egy jó adag, érettségi és felvételi dolgozatokból összeszedett gyöngyszemet. A szépreményű ifjak olyan örökbecsű információkkal ajándékoznak meg, mint hogy „a Titanic sorsa jól példázza a jéghegyek agresszivitását”. Hogy…..
Már nagyon várjuk Dézsy Zoltán Elment az öszöd című "alkotását", amelyet május 2-án fognak bemutatni a mozik, és amit a Nemzeti Kulturális Alap 2012. decemberében 5 millió forinttal támogatott a miniszteri keretből. Dézsy Zoltán (Fotó: Horváth Péter Gyula,…..
AFulgens 2013.04.19 08:53:45
Erre azt tudom mondani, hogy i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/101/781/Y0UJC.png
Mar ha ez a megfelelo meme erre reagalni :)

Mindenesetre mar Dezsy Zoltan fotoja megadta az alaphangulatot a cikkhez :D
AFulgens 2013.04.19 09:01:28
@Transylvanianmixedgrill: Kivetelesen jozan nyilatkozat. Szarkazmus nelkul.
AFulgens 2013.04.19 12:08:29
@stoic79: +1
Február végén az addig sem teljesen békében csordogáló Rezsicsökkentési Hadművelet 180 fokos fordulatot vett, amikor váratlanul az ELMŰ és a Főtáv nem dobta hanyatt magát a Rezsicsökkentő Bizottságnak. Azóta a lehető legmagasabb fordulatszámra pörgették fel a…..
AFulgens 2013.03.26 09:21:28
@Meridian74: "anno (20-as évek környékén) )az amerikai AT&T részvényesei (akik csak a pénzt adták haszon reményében, de érdemi munkát nem végeztek cégen beül) ha tudták volna azt, hogy a telefonhálózatukban mennyi réz van, és annak mennyi a piaci értéke a színesfém árutőzsdén, azonnal lebontatták volna az összes telefonvezetéket és eladták volna piaci áron."

Oh, mit latnak szemeim, igazi cseme ervelesed szemeimnek, draga baratom.

Csak azt felejted el merhetetlen hulyesegedben, hogy a befektetok azt is szem elott tartottak a 20-as evekben, hogy:
- a telefon egy hatalmas innovacio, es az AT&T az elkovetkezendo 50 (ha nem 100) evben szarnyalni fog, es a befektetes nem rovid tavon eppenhogy megterul, hanem hosszu tavon kogazdag lesz mindenki, aki legalabb 1$-ral beszall;
- a rez ara tobbek kozott eppen azert szokott fel a szinesfemek kozott, mert iszonyat nagy kereslet volt ra, peldaul a tavkozlesi fejlesztesek miatt. Ha mindenki elkezdte volna bontani a vezetekeket, majd eladni a rezet, akkor az arugorbe olyan meredeken kezdett volna zuhanni, hogy az USA-tol Kinaig mindenki hallotta volna azt a hatalmas BOIINGGGG-ot, amikor beleall a foldbe;
- es persze igen, a reszvenyesek nem vegeznek erdemi munkat, csak eppen toket adnak a cegnek, hogy tudjon fejleszteni, bereket fizetni, meg egyeb ilyen teljesen felesleges dolgokat csinalni.

Idiota f.sz.
AFulgens 2013.03.27 07:02:14
@Meridian74: Argumentum ad verecundiam, ráadásul a rosszabbik fajtából.

AST (már ha egyről beszélünk, de szerintem csak ő van aki híresebb ilyen névvel), A BSc-jét és a PhD-jét FIZIKIÁBÓL csinálta. Rohadtul releváns szaktekintély közgazdaságtanban mondhatom. Persze, megírta a MINIX-et meg Computer Science-ben elismert figura, de hogy jön az ide? Attól még mondhat hülyeségéket olyanban, ami nem szakterülete.
Azt már tudjuk, hogy március 14-én, mikor már óriási gondokat okozott az országban a hó, a katasztrófavédelmi vezérkar a belügyminisztériumban és külön is ünnepelte magát. Szombatra már javult a helyzet, Orbán Viktor személyesen is tájékozódott az M1-esen, mely eseményről…..
AFulgens 2013.03.20 06:50:18
@jozicsenko: azért nem esett a harmadára, mert a földgázt ún. hosszútávú szerződéseken keresztül szerezzük be, pont azért hogy ne (illetve lassabban, csillapítva; ne olyan durván) kövesse a világpiaci árváltozásokat. Nem tudtam, róla, hogy 2008-ban megszűnt a gázártámogatás... rosszul emlékszem, hogy mindig is kaptam?
AFulgens 2013.03.20 06:54:12
@Kelly Pinkham: Nagyon egyszerű lenne az ellenkampány, még én is kitalálom felkelés után pár perccel, bőven a reggeli kávém előtt: "Valódi rezsicsökkentést fogunk végrhajtani, úgy, hogy az adó csökken rajta, nem pedig a karbantartásokra szánt összeg. Természetesen az így kiesett összeget meg kel spórolnunk, amit meg is tudunk tenni úgy, amire az elmúlt húsz évben egy kormány sem vetemetedett (sőt az EU-ban is ez a legnagyobb gond, hogy mindenki fatökű és senki nem mer ilyet csinálni), a varázsige: kiadáscsökkentés".

Ennyi. Nem nagy wasistdas.
Vastagbőr Mi az Alaptörvény? 2013.03.11 09:31:00
Mi az Alaptörvény? "Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt…..
Már most olyan érzésünk lehet, mintha már 3 hét lenne a választásig, nem pedig még egy hosszú év. Hiába vezet utcahosszal a közvélemény kutatók szerint a Fidesz, úgy gondolják, hogy csak egy démonizált ellenséggel lehet mozgósítani a híveket, talán éppen a háttérből…..
AFulgens 2013.03.11 09:06:50
Nagyjabol a feleig birtam elolvasni a kommenteket.

@Vidéki: Jogos onvedelem hol a tokben van Magyarhonban?! Agyhalott hulye vagy, Cavington kellene, es akkor talan emlekeznel a nyugdijas ferfira, aki megunta, hogy egyes sotetebb boru falubelijei elloptak a termeset, aramot vezetett egy belso keritesbe (ami nem utcafrontos volt), valaki meghalt es a tulajdonos buntettek meg. Hol jogos onvedelem ez? USA-ban vagy UK-ban nem is lett volna hir, mert maganteruleten tortent a dolog es JOGOS VOLT A ROHADT ELETBE IS. Odahivni az ultra-kat, hogy csinaljanak valamit a tuntetokkel NEM JOGOS!

Az, hogy nehany tunteto bemegy a partszekhaz udvarara tuntetni lehet, hogy nem jogos, de akkor intezkedjen a rendorseg vagy dobjak ki oket a szekhazban benn dolgozok. Ennyi.

Eszem-faszom megall.

Viszont az latszik, hogy nagyon be vannak szarva. Ennyi berkommentelot meg nem lattam Vastagboron egy postnal sem hozzaszolni.
Vastagbőr Bájosan gusztustalan 2013.02.19 09:01:00
Az alábbi kedves történet 3 főszereplője Bayer Zsolt, Debreczenyi János, Veszprém korábbi fideszes polgármestere és Latorcai János, a veszprémi KDNP elnöke."A KDNP városi szinten jól működik, erős, de nem szabad elbízni magunkat, a keresztényi kultúra terjesztésével…..
Vastagbőr Molinótól plakátokig 2013.02.15 09:15:00
Sejteni lehet, hogy melyik lesz a győztes, de azért erős a mezőny. 1, A molino-ügy kiteljesedéseMivel Csizmadia László CÖF-elnök azt mondta az éhségmenetek Parlamenthez érkezésére „egyfajta flashmobként” kifüggesztett molinóval kapcsolatban, hogy nem kértek, és nem kaptak…..