Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dave_t_i

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog [KNN] Kor(e)ai öröm 2010.11.24 08:00:00
by 5.g & SchA "- Ezredes, ezek lőnek ránk! Ezredes, ezek lőnek ránk!- Hát lőjön vissza!"(Black Hawk Down) Hála a mindenhatónak, ismét olyan incidens történt a világban, melynek kapcsán a sajtó jól tájékozott képviselői biztonságpolitikai szakértőknek, no és persze az utca népének szegezhetik a…..
A dróton túl Baglan x 2010.05.12 11:10:00
Ezt a cikket még a februári baglani csatangolásaim alapján írtam a Narancsba, csak nem jelent meg ezért meg azért, mostanra meg már jórészt elveszítette az aktualitását a műveletek meg a Hizb-tálib csatározások miatt. A biztonsági helyzet tehát más, a Hizb-tálib egyensúlyról…..
Szégyen-gyalázat, de október végén anélkül múlt el egy csinos kis háború évfordulója, hogy mi erről megemlékeztünk volna itt a blogon. Tény ami tény, egy nem túl hosszú, sem túl véres, ezért nem is túl népszerű, konfliktusról van szó. (mondjuk  mostanában, a dalai…..
dave_t_i 2009.12.23 16:49:58
@Herbert_West: a morbid probléma: az elején pont nem azok halnának meg (a képzetlen szegény tömegek), akik a problémát okozzák, hanem a képzett lakosság.

Miért ne lehetne ilyen jellegű háború? Szerintem például ilyen volt Etiópia vs. Eritrea is. Az Irak vs. Irán is.
A különböző államok (hadseregek) nukleáris csapásmérési potenciálja, kapacitása (magyarán és leegyszerűsítve: atombomba a spájzban) olyan téma, amely az utóbbi időben (hála az Iráni Iszlám Köztársaság, valamint Észak-Korea erőfeszítéseinek) nemcsak a biztonságpolitikai…..
dave_t_i 2009.09.28 14:14:04
@proletair: úgy tudom (után kéne nézni), hogy Irán olajkészlete igen rövid időn belül a saját igények fedezéséhez is kevés lesz, s importőrré válik; ill. az olajmezői 30-100 éven belül kimerülnek. Ebből a szempontból nézve a békés célú (könnyűvizes) reaktorok akár ésszerűnek is tűnhetnének. De miért nehézvizes reaktorokat építenek akkor...?
(S nekik ráció még a napenergia is.)
A nyúlon túl Beteg-e a gyerek? 2009.08.27 10:29:00
GUERRE (REMI GAILLARD)by nqtv..
dave_t_i 2009.08.27 11:44:16
autózz! Traffipax márpedig kell! 2009.08.09 12:29:00
Nevada korábban sokáig dolgozott baleseti helyszínelőként és sokmindent látott, amit valószínűleg egyikünk sem nagyon szeretne nap mint nap nézegetni. Érthető, hogy azon háborodott fel, hogy a halálos baleseteket okozó gyorshajtók helyett a kommentelők többsége a sebességmérő…..
dave_t_i 2009.08.09 13:25:39
@Kenneth: megérdemled az M0-n levő büntetésedet. Iszonyú keskeny a belső sáv, már ekkora sebességkülönbség is problémás.

Nálunk csak a korbácsból értenek az emberek, de úgy látom te abból sem, mert legközelebb is gyorsabbban mentél...

Ha mindenki legalább megpróbálná betartani a szabályokat, a közlekedés lényegesen nyugodtabb lenne.
Nem új a probléma, de csak most kapták fel a gabonák fuzáriummal való szennyezettségét. A fuzárium egy gombafajta, amely megtelepszik a gabonaszem külsején, méreganyagot (mikotoxint) termel, majd ez az őrlés során bejut a lisztbe, korpába, majd logikusan a kenyérbe, gabonapehelybe,…..
Körülbelül egy éve volt, hogy meghoztuk azt a döntést, miszerint csak Indapassal lehet kommentelni erre a blogra. Mindenre azért volt szükség, mert akkoriban nagyon elharapóztak a témába nem kapcsolódó vagy nyomdafestéket nem tűrő, gyűlölködő kommentek.  Az a…..
dave_t_i 2009.06.15 16:14:54
Gyors post a kisember vs. Hivatal témakörben. Szeitz Ferenc két hete végrehajtási határozatot kapott: 30 napja van összepakolni, és elhagyni a helyet, ahol felnőtt, s ahol gyermekeit felnevelte. 16 év pereskedés után kipaterolták ingatlanából. – Egy szerencsétlen földhivatali…..
Kifordított ország Ki döntsön? 2009.05.04 12:12:00
Leszögezném, nem támogatom a fővárost szanaszét romboló emberkéket, de ez a plakát azért elég beszédes. Nézzük csak meg a két srác mögött a "lobogókat"!kék-fehér (ugye tudjuk melyik ország színei?) vagy piros-fehér (Magyarország történelmi zászlaja)?Ki…..
dave_t_i 2009.05.05 15:15:08
Vastagbőr Bugyimajális 2009.05.04 10:33:00
Tavaly eric és moks majálisozott a Városligetben, idén én próbáltam szerencsét. Az élmények, amik ott értek, megfizethetetlenek. Kezdjük is a legdurvábbal! MSZP-majális tőszomszédsága, a Nagyrét mellett: Ez meg is alapozta az ünnepi hangulatot ... Ezután szinte felüdülés…..
dave_t_i 2009.05.04 12:08:39
@Marcellusca: Kettős mérce: Kőbányán a Fidesz-sátornál volt gyerektrambulin (személyesen Révész Máriusz trambulinja!), az pöpec volt. Ezt élvezte a legjobban.
(A korrektség jegyében hozzátenném, hogy a gyerek az MSzP sátorhoz is odament, mert ott meg ingyen lufi volt - az mondjuk el is durrant két perc múlva.)
Vastagbőr A nap képe 2009.04.27 12:31:00
Jó étvágyat kívánok mindenkinek.Mai találós kérdésünk következik. Ki látható a képen középen?Ki az, aki saját bevallása szerint soha, semmilyen női ruhát nem próbált fel ez idáig, de a most a végeredménnyel tökéletesen elégedett volt: a szoknya, a harisnya és a smink is…..
dave_t_i 2009.04.27 12:54:12
@Alfredd: "női hölgy" ????
ismersz még másfajta hölgyeket is?
Takács László cikke az Indexen kötelező minden magyar ember számára. Aki pedig adófizető rendes állampolgár, annak pedig kinyomtatva beletenném a fizetési papírja mellé. Egy "Köszönjük az adót" kártyával együtt... A mellékvonalak megtartása miatt sztrájkolóknak,…..
dave_t_i 2009.04.16 14:28:21
@otvospeter: próbálj meg kérlek objektív érvek mentén érvelni, nem pedig ilyen flame-jellegű hozzászólást produkálni.

Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor úgy tudnak ők egyenlő bánásmódban részesülni, ha vonatot kapnak a 0.7 fő átlagutasra?
Nem tudom, mennyit kostál annak a motorvonatnak az üzemeltetése (+6-9 vasutas bére), akik csak ezzel foglalkoznak... De gyanítom olcsóbb lenne, ha a MÁV 4 évente venne nekik egy terepjárót, plusz benzinköltség.

Racionális megoldás lenne, ha megszüntetnék az ilyen vonalat, de helyette létrehoznának vmi 'Tanyabuszt', ami igény és/vagy menetrend szerint jár. Olyan járművel, ami tud közlekedni földúton is. Hm?

Vastagbőr Sok locsolót Kölkök 2009.04.11 08:00:00
Tudjátok, tizenkét éves koromban a szüleim, tavaszi szünet alatt, bevágtak egy, egy hetes erdei táborba Ócsára, ahol egy Marika néni nevű kövér öregasszony vigyázott az iker hugomra, rám és tíz másik szerencsétlen sorsú, hülyegyerekre. A program nem volt túl változatos, kb…..
 Pénteken a Lánchíd Rádió vendége volt zero a Vastagbőr és spanyol' a Reakció színeiben. A beszélgetés az alábbiakban teljes hosszában meghallgatható:  ..
Dübörög a válság ... de vannak szerencsés csillagzat alatt született civil szervezetek, akik még ezekben a nehéz időkben is nyernek EU-s és állami pénzt ... A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete a "Szervezetfejlesztés egy speciális okok miatt…..
Az államcsőd árnyékában vajon mi van a Fidesz nyitóoldalán? Hát ez: Lagymatag banda... Azért kár volt ezt kirakni, mert Fodor Gábi azt mondta, hogy a 300 Ft-os sarc lenépszavazása miatt van most 300 felett az euró. Ugyan... Kit érdekel a vizitdíj? Azóta eltelt egy év. Elég…..
katt a nagyobb képért. ..
dave_t_i 2009.02.02 14:43:23
"Alapítóinknak a kuratórium számára meghatározott célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású gyerekek esélyegyenlőségének, iskolai sikerességének megteremtése. Úgy gondoljuk, hogy a lehető legjobb minőségű oktatás, a modern globalizálódó világnak…..
dave_t_i 2009.01.28 13:18:55
Forrásra nem emlékszem, de pár éve Amerikában (főleg a nyugati parton) a következő folyamat indult el:
az állami középiskolák közül a jobbakban a felvett diákok származás szerinti megoszlásában a kínai gyökerekkel rendelkezők több mint 50%(!) volt. Az ok egyszerű: otthon ők azt kapták: 'Tanulj fiam, apád s anyád azért vándorolt ki és gürcöl napi 16-20 órában, hogy neked jobb legyen. Te pedig a tanulással léphetsz előbbre'. S ők tanulnak.
Ez bizony csípte sokak szemét (főleg a mostanra kisebbségben lévő fehérekét (nyugati part, Kalifornia!), viszont övék még az irányítás), ezért a következő törvényt hozták: az iskolákban felvételikor minden diák kap egy egyéni 'számsorozatot': abcde. a: jó/rossztanuló, b: kínai/nem kínai c:hispano/nem, d:szegény/gazdag.
S egy állami iskola csak akkor vehet fel adott osztályba ugyanolyan 'számsorozattal' jelzett gyereket, ha más számsorozatút már nem tud felvenni.
Nyilvánvaló, hogy a szegény családból származó kínai gyerekeket leíró azonosító megegyezik - s ezzel sikerült is megoldani, hogy szép egyenletes az osztályokban az eloszlás...
Hogy ezzel azt érték el, hogy a jobb állami iskolákat is lezüllesztették? Hogy hiába az okos gyerekek tömkelege, akiket felvenne az iskola, helyette egy buta fehéret, neadjisten egy rovott múltú hispanót kell felvennie?

Nos, erre tartunk.

(Ha valaki megtalálja a pontos forrást ill. a rendszer leírását, kérem küldje el, most lusta vagyok guglizni.)
"Any organization can attempt to execute the conventional tactics and operational art often associated with interstate warfare; to do so proficiently, by contrast, is much more difficult."Az említett témában most nem önálló cikk következik, csupán egy recenzió, mégpedig  a…..
dave_t_i 2009.01.27 15:44:51
@analister: szerintem ez egy fajta 'fejlődés' a gerillaszervezeteknél. A szervezeten belül igény lesz (ill. a támogató lakosság irányából is) a változásra, s ennek egyik jele a katonai profil megváltozása. Végül, ha győznek a gerillák, már annyira átalakulnak, hogy ők lesznek az államalapító erő.
dave_t_i 2009.01.27 21:44:28
@SchA: Azt hiszem Libanon egy elég speciális 'ország', ahol azért vannak olyan területek, ahol a Hezbollah képviseli a hatalmat, és nem a kormány. Más tevékenységeket is magára vett, pl. ha jól emlékszem, osztogatott segélyeket is.

Nem hinném, hogy valaha is át akarja/lesz lehetősége átvenni Libanon irányítását, viszont mint autonóm erő, már elég régóta jelen van. (Persze igen sok külső támogatást kap, de ez talán itt nem annyira lényeges.)