Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Desexis

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem az erkölcstan/hit-és erkölcstan lesz az egyetlen új tantárgy, amit az 1., 5.,  és 9. évfolyamon bevezetnek szeptembertől. "A Nemzeti Alaptanterv (NAT) Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában szerepel a relaxáció – erősítette meg az FN24-nek az…..
Desexis 2013.04.15 18:37:29
@cozumel: nnna, az szép lenne...
Desexis 2013.04.15 18:35:05
@no-night: már az én időmben sem értettem, hogy lehet osztályozniolyan valamit, amihez adottságok kellenek, ráadásul egymáshoz viszonyítva egy adott esetben tök laza és egy kötött izomzatú gyereket! Régen el lett ez rontva de a legnagyobb baj, hogy meg sem próbálnak ezen változtatni. A tesi, az ének, a rajz pont az a tantárgy, amit nem kellene osztályozni, mert vagy van hozzá affinitás, vagy nincs.
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Fotó (új):  Barbay Csaba Egyáltalán nem mai darab Csap Viktor panellakás-rekonstrukciója, először 2009-ben publikálták. Ám Sadia most osztotta meg velem, nekem új volt és beleszerettem. Tulajdonképpen nem is értem, miért nem terjedt el jobban a házgyári lakásokban a…..
Desexis 2013.02.21 06:19:52
Sziasztok!  Muszáj kiírnom a dühömet magamból. El sem hiszem, hogy ilyesmi megtörténik, főleg egy neves, nagy, komoly cégnél... Előzmények: 2012. szeptemberétől munkanélküli vagyok. Sok pályázatot elküldtem állásokra, stb. Amit egy becsületes munkanélküli megtesz azért,…..
Desexis 2013.02.18 16:12:08
@greybull: ezt hálistennek csak cáfolni tudom. Volt már pár munkahelyem, sosem volt gond a táppénzel, bár az is igaz, sosem éltem vissza vele. Tavaly évvégén másfél hónapig voltam itthon és nagyon jó érzés volt, hogy nem kellett rosszul éreznem magam emiatt. Talán szerencsém van, nem tudom, de ne általánosítsunk.
A hír bejárta az országos sajtót, de még egyik szerkesztőség sem kerített sort arra, hogy riportert küldjön Balatonfüredre. Pedig érdemes volna, az észak-balatoni város református iskolájából ugyanis el akarnak távolítani két pedagógust, mert „nem elég lelkesen közvetítik…..
Desexis 2013.02.17 14:51:40
@Desexis: viszont nagy hibának tartom ekkora hatalmat adni az egyház kezébe. Még hogy Mária országa...
Desexis 2013.02.17 16:12:38
@VikiVikiViktor: igazad van. De azok fényében, amit írtam, hová küldjem a gyerekem? Melyik az az iskola, ahol jóra és szépre tanítják és ahol nem kell féltenem... Tudom... Törődjek bele... Elkeserítő...
Azt nem tudom megérteni, miért nem lett jobb a világ? Miért nem tanulunk semmiből és miért fontosabbak az önös érdekek? Miért nem tudunk együtt tenni valamit azért, hogy ne ilyen világot éljünk?
Túl drága készülékek, a világtól elzárt rendszer, rossz szolgáltatások, titkolódzás. Az Apple-lel szemben megfogalmazott ilyen és ehhez hasonló kritikák nem új keletűek, de mostanában egyre sűrűbben hallani őket. Mintha a kultikus márka egyre többet veszítene talán legfőbb…..
Desexis 2013.02.08 19:37:16
@kuki123: lehet, hogy sok mindenben igazad van. De egy telefonom sem volt még ilyen megbízható és egyet sem volt ilyen jó kézbe fogni egyszerűen a minőség okán. És ennek semmi köze a tehetősséghez.
Desexis 2013.02.09 21:41:55
@sanyix: Volt valaha iPhone-od? Csak egyszer próbálnád ki elfogultság nélkül. Komolyan. Nekem volt már többféle, sőt ezután is lesz másmilyen, de ez valahogy MÁS. Nem lehet megfogalmazni, csak érezni.
Mellesleg sosem értettem mi ez az acsarkodás különböző márkák "fanatikusai" között. Miért nem lehet elfogadni, hogy az egyiknek ez jön be, a másiknak meg más?!
Kíváncsi lettem volna Fénylő Csillagunk arcára, mikor szembe jött saját magának, és belehajolt egy jelképes kussolj, köcsög! - nyaklevesbe. Hiába no, mikor két ekkora szellem találkozik annak bizony hajhúzás és diplomáciai cicaharc a vége. A román kormánytól kétséget…..
Desexis 2013.02.08 19:49:33
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem baj. Majd kettőt pislognak és kipenderítik az egész bagázst a parlamentből. Lassan volt nincs Magyarország...
Két és fél éves uralkodásának egyik legundorítóbb törvényhozási aktusára készül az orbáni hatalom. Az alaptörvény részévé teszik, hogy ha valakinek nincs otthona, ez még nem jogosítja fel őt arra, hogy az utcán éljen. Aki ismeri az előzményeket, tudja, hogy ezt a…..
Desexis 2013.02.08 19:27:45
@alf: Jézus! Mióta kell engedély, hogy a saját gyerekemet magammal vigyem?! Ha tanköteles korú gyereket külföldre viszel, elég azt igazolni, hogy iskolába jár... Én még ilyet nem is hallottam. Agyam eldobom...
Desexis 2013.02.08 19:28:51
@alf: csodás emberközpontú kormányunk van...
Desexis 2013.02.08 19:30:50
@Desexis: a gyerek nem az állam tulajdona!
A morgás joga Hoffmann meséi 2013.02.04 02:05:54
Amióta Hoffmann Rózsa újra nyilatkozgat, sokkal szórakoztatóbb a hírolvasás és hallgatás - mert ugyan leginkább sírva olvassa-hallgatja monológjait az, akit bármilyen módon érint a köznevelés-felsőoktatás, de közben olyan örkényi módon mosolyra is görbül a szája. És…..
Desexis 2013.02.07 05:55:41
@Próteszilaosz: Én kérek elnézést. Csak tudnám, miért akadozik minden, amihez hozzányúlnak? Egy biztos: nekik nem válik arannyá, amihez hozzáérnek. :)
Tényleg van, aki még ugrik a 0 forintos telefonra? Biztos nincs hozzá 2 év hűség? Csaba mamája szerzett egy készüléket karácsony előtt, amit nem lehetett bekapcsolni. Cserélni viszont csak úgy lehetett volna, ha beviszi 200 km-rel arrébb található szervizbe. (Posta? Muhaha, csak…..
Desexis 2013.02.05 18:58:18
@Martinicske: nem veszik át. A kolléganőmnek most romlott el a pár hónapja neten rendelt telója és itt helyben hiába próbálkozik. Neki csak 25 km-rel odébb kell leadnia javításra.
Dániel egy érdekes anomáliára hívat fel a Homár figyelmét. Nem tisztünk eldöntetni, hogy az 5000 forintért kikiáltott Armani karórák vajon eredetiek-e, viszont az a durva, hogy most már ez a Vaterát sem érdekli. Kizárólag a védjegyek tulajdonosai panaszkodhatnak nálunk, a…..
Naivan azt gondolhattuk, amikor értesültünk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) nyíregyházi tevékenységéről, hogy ha a leírtak igazak, azért valakinek felelnie kell majd. A Nyíregyházi Tankerület ugyanis városbéli szakiskolák és szakközépiskolák…..
Desexis 2013.02.04 18:34:27
@billy reed: még a szörnyűbbnél is szörnyűbb. Ugyanezt a folyamatot már rég átélték az egyik megyében, mikor létrehozták a MIK-et. Szó szerint lerabolták az iskolákat. A kiszervezett gazdasági dolgozóknak vinniük kellett magukkal mindent az utolsó szögig, ami leltár szerint a nevükön volt. Mindent!
Vitték a fűnyírókat, a raktárkészletet és mindent, amit az összevonás előtt vásároltak az iskolák. Egészen elképesztő, mit meg nem engedtek maguknak. Csak akkor annak nem volt nagy visszhangja, mert ha jól tudom, csak egy megyét érintett. De lehet, tévedek...