Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebcsaba

1 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik olvasó észrevette, hogy az itt szereplő feladványok közül az egyiknek nincs megoldása. Elég szűkszavú volt a megjegyzése, így alaposabban utána kellett néznem, hogy mi is történt. Az hamar kiderült, hogy igaza van, csak azt nem értettem, hogy hogyan lehet ez, hisz én is…..
Cikk: Somogyi Levente Fotók: Mudra László, Tuszinger Károly Videó: Bankó Roland A riport a benne szereplő kép- és videóanyaggal együtt a készítők kizárólagos tulajdonát képezi, az anyag szerzői jogi védelem alatt áll. A forrás megjelölésével a blogbejegyzés és a…..
Be kell valljam, mivel a szomszédomtól átcsorgó internetfalatkák (legyen neve örökre áldott) száma eléggé korlátozott, így csak most vettem észre, hogy a mérce blogon igazi halálbüntetés-dzsembori volt az utóbbi hónapokban. Weiss kollégám kiváló írásai (Aki…..
sebcsaba 2012.11.09 14:25:13
Kb a kétharmadáig olvastam el, a bibliai idézetekig, addigra elment a kedvem tőle a benne található csúsztatások miatt. Nem térnék ki mindre, csak három, nagyon szembetűnőt emelnék ki:

"a kapitalista gazdálkodás igényeinek nem bírt megfelelni a rabszolgatartó gazdálkodás teljesítőképesség" - Ez egyszerűen nem lehet igaz, ha azt nézzük hogy a rabszolga eltartásának költsége mindenképp alatta marad az önálló szabad ember fenntartási költségéhez képest.

"Az ember élete szent, nem megvásárolható, következésképpen egy ember élete tartozást csak egy emberélettel lehet törleszteni, vagyis (első fokú) gyilkosságra csak halálbüntetés lehet arányos büntetés." - A korábbi nagyjából összeszedett, jobbára logikus mondataid közül nagyon kilóg ez az odadobott, ex cathedra kijelentés, amely ténynek állítja be a véleményedet, amellyel szerintem az emberiség jelentős hányada nem ért egyet.

"Aki a halálbüntetés elleni érveket keres a Bibliában, alighanem rossz helyen keresi." - Ez igaz lehet az ószövetségre... de mintha az újszövetség pont az ellenkezőjéről szólna: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felõl, fordítsd felé a másik orczádat is." (Mt 5:38-39)

Valamint hiányolom annak a nézőpontnak a bemutatását, miszerint egy egész életen keresztül börtönben ülni talán nagyobb böntetés, mint a gyors és fájdalommentes halál.

No mindegy. Lényeg, hogy a blog színvonalához képest erősen csalódást okozott a poszt, és nem azért, mert nem értek egyet vele.
Először arra gondoltam, elkezdem felsorolni azokat a dolgokat, amiket hazájukért mélyen elkötelezett FIDESZ-es és  KDNP-s honatyáink eddig tettek, hogy ne csorbuljon, sőt, virágozzék nemzetünk (minimum négy gyereket ide, de azonnal!) és magyarságtudatunk, hogy újra büszkék…..
#opGlobalBlackout Most, hogy kilátok a könnyeim közül, asszem szentelek ennek pár sort, had palmozzon más is. Van itt egy pastebines cucc meg egy youtube video. To protest SOPA, Wallstreet, our irresponsible leaders and the beloved bankers who are starving the world for their own selfish…..
A Horde csoportmunka szoftver fejlesztői híreiben tegnap közölték, hogy támadás érte a horde.org tárolóit, és távoli kódfuttatásra alkalmas hátsó kaput helyeztek el a szoftverben. Az incidens a 3.3-as és 1.2-es verziókat érintette egészen tavaly november 15-től kezdődően. A…..
Nemrég az alvópozíciókról olvasgatva megtudtam, hogy a WC-gurigához hasonlóan az alvási helyzetből is lehet következtetni a személyiségre. Íme a leggyakoribb pozíciók listája (a zárójeles százalék jelzi, hogy mennyien részesítik előnyben) az alváskutatók által…..
Ördöglakat Wang csempék 2010.12.29 17:38:00
A pentominók és a Penrose parketták kapcsolatáról szóló bejegyzésben szóba kerültek a Wang csempék (más elnevezéssel Wang parketták vagy dominók). Bár eredetileg nagyon komoly matematikai probléma elemzése során kezdtek foglalkozni velük, az alapötletük egészen játékos.…..
Ördöglakat 25 egyforma pentakocka 2010.12.15 16:40:00
A múltkori, enyhe viharokat keltő 25 Y-ról szóló bejegyzés után, most vizsgáljuk egy kicsit általánosabban az ott felvázolt problémát! Vannak-e olyan alakzatok, amit 5 kis kockából állnak, és 25 darabot felhasználva, kirakható velük egy 5×5×5-ös kocka? Ráadásul a…..
A P pentominó rendelkezik egy érdekes tulajdonsággal, négy darabból elkészíthető önmaga nagyított mása: Hogy szemléletesebb legyen, ugyanez következzen két rajzon is: Négy ilyen nagy P-ből összeállítható egy még nagyobb: És rajzon: Aztán négy ilyenből egy még nagyobb.…..
sebcsaba 2010.09.19 21:13:35
HamPLÓ Hidas panorámák 2010.09.16 18:30:00
Imádom Budapestet, imádom a hidakat, és időről-időre rámjön, hogy panorámaképeket csináljak (lásd az "ajánlott bejegyzések" linket alul). A legjobb pedig egyszerre foglalkozni ezekkel! Az első két kép a HÉV feletti gyalogoshídról készült, ami ugyan a mérnökök…..
Nemrég tanúja voltam valakinél, hogy a CapsLock gomb véletlen megnyomása gondokat okozott neki, és ennek kapcsán felmerült bennem a kérdés, hogy vajon hány ember van, aki a CapsLock-ot eredeti rendeltetésének megfelelően használja. Elég ritkán van arra szükség, hogy csupa nagy…..
Azt írta ma az Internet, hogy friss kutatások szerint azoknak, akik naponta 6 óránál többet ülnek, megnő az esélyük arra, hogy korábban haljanak meg, még akkor is, ha amúgy végeznek valamilyen rendszeres testmozgást. Ha az eredmények helytállóak, akkor sokunkra várhat idő előtti…..
A körülményekhez képest jó általános egészségi állapotnak örvend az MKKP napokban elhunyt 7. kerületi polgármesterjelöltje, Mogács Dániel. A „hét vezér” értesülve a halálát követő spontán megmozdulásokról és szimpátiatüntetésekről saját elhatározásból…..
Végre elkészült első lejárató plakátunk. Természetes, hogy nagyívű elképzelésünk után, miszerint a Mar-gitszigetet leúsztatnánk a Parlament elé, a többi, átlagos párt is megpróbál nyomdokainkban haladni, egyelőre szemlátomást vajmi kevés sikerrel. Az átgondolatlan…..
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
"Dr. Temesi Tibor ügyvéd, az Expo Center ügyeit vizsgáló bizottság tagja szerint összefogással, környezetükért tenni akaró, segítőkész, lokálpatrióta szakemberekkel földalattit kéne építenünk, így hosszú távon megoldható lenne a város észak-déli irányú…..
Szerintetek melyik az a tevékenység, amit az egyszeri katona bevonulás után 48 órával már készségszinten elsajátított? Merthogy az esszenciája benne van a mindenkori alakulótér betonjában, a laktanyai falakban, a lőtér levegőjében és tán még az ezredzászló anyagában is,…..
Hetti küldte a videót, aki szerint az igazi Tom és Jerry látható a videón. Aki kedveli az ázsiai hangalámondást, mindenképpen tekerje fel a hangszóróját! szólj hozzá: Az igazi Tom és Jerry..
sebcsaba 2010.05.14 23:24:48
Ördöglakat Ördöglakatfa 2010.05.09 15:03:00
Már régóta tervezem, hogy készítek egy nagyobb méretű, körüljárható, több feladványos ördöglakatot. Hát, ilyen lett:   A képen éppen a két szomszéd kölyök igyekszik több-kevesebb sikerrel leszedni a karikákat.  A játék elkészítésénél cél volt, hogy…..
TÉVHIT, hogy nem örülünk a vendégposztoknak! Íme egy újabb, ezúttal misbelief tolmácsolásában:Mindenekelőtt hálásan köszönöm a Bünti Blog üzemeltetőinek, hogy teret engednek dühöm levezetésének - úgy gondolom, hogy blogom szigorúan kötött kereteibe nehezen lenne…..
„Nehéz elhinni, hogy hétvégén, amikor otthon lehetnek az egyetemisták, annyira fontosnak tartották egyesek állampolgári jogaikat, hogy képesek voltak érte felutazni Budapestre, és éjfél után is sorba állni, zokszó nélkül. Ez a nyugodtság volt a legfurcsább az egészben,…..
És így péntekre, kikapcsolódásképp még egy kis vasút, ezúttal a csühögős fajtából:  Gőz + korom = öröm: a Füsti avagy visszamegyek ötévesbe, amint gőzöst látok :)..
Pécs az egyik kedvenc városom. Valószínűleg családi alapon, hiszen szüleim is sokat jártak oda, és imádták, és ez az imádat kiskoromban átragadt rám. El nem mondhatom, mennyire drukkoltam, hogy Pécsé legyen az "Európa Kulturális Fővárosa 2010" cím, és…..