Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attuj

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van néhány képes magazin, amelyeket előadásaimban a "hiteles" tájékoztatás példáiként szoktam emlegetni. Tény, hogy az olvasók számának megőrzésén, növelésén a lap túlélése múlhat, és ennek érdekében egy-egy hatásvadász főcím még megbocsátható, de ha az egész cikk…..
attuj 2013.02.03 18:04:38
Az orvosi kezelések "megbízhatóságát" jól mutatja az a két tanulmányi részlet, amelyeket dr.Hauser Péter gyermek-onkológus jegyez. Alapos átolvasás szükséges az összefüggések megértéséhez. Ő maga írja le, hogy a kiújulás mint hátrány megjelenik a kezeléseiknél! Ne legyen megtévesztő, hogy a leukémiások nagy hányada ezzel az eljárással gyógyítható. Itt agytumorról van szó és az autolog transzplantációról.

"Csontvelôi ôssejt transzplantáció

Bizonyos súlyos, gyermekkori malignus daganatos betegségek esetében a konvencionális kezelési sémákkal nem érhetô el végleges gyógyulás. Ez annak ellenére így van, hogy a hagyományos kezeléssel is teljes remisszióba hozható a beteg. A teljes remisszió azonban nem egyenlô a teljes gyógyulással. Sajnos statisztikailag megjósolható, hogy egyes betegségek, bár a képalkotó eljárások és vérvizsgálatok alapján gyógyultnak tűnnek, adott idô múlva a korábbinál agresszívebb formában, a korábbi kezelésektôl tartalékaiban kimerült szervezetben újra meg fognak jelenni. Ilyenkor, bizonyos esetekben végleges gyógyulást jelenthet az ôssejt transzplantáció, mely lehet autolog vagy allogen. Az autolog ôssejt transzplantációt elsôsorban várhatóan rossz prognózisú, a kezeléssel teljes remisszióba hozott szolid tumoros betegeknél alkalmazzák a kezelés befejezéseként (IV. stádiumú neuroblastoma, metastaticus Ewing sarcoma). A csontvelôt vagy egy korábbi kezelési blokk utáni csontvelôi restitució során, vagy 5 napos G-CSF (granulocita-kolónia stimuláló faktor) stimulációt követôen veszik le. A levétel perifériás leukoferezissel történik. A levételt követô pozitív (CD34 ôssejt szelekció) vagy negatív (a tumorsejtek kiszűrése) szelekcióval válik kivédhetôvé a transzplantátum tumoros kontaminációjának lehetôsége. ...
...Az autológ ôssejt transzplantációban a csontvelô-megtapadást követôen a további veszélyt az eredeti daganatos betegség recidivája jelenti..."

Hozzáfűzésem: ő nem csak a felsorolt esetekben alkalmazza!
A recidiva valóban bekövetkezik!

"Medulloblastoma

A 3 éves kor elérésig sugárkezelés ebben a betegségcsoportban nem alkalmazunk. Esetükben a műtét után minimum 3 kezelés után, ha nincs MR-rel kimutatható maradványdaganat, úgynevezett nagy dózisú kemoterápia adására kerül sor autológ őssejtátültetéssel (csontvelőtranszplantáció). Ehhez a beteg saját vérképző eredetű őssejtjei szükségesek, melyek a kezelések során kerülnek lefagyasztásra (ferezis).

A 3 év feletti, áttétes vagy nem teljesen eltávolított daganat vagy anaplasticus/nagysejtes szövettani alcsoport jelenléte esetén a sugár- és kemoterápiás kezelés után szintén nagy dózisú kemoterápiát alkalmazunk autológ őssejtátültetéssel (csontvelőtranszplantáció). Ehhez a beteg saját vérképző eredetű őssejtjei szükségesek, melyek a kezelések során kerülnek lefagyasztásra (ferezis). Hatására a betegségcsoport betegeinek túlélési esélyei megközelítik a legkedvezőbb csoportba tartozó betegekét.

A kedvező csoportba sorolható betegek túlnyomó többsége véglegesen meggyógyul, a többi beteg esetében is a betegek több mint felében teljes gyógyulás várható..."

A gyakorlat azonban NEM A GYÓGYULÁS, csak a gyermekek kínzása. Minden kezelés után egy évvel várható a kiújulás. Ha ez nem történik meg, az attól van, hogy mellette titokban a szülők egyéb termékeket is adnak, amit ő tilt!
Tehát minden statisztika hazug, mert az orvosoknak fogalmuk sincs az egyéb szerekről, amelyek eredményt hoznak, de ha jobbak az eredmények, azt maguknak könyvelik el. Ezt egy alkalommal Hauser is belátta.
Ezek szerint bevezették minden medulloblastomás betegnél, holott csak a kiújulás lesz nagyobb hányadú.

Kinek üzlet mindez?
attuj 2013.02.05 14:32:14
@kodpiszkalo:
Az idézetek az interneten megtalálható cikkekből származnak, amiket Hauser írt.
Ha nem lettek volna az alternatív szerek (nem szódabikarbóna), akkor az eredeti prognózis szerinti 0,5-1 éves túlélés várt volna egy kislányra, így viszont 3,5 évet élt még és a szenvedések ez alatt az idő alatt, de még a halála előtti időszakban is csak a kemotól és sugártól voltak. A kemo mellett radikális progresszió volt tapasztalható. Ilyenkor már az alternatív szer sem hatásos, legfeljebb a tünetek enyhítésére, mert annyira roncsolódott a szervezet. Azok mellékhatásait is csak az alternatív szerek tudták csökkenteni. Hauser nem tudta a csodagyógyszereivel helyrehozni pl. a csontvelő működését, a vérképzést. Ahogy kapni kezdte az alternatív készítményeket, látványos lett a javulás. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon nem forgalmazott, egyedi engedélyhez kötött gyógyszereket, közöttük olyanokat is, amelyek kellő tapasztalat hiányában gyermeknél nem ajánlottak, ők adják, nyilván ezeknél a gyermekeknél kísérletezik ki a mellékhatásokat. Ugyanakkor a "fokozott ellenőrzésre" már nem figyelnek oda. Konkrét esetekről van tudomásom.
Gyalázat, ami folyik a gyógyszerkísérletek terén IS.
Az pedig, hogy az alternatív szerek csökkentenék az élettartamot, merő rosszindulatú kitaláció, ugyanis maga Hauser vallotta be, hogy mióta az alternatív szereket alkalmazzák a szülők, növekedett a túlélési élettartam. Ugyanis más magyarázatot ő sem talált rá. Egy tudományos cikk és a benne lévő statisztika mindent kibír, gyakran a validitását sem lehet kontrollálni, de sajnos a tapasztalat teljesen más. Leír 60%-os gyógyulásokat medulloblastománál? Honnan veszi? Ki bizonyítja, hogy ez a kemotol és sugártól van? 35 éves rákkutatási gyakorlattal rendelkező orvosprofesszor "kiakadt" Hauser egy eljárásán!!!
Persze a tudatlan, rémült, gyermekéért aggódó szülőnek mindent be lehet magyarázni, s ha szüksége van szülői engedélyre, simán megszerzi.

Ez ma a "rákgyógyítás" valós helyzete hazánkban. Miért van az, hogy akiről itt lemondanak, palliatív ellátásnak vetik alá, külföldön (Ausztriában és nem Kínában) meggyógyítják? Konkrét esetről tudok!
Miért jelent meg tán egy-két éve olyan hír (nem kacsa), miszerint a külföldön betiltott kemoterápiás gyógyszereket ide hozzák, s itt kísérleteznek velük tovább?
Nagyon igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy az orvosok a saját rokonaikat alternatív szerekkel gyógyítják, ha rákosak lesznek. Legalábbis a normálisabbja. Nem kuruzslóktól származó, hanem komoly kutatók által feltalált készítményekről van szó, csak ők nem kapnak lehetőséget pénz hiányában a klinikai kísérletekre. Ha véletlenül mégis, bebizonyosodik a hatásosságuk!
Egy nemzetközi tekintélyű orvosprofesszor saját maga mondta, hogy csak az végezhet klinikai kísérleteket és publikálhat, aki mögött komoly gyógyszerlobbi áll.