Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsimike

0 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóversenyes, fejlesztős, barátos, céges ügyeskedős. A Ford vezetősége szembe kell, hogy nézzen azzal, már nem ugyanazt jelenti a márka, mint korábban. A marketing csapat azt találja ki, hogy a versenyeken kellene győzniük, a fiatalabbakat megnyerni vevőnek. Mikor a Ferrari céggel nem tudnak…..
tsimike 2019.11.30 06:52:28
Orbán Viktor ismét tévedett, és ezúttal elég nagyot. Ha engedte volna ugyanis, hogy Borkai Zsolt még az október 13-i önkormányzati voksolás előtt visszalépjen a polgármester-jelöltségtől, akkor pártja megúszta volna kisebb veszteséggel. Azzal azonban, hogy bevállalták az egykori olimpikont a…..
A számítógépes játékok korát éljük. A játékok nagyon durva fejlődésen mentek át az elmúlt évtizedben. Elképesztően megnőtt a játékok életszerűsége, funkcionalitása és ezzel a játék élménye. A  Fortnite, a Quake Champions, az Apex Legends korunk legmenőbb játékai, de ezeket már nem egyszerű PC…..
tsimike 2019.03.08 11:06:42
@igazi hős: Hát azért manapság egyre nagyobbra híznak a játékok, feltételezem azt az adatmennyiséget valahová be kell tölteni. Sajnos viszonylag kevés időm marad játékra minden másodperc értékes :) Valójában a játéknál kicsi előny, de pl. videó kódolásnál - amire még használom azt a gépet - már jelentősebb előnye van.
tsimike 2019.03.08 18:26:51
@Bobby Newmark: Hát ha nem i7 hanem egy tisztességes i5 kerül bele akkor kb 40.000-et spórolsz. vagyis akkor a videókártya és a proci együtt nem 180-200 hanem 140-160. 40 ezerből meg nem igazán kapod meg a többi szükséges alkatrészt. Itt csak azt vetettem fel hogy egy "rendes" gamer PC nem 200-nál kezdődik, maximum ha itt ott kompromisszumot köt az ember. De amint a gépet nem csak kifejezetten játékra használod, lehet hogy igenis meg fogja érni az árát a magasabb órajel, esetleg több mag, + HT (pl. i5 8400 VS i7 8600). Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy csakis a legújabb cuccok lehetnek jók. Én egy I7 4770-et váltottam most, amivel igazából semmi bajom nem volt, csak hát már jópár éves volt a konfig, és bizonyos dolgokat már nem tudott, én meg szerettem volna kipróbálni dolgokat. Öcsém járt jól, mert ő kapta meg a régi gépet.
tsimike 2019.03.08 20:50:00
@Bobby Newmark: Én videókat szoktam még kódolgatni... anno egy C2Q Q9550-em volt, ami szintén nem volt a maga korában kutyaütő, de azzal egy egy videó átkódolás kb. 20 perc volt. Az i7 4770 kb. 13 perc alatt tudta ugyan ezt, most az i7 8700 kb. 8-9perc. (mondjuk itt már biztosan játszik az NVMe-s SSD is, meg a 3200-as RAM) Több videó esetében ez azért rengeteget jelent. És igen nekem sincs nagyon szívem eladni, mert jóval többet ér mint amennyiért elkelne. Persze hasonlóan mint az autónál nem érdemes azzal számolgatni hogy mennyibe került új korában, de az ember úgy van vele hogy ha tökéletesen teszi a dolgát, akkor nem adom oda bagóért. Ahogy Te is írod, a családban mindig talál neki helyet az ember.
Mondjuk úgy, hogy nem az én reszortom szokott lenni a Matchbox katalógusok bemutatása... hiszen ezt a vonalat leginkább más pályatársak szokták vinni... ám ha már a birtokomba jutott egy ilyen gyöngyszem vétek lenne azt nem bemutatni. Főleg, hogy ehhez a line up-hoz a személyes kötődésem is erős,…..
Úgy másfél hónapja jelent meg Anita írása a blogon arról, mi az a tíz dolog, ami nem tetszik neki Finnországban. (A Tíz-dolog sorozat írásait egyébként itt érheted el.) A poszt meglehetős vihart kavart, és arra ihlette a Tamperében élő Richárdot, hogy amolyan válaszfélét (vagy ahogyan ő fogalmaz:…..
Subba Subba records: UriStn 2018.04.15 11:15:09
tsimike 2018.04.15 13:51:51
@Georges az új: Ezen én is elgondolkodtam. Valamint ugyanez igaz a mozgásra is.
Subba Subba records: Beliál Vorten 2018.04.10 10:44:36
Magyar seggbe magyar szétent :B..
Törölte a Facebook Lázár János rasszista kampányvideóját. Soros, az ENSZ, Brüsszel, meg még ki tudja, ki után a Zuckerberg-cég is beavatkozik a magyar választásba...
A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi…..
Mixie Kutyusok az állatorvosnál 2018.02.07 12:20:13
Orvoshoz senki sem szeret járni. Nincs ez másképp az állatokkal sem, akik tudják, hogy az állatorvos nem éppen móka és kacagás. A kutyusok már útközben megérzik, hogy ahova éppen visszük őket, az maga lesz a rémálom. Most összegyűjtöttük a legaranyosabb képeket kedvenceinkről, amik jól elkapják a…..
tsimike 2018.02.08 15:52:38
A fejlesztői csatornán megjelent előzetes használja ezeket a jópofa, ugyanakkor kissé idétlen animációkat...
A levél 2 napja érkezett, írója láthatóan feldúltan jegyezte le a vele történteket. Dehát ki ne ragadtatná magát mondatokon átívelő caps lockra, ha kiderülne, hogy 3x vonták le tőle a bevásárlás árát? Az ügy kapcsán elég helyes döntésnek tűnik, hogy olvasónk nem szándékozik többet többet ebbe a…..
Klasszikus zsák a foltját eset. A hatalmas önérzet és a szabadjára engedett tesztoszteron pusztító mélységi fúróján jutnak főszereplőink pár óra alatt olyan szintre, aminek még csak a közelébe sem lenne szabad soha, senkinek leereszkednie sem cégként, sem ügyfélként, sem egyáltalán emberként.…..
„Bízunk benne, hogy a tények mérlegelésével közelebb jut döntésünk elfogadásához.” - milyen szép, eufémisztikus megfogalmazása ez a coki van, öreg!-nek. Kedves Tékozló! Úgy látom, havonta legalább egy, de néha két panasz is érkezik a Nagy Magyar Távközlési Szolgáltatóra, a Magyar Telekomra.…..
tsimike 2017.10.26 19:56:18
@Dezsike: azért a klimatizált és agyonbiztosított szervertermeknek is megvan ám az előnye. A redundáns tápellátásról nem is beszélve... Generátor is van nálatok? Az a másik sarokban duruzsol gondolom.

Hasonló cipőben járok mint a poszter, annyi különbséggel, hogy egyet bérlek, egy meg saját (de az is ott van elhelyezve) és elégedett vagyok. Nem írok alá 3 évet sosem, évente újítom meg. Természetesen egy szerződésem van, abban két tétel... Amúgy panaszom meg nem volt a szolgáltatással kapcsolatban. Egyszer nyúltak mellé kb. 3 éve - de az inkább csak kellemetlenség - amikor nem voltak képesek a kérésemnek megfelelően kiállítani egy számlát, így nem tudtam csökkenteni a befizetendő ÁFA-t, úgyhogy "kicsit" többet kellett fizetnem. Azóta bő egy-másfél hónappal a lejárat előtt jelentkezek náluk, teljesen korrektül megcsinálják a papírmunkát, és minden megy flottul. A szerverteremben - ha véletlenül szökőévente be kell mennem - nagyon normálisak segítőkészek.
N.N. ezúttal nem a halál, hanem a Telekom dominosok angyala azzal, hogy elmeséli, hogyan ne parkoljanak mobillal, ha nem akarnak úgy járni,  mint ő.  Tisztelt Blog! Tisztelt Szakértők! Sok Telekomos történetet olvasok itt és mostanra már csak minimálisak az elvárásaim a céggel kapcsolatban, de…..
tsimike 2017.10.12 20:19:59
@Csokis: Ő szerintem csak a telekomos app (Mobilvásárlás) segítségével tud parkolni, ahhoz meg kell a regisztráció...
A rendszeres Homár-olvasóknak nem kell külön bemutatni a UPC 29-es körzetét, a helyet, ahol "helyi hagyományok és jellegzetességek is befolyásolják a hálózat bővítését," és ettől számos furcsaság megtörténhet. Például, hogy az új lakó nem tudja beköttetni a netet, amíg a régi szünetelteti az…..
tsimike 2017.09.05 13:32:04
@KaTe: Nagyon mély lesz az a veder...
Subba Szerdus 2017.08.09 06:44:10
Egy meghasonlott fogyasztó őszinte levele, aki úgy érzi, a szolgáltatója 22 év után húzta be a csőbe. Egy szép barátság vége. Kedves Homár! Ha jól emlékszem, talán alig 22 éve vagyok Pannon, majd Telenor előfizető. Volt, amikor 4 – 5 előfizetésem volt, de mivel időközben sajnos volt, aki…..
tsimike 2017.08.02 06:20:05
@Bihar Valatonon: Ki mondta, hogy a sarki GSM-ből kell venni szürkeimport készüléket? Kicsit ugyan többe kerül, de lehet venni nagyon sok helyen teljesen hivatalosan. Szerencsére nem kellett még havonta cserélgetni a készülékeimet, és így megengedhetem magamnak, hogy egyszer-egyszer kicsit többet költsek el.
tsimike 2017.08.02 08:25:14
@Digitális Dzsihád: Őőő, mint mondtam friss az élmény... Tapasztalataim szerint csak kellene ingyen csinálniuk. Egy céges flottában volt a telefon, ami kb. fél éve átkerült a Telekomhoz. Hűségidő már nem volt a készüléken (egy Galaxy Note 2-ről van szó ami nem mai "gyerek"...) mégis mikor bevittem azt mondták hogy ennyi. De lehet hogy félretájékoztattak.
tsimike 2017.08.02 14:26:36
@KaTe: Nyilván Neked ez a szimpatikus megoldás, nekem meg más. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Kívánom, hogy sose kerülj olyan helyzetbe, hogy mondjuk a két éves hűségszerződés aláírása után 2-3 hónappal valami miatt úgy megromoljon a viszont a szolgáltató és közötted, hogy csak a szakítás legyen az egyedüli opció. Amúgy nem vagyok olyan, mint azok a zombik, akik egy új telefon miatt napokkal a megjelenés előtt letáboroznak, hogy ők vehessék át az egyiket a legelső példányok közül. Azt is bevallom, hogy az év elején még egy 2009-es Windows Mobile-os (nem Windows Phone!) telefonom volt, mert nehezen találtam rá arra a készülékre ami az igényeimnek pontosan megfelelt. A mostani egy kifutott modell (már van újabb "verzió" helyette) de szerencsére rendkívül elégedett vagyok vele, kiválóan teszi a dolgát. Relative drága volt, ha azt veszem, hogy 50-60e körül is lehet telefont kapni (kérdés hogy milyet), de ha másik oldalt nézem ahol 240-250e Ft-ot elkérnek egy készülékért, akkor kifejezettem olcsó.
Szexi B)..
tsimike 2017.07.15 23:26:05
@Georges: vagy fordítva, a csaj a gyütyülgenget...
Taktaszadán rendezték meg Ekszöszájzbúk Ferike Országos Emlékverseny idei döntőjét, amelyen az ország legmegszállottabb ingyenhülyéi kaptak lehetőséget beszédtechnikai ismeretük, problémamegoldó képességük és improvizációs készségük részletes bemutatására és összehasonlítására. Se.       Nem…..
tsimike 2017.04.06 20:28:28
Subba Fesztiválod 2017.03.22 00:49:28
 ..
tsimike 2017.03.22 16:05:07
@vitéz Beverneky: majd ezér' meg a törökök perelnek be minket, azt Lézerjani fizet...